Cum a fost cu caiacul și SUP-ul pe Lacul Zetea?

M-am plimbat cu caiacul și SUP-ul pe unul dintre cele mai frumoase lacuri din România: Lacul Zetea. Cu siguranță este o experiență pe care nu o voi uita prea curând și pe care o voi repeta. Mi-ar plăcea să-mi dezvolt un hobby în această direcție.

Cu caiacul pe Lacul Zetea
Lacul Zetea

Lacul Zetea este un lac artificial, din munții Gurghiului, apărut ca urmare a construirii Barajului Zeteta. Acesta este o oază de relaxare în zilele caniculare. 

Apa lacului este foarte revigorantă, iar peisajele din jur sunt de o frumusețe rară. Aș putea să numesc această locație „marea sălbatică de la munte”.

Lacul Zetea
Lacul Zetea

Pentru început te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube filmat cu drona. Dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.

Cum a fost cu caiacul pe Lacul Zetea?

Îmi doream de foarte mult timp să încerc o astfel de experiență, dar niciodată nu găseam momentul și locația potrivită. Eu iubesc apa, mă liniștește tare mult să o privesc, ador cascadele, râurile, mările, oceanele, dar cel mai mult mă atrag lacurile situate în mijlocul munților. 

Știu să înot cât să nu mă înec, deci nu am avut niciodată curajul să traversez un lac, cu toate că intru tot timpul în apă cu vesta de salvare pe mine, am preferat să nu mă aventurez, de aici dorința de a mă plimba cu caiacul.

Cu caiacul pe Lacul Zetea
Cu caiacul pe Lacul Zetea
Cu caiacul pe Lacul Zetea

Când am plecat de acasă spre Campingul de la Barajul Zetea, habar nu aveam că vom găsi un peisaj atât de frumos și că vor fi activități atât de diverse de făcut. 

Prima dată am încercat caiacul, mi s-a părut cel mai stabil (hidrobicicletele nu mă atrag), așa că am închiriat unul pentru 1 oră și am plecat în explorarea Lacului Zetea.

Cu caiacul pe Lacul Zetea

Imediat ce m-am urcat totul a fost foarte intuitiv, nu m-am dezechilibrat nicio secundă, m-am prins destul de repede cum se folosește padela, iar în scurt timp am ajuns în mijlocul lacului și m-a încercat un sentiment de libertate deplină

Vorba unei prietene, dacă nici asta nu este relaxare, atunci ce altceva ar putea fi?! Cam așa aș descrie această experiență. 

Vâsleam încet, în jurul meu zburau câteva păsări, iar cu cât înaintam spre centrul lacului, cu atât peisajul devenea și mai spectaculos.

Vor mai urma multe plimbări cu caiacul pentru că simt deja că mi-a creat o oarecare dependență, dimineața la prima oră m-am mai dat o tură, așa nerăbdătoare eram.

Aveam de mult în wishlistul meu o plimbare cu caiacul pe canalele Dunării, acum că am văzut cum este, am mai adăugat pe listă și toate lacurile din România 🙂

Cu caiacul
Cu caiacul pe Lacul Zetea

Cum a fost cu SUP-ul pe Lacul Zetea?

Voiam să încerc SUP-ul de când am fost la Siriu și am văzut pentru prima dată acest tip de placă. Așa că nu aveam cum să ratez ocazia de a încerca.

Dacă la caiac aveam speranțe mari că nu o să mă răstorn, în privința SUP-ului nu mai eram la fel de sigură. 

Când vine vorba de echilibru, cheia succesului cred că stă în minte, cu cât îți este mai teamă că nu vei reuși, cu atât dezechilibrul este mai sigur să apară, și invers. 

Cu SUP-ul pe Lacul Zetea
Cu SUP-ul pe Lacul Zetea

Inițial am stat în genunchi, mi s-a părut un pic peste mână vâslitul, după experiența din caiac, dar până la urmă am prins mișcările. 

Mi-a plăcut faptul că prindeam viteză mai mare, dar mi-a fost destul de greu să mă întorc. 

Abia după 30 de minute mi-am făcut curaj să mă ridic în picioare, ba chiar parțial am reușit să stau și relaxată.

Mi s-a părut mult mai interesantă plimbarea pe SUP,  dar și mult mai greu să-mi țin echilibrul, totuși am reușit să nu cad deloc în apă 😀 Când simțeam că mă dezechilibrez mă puneam înapoi în genunchi, apoi iar mă ridicam în picioare și tot așa.

A doua zi am avut o febră musculară de toată frumusețea, dar cine a mai reușit să nu cadă la prima încercare?! :)) 

Dacă vei avea ocazia să te plimbi, fie cu caiacul, fie cu SUP-ul, încearcă, este o experiență grozavă. 

Cu SUP-ul pe Lacul Zetea

Tarife și Program - Pălăria Verde

Palaria Verde - Lacul Zetea
Pălaria Verde - Lacul Zetea

Hidrobicicletă
Adult: 20 RON (30 min) – 30 RON (60 min)
Copil (5-12 ani): 15 RON (30 min – 20 RON (60 min)

SUP
Adult: 25 RON (30 min) – 35 RON (60 min)
Copil (5-12 ani): 15 RON (30 min – 25 RON (60 min)

Caiac dublu
Adult: 20 RON (30 min) – 30 RON (60 min)
Copil (5-12 ani): 15 RON (30 min – 20 RON (60 min)

Canoe
Adult: 15 RON (30 min) – 25 RON (60 min)
Copil (5-12 ani): 10 RON (30 min – 15 RON (60 min)

Barcă
Adult: 20 RON (30 min) – 30 RON (60 min)
Copil (5-12 ani): 15 RON (30 min – 20 RON (60 min)

Caiac 
Adult: 25 RON (30 min) – 35 RON (60 min)
Copil (5-12 ani): 15 RON (30 min – 25 RON (60 min)

Mega SUP
Adult: 20 RON (30 min) – 30 RON (60 min)
Copil (5-12 ani): 15 RON (30 min – 20 RON (60 min)

*Tarifele sunt cele afișate în momentul în care am fost noi în vizită la Lacul Zetea (23 iulie 2022).

Centrul de închirieri se deschide la ora 10:00 și se închide la ora 20:00.

Hidrobicicleta Lacul Zetea
Hidrobiciclete

Cum ajungi la Lacul Zetea?

Lacul Zetea este situat în satul Sub Cetate din comuna Zetea, județul Harghita, aflat la o distanță de doar 11 km de Odorheiu Secuiesc, 52 km de Miercurea Ciuc, respectiv 127 km de Brașov. Drumul până la locație este asfaltat. 

Lacul Zetea

Unde ne-am cazat?

Cum în ultimele zile a fost exagerat de cald, pentru a profita de răcoarea muntelui am ales să ne cazăm la cort, cât mai aproape de lac. Campingul pe care l-am găsit aparține de Pensiunea Szencsed Panzio (exact așa îl găsești pe Google Maps).

Am scris mai multe detalii aici: https://instatravel.ro/barajul-zetea-camping/

Camping Barajul Zetea

Altă cazare în satul Sub Cetate

Cabanele Nagy Lak I și Nagy Lak II se află în apropierea barajului Zetea și reprezintă o alegere minunată dacă nu vrei să stai la cort în camping.

Aceastea nu sunt situate chiar pe lac, dar se află la o distanță de doar câteva minute. În curte este amenajat un ciubăr și o zonă cu șezlonguri. Ai acces la zona de grătar, o bucătărie echipată complet și cel mai important vei avea acces wi-fi.

Rezervă o cameră pe Booking la Nagy Lak I aici sau la Nagy Lac II aici.

Nagy Lak Sub cetate Barajul Zetea
Nagy Lak - Lacul Zetea

Ce mai poți face în zonă?

Dacă ai la dispoziție mai multe zile, îți recomand să o iei spre Odorheiu Secuiesc, respectiv spre Praid. Noi ne-am îndrăgostit de aceste meleaguri! Am vizitat Parcul Mini Transilvania, Statuia Inima lui Isus, Dealul Melcului, Casa Fluturilor, Canionul de sare, Salina Praid și multe alte atracții turistice de poveste din județul Harghita, am povestit aici despre ele: https://instatravel.ro/9-locuri-de-vizitat-in-harghita-intr-o-zi/

Într-un alt weekend am vizitat atracțiile turistice din Miercurea Ciuc și împrejurimi: https://instatravel.ro/5-atractii-turistice-miercurea-ciuc/

Miercurea Ciuc și împrejurimi - obiective turistice

Dacă vrei să te relaxezi, îți pot recomanda 2 SPA-uri în zonă. Anul trecut am fost pentru prima dată la Wellness Tușnad: https://instatravel.ro/wellness-tusnad-spa-baile-tusnad-21/, iar anul acesta am fost la Grand Santerra SPA https://instatravel.ro/balvanyos-resort-grand-santerra-spa-22/.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș sunt de asemenea 2 obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi. Nouă ne-au plăcut tare mult, ambele presupun o plimbare lejeră prin natură. Mai multe detalii găsești aici: https://instatravel.ro/lacul-sfanta-ana-regulament-de-vizitare-21/ și aici https://instatravel.ro/tinovul-mohos-sit-natura-2000/.

Dacă vrei să faci un traseu îți recomand Cheile Vârghișului, vei traversa 9 poduri și vei putea explora 3 peșteri. Am scris mai multe despre acest traseu aici: https://instatravel.ro/traseu-cheile-varghisului-9-poduri-si-3-pesteri/.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Încearcă o plimbare cu caiacul sau cu SUP-ul și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

2 thoughts on “Cum a fost cu caiacul și SUP-ul pe Lacul Zetea?”

  1. Nu stiam ca poti face genuflexiuni cu SUP-ul! 😁 Faine activitati!
    Se poate inota in lac?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top