Salut și bine ai revenit pe blogul meu de călătorii. În acest articol am să îți povestesc despre un centru SPA de nota 10, situat în stațiunea Băile Tușnad – Wellness Tușnad.
1. Cum ajungi la Wellness Tușnad?
Băile Tușnad este o stațiune mică, balneoclimaterică, cunoscută și sub numele de „Mica Elveție”. Climatul subalpin, aerul puternic ozonat, bogat în aerosoli şi ioni negativi fac ca staţiunea să dispună de un bioclimat tonic, favorabil reconfortării psihice.
În centrul stațiunii se află un SPA de nota 10 – Wellness Tușnad – locație pe care nu trebuie să o ratezi, mai ales dacă ajungi în vacanță la Lacul Sfânta Ana sau Tinovul Mohoș, care se află la doar 30 de minute distanță.
În cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele munţilor acoperiţi cu brazi se află orașul Băile Tuşnad din județul Harghita. Localitatea situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc, este cea mai mică staţiune balneară din ţară.
Wellness Tușnad se află în centrul stațiunii Băile Tușnad, la o distanță de 65 km de Brașov, 34 km de Miercurea Ciuc, respectiv 37 km de Sfântu Gheorghe.
Compexul dispune de o parcare unde poți lăsa mașina pe perioada șederii. Maps aici.
2. Despre Wellness Tușnad
Acest centru de recreere și relaxare s-a deschis pe data de 21 decembrie 2013. Este un complex pentru petrecerea timpului liber, ce intrunește toate condițiile unui centru wellness de ultimă generație, fiind o destinație ideală pentru petrecerea timpului liber, indiferent de sezon și de vârstă.
La Wellness Tușnad numărul de persoane este limitat de sistem, astfel aglomerația este controlată. Capacitatea maximă a clienților care folosesc serviciile unității la un moment dat, este de 200 de persoane.
3. Ce-am găsit la Wellness Tușnad?
– bazin pentru copii (temp: 30-32 C, adâncime:0.20-0.40m);
– jacuzzi de max. 8 persoane (temp: 34-36 C, adâncime: 0.90 m);
– bazin de înot (temp: 26-28 C, adâncime: 1.20 m);
– bazin cu apă termală (temp: 34-36 C, adâncime: 0.95 m);
– bazin cu elemente de hidromasaj (temp:28-30 C, adâncime: 0.95-1.00 m);
– saună finlandeză;
– cabină cu aburi;
– infrasauna;
– spațiu de odihnă,
– cameră de sare;
– salon de masaj;
– bar și bufet.
Sistemul performant de filtrare si tratare a apei de ultimă generație (cea mai avansată tehnologie), permite menținerea apei la parametri optimi.
4. Program și Tarif de vizitare Wellness Tușnad
Program de vizitare Wellness Tușnad
Luni: 14:00-21:00
Marți – Duminică: 10:00 -21:00.
Tarif de vizitare Wellness Tușnad
Bilet de intrare Wellness Tușnad 3 ore:
– Bilet intrare : 50 lei. Valabilitate: 3 ore. Suprataxă 30 de minute: 8 lei;
– Copii < 150 cm înălțime: 25 lei. Valabilitate: 3 ore. Suprataxă 30 de minute 5 lei
– Copii < 3 ani – gratuit.
Bilet de intrare 1 zi – un singur acces pe zi:
– Bilet de intrare adulți: 100 lei
– Copii < 150 cm înălțime: 50 lei
Suprataxa se percepe pentru depășirea duratei biletului/abonamentului și se calculează pentru fiecare 30 de minute începute!
* Informațiile privind tariful sau programul de vizitare sunt oferite orientativ, încercăm să le actualizăm periodic, însă ele pot suferi modificări.
5. Bine de știut
– Dacă ajungi aici vara nu ai nevoie neapărat de ochelari de soare sau cremă de plajă, pentru că în mare parte SPA-ul se află în interior.
– Trebuie să îți aduci de acasă prosop, halat, papuci și costumul de baie.
– Un mit despre Harghita este că se vorbește doar limba maghiară, adevărul este că am fost întâmpinați doar în limba română și tot personalul a fost foarte primitor cu noi.
– SPA-ul ne-a depășit așteptările cu mult, a fost mult mai modern decât ne așteptam.
– Stațiunea Băile Tușnad este frecventată de urși. Dacă se întâmplă să îi vezi NU îi hrăni. !!! Un urs hrănit = Un urs ucis!!!
6. Ce mai poți vizita în zonă?
Dacă vrei să faci o plimbare lejeră prin natură, atunci îți recomand Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș, care se află la doar 30 de minute distanță de Băile Tușnad. Nouă ne-au plăcut tare mult ambele, mai multe detalii găsești aici: https://instatravel.ro/lacul-sfanta-ana-regulament-de-vizitare-21/ și aici: https://instatravel.ro/tinovul-mohos-sit-natura-2000/.
Dacă vrei să faci un traseu îți recomand Cheile Vârghișului – vei traversa 9 poduri și vei putea explora 3 peșteri. Am scris mai multe despre acest traseu aici: https://instatravel.ro/traseu-cheile-varghisului-9-poduri-si-3-pesteri/.
Tot la doar câțiva km se află și resortul Balvanyos, care de asemenea oferă acces la un centru SPA superb. Am scris mai multe detalii aici: https://instatravel.ro/balvanyos-resort-grand-santerra-spa-22/.
Dacă îți place să vizitezi orașe, atunci este bine să știi că tot la aprox. 30 de min. se află Sfântu Gheorghe și stațiunea Șugaș Băi, mai multe detalii aici: https://instatravel.ro/sfantu-gheorghe-sugas-bai/.
Tot la aprox. 30 de minute distanță se află și orașul Miercurea Ciuc – vezi top 5 atracții: https://instatravel.ro/5-atractii-turistice-miercurea-ciuc/.
Explorează în continuare și județul Harghita, într-o singură zi poți vizita 9 obiective și atracții turistice, cum ar fi: Parcul Mini Transilvania, Statuia Inima lui Isus, Dealul Melcului, Muzeul Pălăriilor de paie, etc. Găsești toată lista aici: https://instatravel.ro/9-locuri-de-vizitat-in-harghita-intr-o-zi/.
7. Unde te cazezi în Băile Tușnad?
Art'e Boutique Hotel
Art’e Boutique Hotel este un hotel de 3 stele ce oferă vedere la munte, iar oaspeții au la dispoziție o terasă și un bar. Proprietatea oferă room service și o recepție deschisă non-stop.
Zona este populară pentru ciclism şi drumeții, iar oaspeții pot închiria biciclete.
Rezervă o cameră pe Booking aici.
Székely Fogadó - Hanul Secuiesc
Székely Fogadó – Hanul Secuiesc se află în stațiunea Băile Tușnad, la 9 km de localitatea Balvanyos și pune la dispoziție un restaurant și WiFi gratuit. Proprietatea are o terasă, iar în imediata vecinătate a proprietății Székely Fogadó – Hanul Secuiesc oaspeții se pot bucura de drumeții și de schi.
Rezervă o cameră pe Booking aici.
Hotelul O3Zone
Hotelul O3Zone are o piscină interioară și un centru spa, fiind situat în centrul stațiunii. Restaurantul hotelului servește preparate locale și internaționale, iar barul oferă diverse băuturi.
Unele unități au o cadă SPA și o terasă panoramică. Rezervă o camerăpe Booking aici.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Relaxează-te la Wellness Băile Tușnad și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.
Sursă documentare articol: www.wellness-tusnad.ro
Informații foarte utile și detaliate pentru cine vrea să viziteze zona. mulțumesc.
Cu mare drag!