Vârful Tâmpa - Brașov

Avem o țară frumoasă, plină de peisaje superbe și monumente istorice fabuloase. Așezat în centrul țării, județul Brașov, poate concura cu siguranță la top 1 cel mai frumos județ din România.

Am pregătit pentru tine un ghid cu cele mai frumoase și importante atracții și obiective turistice din județul Brașov, unele dintre ele mai puțin cunoscute, pe care trebuie neapărat să le vizitezi dacă ajungi în zonă. 

1. Vârful Tâmpa și punctul de belvedere Brașov | Obiective turistice din județul Brașov

Tâmpa este un munte care aparține de masivul Postăvaru, localizat în sudul Carpaților Orientali (mai precis în Carpații de Curbură) și înconjurat aproape în totalitate de municipiul Brașov.

Aici este situat unul din cele mai vizitate locuri din Brașov și anume platforma de belvedere de lângă semnul unde scrie BRAȘOV.  Foarte puțini din turiștii care ajung aici știu că la doar 10 minute dinstanță de aceasta se află și Vârful Tâmpa, la altitudinea de 960 m.

Există mai multe trasee pe care poți urca pe Tâmpa, noi am ales un traseu de tip circuit, găsești detaliile aici: https://instatravel.ro/traseu-vf-tampa-960m-circuit-drumul-serpentinelor/.

Vârful Tâmpa - Obiective turistice din județul Brașov
Vârful Tâmpa ©alinalicuriceanu
Vârful Tâmpa - Obiective turistice din județul Brașov
Platforma de belvedere Brașov și Vârful Tâmpa ©alinalicuriceanu

2. Satul Peștera și Satul Măgura | Obiective turistice din județul Brașov

Dacă nu ai fost până acum în satul Peștera sau în satul Măgura, atunci trebuie să le pui pe listă, dacă ai fost, atunci știi deja că este timpul să revii! 

Satele Peştera și Măgura se află la aproximativ 1200 m altitudine şi sunt poziţionate unul lângă altul, exact la poalele Munților Piatra Craiului, de aici se vede și fața vestică a Munților Bucegi, o priveliște superbă!

Peisajul, satele tradiționale, casele vechi și natura te vor lăsa fără cuvinte. Traseul pe care noi l-am făcut este de tip circuit și este extrem de apreciat pentru că îl poți parcurge cu ușurință, fie pe jos, fie cu bicicleta. Zona este extrem de liniștită, drumul este ideal de parcurs atât pentru cei experimentați cât și pentru începători.

 Detalii aici: https://instatravel.ro/traseu-satul-pestera-judetul-brasov-21/.

satul Peștera - Obiective turistice județul Brașov
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Satul Peștera ©alinalicuriceanu
Sat Peștera - Obiective turistice județul Brașov
Satul Peștera ©alinalicuriceanu

3. Prăpăstiile Zărneștiului | Obiective turistice din județul Brașov

Cheile sau Prăpăstiile Zărneștiului reprezintă cel mai vizitat obiectiv din Piatra Craiului! Alături de Cheile Dâmbovicioarei și Cheile Brusturetulu acestea creează un peisaj desprins parcă din povești cu zâne, situate chiar la poalele satelor Măgura și Peștera.

Prăpăstiile Zărneștiului reprezintă un canion îngust, de unde se poate ajunge la Platoul Măgura sau la cabana Curmătura. Pe traseu, vei fi impresionat de sălbăticia peisajelor și spectaculozitatea pereților de stâncă, care constituie trasee captivante pentru temerarii alpinismului.

Prăpăstiile Zărnești - Obiective turistice județul Brașov
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Prăpăstiile Zărneștiului ©alinalicuriceanu
Prăpăstiile Zărnești - Obiective turistice județul Brașov
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Prăpăstiile Zărneștiului ©alinalicuriceanu

4. Cabana Curmătura | Obiective turistice din județul Brașov

Situată în Masivul Piatra Craiului, sub curmătura dintre Piatra Mică și Vârful Turnul Pietrei Mari, Cabana Curmătura este o importantă bază turistică servind ca loc de popas drumeților care străbat potecile de pe Piatra Mică și creasta nordică a Pietrei Craiului.

Datorită reliefului accidentat, masivul Piatra Craiului dispune de un număr redus de cabane, cele existente fiind aşezate la baza masivului, cu excepţia Cabanei Curmătura, la care se poate ajunge doar pe jos, pe unul din traseele marcate.

Cabana Curmătura - Obiective Turistice județul Brașov
Cabana Curmătura ©alexandra_calciu
Cabana Curmătura ©liliarosu

5. Amfiteatrul Transilvania | Obiective turistice din județul Brașov

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, iată iese-n cale, Amfiteatrul Transilvania. Cu siguranță ai văzut și tu ca și mine nenumărate poze pe Instagram din această locație și te-ai întrebat cum poți ajunge, ei bine se află la o distanță de doar 8 km de Moieciu de jos, în județul Brașov.

Locația se întinde pe o suprafață de 100 de hecatare și este total izolată de aglomerația orașului sau de alte pensiuni. Altitudinea la care Amfiteatrul Transilvania se află este de aproximativ 1200 m.

După cum îî spune și numele, Amfiteatrul Transilvania, se află într-unul din cele mai frumoase puncte de belvedere, oferind o panoramă de 360 grade spre Munții Bucegi și Piatra Craiului.

Dacă vrei să faci o vizită aici ești bine venit oricând, însă dacă vrei să iei masa la restaurant sau să te cazezi, atunci ai nevoie neapărat de rezervare.

Alte detalii despre această locație aici: https://instatravel.ro/amfiteatrul-transilvania-2021/.

Amfiteatrul Transilvania
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Amfiteatrul Transilvania ©alinalicuriceanu
Amfiteatrul Transilvania
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Amfiteatrul Transilvania ©alinalicuriceanu

6. Castelul Bran | Obiective turistice din județul Brașov

Castelul Bran este unul dintre cele mai populare castele din România, vizitat atât de turiștii români, dar mai ales de cei străini. Legenda lui Dracula face din castelul Bran unul dintre cele mai căutate obiective turistice din județul Brașov, dar și de la noi din țară.

Top Obiective Turistice din județul Brașov - Castelul Bran
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Castelul Bran ©alinalicuriceanu
Castelul Bran ©alinalicuriceanu

7. Cabana Valea Sâmbetei | Obiective turistice din județul Brașov

Cabana Valea Sâmbetei se află în munții Făgăraș, aparținând de județul Brașov. Accesul spre traseu se face din satul Sâmbăta de Jos, urmând drumul care trece prin Sâmbăta de Sus și duce apoi la Mănăstirea Brâncoveanu, drum asfaltat și aflat într-o stare foarte bună.

Traseul în sine nu este deloc greu, însă diferența de nivel (711m) se face resimțită, mai ales când pe alocuri mergi pe zăpadă sau pe poteci inundate și alunecoase. După 3 ore de urcare (cu tot cu pauze multe și dese) am întâlnit “raiul” din Munții Făgăraș.

Peisajul ne-a lăsat fără cuvinte, am găsit pajiști întregi pline cu milioane de brândușe mov ce se “aprindeau” în razele soarelui, vârfurile munților erau încă învelite cu zăpadă, cabana părea pictată printre brazii înalți, aerul rece adus din golul alpin ne revigora, totul parea desprins din rai.

Explozia de brândușe poate fi admirată în perioada 01-15 mai, în funcție de condițiile meteo. Detalii traseu aici https://instatravel.ro/cabana-valea-sambetei/.

Cabana Valea Sâmbetei
Obiective turistice din județul Brașov - Cabana Valea Sâmbetei ©alinalicuriceanu
Cabana Valea Sâmbetei
Cabana Valea Sâmbetei ©alinalicuriceanu

8. Lacul de Smarald de la Racoș | Obiective turistice din județul Brașov

Cum ar fi să găsești un Lac de SmaraldColoane de Bazalt, un Vulcan Stins și un Castel medieval, toate într-un singur loc? 

Deși ar putea părea un peisaj ireal, desprins din povești, el există și în realitate, găsim toate aceste minuni în același loc, la Complexul Geologic de la Racoș, unul din obiectivele turistice din județul Brașov. Detalii locație aici: https://instatravel.ro/complexul-geologic-racos-judetul-brasov/

Lacul de Smarald se află în partea nord-estică a Complexului Geologic Racoș și cuprinde o secțiune geologică a vulcanului bazaltic de 200 m lungime și peste 50 m înălțime. Culoare este mult influențată de vreme, mai exact de prezența sau lipsa soarelui.

Lacul de Smarald de la Racoș
Lacul de Smarald ©alinalicuriceanu

9. Vulcanul Stins | Obiective turistice din județul Brașov

Vulcanul Stins de la Racoș este cunoscut ca fiind vulcanul cu cea mai recentă activitate de pe teritoriul României, chiar dacă ultima dată a erupt acum multe mii de ani în urmă. Acesta se află foarte aproape de Lacul de Smarald, se ajunge pe jos.

Vulcanul stins Racoș
Vulcanul stins de la Racoș ©Sergiu Voicu

10. Coloanele de Bazalt | Obiective turistice din județul Brașov

Coloanele de Bazalt de la Racoș reprezintă un monument al naturii deosebit prin unicitatea lui. Înălțimea Coloanelor de bazalt este cuprinsă între 8-10 m. Exploatările de bazalt s-au oprit in anii `60 ai secolului trecut, când situl a fost declarat monument al naturii.

Coloanele de bazalt de la Racoș
Coloanele de bazalt de la Racoș ©alinalicuriceanu

11. Castelul Sükösd-Bethlen | Obiective turistice din județul Brașov

Castelul Sükösd-Bethlen de la Racoș de 3200 mp are o curte interioară și una exterioară, dar și un zid dublu de apărare. În afara zidurilor era un șanț de 5 metri adâncime și 21 de metri lățime ce era umplut cu apă. Tot castelul era înconjurat de altfel de apă și avea rol de protecție.

Castelul Sükösd-Bethlen de la Racoș
Castelul Sükösd-Bethlen de la Racoș ©alinalicuriceanu

12. Cetatea Feldioara | Obiective turistice din județul Brașov

Cetatea Feldioara este monument istoric naţional, fiind printre cele mai importante fortificaţii medievale săseşti din Transilvania de Sud. A fost construită în secolul XIII, fiind cea mai importantă fortificație ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania – Țara Bârsei. 

Până în anul 2012 a fost doar o ruină. Restaurarea cetății din Feldioara, desfășurată ȋn perioada 2013-2017, a salvat resturile de ziduri care supravieţuiseră ultimelor sute de ani de părăsire și i-a redat ȋnfăţișarea avută ȋn secolul al XVII-lea.

Astăzi, Cetatea Feldioara, este cu adevărat impresionantă și întregește cu mândrie topul cu obiective turistice din județul Brașov. Detalii locație aici https://instatravel.ro/cetatea-feldioara-marienburg-transilvania/

Cetatea Feldioara
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Cetatea Feldioara ©alinalicuriceanu
Cetatea Feldioara
Cetatea Feldioara ©alinalicuriceanu

13. Satul și Cetatea Viscri | Obiective turistice din județul Brașov

Viscri este un sat mic, populația nu depășește câteva sute de locuitori, dar atrage anual zeci de mii de turiști, fiind unul dintre cele mai frumoase sate săsești din Transilvania, aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO.

Imediat ce faci primul pas aici te simți ca într-un muzeu imens în aer liber. Fiecare căsuță spune o poveste, fiecare localnic te întâmpina cu zâmbetul pe buze, iar gâștele care aleargă pe ulițe întregesc tabloul pitoresc.

În prezent aici se regăsește Cetatea Viscri, care adăpostește o frumoasă biserică evanghelică, fortificată, în stilul bisericilor săsești fortificate din Transilvania, ce întregesc topul cu obiective turistice din județul Brașov.

Detalii locație aici: https://instatravel.ro/viziteaza-cel-mai-frumos-sat-din-romania-viscri/

Viscri
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Satul Viscri ©alinalicuriceanu
Biserica și Cetatea Fortificată Viscri
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Cetatea și Biserica fortificată Viscri ©alinalicuriceanu

14. Cetatea Rupea | Obiective turistice din județul Brașov

Cetatea Rupea este o prezenţă remarcabilă de la mare distanţă datorită poziţiei dominante pe care o ocupă în apropierea drumului european E 60, fiind situată cam pe la jumătatea drumului dintre Brașov și Sighișoara, în orașul ce îi poartă numele.

Cetatea Rupea se bucură de privilegiul de a le permite vizitatorilor să urce cu mașina din orașul Rupea până la porțile sale, pe un drum foarte bine asfaltat.

Cândva o ruină uitată, Cetatea Rupea, a fost reabilitată și înscrisă în 2013 în circuitul turistic al României  și în lista cu cele mai spectaculoase obiective turistice din județul Brașov. Au fost investiți 6 milioane de euro, 75% din fonduri europene. Reabilitarea a durat 3 ani, iar astăzi aproximativ 150.000 turiști o vizitează anual.

Detalii locație aici: https://instatravel.ro/cetatea-rupea-transilvania-2021/

Cetatea Rupea
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Cetatea Rupea ©alinalicuriceanu
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea ©alinalicuriceanu

15. Treptele lui Gabony | Obiective turistice din județul Brașov

Cel mai frumos loc din care putem admira Brașovul este cu siguranță de pe Vârful Tâmpa, dar puțini știu că mai există încă un punct de belvedere din care putem admira o altă parte a Brașovului, mai exact cartierul Valea Cetății (Răcădău) cu ai săi Munții Piatra Mare în zare, aflat pe traseul Treptele lui Gabony.

Acesta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Brașov și împrejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratatezi daca te afli în apropiere.

Se spune că traseul prin Treptele lui Gabony ar fi cel mai dificil traseu de urcat pe Vârful Tâmpa, din acest motiv noi am ales să îl facem în coborâre pentru că eram cam obosiți să urcăm 600 de trepte. Cu siguranță îl vom face cândva și în urcare, este un traseu relativ scurt și spectaculos.

Detalii traseu aici: https://instatravel.ro/traseu-treptele-lui-gabony-167/

Treptele lui Gabony - Brașov
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Treptele lui Gabony ©alinalicuriceanu
Treptele lui Gabony - Brașov
Treptele lui Gabony ©alinalicuriceanu

16. Pietrele lui Solomon | Obiective turistice din județul Brașov

Sunt convinsă că ai vizitat Brașovul deja de câteva ori, însă îți garantez că încă mai sunt locuri foarte frumoase despre care încă nu ai auzit, cum ar fi Pietrele lui Solomon. Dacă vrei să petreci o zi în mijlocul naturii, acesta este unul din cele mai deosebite locuri din Brașov în care poți face o drumeție.

Întreaga zonă este amenajată pentru plimbări în aer liber, relaxare, picnic sau cățărare pe abrupturile stâncoase din cheile Pietrelor.

Din parcare vei ajunge într-o poiană de unde poți admira o mică cascadă și Pietrele lui Solomon, te poți relaxa ascultând susurul pârâului sau poți face un grătar în spațiile special amenajate cu acest scop. Atenție este interzis să asculți muzică sau să lași gunoaie în urma ta.

Pietrele lui Solomon reprezintă o arie naturală în al cărei teritoriu se află mai multe formațiuni geologice, fenomene carstice de un deosebit interes peisagistic și turistic ce le integrează în topul cu obiective turistice din județul Brașov. Detalii locație aici https://instatravel.ro/pietrele-lui-solomon-brasov/.

Pietrele lui Solomon
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Pietrele lui Solomon ©alinalicuriceanu
Pietrele lui Solomon
Pietrele lui Solomon ©alinalicuriceanu

17.Drumul Vechi spre Poiana Brașov | Obiective turistice din județul Brașov

Drumul vechi spre Poaian Brașov, utilizat de vehicule până în 1966, când s-a construit noua șosea, este amenajat cu balustrade de lemn și bancuțe din trunchiuri de brazi, și ne conduce în urcare ușoară până la bariera aflată la 50 m mai jos de hotel Căprioara (Poiana Mică). 

Acesta face parte din lista noastră cu obiective turistice din județul Brașov, fiind un traseu perfect pentru copii de toate vârstele, drumeția durează 1 oră și jumătate cu plecare din Brașov de la altitudinea de 700 m și ajunge în Poiana Brașov la altitudinea de 1030 m.

Acest traseu poate fi parcurs în orice anotimp, noi am ales toamna pentru că ne doream o “ploaie” de frunze. Detalii aici https://instatravel.ro/traseu-brasov-poiana-brasov-pe-drumul-vechi-2021/

Drumul Vechi spre Poiana Brașov
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Drumul vechi spre Poiana Brașov ©alinalicuriceanu
Drumul Vechi spre Poiana Brașov
Drumul vechi spre Poiana Brașov ©alinalicuriceanu

18. Vârful Postăvaru | Obiective turistice din județul Brașov

Vârful Postăvaru este locul în care timpul pare că se oprește în loc, iar tu poți să iei o pauză de la toată agitația orașului. Liniștea muntelui vine la pachet cu o liniște interioară de neprețuit, dacă ajungi aici trage o gură mare de aer în piept și bucură-te de cât de frumoasă este viața!

Deși nu este un vârf foarte înalt, Vârful Postăvaru, are o altitudine de doar 1799 m, este unul dintre vârfurile cu cele mai spectaculoase priveliști din Munții Carpați. Din vârf putem admira Munții Piatra Craiului, Piatra Mică, Munții Făgăraș, Munții Ciucaș, Munții Piatra Mare, Munții Grohotiș, Munții Baiului și Munții Bucegi.

Vârful Postăvaru se află în apropierea stațiunii Poiana Brașov, făcând parte din topul cu obiective turistice din județul Brașov. Există aproape 30 de trasee marcate în Masivul Postăvarul, cu plecare din Râșnov, Predeal, Timișu de jos, Brașov sau din Poiana Brașov. 

Noi am ales să urcăm pe Postăvaru prin Poiana Brașov, detalii aici https://instatravel.ro/varful-postavaru-1799-m-traseu-usor/.

Traseu Vârful Postăvaru
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Vârful Postăvaru ©alinalicuriceanu
Vârful Postăvaru
Vârful Postăvaru ©alinalicuriceanu

19. Poiana Brașov | Obiective turistice din județul Brașov

Poiana Brașov este cea mai renumită stațiune pentru sporturile de iarnă din România și totodată un important centru turistic internațional. Ea dispune de 9 pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri și restaurante. 

Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf și particule care provoacă alergii, presiunea atmosferică relativ scazută, și ionizarea intensă, sunt factorii naturali care recomandă stațiunea pentru diverse tratamente și pentru relaxare. Iarna este anotimpul perfect pentru a face o vizită în Poiana Brașov.

Poiana Brașov - Obiective turistice județul Brașov
Poiana Brașov ©alinalicuriceanu
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Poiana Brașov ©alinalicuriceanu

20. Cetatea Prejmer | Obiective turistice din județul Brașov

Cetatea Prejmer, care adăposteşte și Biserica Evanghelică Săsească Fortificată din localitate, denumită și bijuteria Transilvaniei, este una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Europa dar şi unul din cele mai vechi obiective turistice din județul Braşov!

Acest obiectiv turistic este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și singurul loc din România notat cu trei stele în faimosul ghid turistic Michelin.

Dacă încă nu te-am convins pană acum să o vizitezi, atunci îți mai spun că a fost atestată în anul 1218 și că astăzi te poți plimba pe coridorul interior din zidurile cetății.

Detalii locație aici https://instatravel.ro/cetatea-prejmer-patrimoniu-unesco/

Cetatea Prejmer
Cetatea și Biserica fortificată Prejmer ©alinalicuriceanu
Biserica fortificată Prejmer
Top Obiective Turistice dindin județul Brașov - Cetatea și Biserica fortificată Prejmer ©alinalicuriceanu

21. Rezervatia Naturală Valea Zimbrilor | Obiective turistice din județul Brașov

În rezervația naturală Valea Zimbrilor de la Vama Buzăului nu se poate intra cu mașina sau bicicleta, pentru a asigura animalelor mediul natural, cu factori externi agresivi cât mai puțini, și liniștea specifică zonei. Cerbi, reni, căprioare, păuni împart același areal cu legendarul animal, protejat în toată Europa, zimbrul.

Zimbrul este o specie de bizon care se găsește în Europa, iar din 1996 a fost clasificat ca specie pe cale de dispariție. Vizitatorii și turiștii pasionați de recreere pot profita de bănci și foișoare la umbră, iar cei mici de spații de joacă. 

Valea Zimbrilor - Obiective turistice județul Brașov
Rezervația Naturală Valea Zimbrilor ©alinalicuriceanu
Valea Zimbrilor - Obiective turistice județul Brașov
Rezervația Naturală Valea Zimbrilor ©alinalicuriceanu

22. Cascada Urlătoarea | Obiective turistice din județul Brașov

Cascada Urlătoarea ne duce cu gândul prima dată la cea de lângă Bușteni, însă nu vorbim despre aceea, ci de Cascada Urlătoarea de la Vama Buzăului. 

O plimbare relaxantă printr-un peisaj de poveste te vor conduce către aceasta. Trebuie să recunosc că am fost foarte surprinsă de cât de frumos este amenajat traseul și cât este de curat, după o plimbare scurtă și ușoară de aproximativ jumătate de oră vei ajunge. 

Cascada Urlătoarea - Vama Buzăului - Obiective turistice din județul Brașov
Cascada Urlătoarea - Vama Buzăului ©alinalicuriceanu
Cascada Urlătoarea - Vama Buzăului ©alinalicuriceanu

23. Vârful Ciucaș | Obiective turistice din județul Brașov

Munții Ciucaș sunt cu siguranță preferații multor iubitori de natură, toate potecile lui sunt frecvent bătătorite pe parcurusul celor 4 sezoane! Cele mai importante obiective turistice de aici sunt Cabana și Vârful Ciucaș, fiind și cele mai vizitate și fotografiate din întreaga rezervație.

Vârful Ciucaș se află în județul Brașov, la el se poate ajunge doar pe jos, urmând unul din traseele marcate, în timp ce Cabana Vârful Ciucaș se află pe teritoriul județului Prahova și se poate ajunge fie cu mașina 4×4, fie pe jos pe unul din traseele marcate.

Vârful Ciucaș, se află la altitudinea de 1954 m, iar traseul montan parcurs de noi durează aproximativ 3-4 ore și este recomandat și drumețiilor începători. Mai multe detalii despre acest traseu aici: Traseu Vârful Ciucaș (1954m) și Tigăile Mari cu pornire de la Cabana Vf. Ciucaș

Vârful CIucaș
Vârful Ciucaș ©alinalicuriceanu
Cabana Vârful Ciucaș
Cabana și Vârful Ciucaș ©alinalicuriceanu

24. Cabana Mălăiești | Obiective turistice din județul Brașov

Cabana Mălăiești situată la altitudinea de 1720m, in Valea Mălăești, cea mai frumoasă vale din Bucegi strajuită de Bucșoiu și Padina Crucii. Cabana Mălăiești, una dintre cele mai vechi din Carpații românești, a avut o istorie destul de zbuciumată, iar astăzi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Brașov.

Top Obiective Turistice din județul Brașov - Cabana Mălăiești
Cabana Mălăiești ©alinalicuriceanu
Cabana Mălăiești - Obiective turistice Brașov
Cabana Mălăiești ©alinalicuriceanu
Top Obiective Turistice din județul Brașov - Cabana Mălăiești
Cabana Mălăiești ©alinalicuriceanu

25. Cetatea Râșnov | Obiective turistice din județul Brașov

Cetatea Râșnov reprezintă una dintre cele mai bine conservate cetăți de pe teritoriul Transilvaniei. A fost construită cu ajutorul Cavalerilor Teutoni la începutul secolului XIII, dar clădirile din piatră sunt ceva mai noi, datând din secolul XIV.

Cetatea Râșnov veghează falnic de pe unul din dealurile orașului, view-ul din cetate este superb. Era amplasată strategic și avea ca principal scop controlul intrărilor în Transilvania și apărarea împotriva atacurilor.

Cetatea Râșnov - Obiective turistice din județul Brașov
Cetatea Râșnov ©alinalicuriceanu

26. Dino Parc | Obiective turistice din județul Brașov

Dino Parc Râșnov a fost inaugurat în 2015 și este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România.

Situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață de 3,5 hectare și găzduiește 100 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice.

Pe lângă traseul impresionant cu 100 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf 9D și un cinematograf 360°, trasee de aventură, tiroliană, labirint cu lasere, soundbox, expoziții unicat și alte zone interactive.

Dino Parc Râșnov -Obiective turistice Brașov
Dino Parc Râșnov ©andrada

27. Peștera Valea Cetății | Obiective turistice din județul Brașov

La o distanță de numai 1,5 km de Râșnov și 7,5 km de Poiana Brașov, Peștera Valea Cetății (aflată în rezervația naturală cu același nume) este o atracție turistică de excepție aflată la doi pași de Cetatea Fortificată din Râșnov.

Micile lacuri ce oglindesc formațiuni enigmatice perfect modelate de apă și aer inconjoară o impozantă sală Catedrală care, cu cei peste 30.000 de metri cubi ai săi, deschide ochilor un tavan de poveste cu volute și arce de calcar de un alb cum rar poți vedea în lume.

Peștera Valea Cetății - Obiective turistice județul Brașov
Peștera Valea Cetății ©pestera-valeacetatii.ro

28. Cheile Râșnoavei | Obiective turistice din județul Brașov

Din vârful Postăvarului (1799 m) către vest-sud-vest coboară o creastă din stânca albă, calcaroasă (Muchia Cheii), care se sfârșeste abrupt în Cheile Râșnoavei. Apele din sudul crestei care au săpat cheile sunt drenate de Valea Cheii.

În impresionantul perete din Cheile Râșnoavei – malul drept – s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor și Surplombele de Aur.

Este o locație perfectă pentru drumeție, bungee jumping, rapel, tiroliană, via ferrata, mountain biking, escaladă sportivă.

Cheile Râșnoavei - Obiective turistice județul Brașov
Cheile Râșnoavei ©alinalicuriceanu

29. Cetatea și biserica fortificată Hărman | Obiective turistice din județul Brașov

O primă atestare documentară a cetății Hărman este realizată în anul 1240, la 15 ani după alungarea Cavalerilor Teutoni de pe meleagurile Țării Bârsei și preluarea acestora de către cistercienii de la Bârsa. Cu siguranță Biserica fortificată este printre cele mai bine păstrate din Transilvania.

Cetatea și biserica fortificată Hărman ©alinalicuriceanu

30. Orașul Brașov | Obiective turistice din județul Brașov

Orașul Brașov este cireașa de pe tort în topul cu obiective turistice din județul Brașov, mai exact centrul vechi al orașului.

Aici includem toate comorile pe care Brașovul le deține și cu care se mândrește: Biserica Neagră, Piața Sfatului, Aleea de sub Tâmpa, Turnul Negru și Turnul Alb, Zidul Cetății cu ale sale Bastioane, Poarta Ecaterinei, Poarta Șchei Srada Sforii, aleea pietonală Strada Republicii, Sinagoga Beit Israel.

Tot în Brașov găsim și numeroase muzee printre care enumerăm Muzeul de Artă, Muzeul Casa Mureșenilor, Casa Sfatului, Muzeul Civilizației Urbane, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Muzeul de Etnografie, Muzeul Prima Școală Românească, etc.

În curând vom reveni cu un articol decicat special obiectivelor turistice din orașul Brașov, în acest articol am dorit să punem accentul pe atracțiile și obiectivele turistice din restul județului.

Biserica Neagră - Obiective turistice din județul Brașov
Biserica Neagră ©alinalicuriceanu

Cazare în Poiana Brașov - Chic Studio Silver Mountain

Pentru o vacanță perfectă îți recomand și o cazare magică, în Poiana Brașov.

În apartamentul Chic Studio Silver Mountain vei găsi o bucătărie utilată cu tot ce ai nevoie pentru a servi cafeluța și micul dejun acasă, în siguranță.

Seara poți comanda cina la pachet și o poți savura în fața șemineului, relaxându-te după traseele de pe munte sau după turele de ski.

Acest loc este amenajat cu foarte mult bun gust, proprietarii au acordat o atenție deosebită detaliilor, pe lângă dotările standard vei găsi și un pick-up, un șemineu și un balansoar tip ou în balcon.

Prețul diferă în funcție de perioada în care vrei să închiriezi. Noi i-am contactat direct, pe contul lor de instagram și am obținut și un mic discount.

Te poți plimba virtual prin apartament aici. În sezonul de ski este full aproape tot timpul, îți recomand să îți faci rezervare din timp aici pentru a găsi disponibilitate.

chic studio
Chic Studio
Chic Studio Poiana Brasov

Apartamentul Chic Studio Silver Mountain, este situat în Poiana Brașov, chiar în complexul Silver Mountain, la o distanță de doar 12 km de centrul vechi al Brașovului. Oferă parcare privată gratuită. Apartamentul are 1 dormitor, TV cu ecran plat cu canale prin satelit, zonă de luat masa, bucătărie complet utilată, 2 băi și balcon cu vedere la piscină.

Rezervă aici

Și dacă tot ai ajuns aici, poți profita de avantajele celor cazați în complexul Silver Mountain! Pentru 100 lei/persoană/zi poți avea acces la centru de wellness și spa.

© Silver Mountain

Caută aici alte cazări în județul Brașov!

Booking.com

Te-ar mai putea intersa și...

Top 15 Atracții turistice Sighișoara

Citește

Top 30 Obiective Turistice Oradea

Citește

25 Obiective turistice Transfăgărășan

Citește

Top trasee montane pentru începători

Citește

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Dacă ți-a plăcut acest articol nu ezita să ne dai un like sau un comentariu, astfel postările noastre devin mai virale și vom reuși să promovăm România împreună.

Ne găsești și pe InstagramFacebook sau Youtube, te așteptăm cu mare drag și pe aceste canale.

Ne poți susține cumpărând ceva din magazinul nostru online www.nordiczen.ro.

Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine!

Autor Articol: © alinalicuriceanu

Foto:© alinalicuriceanu