Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche este un vechi lăcaș de cult săpat în piatră și este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai misterioase locuri din România.
Unii oameni susțin că în această locație simt energii cu totul diferite comparativ cu orice altă locație din țara noastră, ei declară că simt o stare de bine, de echilibru, de liniște. Se spune că această energie ar face minuni, în sensul că ar fi vindecătoare.

Cum ajungi la Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche?
Mănăstirea rupestră Șinca Veche este situată în centrul țării, lângă comuna Șinca Veche, în județul Brașov, la 45 de km de orașul Brașov și la 22 de km de Făgăraș, între Munții Făgăraș și Perșani.
Drumul este asfaltat până la destinție, GPS-ul te va duce exact la locație. Dacă nu folosești GPS, este suficient să ajungi în Șinca Veche, iar de acolo orice localnic va ști să te ajute cu indicații.

Încărcătura energetică de la Templul Ursitelor - Mit sau Realitate?
Acestui loc, cunoscut și sub denumirea de Templul Ursitelor, i s-a dus vestea că ar fi un loc de reculegere, de împlinire a dorințelor bune, dar și că aici s-ar întâmpla câteva fenomene paranormale, unii oameni susțin că s-au vindecat miraculos după ce au vizitat locația.
Unii cercetători susțin că România ar beneficia de cele mai puternice scuturi energetice de pe planetă. Cele mai celebre puncte energetice fiind înregistrate în: platoul Bucegi (amintim Sfinxul și Babele, dar și vârful Omu), în Munții Ceahlău (vârful Toaca) și la Templul Ursitelor.
Eu am fost în toate locațiile menționate mai sus, am simțit întradevăr o stare de bine, o energie aparte, dar aceeași energie am simțit-o și în Munții Ciucaș sau Retezat.
În ceea ce mă privește eu rezonez mai mult cu energia naturii și nu cred neapărat în aceste puncte energetice, de altfel, nici la Piramidele din Egipt nu am simțit o altfel de energie decât cea pe care o simt în general pe orice vârf de munte de la noi.

Un lucru este sigur însă, mii de turiști ajung în această locație zilnic, fie să se convingă singuri dacă aceste mituri sunt adevărate sau nu, fie să se agațe de speranța vindecării.
Când am fost noi, într-o zi de sâmbătă, parcarea era plină de mașini, printre care și 10 autocare. Oameni din toate colțurile lumii veniseră să se roage sau să-și găsească liniștea în acest loc magic din mijlocul naturii.
A fost o atmosferă pe care rar am întâlnit-o la alte obiective turistice din țara noastră, deci un mic adevăr în toate miturile trebuie să fie, mai ales că am observat multe persoane în vârstă, cu probleme de sănătate destul de grave, în mod special persoane care se deplasau greu, și care, în ciuda treptelor și a terenului înclinat, au reușit să meargă fără ajutor.


Istoricul Mănăstirii rupestre de la Șinca Veche
Istoricii spun că templul este unic în lume, însă locul este controversat, iar opiniile sunt diverse. Se spune că a fost folosit ca loc de refugiu și rugăciune de către călugării ardeleni hăituiți de Maria Tereza în anii 1700, pentru a trece la catolicism. Cu toate acestea, în nici una din încăperi nu exista vreun semn al crucii.
Neoficial se bănuiește că vechimea lăcașului ar fi undeva în jur de 7.000 de ani și se presupune că ar fi aparținut aceleiași civilizații care a întemeiat „Templul Alb” din Insula Șerpilor.
Biserica este formată din 2 altare, primul este aflat la intrare și deasupra lui se înalță o spirală care dă spre cer și prin care intră lumina. Se spune că cei care se așează aici își vor vedea dorințele devenind realitate. Desigur, forma aceasta spiralată îi duce pe mulți cu gândul la ființe de pe alte planete, de aici și miturile care mai de care mai ingenioase.

Mănăstirea Șinca Veche
Dacă mergi aprox 200 m mai sus de biserica rupestră, pe dealul Pleșu, vei găsi un corp de chilii ce poartă hramul Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, ridicat în anul 2006. Aici se găsesc și o părticică din Moaștele Sfântului Nectarie.
Călugării sunt foarte primitori, iar slujbele se fac în mod regulat, spre o continuă rugăciune. Starețul, care primește cu multă bucurie pe tot omul, stă la cuvânt de învățătură, fară grabă, cu tot cel ce are nevoie de sfat.
În concluzie, Șinca Veche, este un loc de liniște și rugăciune. Natura este darnică, iar monahii iubitori, cu siguranță merită să faci un popas aici dacă te afli prin Țara Făgărașului.

Unde te cazezi în Șinca Veche?
Pensiune Confort Moroșanu
Proprietatea este situată chiar în Șinca Veche, curtea oferă grădină, o terasă și loc de joacă pentru copii. În pensiune vei găsi o bucătărie comună și facilități pentru grătar. Fiecare cameră are baie privată proprie, aer condiționat, minibar, TV, iar unele camere au și balcon.
Activități disponibile: tenis de masă, pescuit sau călărie.
Rezervă o cameră pe Booking aici.

Valea Salbatică
Valea Sălbatică se află în Șinca Nouă și oferă un bar, grădină, terasă și acces gratuit la internet WiFi. Recepția este deschisă non-stop, iar oaspeții au la dispoziție room-service.
Proprietatea servește un mic dejun à la carte.
Rezervă o cameră pe Booking aici.

Te-ar mai putea intersa și...
Transilvania este una dintre principalele destinații turistice din România, aici găsești cele mai frumoase obiective turistice, regiunea fiind considerată un tărâm plin de mister, legende străvechi şi castele medievale.
Atracții turistice cu adevărat frumoase, cu un cadru natural de invidiat și sate montane șăsești care oferă o atmosferă pitorească, toate le găsești în Transilvania. Fie că iubești natura cu peisajele ei impresionante sau cetățile medievale încărcate de istorie și legende, un tur prin Transilvania este modalitatea perfectă de a le bifa pe ambele, aceasta fiind destinația perfectă pentru o vacanță cu adevărat minunată.
Descoperă aici mai multe obiective turistice din Tranislvania: https://instatravel.ro/ obiective-turistice-transilvania/.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Sursă de informare: https://www.crestinortodox.ro/
Bună Dimineața! Am fost şi eu la mânăstire la Şinca Veche chiar sâmbăta trecută. Am văzut şi altarul şi peretele peşterii celei verticale. Era şi o plăcută lumină galbenă pe pereții mânăstirii. Şi pe afară natura de primăvară îşi lucra înflorirea, am fost şi pe scări la magazinul de obiecte bisericeşti 🙂 .
Suntem în drum spre Șinca Veche
Trimis
Ma bucur! Sper ca v-a placut vizita.
Va mulțumesc pt descriere osa merg anul asta în vacanta prea frumos .ma incintat enorm.descriere cu imagini de vis.
Frumoase peisaje anul acesta osa merg in.vacanta prea frumos trebuie văzut mulțumim pt imagini sfaturi și descriere .