La plimbare prin satul Măgura – un traseu deosebit de frumos

Priveliștea către Piatra Craiului și Bucegi, traseele de bicicletă, aerul curat, cât și peisajul montan desprins din vederile de altă dată, fac ca satul Măgura să fie unul tare îndrăgit și demn de comparat cu un sat din Elveția sau Austria.

traseu Satul Măgura
traseu Satul Măgura

1. De unde începe traseul prin satul Măgura

Satul Măgura aparține de comuna Moieciu, județul Brașov și este situat între Moieciu de Jos și Zărnești.

Plimbarea despre care îți vorbesc astăzi am făcut-o după o tură prin Prăpăstiile Zărneștiului, așa că am urcat pe drumul forestier ce continuă de la Fântâna lui Botorog și șerpuiește prin pădure până ce ajunge în satul Măgura. De acolo am continuat pe strada principală până aproape de Casa de cărămidă, unde am și parcat. 

Vezi punctul 1 pe harta de mai jos, acela este punctul din care am început plimbarea noastră prin acest sat superb.

hartă traseu satul Măgura
hartă traseu satul Măgura

2. Detalii traseu

Este un traseu superb, foarte ușor și relativ scurt, aș zice mai degrabă că este o plimbare – durează aproximativ 2-3 ore (dus-întors), în funcție de cât de multe pauze faci, noi am făcut multe, este foarte fotogenic satul Măgura, nu ai cum să nu-ți umpli telefonul cu poze de aici.

Având în vedere că este un traseu doar parțial marcat și mai mult inventat de noi, am creat circuitul pe google maps aici

traseu Satul Măgura
traseu Satul Măgura

Marcaj: parțial triunghi albastru (este traseul ce urcă din Bran), noi știam deja traseul și sincer nu-mi amintesc cât de des se vede marcajul, dar oricum, ai indicații maps mai sus
Lungime: aprox. 8.3  km (dus-întors) 
Durată: estimat 2-3 ore (dus-întors)
Dificultate: foarte ușor
Diferență de nivel: 119 mD+, 119 mD-
Sezon: tot timpul 

traseu Satul Măgura
traseu Satul Măgura

3. Impresii traseu satul Măgura

Satul Măgura a fost până de curând un diamant neșlefuit, pentru care, odată descoperit și promovat, mulți iubitori de natură s-au „bătut” să-l împartă și să-l șlefuiască. 

Spun asta pentru în urmă cu 10 ani număram pe degetele de la o mână unitățile de cazare din sat, iar acum , în 2022 oferta este mult mai generoasă, căci multe construcții au fost ridicate între timp, iar prețurile terenurilor au explodat pur și simplu.

Dar ce este așa de fain în Măgura de se bate toată lumea să prindă o bucată de pământ aici? Ei bine, TOTUL! 

Dealurile acestui sat sunt pline de viață, fiindcă adăpostesc zeci de case, un amestec între gospodăriile tradiționale și pensiuni mai moderne, toate așezate într-un peisaj de basm, cu priveliști superbe către munți și dealuri.

Indiferent de anotimp, primăvara, vară, toamnă sau iarna, Măgura te așteaptă cu drag și dor să-i iei la pas ulițele încă pitorești. Spun încă, pentru că au apărut vreo 2 pensiuni care și-au înălțat garduri de beton înalte de 2 metri – AȘA NU!

traseu Satul Măgura
traseu Satul Măgura

Să revenim la oile noastre cum se zice, din punctul 1 marcat pe hartă am pornit înapoi pe drumul pe care deja îl parcursesem cu mașina și am continuat până la intersecția cu drumul ce duce spre satul Peștera (punctul 2), unde am făcut stânga.

Aceasta este ulița care-mi este cea mai dragă,  pentru că oferă cele mai faine puncte de belvedere.

traseu Satul Măgura
traseu Satul Măgura

Am mers destul de mult pe drumul principal, drum pe care îl poți parcurge și cu mașina, dar care ar mai fi farmecul? 

După ce am trecut de Pensiunea Hodăiță, care este pe partea dreapta, am luat-o la stânga, adică pe drumul de mașină și am coborât prin pădure. Atenție să nu o iei în sus spre Pensiunea Mosorel.

De aici traseul este comun cu cel pe care l-am făcut acum 1 an, circuitul cu pornire din satul Peștera. În scurt timp am ajuns la o altă intersecție de drumuri, la dreapta se făcea un drum către Mănăstirea Sfânta Treime, dar noi am rămas pe drumul principal. 

Poteca a început să urce destul de susținut, dar în scurt timp am ajuns la o altă intersecție, aici am părăsit drumul de mașină și am făcut stânga. Am mers câțiva zeci de metri și am ajuns în cel mai fain punct de belvedere. 

Satul Măgura s-a desfășurat la picioarele noastre, într-un peisaj greu de descris în cuvinte, m-a fermecat ca de fiecare dată Fereastra Măgurei cum o numesc eu. 

traseu Satul Măgura
traseu Satul Măgura

Acesta este un loc pe care nu prea-l știe nimeni, deși nu este greu să-l descoperi, dacă ești curios ca și noi. Venim aici de fiecare dată când vrem să luăm o pauză de la toată agitația orașului, de la stres, de la muncă, de la orice. 

Vii aici și te întinzi 2 ore pe o pătură și pleci de parcă ai fost la tratament 2 săptămâni, natura face minuni întotdeauna.

traseu Satul Măgura
traseu Satul Măgura
traseu Satul Măgura
traseu Satul Măgura

Plimbarea noastră lejeră prin satul Măgura a durat aproximativ 3 ore – dus-întors + pauza din locul secret – aici depinde de fiecare cât dorește să stea. 

Pentru noi a fost o zi minunată, am văzut capre negre în Prăpăstiile Zărneștiului, am admirat picturile de toamnă realizate de natură în satul Măgura printre văi și munți și ne-am relaxat la superlativ. Sper să ajungi și tu curând pe aici și să te bucuri de aceste peisaje de basm.

Video dronă satul Măgura

Te invit să vizualizezi și clipul filmat cu drona prin satul Măgura.

4. Tarif de vizitare

Datorită valorilor tradiționale, culturale și naturale, satul Măgura a fost inclus în întregime în aria protejată Parcul Național Piatra Craiului, fiind singurul sat din România inclus într-un parc național.

Pentru vizitarea Parcului Național Piatra Craiului se achită o taxă de 5 lei / persoană. Taxa poate fi achitată la taxatoarele din Zărnești, la rangeri sau online pe site-ul pcrai.ro

5. Echipament necesar pentru această drumeție

Cum am mai spus, treseul este ușor, deci nu vei avea nevoie de un echipament deosebit. Se poate face și în adidași.

Câinii erau legați în ograde sau cei care erau liberi erau tare prietenoși, totuși eu de frica câinilor de stână port mereu la mine un spray de urs.

Nu ar trebui să-ți lipsească din bagaj: un tricou de schimbpelerina de ploaie, apă și o gustare.

6. Ce mai poți face în zonă?

Încearcă și acest traseu din satele Peștera și Măgura sau continuă vacanța ta spre Prăpăstiile Zărneștiului, Poiana Mărului, Șirnea, Șinca Veche, Dâmbovicioara, Fundata, Fundățica, orașul Brașov sau spre alte destinații de vis din județul Brașov despre care am scris în acest articol: https://instatravel.ro/obiective-turistice-judetul-brasov/.

coperta top 30 obiective turistice din judetul brasov

7. Unde te cazezi în satul Măgura?

Casa Wezly reprezintă acea casa țăranească, cu o arhitectură popular romanească, construită doar cu materiale naturale, încadrată într-un mediu natural și sănătos, adaptată și utilată conform cerințelor actuale. 

Casa Wezly are o capacitate de 6 persoane și dispune de un living spațios cu bucătărie complet utilată, 3 dormitoare cu băi proprii și binențeles principala atracție, prispa unde te poți relaxa indiferent de anotimp.

Rezervă un sejur la Casa Wezly pe Booking aici.

Casa Wezly - cazare satul Măgura
Casa Wezly - cazare satul Măgura

Măgura little chalet este o cabană situată într-o zonă liniștită, între munți, departe de gălăgia orașului. Vei decoperi un loc magic, iar ca să ajungi la el va trebui să mergi pe jos 250 m. 

Cabana dispune de 3 dormitoare, 3 băi și o bucătărie complet echipată. Din cabană vei avea o vedere deosebită către munți.

Rezervă Măgura little chalet pe Booking aici.

Măgura little chalet - cazare satul Măgura
Măgura little chalet - cazare satul Măgura

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă satul Măgura și împărtășește experiența cu noi pe instagram!

Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe  @alinalicuriceanu

7 thoughts on “La plimbare prin satul Măgura – un traseu deosebit de frumos”

  1. Pingback: Top 10 cele mai ușoare trasee cu peisaje de toamnă ~ Sfaturi de vacante si oferte turistice

  2. Bună dimineața!
    Impresionant citind recenziile și foarte tentant de străbătut la pas.
    Totuși, nu am văzut (mi-a scăpat) informații pentru cei care vor să servească masa de prânz/seara, nu să și-o prepare.
    Mulțumesc pentru amabilitate.

  3. Ciurea Alexandra

    Sunteți minunați, ma bucur ca a-ți cutreierat satul nostru și a-ți apreciat unele căsuțe cu arhitectura veche.
    Va doresc multa sănătate și la cât mai multe locuri deosebit de vizitat.

  4. Satul e feeric, de fapt toata zona e ca in povesti, ma bucur ca sunt si locuri de cazare pe masura frumusetii locului. 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top