Cele mai frumoase 10 târguri de Crăciun din România

Se spune că cea mai frumoasă perioadă din an este în luna decembrie, în preajma sărbătorilor de iarnă, atunci când în toată lumea se aprind miliarde de luminițe și magia Crăciunului ne cuprinde pe toți.

Anul acesta au fost organizate foarte multe târguri de Crăciun în România, însă doar 10 dintre ele mi-au atras atenția în mod special.

Târgurile de Crăciun
Târguri de Crăciun - România 2022

1. Târgul de Crăciun din Craiova

Craiova are cel mai luminat și frumos Târg de Crăciun din România, iar conform site-ului europeanbest-destinations.com este clasat pe locul al treilea în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa – primul loc a fost acordat Budapestei, cel de-al doilea oraşului Gdańsk din Polonia, iar pe locul al patrulea s-a clasat Viena.

1 milion de becuri luminează centrul Craiovei în această perioadă, iar cei care ajung aici vor găsi un pationoar, multe căsuțe de lemn sculptate și pictate manual de artiști locali, un carusel și multe decorațiuni de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Craiova
Târguri de Crăciun 2022 - Craiova
Târguri de Crăciun - Craiova
Târguri de Crăciun 2022 - Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova
Târguri de Crăciun 2022 - Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova

În 2022, târgul de Crăciun de la Craiova s-a deschis pe 11 noiembrie și se închide pe 8 ianuarie. Târgul are loc în 5 piețe din oraș: Piața Mihai Viteazul, Piața Regele Ferdinand și Regina Maria – Doljana, Piața Frații Buzești, Piața William Shakespeare – Teatrul Național și Părculețul Sfântul Dumitru și este deschis publicului, de luni până duminică, între 12:00 – 22:00.

Mai multe despre Târgul de Crăciun din Craiova am scris aici: https://instatravel.ro/targul-de-craciun-din-craiova/, iar dacă vrei să petreci mai multe zile în oraș iată care sunt cele mai frumoase 30 de obiective turistice de vizitat: https://instatravel.ro/top-obiective-turistice-craiova/.

Dacă vrei să rămâi peste noapte în Craiova îți recomand să te cazezi la Hotel Splendid 1900, într-un apartament boem în inima orașului sau într-un apartament situat într-un bloc nou.

2. Târgul de Crăciun din Oradea

Chiar dacă este întrecută de Craiova la numărul de decorațiuni și luminițe, Oradea are cel mai magic târg de Crăciun din România, farmecul orașului cu clădirile sale în stil Art Nouveau este de neegalat. Eu m-am simțit aici exact ca într-o poveste, mi-a plăcut chiar mai mult și decât în alte târguri de Crăciun consacrate precum cele de la Viena, Budapesta sau Bratislava.

Târgul se întinde din Piața Unirii până pe Calea Republicii la Palatul Moskovits-Miksa. Cei mici vor fi cu siguranță atrași de caruselul colorat, de roata panoramică, de patinoar sau de concertele care se țin în aceste zile, ba mai mult îl pot întâlni chiar și pe Moș Crăciun. 

Mirosul de portocale, de turtă dulce și vin fiert cu scorțișoară nu lipsește nici de la acest târg, vei găsi zeci de căsuțe cu produse tradiționale, băuturi calde și mâncăruri delicioase.

Târgul de Crăciun din Oradea
Târguri de Crăciun 2022 - Oradea
Târgul de Crăciun din Oradea
Târguri de Crăciun 2022 - Oradea
Târgul de Crăciun din Oradea
Târgul de Crăciun din Oradea

În 2022, târgul de Crăciun de la Oradea s-a deschis pe 2 decembrie și se închide pe 26 decembrie. Târgul are loc în Piața Unirii și este deschis publicului, de luni până duminică, între 14:00 – 23:00. 

Mai multe despre Târgul de Crăciun din Oradea am scris aici: https://instatravel.ro/oradea-targul-de-craciun/, iar dacă vrei să petreci mai multe zile în oraș iată care sunt cele mai frumoase 30 de obiective turistice de văzut: https://instatravel.ro/top-30-obiective-turistice-oradea/.

Pentru cazare îți recomand cu mare drag apartmentul Dreamhill1 sau dacă dorești un apartament situat chiar în centru recomand Vili Apartments Elegant.

3. Târgul de Crăciun din Brașov

Și în acest an Brașovul are cel mai frumos brad de Crăciun din România și este al 21-lea cel mai frumos din Europa, conform site-ului european-bestdestinations.com. În plus aici are loc unul dintre cele mai interesante târguri de Crăciun din România, cu numeroase evenimente diferite față de cele cu care suntem obișnuiți.

În Piața Sfântul Ioan este amenajat un patinoar la care accesul se face gratuit, inclusiv închirierea patinelor este gratuită. La Cinema Astra și în Piața Brassai vor rula o mulțime de filme de sezon, iar intrarea este de asemenea gratuită, în limita locurilor disponibile. 

Fosta Bancă săsească din 1906 a devenit Banca de cultură Apollonia și a fost deschisă pe 16 decembrie. Aceasta poate fi vizitată tot gratuit până pe 15 ianuarie, perioadă în care aici se vor ține numeroase evenimente culturale și concerte de Crăciun.

În Piața Sfatului s-a deschis cel mai mare târg pe care Brașovul l-a avut până acum, aici sunt amenajate 60 de căsuțe cu produse tradiționale, meșteșugărești și artizanat. 

Moș Crăciun va sosi zilnic în Piața Sfatului între 17 și 23 decembrie, ba mai mult, în fiecare zi circulă autobuzul lui Moș Crăciun. 

Târgul de Crăciun din Brașov
Târguri de Crăciun 2022 - Brașov
Bradul de Crăciun din Brașov
Bradul de Crăciun din Brașov

În 2022, târgul de Crăciun de la Brașov s-a deschis pe 30 noiembrie și se închide pe 8 ianurie. Târgul are loc în Piața Sfatului și este deschis publicului, de luni până duminică, între 14:00 – 22:00.

În Brașov te poți caza în centru la Belfort Hotel sau în cel mai fain complex rezidențial din țară situat în cartier Coresi la Cliché Luxury Apartment.

4. Târgul de Crăciun din Parcul Moghioroș - WestSide

Anul acesta și Bucureștiul are un târg de Crăciun superb – West Side, organizat de către organizatorii celebrului festival Untold. O roată panoramică, zeci de căsuțe, un patinoar,  multe decorațiuni luminoase, un carusel, plus multe concerte vor avea loc aici până la Crăciun.

Târgul de Crăciun din București - Parcul Moghioroș
Târguri de Crăciun 2022 - București
Târgul de Crăciun din București - Parcul Moghioroș
Târguri de Crăciun 2022 - West Side

În 2022, târgul de Crăciun West Side s-a deschis pe 25 noiembrie și se închide pe 27 decembrie. Târgul are loc în Parcul Moghioroș din sectorul 6 și este deschis publicului, de luni până duminică, între 12:00 – 23:00.

În cartierul Drumul Taberei te poți caza la Park Residence DUM3 sau la Plaza View Studio.

5. Târgul de Crăciun din Sibiu

Sibiul găzduiește unul dintre cele mai apreciate târguri de Crăciun din țară. La cea de a 15-a ediție a acestui eveniment, pe lângă decorațiunile specifice și miile de luminițe, distracția celor mici este asigurată din nou de caruselul fermecat, roata panoramică, atelierul lui Moș Crăciun, magicul patinoar, trenulețul de la Polul Nord  și de alte evenimente ce vor avea loc pe scena amenajată.

Tot aici sunt prezenți și 80 de expozanți ce-și încântă vizitatorii cu tot felul de specialități gastronomice și decorațiuni de Crăciun. Mai multe despre Târgul de Crăciun din Sibiu am scris aici: https://instatravel.ro/targul-de-craciun-din-sibiu/, iar dacă vrei să petreci mai multe zile în oraș iată care sunt cele mai frumoase 20 de obiective turistice din Sibiu: https://instatravel.ro/sibiu-obiective-turistice/.

Târgul de Crăciun din Sibiu 2022
Târguri de Crăciun 2022 - Sibiu
Târgul de Crăciun din Sibiu 2022
Târguri de Crăciun 2022 - Sibiu

În 2022, târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis pe 11 noiembrie și se închide pe 2 ianuarie. Târgul are loc în Piața Mare și este deschis publicului, de luni până duminică, între 11:00 – 22:00.

În centrul Sibiului te poți caza la Hotel Casa Luxemburg (recent renovat) sau la Hotel Kleines – ambele au un scor excepțional pe Booking.

6. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

A fost pentru prima dată când am ajuns la târgul de Crăciun din Cluj-Napoca și vă mărturisesc cu entuziasm că magia sărbătorilor a cuprins și acest oraș minunat. La târg am găsit 86 de căsuțe tematice, mirosul de vin fiert și plăcintele tradiționale se împrăștiau în toată piața, cu siguranță îți vor lăsa apă în gură – cele mai bune plăcinte le găsești la căsuța Stan și Bran.

Un brad uriaș, roata panoramică, caruselul, cutia de scrisori și căsuța lui Moș Crăciun completează atmosfera magică de sărbători, alături de colindele și cântecele de Crăciun. În plus, în fiecare zi circulă prin oraș tramvaiul moșului.

Dacă vrei să petreci mai multe zile în oraș iată care sunt cele mai frumoase 20 de obiective turistice din Cluj-Napoca: https://instatravel.ro/cluj-napoca-top-obiective-turistice/.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca
Târguri de Crăciun 2022 - Cluj-Napoca
Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca
Căsuța lui Moș Crăciun - Cluj-Napoca
Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca
Târguri de Crăciun 2022 - Cluj-Napoca

În 2022, târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca s-a deschis pe 18 noiembrie și se închide pe 31 decembrie. Târgul are loc în Piața Unirii și este deschis publicului, de luni până duminică, între 11:00 – 22:00.

În centrul orașului Cluj-Napoca te poți caza la Cluj Apartments sau la Nuuc Aparthotel, iar dacă vrei să încerci un tiny house, îți recomand Tiny Transylvania care se află la 20 de minute de centrul orașului, 

7. Târgul de Crăciun din București - Piața Constituției

Se spune că cele mai frumoase spectacole de Crăciun vor avea loc și anul acesta în București, la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, iar intrarea este liberă. Desigur copiii se pot distra patinând, dându-se în carusel sau admirând Bucureștiul de sus, din roata panoramică.

Căsuţa lui Moş Crăciun creează o atmosferă de basm, iar cei mici sunt întâmpinaţi de spiriduşi și de asemenea pot sta de vorbă cu Moş Crăciun şi pot face poze.

Târgul are și 70 de căsuțe din lemn, de unde poți cumpăra diverse cadouri pentru cei dragi, un vin fiert ori un kurtos kalacs.

Târgul de Crăciun din București - Piața Constituției
Târguri de Crăciun 2022 - București
Târgul de Crăciun din București - Piața Constituției
Târguri de Crăciun 2022 - Piața Constituției
Târgul de Crăciun din București - Piața Constituției
Târguri de Crăciun 2022 - Piața Constituției

În 2022, târgul de Crăciun de la București s-a deschis pe 20 noiembrie și se închide pe 26 decembrie. Târgul are loc în Piața Constituției și este deschis publicului, de luni până duminică, între 12:00 – 23:00.

În București sunt numeroase cazări superbe, printre care: HOLT – Birds of Paradise, Parliament Pearl- Bucharest Old Town apartment, To the Moon, Ramada Plaza, Marriott sau Grand Hotel Bucharest.

8. Târgul de Crăciun din Timișoara

Timișoara este un alt oraș care are un târg de Crăciun de poveste ce găzduiești 75 de căsuțe, de la care vizitatorii se pot ospăta cu produse delicioase locale, pot servi o ciocolată caldă sau un vin fiert. De aici nu lipsesc pationoarul, caruselul, roata panoramică sau atelierul lui Moș Crăciun.

Dacă vrei să petreci mai multe zile în Timișoara iată cele mai frumoase 35 de obiective turistice pe care le poți vizita: https://instatravel.ro/timisoara-obiective-si-atractii-turistice/.

Târgul de Crăciun din Timișoara
Târguri de Crăciun 2022 - Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara

În 2022, târgul de Crăciun de la Timișoara s-a deschis pe 27 noiembrie și se închide pe 2 ianuarie. Târgul se desfășoară pe axa Piața Victoriei – Piața Operei – Piața Libertății și este deschis publicului, de luni până duminică, între 11:00 – 22:00.

În Timișoara o cazare foarte bună raport calitate preț este Blue Dream Apartment. Cel mai apreciat hotel din Timișoara este Hotel Tresor Le Palais, alături de Hotel Boutique Donna Anna, Hotel del Corso și Hotel Stein Collection.

9. Târgul de Crăciun din Iași

La fel ca în ultimii ani, din Piața Unirii până la Palatul Culturii, prin bulevardul Ștefan cel Mare, Iașiul îmbracă straie de sărbătoare. În Piața de Crăciun de la Ateneu vei găsi luminițe de Crăciun colorate, brazi împodobiți, caleașca Moșului și colinde interpretate de Corul Marii Uniri. 

Dacă vrei să petreci 1 zi întreagă în Iași, iată 10 locuri pe care le poți vizita într-o singură zi: https://instatravel.ro/iasi-top-10-obiective-turistice-de-vizitat/.

Târgul de Crăciun din Iași
Târguri de Crăciun 2022 - Iași
Târgul de Crăciun din Iași
Târgul de Crăciun din Iași
Târgul de Crăciun din Iași
Târgul de Crăciun din Iași

În 2022, târgul de Crăciun de la Iași s-a deschis pe 1 decembrie și se închide pe 8 ianuarie. Târgul de iarnă și Orășelul copiilor vor fi organizate pe axa bulevardul Ștefan cel Mare – Piața Unirii –  strada Lăpușneanu și are loc în fiecare seara de la 17:00-23:00.

În Iași te poți caza la CityLife Apartments sau Piața Unirii Central Apatments

10. Târgul de Crăciun din Sighișoara

Ultimul, dar nu cel din urmă este Târgul de Crăciun organizat în Sighișoara. Mult mai modest, dar foarte frumos decorat, târgul își așteaptă vizitatorii în Piața Cetății. Aici vei găsi un brad împodobit, căsuța lui Moș Crăciun și alte câteva căsuțe cu produse tradiționale.

Dacă vrei să petreci 1 zi întreagă în Sighișoara, iată 15 atracții turistice de vizitat: https://instatravel.ro/top-15-obiective-turistice-de-vizitat-in-sighisoara/.

Târgul de Crăciun din Sighișoara
Târguri de Crăciun 2022 - Sighișoara

În Sighișoara te poți caza la Hotel Korona, pensiunea Bella Vista sau pensiunea Norbert.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Târgurile de Crăciun și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top