Traseu ușor prin satul Peștera și Măgura – circuit 6.5 km

Sat Peștera
Satul Peștera Foto: instatravel.ro

Dacă nu ai fost până acum în satul Peștera sau în Măgura, atunci trebuie să le pui pe listă! Dacă ai fost, atunci știi deja că este timpul să revii! 

Satul Peştera este deosebit datorită altitudinii la care este poziționat (aproximativ 1200 m) , oferind vederi spectaculoase către munții Piatra Craiului și către fața vestică a munților Bucegi.

Cum ajungi în satul Peștera?

Venind dinspre Râșnov – Bran (DN 73/E574) în localitatea Moieciu de Jos, faci dreapta și continui (DJ 112G)  încă 8,5 km pe drum asfaltat, până în satul Peștera, județul Brașov. Noi am parcat exact unde se termină asfaltul, la Nobillis – Carpathian Residence. Satul se află la o distanță de 180 km față de București și la 42 de km de orașul Brașov.

Traseu ecoturistic (circuit) prin satele Peștera și Măgura

Traseul pe care l-am făcut noi este unul de tip circuit și trece prin satul Peștera și satul Măgura. Este mai degrabă o plimbare ușoară, circuitul fiind recomandat și famiilor cu copii mici, pensionarilor, persoanelor sedentare, etc.

Hartă traseu sat Peștera
Hartă traseu circuit în satul Peștera

Marcajele pe care le-am urmat au fost următoarele:

Marcaj C (traseu pentru bicicliști): Sat Peștera (Hotel Nobillis – Carpathian Residence) – Muchia lui Gârniță – Dealul Șipotului – Valea Băltăcioaia – intrare în satul Măgura (Pensiunea Mosorel).

Marcaj dungă roșie: de la intrarea în satul Măgura (Pensiunea Mosorel) până la intersecția de trasee din apropierea Cabanei Casa Folea.

Marcaj cruce roșie: Cabana Casa Folea – Sat Peștera (Hotel Nobillis – Carpathian Residence).

Lungime traseu: 6,5 km
Durată: 2 ore și jumătate
Diferență de nivel: aproximativ 150 m

Cum a fost traseul?

Dragă cititorule, îți scriu la 10 zile distanță de când am parcurs ultima dată acest traseu (1 noiembrie) și cred că sunt la a 7-a vizită în satul Peștera, respectiv Măgura. Dacă încă nu ai ajuns prin aceste sate îți transmit că bucuria drumului este primul motiv pentru care merită să vii aici, la înălțime, în Munții Piatra Craiului

Peisajul, satele tradiționale, casele vechi și natura te vor lăsa fără cuvinte. Traseul pe care l-am făcut noi este extrem de apreciat pentru că îl poți parcurge cu ușurință, fie pe jos, fie cu bicicleta. Zona este extrem de liniștită, drumul este ideal de parcurs atât pentru cei experimentați cât și pentru începători.

Satul Peștera
Răsărit în Satul Peștera Foto: instatravel.ro
Prima parte a traseului - Marcaj C (traseu pentru bicicliști): Sat Peștera (Hotel Nobillis - Carpathian Residence) - Muchia lui Gârniță - Dealul Șipotului - Valea Băltăcioaia - intrarea în satul Măgura (Pensiunea Mosorel)

Am parcat unde se termină asfaltul, la Hotel Nobillis, iar de acolo am făcut dreapta, pe drumul de pământ, dar la fel de bine poți face și stânga și apoi imediat dreapta spre Casa Folea, poate că ar fi chiar mai bine să faci traseul în sensul invers față de cum l-am parcurs noi (dpdv view).

Am ajuns exact la răsăritul soarelui și ne-am putut bucura de peisajul mirific cu Piatra Craiului care se scălda în razele soarelui și cu Munții Bucegi care erau escaladați de soare.

Drumul spre Peștera
Drumul spre Peștera
Aici începe traseul prin satul Peștera
Aici începe traseul prin satul Peștera
satul Peștera
Răsărit în satul Peștera Foto: instatravel.ro
satul Peștera
Răsărit în satul Peștera Foto: instatravel.ro

Așa cum îți spuneam, am pornit spre dreapta, pe Muchia lui Gârniță, cu ochii ațintiți spre Vârful Omu, încercam să ne dăm seama dacă de aici se vede Cabana Omu, la care am fost cu puțin timp în urmă, și desigur făceam și ceva planuri de cucerire a vârfului Bucșoiu care se vedea lângă.

Marcajul nu apare așa des, dar nu prea ai unde să te rătăcești pentru că te plimbi pe ulițele din satul Peștera, trebuie doar să ții cont de harta de mai sus. Așadar, am ținut-o tot înainte, până pe Dealul Șipotului, unde am cotit stânga și am început să coborâm în josul Văii Băltăcioaia.

Mai jos îți las câteva poze din această tură, dar și din celelalte vizite pe care le-am făcut pe aici. Satul este superb în orice anotimp și pe orice fel de condiții meteo, iar weekendurile din vară toate potecile sunt pline de drumeți iubitori de natură.

satul Peștera
Vedere din satul Peștera Foto: instatravel.ro
satul Peștera - Obiective turistice județul Brașov
Satul Peștera Foto: instatravel.ro
satul Peștera
Văcuțe fericite vara la păscut în satul Peștera Foto: instatravel.ro
satul Peștera
Satul Măgura din vara Foto: instatravel.ro
satul Peștera
Poveste de septembrie din satul Peștera Foto: instatravel.ro
Sat Peștera
Satul Peștera în haine de iarnă Foto: instatravel.ro

La finalul coborârii am găsit o intersecție de trasee și un indicator, la stânga drumul ne duce către Mănăstirea Sfânta Treime, iar la dreapta ne scoatea la intrarea în Satul Măgura. Noi am mers spre Măgura, am început din nou să urcăm până am ieșit într-un peisaj de poveste.

satul Peștera
Valea Băltăcioaia Foto: instatravel.ro
satul Peștera
Vedere din Satul Măgura Foto: instatravel.ro
A doua parte a traseului - Marcaj dungă roșie: de la intrarea în satul Măgura (Pensiunea Mosorel) până la intersecția de trasee din apropierea Cabanei Casa Folea.

De aici nu trebuie să intri în satul Măgura, ci trebuie să o iei în stânga, urmând curba strânsă, pe hartă se vede ca o buclă această parte. Marcajul nu va fi la tot pasul, dar nici nu ai unde să te rătăcești, ține-o tot înainte până la punctul în care vei găsi harta traseeleor din Piatra Craiului.

Frumusețea și autenticitatea zonei sunt perfecte pentru a surprinde cele mai frumoase fotografii în natură! Peisajul este absolut superb. Bonus, toamna când bate vântul apare acel fenomen de „ploaie de frunze” la care se adaugă susurul vântului ce adie printre copaci.

satul Peștera
Satul Peștera Foto: instatravel.ro
satul Peștera
satul Peștera
Satul Peștera Foto: instatravel.ro
A treia parte a traseului - Marcaj cruce roșie: Cabana Casa Folea – Sat Peștera (Hotel Nobillis – Carpathian Residence)

La un moment dat traseul ajunge la o intersecție de trasee, unde este un panou mare cu harta traseelor din Piatra Craiului. Aici am urmat marcajul cruce roșie la stânga până la Casa Folea, iar de acolo în 200 m circuitul nostru s-a sfârșit la punctul de plecare, la Hotel Nobillis – Carpathian Residence.

satul Peștera
satul Peștera
Satul Peștera Foto: instatravel.ro
satul Peștera

Ne-am oprit la Hotel Nobillis – Carpathian Residence la o cafea și ne-am mai relaxat vreme de câteva ore admirând acest peisaj spectaculos. Una din foarte puținile spații de cazare cu un așa view. 

satul Peștera
Vedere de la Hotel Nobillis
satul Peștera
Hotel Nobillis
satul Peștera
Vedere de la Hotel Nobillis

Video dronă 4k din satele Peștera și Măgura

Te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube și dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.

Concluziile circuitului din satul Peștera!

♦️ Ține cont de faptul că deși traseul este unul foarte lejer, circuitul are totuși o lungime de 6,5 km și nu vei găsi surse de apă, asigură-te că ai plecat la drum cu 2 l de apă după tine și o mică gustare.

♦️ Indiferent de anotimp, satul Peștera, este întodeauna o locație excelentă pentru un weekend de relaxare!

♦️ Traseul este recomandat pentru toți iubitorii de natură, fiind accesibil indiferent de vârstă, ia-ți copiii și bunicii și hai la plimbare!

♦️ Este un traseu ușor care nu necesită echipament montan special, totuși este recomandat să ai încălțări comode, de preferat impermeabile.

♦️ Circuitul este foarte popular și extrem de circulat, șansele să te întâlnești cu ursul pe acest traseu sunt minime, dar totuși există. Pentru siguranță eu port mereu cu mine acest spray de urs, o cremă de față cu protecție SPF 30, o trusă de prim autor, o frontală, bețele de trekking, un fluier.

Sat Peștera
Satul Peștera văzut vara
Sat Peștera
Satul Peștera toamna
satul Peștera
Satul Peștera la sfârșit de primăvară

Exploreză și Peștera Liliecilor

Peștera Liliecilor, numită și Peștera Mare sau Peștera Bădichii, face parte din Parcul Național „Piatra Craiului”. Situată în satul Peștera, Peștera Liliecilor are statut de monument natural național și se înscrie în zona specială de protecție a Parcului „Piatra Craiului”.

Peștera este puțin ascunsă de drumul principal, pe partea stângă pe drumul de întors când pleci de la Hotel Nobillis, pe o potecă, cam la 600-700 de m de statuia lui Ghicuță (se vede cu ușurință chiar din mașină). După ce mergi cam 300 de m, printre stânci căzute și copaci, va apărea intrarea în peșteră.

La intrare se află un zid din pietre ce arată că a fost folosită demult drept lăcaș de rugăciune. Existența acestei peșteri, în care trăiesc specii rare de lilieci, este semnalată în documente cu multe secole în urmă, primele săpături arheologice datând din anii 1957-1958.

Deși nu este necesar un echipament special, o frontală fiind suficientă, este bine să ai un echipament de protecție, pentru a evita murdărirea. Lungimea totală a peşterii este de 162 m, iar o vizită pe îndelete ar trebui să dureze aproximativ 45 minute.

Peștera Liliecilor
Peștera Liliecilor

Cauți cazare în satul Peștera?

Amont Chalet

Amont Chalet constă în 2 cabane A-frame, confortabile și moderne, situate pe dealurile idilice ale satului Peștera, la câteva minute distanță de celebrul Castel Bran.Sunt amplasate între Piatra Craiului și Munții Bucegi și au o vedere directă spectaculoasă către acești munți.Fiecare cabană găzduiește confortabil 12 persoane în 6 dormitoare / 3 băi complete și 1 grup sanitar / saună cu duș / 4 terase exterioare / grătar / zonă de foc /  WIFI.

Rezervă o căbănuță pe Booking aici.

Amont Chalet - cazare Peștera
Amont Chalet - cazare Peștera

Akasha Healing Retreat

Akasha Wellness Retreat este un proiect care ajută la vindecarea interioară și conectarea la natură. Este singurul refugiu dedicat yoga în România. 

Akasha Healing Retreat pune la dispoziție o grădină, o terasă și un centru de wellness și spa. La intrare se află un zid din pietre ce arată că a fost folosită demult drept lăcaș de rugăciune. Existența acestei peșteri, în care trăiesc specii rare de lilieci, este semnalată în documente cu multe secole în urmă, primele săpături arheologice datând din anii 1957-1958.

Cazare satul Peștera Akasha Healing Retreat
Cazare Satul Peștera - Akasha Healing Retreat

Unitatea de cazare are 11 dormitoare și găzduiește maximum 18 oaspeți simultan. Toate camerele au băi proprii, lenjerie și prosoape de calitate, articole de toaletă organice, zonă de relaxare privată, uscător de păr, halat de baie din bumbac, menaj zilnic, uscător de păr, ceas deșteptător, seif în cameră. 

Unele dormitoare au balcoane. Programele sunt compuse din cazare, yoga, activități în natură, cursuri de gătit, nutriție sau detox. Meniul este unul variat pe bază de plante, conceput pentru a-ți fortifica sănătatea și bunăstarea generală folosind produse organice sezoniere neprocesate cu cel mai mare conținut de nutrienți posibil.

Rezervă o cameră pe Booking aici.

Cazare satul Peștera Akasha Healing Retreat
Cazare satul Peștera Akasha Healing Retreat

Nobillis - Carpathian Residence

Așezat la o altitudine de 1200 de m, în satul Peștera, departe de zgomotul zonelor turistice supra-aglomerate, Nobillis – Carpathian Residence este locul ideal pentru vacanța ta. 

Într-un peisaj care îți trezește simțurile și îți oferă acces la un cadru natural foarte bine conservat (Parcul Național Piatra Craiului și satele Peștera, Măgura, Șirnea, Ciocanu), Nobillis promite experiența traiului la munte, aproape de nori, într-un design-hotel modern, cu servicii de înaltă calitate.

La Nobillis sunt speciale și restaurantul (cu vedere spre Munții Bucegi), sala de ședințe, curtea, zona Spa, lounge-ul de la parter cu șemineu.

Este o adevărată încântare să admiri frumusețea munților Carpați de pe terasa camerei tale! Toate camerele și apartamentele au vedere spre Munții Bucegi. Pe toată perioada sejurului vei avea acces la priveliștile minunate și vei putea oberva cum se schimbă natura în fiecare moment al zilei.

Cazare Peștera - Nobilis
Cazare Peștera - Nobilis

Toate camerele sunt concepute în același stil, cu accent pe culori calde și imprimeuri florale. Nobillis pune la dispoziție 8 camere duble, fiecare cu o suprafață de 30 mp. Camerele sunt dotate cu televizor LCD, minibar, telefon, acces la internet, paturi suplimentare disponibile la cerere. 

Nobillis pune la dispoziție și 2 apartamente, fiecare cu o suprafață de 50 mp. Acestea sunt dotate cu televizor LCD, minibar, telefon, acces la internet, paturi suplimentare disponibile la cerere. 

Băile sunt realizate în linia culorilor calde, curate și sunt echipate cu uscător de păr și articole de toaletă gratuite. Fiecare apartament are vedere înspre munții Bucegi, precum și asupra întregii zone Peștera-Moieciu.

Rezervă o cameră pe Booking aici.

Cazare Peștera - Nobilis

Cazare Satul Măgura - Mosorel

Mosorel se află în satul Măgura, situat lângă satul Peștera și este una dintre cele mai frumoase locații din Transilvania datorită poziției sale și a oamenilor minunați care trăiesc aici.

Camerele sunt dotate fiecare cu baie și balcon, iar amenajarea interioară se inspiră din interiorul casei tradiționale cu pereții alb văruiți și mobilierul pictat.

Proprietarii au creat un spațiu unic ce îmbină elemente ale locului, tradițiile romanești, dar și elemente din alte culturi. În plus, activitățile pe care le propun turiștilor sunt conectate cu natura, apropiate de specificul locului.

Aici o să vă simțiți ca acasă la bunici, la țară, o să fiți răsfățați în fiecare dimineață cu lapte de vacă și miere de albine!

cazare Mosorel - Măgura
Mosorel - Măgura
cazare Mosorel - Măgura
Mosorel - Măgura

Cauți altă cazare?

Booking.com

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Autor Articol: ©Alina Licuriceanu
Foto:© alinalicuriceanu
Sursă:
www.nobillis.ro
www.pemeleaguri.ro

2 thoughts on “Traseu ușor prin satul Peștera și Măgura – circuit 6.5 km”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top