Cabana 365 – O cazare de poveste în zona Moieciu

Îmi era dor de o escapadă la munte, de liniște, departe de agitația orașelor, să-mi încarc bateriile cu energie „verde” din natură. Așa am ajuns luni pe unul dintre cele mai frumoase trasee din poarta Carpaților, pe Traseul ecoturistic T4.

Și cum o vacanță nu este complet reușită fără o cazare de vis, am ales să dormim într-o o cabană de tip A-frame, Cabana 365, cu o vedere spectaculoasă spre munții Piatra Craiului, Bucegi și spre satele Peștera și Măgura.

Cabana 365 - cazare Moieciu de jos
Cabana 365 - Vedere spre Piatra Craiului

Cabana a fost deschisă de doar 2 luni, însă povestea ei a început cu mult timp în urmă, pe când proprietarii se plimbau în vacanțele lor prin zona Bran-Moieciu. 

Aceștia s-au îndrăgostit iremediabil de această zonă, iar dragostea a fost atât de mare încât și-au dorit să creeze acest loc magic pentru a se bucure și alți călători de frumusețile de pe aceste meleaguri. Astăzi visul lor a devenit realitate!

Cabana 365 - cazare Moieciu
Cabana 365 - Vedere spre spre Bucegi

Cabana 365 este de fapt un mini complex format din 3 căsuțe de tip A-frame, ce poartă în spate numerele 3, 6 și 5. Căsuțele au o vedere spectaculoasă către munți și sunt orientate în așa fel încât să păstreze intimitatea celor ce le calcă pragul.

Pentru o ședere și mai plăcută în curând va fi pus în funcțiune acel jacuzzi electric care se vede în poza de mai jos.

Cabana 365 - cazare Moieciu
Cabana 365 - Cazare Moieciu de Jos

Dacă ar fi să descriu această locație într-un singur cuvânt, aș spune că este foarte hygge. Hygge este un cuvant danez ce s-ar traduce în română ca „biniște”, descrie o stare de bine amestecată cu fericire, liniște, căldură și simplitate, stări influențate de mai mulți factori. 

Natura, geamurile mari, lumina naturală, lumânările, șemineul, soba de teracotă, texturile naturale, păturicile pufoase, colțișorul de citit, băuturile calde, toate aceste lucruri creează această atmosferă nordică, care se spune că ar fi secretul fericirii.

Cabana 365 - cazare Moieciu

Interiorul Cabanei 365 este decorat în stil scandinav și pregătit să transforme câteva zile la munte în clipe de neuitat alături de persoana iubită, căci este locația perfectă pentru o experiență romantică de cuplu. 

Noi am stat în căbănuța cu numărul 6, cea din mijloc. Pe lângă view-ul perfect pe care l-am avut și design-ul scandinav, mi-a plăcut foarte mult și faptul că unitatea este construită integral din lemn. În cele 2 zile am visat în continuu momentul în care într-o zi o să avem și noi o căsuță, care să urmeze exact acest concept „the new way of living”. 

Cabana 365 - cazare Moieciu
Cabana 365 - cazare Moieciu
Cazare Moieciu
Cabana 365 - cazare Moieciu

P.S.: Mereu mi-am imaginat că A-frameurile îmi poartă inițiala prenumelui (Alina). În acest weekend mi-am îndeplinit dorința de a dormi în vârful A-ului și să admir natura de la unul dintre geamurile acelea mari.

Cabana 365
Cabana 365 - cazare Moieciu
Cabana 365

Facilități Cabana 365

Fiecare căsuță dispune de baie proprie, o mică chicinetă cu frigider, plită, expresor, cană fierbător, câteva tacâmuri, pahare, farfurii, etc, o zonă de living ce deține un TV cu ecran plat, zonă de servit masa, un dormitor amplasat la etaj cu o priveliște de 1 milion de stele și o terasă foarte generoasă. 

În curte este atribuit câte un grătar pentru fiecare unitate de cazare, iar în curând pe teresa fiecărui A-frame va fi pus în funcțiune un jacuzzi încălzit electric.

În zonă sunt numeroase trasee ecoturistice care se pot parcurge într-o drumeție ușoară, pe culoarul Rucăr-Bran-Moieciu.

În stațiune se găsesc numeroase restaurante care servesc mâncăruri tradiționale foarte gustoase, specifice zonei.

Cabana 365 - cazare Moieciu

Experiența de la Cabana 365 ne-a confirmat încă o dată că avem nevoie de foarte puțin pentru momente neprețuite de fericire! 

Sunt foarte recunoscătoare că și eu, cât și Adi, am ales să ne petrecem viața exact așa cum ne place nouă, depășind influența puternică a societății. Iubim să călătorim și să descoperim astfel de locații de poveste, nici un lucru material nu poate egala amintirile pe care ni le-am făcut împreună în acest weekend.

Vezi toate fotografiile realizate din această locație pe Facebook aici. 

Cabana 365 - cazare Moieciu

Unde se află Cabana 365?

Cabana 365 se află în Moieciu de Jos, la doar 29 km distanță de Brașov și doar 6 km depărtare de castelul Bran. Unitatea de cazare este amplasată foarte aproape de drumul principal, accesul până la locație fiind foarte facil.

Cum faci rezervarea?

Este foarte simplu să faci o rezervare și să verifici disponibilitatea sau prețul, trebuie doar să intri pe Booking aici. O altă metodă ar fi să le scrii celor de la Cabana 365 pe conturile de socializare: Instagram sau Facebook.

Video dronă 4k - Cabana 365

În continuare te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube filmat cu drona de la Cabana 365. Dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Cazează-te la Cabana 365 și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

2 thoughts on “Cabana 365 – O cazare de poveste în zona Moieciu”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top