Balvanyos Resort și un SPA de poveste în mijlocul naturii

Există numeroase feluri în care ne putem relaxa, însă în cazul meu, atunci când îmi doresc un moment de repaus, de liniște, de meditație, aleg să merg la un SPA. 

Îmi plac mult de tot piscinele interioare amplasate în încăperi cu geamuri mari și cu priveliște către natură, aș putea să stau în astfel de locuri zilnic și tot nu m-aș plictisi. Dacă adăugăm un jacuzzi exterior cu un view la fel de spectaculos și o saună amplasată în aer liber, atunci putem spune că acela este un loc cu adevărat de poveste.

Un astfel de centru wellness am găsit la Balvanyos Resort și se numește Grand Santerra SPA.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

1. Unde se află Balvanyos Resort?

Resortul Balvanyos este situat în mijlocul unei rezervații naturale, printre brazi seculari și izvoare tămăduitoare. Geografic se află în jud. Covasna, între Băile Tușnad și Târgu Secuiesc, foarte aproape de Lacul Sfânta Ana.

Drumul este asfaltat și în condiții foarte bune, iar peisajele până acolo sunt deosebit de frumoase în toate anotimpurile. 

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort
Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

2. Cum a fost la Grand Santerra SPA?

Cu cât explorez mai mult județele Covasna și Harghita, cu atât mă îndrăgostesc mai mult de aceste meleaguri. Am descoperit aici păduri aproape virgine, aer curat, trasee spectaculoase, obiective turistice inedite și desigur câteva centre wellness & SPA perfecte pentru câteva momente de meditație și relaxare.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Grand Santerra este cu siguranță cel mai frumos SPA din ținutul secuiesc. Muzica relaxantă din surdină, decorurile desprinse din natură, mirosul de uleiuri esențiale și săruri, masajul și băuturile specifice, fac ca toate simțurile să ți se relaxeze.

Centrul se întinde pe mai mult de 2000 de metri pătrați și are 2 piscine, 3 bazine, 1 jacuzzi, 3 saune, o baie de aburi și o cameră de sare.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort
Piscină exterioară & Jacuzzi

Cred că aceasta a fost zona mea preferată de la acest SPA. Apa de izvor din piscina exterioară avea 24°C, iar cea din jacuzzi undeva pe la 38 °C. La un moment dat a început să plouă ușor, ceea ce a făcut ca experiența să fie una și mai plăcută. 

Este atât de relaxant să stai în jacuzzi la 38 °C și să simți picuri fini de ploaie pe față, pur și simplu ador această senzație.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort
Jacuzzi
Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort
Piscină exterioară
Saună secuiască

Tot în zona exterioară am găsit amenajată și sauna secuiască. Este o plăcere să privești cum arde focul în timp ce asculți sunetul ploii.

Nu știu ție cum ți se pare, dar pentru mine SPA-urile sunt fermecătoare pe timp de vreme „bacoviană”. Sper să reușesc să revin aici și când va ninge, cred că ar fi o experiență chiar inedită. 

Balvanyos Resort
Piscină Wellness

Piscina interioară este foarte generoasă, este umplută de asemenea cu apă de izvor, iar temperatura acesteia are în jur de 30°C. Geamurile mari ale clădirii conectează spațiul interior cu cel exterior, atmosfera fiind astfel extrem de plăcută. 

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort
Piscină interioară
Balvanyos Resort
Sauna World

Saună umedă, uscată sau cu infraroșu, pe care o preferi? Eu le-am încercat pe toate 😀 Am avut curajul să încerc și bazinul cu apă rece (20°C) și dușul cu zăpadă, însă cel mai mult mi-a plăcut dușul senzorial.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort
Bazin cu hidromasaj & Bazin Kneipp

Lângă piscina interioară sunt amenajate și 2 bazine cu hidromasaj. Unul cu apă sărată (38 °C – sare de la Praid) și unul cu apă de izvor (37 °C) care are și 2 jeturi tip cascadă. 

Bazinele Kneipp au rolul de a-ți activa circulația periferică, astfel un bazin este umplut cu apă rece (14°C) și unul cu apă caldă (36 °C).

Balvanyos Resort
Piscină pentru cei mici

Aceasta are 2 nivele de adâncime, temperatura apei este de 31 °C, și beneficiază de un jet Ciupercă.

Camera de sare

Chiar la recepție vei găsi amenajată o mică salină și zonă de relaxare, plus un restaurant.

Balvanyos Resort
Sală de fitness

Aici nu am ajuns, dar m-am gândit să o menționez în caz că prezintă interes pentru tine.

Balvanyos Resort

3.Program și Tarif de vizitare

Dacă te cazezi la Grand Hotel Balvanyos ai acces gratuit la centrul SPA Grand Santera și mic dejun inclus. Verifică disponibilitate și prețuri pe Booking aici.

Dacă nu ești cazat în cadrul resortului, atunci ai nevoie de rezervare ca să poți intra în circuitul termal (piscine, hidromasaje, saune, baie cu aburi, salină). Locurile sunt limitate, în funcție de gradul de ocupare al hotelului.

Tarife circuit termal – 3 ore – doar cu rezervare
Luni-Joi: 80 lei/adult și 60 lei/copil (7-16 ani). Extra oră – 15 lei.
Vineri-Duminică: 120 lei/adult și 90 lei/copil (7-16 ani). Extra oră – 30 lei.
Copiii între 1 și 6 ani beneficiază de acces gratuit.
INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI: SPA@BALVANYOSRESORT – 0790.307.120.

Program circuit termal
Luni: 11:00 – 22:00; 20:00 – 22:00 (*doar pentru adulti > 14 ani).
Marți-Duminică: 09:00 – 22:00; 20:00 – 22:00 (*doar pentru adulti > 14 ani).
Tratamente (Luni): 11:00-19:00 – necesită rezervare.
Tratamente (Marți-Duminică): 10:00-19:00 – necesită rezervare.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

* Informațiile privind tariful sau programul de vizitare sunt oferite orientativ, încercăm să le actualizăm periodic, însă ele pot suferi modificări.

4.Ce mai poți face în zonă?

Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș se află la doar 10 km de Balvanyos Resort. Nouă ne-au plăcut tare mult, ambele presupun o plimbare lejeră prin natură. Mai multe detalii găsești aici: https://instatravel.ro/lacul-sfanta-ana-regulament-de-vizitare-21/ și aici https://instatravel.ro/tinovul-mohos-sit-natura-2000/.

Dacă vrei să faci un traseu îți recomand Cheile Vârghișului, vei traversa 9 poduri și vei putea explora 3 peșteri. Am scris mai multe despre acest traseu aici: https://instatravel.ro/traseu-cheile-varghisului-9-poduri-si-3-pesteri/.

Tot la doar câțiva km de Balvanyos, se află și centrul de Wellness Tușnad. L-am vizitat anul trecut și vreau să îți spun că ne-a depășit cu mult așteptările. Dacă nu găsești loc liber la Grand Santerra, atunci îți recomand cu drag acest SPA: https://instatravel.ro/wellness-tusnad-spa-baile-tusnad-21/.

Și dacă tot ai ajuns până aici ar fi păcat să nu explorezi în continuare județul Harghita, într-o singură zi poți vizita 9 obiective și atracții turistice, cum ar fi: Parcul Mini Transilvania, Statuia Inima lui Isus, Dealul Melcului, Muzeul Pălăriilor de paie, etc. Găsești toată lista aici: https://instatravel.ro/9-locuri-de-vizitat-in-harghita-intr-o-zi/.

5.Unde te cazezi în stațiunea Băile Balvanyos?

În stațiunea Băile Balvanyos sunt foarte puține unități de cazare. Balvanyos Resort este singura locație exclusivistă. 

Toate camerele elegante sunt mobilate în stil modern şi au vedere panoramică la Masivul Ciomatu. Unităţile spaţioase de la Grand Hotel Balvanyos sunt dotate cu minibar, aer condiţionat, TV cu ecran plat şi internet prin cablu gratuit. În zonele publice este disponibil acces gratuit la internet WiFi.

Balvanyos Resort Corp Hotel

Perla Balvanyos

O cazare cu buget redus este această pensiune, cotată cu 8,6 pe Booking. Aceasta oferă camere spre închiriat cu prețuri începând de la 160 lei/noapte. Poți verifica disponibilitatea aici.

Cazare Băile Balvanyos

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Relaxează-te la Grand Santerra SPA și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

1 thoughts on “Balvanyos Resort și un SPA de poveste în mijlocul naturii”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top