Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Există numeroase feluri în care ne putem relaxa, însă în cazul meu, atunci când îmi doresc un moment de repaus, de liniște, de meditație, aleg să merg la un SPA. 

Îmi plac mult de tot piscinele interioare amplasate în încăperi cu geamuri mari și cu priveliște către natură, jacuzzi-urile exterioare cu un view la fel de spectaculos și saunele amplasate în aer liber. 

Unul dintre aceste locuri de poveste l-am găsit la Grand Santerra SPA din incinta Balvanyos Resort.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Unde se află Balvanyos Resort?

Resortul Balvanyos este situat în mijlocul unei rezervații naturale, printre brazi seculari și izvoare tămăduitoare. Geografic se află în jud. Covasna, între Băile Tușnad și Târgu Secuiesc, foarte aproape de Lacul Sfânta Ana.

Drumul este asfaltat și în condiții foarte bune, iar peisajele până acolo sunt deosebit de frumoase în toate anotimpurile. 

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Balvanyos Resort

Cu cât explorez mai mult județele Covasna și Harghita, cu atât mă îndrăgostesc mai mult de aceste meleaguri. Am descoperit aici păduri aproape virgine, aer curat, trasee spectaculoase, obiective turistice inedite și desigur câteva centre welness & SPA perfecte pentru câteva momente de meditație și relaxare.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Grand Santerra este cu siguranță cel mai frumos SPA din ținutul secuiesc. Muzica relaxantă din surdină, decorurile desprinse din natură, mirosul de uleiuri esențiale și săruri, masajul și băuturile specifice, fac ca toate simțurile să ți se relaxeze.

Facilități - Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Centrul spa Grand Santerra se întinde pe mai mult de 2000 de metri pătrați și are 2 piscine, 3 bazine, 1 jacuzzi, 3 saune, o baie de aburi și o cameră de sare.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Piscină exterioară & Jacuzzi

Cred că aceasta a fost zona mea preferată de la acest SPA. Apa de izvor din piscina exterioară avea 24°C, iar cea din jacuzzi undeva pe la 38 °C. La un moment dat a început să plouă ușor, ceea ce a făcut ca experiența să fie una și mai plăcută. 

Este atât de relaxant să stai în jacuzzi la 38 °C și să simți picuri fini de ploaie pe față, pur și simplu ador această senzație.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort
Jacuzzi
Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort
Piscină exterioară

Saună secuiască

Tot în zona exterioară am găsit amenajată și sauna secuiască. Este o plăcere să privești cum arde focul în timp ce asculți sunetul ploii.

Nu știu ție cum ți se pare, dar pentru mine SPA-urile sunt fermecătoare pe timp de vreme “bacoviană”. Sper să reușesc să revin aici și la iarnă, cred că ar fi o experiență și mai inedită.

Piscină Wellness

Piscina interioară este foarte generoasă, este umplută de asemenea cu apă de izvor, iar temperatura acesteia are în jur de 30°C. Geamurile mari ale clădirii conectează spațiul interior cu cel exterior, atmosfera fiind astfel extrem de plăcută. 

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort
Piscină interioară

Sauna World

Saună umedă, uscată sau cu infraroșu, pe care o preferi? Eu le-am încercat pe toate 😀 Am avut curajul să încerc și bazinul cu apă rece (20°C) și dușul cu zăpadă, însă cel mai mult mi-a plăcut dușul sezorial.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Bazin cu hidromasaj & Bazin Kneipp

Lângă piscina interioară sunt amenajate și 2 bazine cu hidromasaj. Unul cu apă sărată (38 °C – sare de la Praid) și unul cu apă de izvor (37 °C) care are și 2 jeturi tip cascadă. 

Bazinele Kneipp au rolul de a-ți activa circulația periferică, astfel un bazin este umplut cu apă rece (14°C) și unul cu apă caldă (36 °C).

Piscină pentru cei mici

Aceasta are 2 nivele de adâncime, temperatura apei este de 31 °C, și beneficiază de un jet Ciupercă.

Camera de sare

Chiar la recepție vei găsi amenajată o mică salină și zonă de relaxare, plus un restaurant.

Prețuri de intrare Grand Santerra SPA

Dacă te cazezi la hotel sau la Villa Panorama ori la Eco Tiny House ai acces gratuit la centrul SPA Grand Santera și mic dejun inclus.

Verifică disponibilitate și prețuri pe Booking aici.

Balvanyos Resort Tiny House
Balvanyos Resort - Tiny House

Rezervă căsuța Tiny House pe Booking aici.

Balvanyos Resort Corp Hotel
Balvanyos Resort

Rezervă o cameră la hotel pe Booking aici.

Dacă nu ești cazat la Balvanyos Resort, atunci ai nevoie de rezervare ca să poți intra în circuitul termal (piscine, hidromasaje, saune, baie cu aburi, salină). Locurile sunt limitate, în funcție de gradul de ocupare al hotelului.

Tarife circuit termal – 3 ore – doar cu rezervare

Luni-Joi: 70 lei/adult și 55 lei/copil (7-16 ani). Extra oră – 15 lei.

Vineri-Duminică: 100 lei/adult și 80 lei/copil (7-16 ani). Extra oră – 30 lei.

Copiii între 1 și 6 ani beneficiază de acces gratuit.

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI: SPA@BALVANYOSRESORT; 0790 307 120

Program circuit termal

Luni: 11:00 – 22:00; 20:00 – 22:00 (*doar pentru adulti > 14 ani).

Marți-Duminică: 09:00 – 22:00; 20:00 – 22:00 (*doar pentru adulti > 14 ani).

Tratamente (Luni): 11:00-19:00 – necesită rezervare.

Tratamente (Marți-Duminică): 10:00-19:00 – necesită rezervare.

Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Ce mai poți face în zonă?

Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș se află la doar 10 km de Balvanyos Resort. Nouă ne-au plăcut tare mult, ambele presupun o plimbare lejeră prin natură. Mai multe detalii găsești aici: https://instatravel.ro/lacul-sfanta-ana-regulament-de-vizitare-21/ și aici https://instatravel.ro/tinovul-mohos-sit-natura-2000/.

Dacă vrei să faci un traseu îți recomand Cheile Vârghișului, vei traversa 9 poduri și vei putea explora 3 peșteri. Am scris mai multe despre acest traseu aici: https://instatravel.ro/traseu-cheile-varghisului-9-poduri-si-3-pesteri/

Tot la doar câțiva km de Balvanyos, se află și centrul de Wellness Tușnad. L-am vizitat anul trecut și vreau să îți spun că ne-a depășit cu mult așteptările. Dacă nu găsești loc liber la Grand Santerra, atunci îți recomand cu drag acest SPA: https://instatravel.ro/wellness-tusnad-spa-baile-tusnad-21/

Și dacă tot ai ajuns până aici ar fi păcat să nu explorezi ]n continuare județul Harghita, într-o singură zi poți vizita 9 obiective și atracții turistice, cum ar fi: Parcul Mini Transilvania, Statuia Inima lui Isus, Dealul Melcului, Muzeul Pălăriilor de paie, etc. Găsești toată lista aici: https://instatravel.ro/9-locuri-de-vizitat-in-harghita-intr-o-zi/

Cauți altă cazare în zonă?

Booking.com

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Ne găsești și pe InstagramFacebook sau YouTube. Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine!

Autor Articol: ©  Alina Licuriceanu

Foto:© alinalicuriceanu