Sibiu – 20 obiective și atracții turistice de vizitat

Sibiu – a doua „dragoste” a mea (după Brașov) – un oraș multicultural, cu o istorie veche de aproape 900 de ani, fostă capitală a Transilvaniei, un oraș al superlativelor și cel mai mare ansamblu urban medieval din România. 

Am vizitat acest oraș de nenumărate ori și tot mai descopăr câte ceva nou de fiecare dată. În acest articol am creat o listă cu 20 de obiective și atracții turistice + 2 locuri de relaxare pe care ar trebui să le vizitezi dacă ajungi în acest oraș minunat.

Am expus obiectivele turistice în ordinea poziționării lor pe hartă, astfel încât de la 1 la 16 poți merge pe jos, iar pentru celelalte vei avea nevoie să te deplasezi cu mașina sau cu un mijloc de transport în comun.

Sibiu - 20 de obiective turistice de vizitat in 1 zi
Cover Sibiu

1. Parcul Cetății: Promenadă de-a lungul zidurilor medievale și Aleea Celebrităților

Întotdeaua ne începem plimbarea prin Sibiu din Parcul Cetății. Parcăm aici și o luăm prin pasajul de scări ce ne conduce chiar în parc, având în față Turnul Dulgherilor. Facem stânga și mergem pe una dintre aleile care urcă chiar pe zid, până în dreptul Turnului Archebuzierilor.

După ce admirăm orașul de sus, coborâm pe Aleea Celebrităților, alee ce desparte zidul interior de cel exterior și ne îndreptăm spre strada Cetății – cea mai frumoasă stradă din Sibiu.

Parcul Cetății - Sibiu
Parcul Cetății - Sibiu
Parcul Cetății - Sibiu
Aleea Celebrităților - Sibiu
Aleea Celebrităților

2. Strada Cetății - cea mai frumoasă stradă din Sibiu

Deși este o stradă situată tot în centru, foarte puțini turiști ajung pe această cea mai frumoasă stradă din Sibiu: Strada Cetății. Mie îmi place tare mult aici, în mod special vara. 

Străduța este foarte retrasă, cochetă și ascunde multe bijuterii printre care restaurantul Pardon (preferatul meu – pare desprins din Londra), Filarmonica de Stat din Sibiu și Muzeul de Istorie Naturală.

Strada Cetății - cea mai frumoasă stradă din Sibiu
Cea mai frumoasă stradă din Sibiu
Strada Cetății - cea mai frumoasă stradă din Sibiu

3. Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de istorie naturală nu este foarte mare, dar merită vizitat în mod special de către familiile cu copii. Aici vei găsi colecțiile Societății Ardelene de Științe Naturale, care prezintă exponate foarte interesante.

Muzeul de Istorie Naturală - Sibiu
Muzeul de Istorie Naturală

Program de vizitare Muzeul de Istorie Naturală: Miercuri – Duminică: 09:00 – 17:00. Luni – Marți muzeul este închis.

Tarif de vizitare: adulți – 20 lei, elevi, studenți, pensionari – 5 lei

4. Turnurile Cetății

Turnurile Cetății, mai exact Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor, sunt situate tot pe strada Cetății și se pot vizita și în interior. 

Turnurile Cetății - Sibiu
Turnul Dulgherilor - Sibiu

Intrarea se face pe la Turnul Dulgherilor, un turn emblematic din anii 1300. În interior sunt prezente numeroase panouri informative și se poate urca până sus pe niște scări de lemn. 

Zidul de apărare face legătura între Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor, un turn emeblematic medieval, care de asemenea se vizitează. Este bine de știut faptul că vizita este unidirecțională și nu te vei mai putea întoarce la Turnul Dulgherilor.

Turnul Olarilor - Turnurile Cetății - Sibiu

Program de vizitare Turnurile Cetății
Marți – Duminică: 11:00 – 18:00. Luni turnurile sunt închise.

Tarif de vizitare: adulți – 2 lei. Da, ai citit bine, tariful este de doar 2 lei, iar în preț este inclusă vizitarea ambelor turnuri. Taxa se achită la un tonomat, poți plăti și cu cardul.

5. Aleea pietonală Nicolae Bălcescu

Aleea pietonală Nicolae Bălcescu este o alee ce se întrece în patiserii, covrigării, terase și restaurante, dar și în clădiri emblematice. Este o stradă similară cu strada Republicii din Brașov sau Calea Republicii din Oradea

Aici se desfășoară cele mai multe spectacole din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Aleea pietonală Nicolae Bălcescu din Sibiu
Aleea pietonală Nicolae Bălcescu din Sibiu
Aleea pietonală Nicolae Bălcescu din Sibiu
FITS - 2023
FITS - 2024
FITS - 2024

6. Piața Mare din Sibiu

În capătul aleii pietonale este situată Piața Mare – atracția principală a orașului. Aici se organizează aproape pe toată perioada anului diverse evenimente sau târguri, astfel încât locul arată diferit ori de câte ori îl vei vizita. 

Este o locație deosebit de frumoasă, cu foarte multe clădiri de patrimoniu din secolele XV – XVII, toate arată impecabil și arhitectura lor a fost foarte bine păstrată și adaptată vieții moderne.

Piața Mare - Sibiu
Piața Mare - Sibiu
Piața Mare - Sibiu
Piața Mare - Sibiu
Aleea pietonală Nicolae Bălcescu din Sibiu

În sezonul rece, aici are loc unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, moment în care Piața Mare pare că se transformă în satul lui Moș Crăciun. Este o experiență tare faină, iar intrarea este liberă. Am scris un articol detaliat despre Târgul de Crăciun din Sibiu aici: https://instatravel.ro/ targul-de-craciun-din-sibiu/.

Târgul de Crăciun din Sibiu 2022
Târgul de Crăciun - Piața Mare

7. Muzeu Brukenthal

Muzeul Brukenthal este cel mai vizitat și apreciat muzeu din Sibiu, poate și pentru că este cel mai vechi muzeu din România. Acesta se află într-o clădire construită în stil baroc, ce a fost inițial reședința baronului Samuel von Brukenthal și găzduiește cea mai bogată colecție de artă a Transilvaniei.

Muzeu Brukenthal - Sibiu
Muzeu Brukenthal
Muzeu Brukenthal - Sibiu

Program de vizitare Muzeul Brukenthal
Miercuri, Joi și Duminică: 10:00 – 18:00. Vineri – Sâmbătă: 11:00 – 19:00.  Luni și Marți muzeul este închis.

Tarif de vizitare: adulți – 50 lei, elevi, studenți, pensionari – 12.5 lei

8. Turnul Sfatului

Turnul Sfatului este un turn aflat între Piața Mare și Piața Mică, pe sub care trece gangul ce face legătura între cele două piețe. Inițial acesta servea ca poartă de intrare spre a doua centură de fortificații. 

Accesul în interior se face printr-o uşă de mici dimensiuni, de unde, prin intermediul unei scări spiralate, se ajunge la etajele superioare. Se urcă destul de rapid cele 141 de trepte, echivalentul a 7 etaje, fără să dea bătăi de cap celor cu frică de înălțime sau scări. 

La penultimul etaj se poate admira mecanismul ceasului, iar apoi se ajunge pe platforma de observare din vârful turnului, cu deschideri către toate direcțiile, oferind o paoramă superbă asupra Sibiului.

Citisem pe internet că Turnul Sfatului ar fi cel mai înalt din Sibiu, totuși informația este falsă, este al doilea cel mai înalt, după turnul din biserica evanghelică. Priveliștea este superbă din ambele turnuri, trebuie să le vizitezi neapărat.

Turnul Sfatului - Sibiu
Turnul Sfatului - Sibiu

Program de vizitare Turnul Sfatului
Zilnic între 10:00 – 18:00 – se permite accesul unui număr limitat de persoane simultan, intrările se fac conform unui afiș prezentat la intrare.

Tarif de vizitare: adulți – 2 lei (se achită doar cash). Da, ai citit bine, și aici tariful este tot de doar 2 lei.

9. Piața Mică din Sibiu

Piața Mică se află între Piața Mare și Piața Huet. Atmosfera medievală se simte și aici, deși sunt prezente mai puține monumente decât în Piața Mare, la începuturi Piața Mică găzduia clădiri negustorești. 

Indiferent de momentul în care vei vizita Piața Mică, aici vei găsi mereu căsuțe de unde poți achiziționa suveniruri, majoritatea confecționate local.

Piața Mică - Sibiu
Piața Mică - Sibiu
Piața Mică - Sibiu
Podul Minciunilor- Sibiu
Piața Mică - Sibiu
Piața Mică văzută din Turnul Sfatului

10. Muzeul Farmaciei

În anul 1600 se deschidea prima farmacie din Sibiu, unde astăzi găsim în clădirea roz de la numărul 26, Muzeul Farmaciei. Acesta deține o colecție originală de obiecte din farmacii din Austria, Germania și România. Muzeul este destul de micuț, dar interesant, doamna de la bilete însă, nu este foarte prietenoasă. 

Program de vizitare Muzeul de Farmaciei
Miercuri – Duminică: 09:00 – 17:00. Luni – Marți muzeul este închis.

Tarif de vizitare: adulți: 16 lei, elevi, studenți, pensionari – 4 lei. Fotografiatul este permis doar dacă se achită o taxă exagerată.

11. Casa Artelor - Muzeul de etnografie săsească Emil Sigerus

Casa Artelor se distinge imediat printre clădirile din Piața Mică, este dreptunghiulară, albă, cu 8 arcade la parter și tot atâtea ferestre la etaj. Aici își are sediul Muzeul de etnografie săsească Emil Sigerus.

*acest obiectiv turistic este închis temporar deoarece se află în proces de renovare.

Casa Artelor - Sibiu
Casa Artelor

12. Podul Minciunilor

Podul Minciunilor face legătura dintre Piața Mică și Piața Huet și este considerat unul dintre cele mai importante simboluri din orașul Sibiu, în jurul căruia se învârt multe legende.

Cea mai populară legendă este aceea potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se afla pe pod, acesta se va prăbuşi. Podul a devenit astfel locul preferat de îndrăgostiți, aceștia alegând această locație pentru a-și mărturisi iubirea sinceră.

Podul Minciunilor- Sibiu
Podul Minciunilor- Sibiu
Podul Minciunilor - Sibiu
Biserica evanghelică CA Sfânta Maria - Sibiu
Podul Minciunilor- Sibiu

13. Biserica evanghelică CA Sfânta Maria din Sibiu

Biserica evanghelică este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania și obiectivul meu preferat din Sibiu. Este atât de impozantă încât sigur te va cuceri, mai ales acum după ce lucrările de reabilitare au fost finalizate, este parcă și mai spectaculoasă. 

Biserica a fost ridicată în sec XIV pe locul unde exista o veche biserică încă din secolul XII. 

Clădirea este dominată de turnul dispus pe şapte nivele cu cele patru turnuleţe pe colţuri, turnulețe până la care ne-am făcut și noi curaj să urcăm.

Turnul bisericii are 73,34 m înălțime, fiind cel mai înalt din Sibiu, dar nu se poate ajunge decât până în punctul de observare situat la 55 m înălțime.

Dacă în Turnul Sfatului am urcat fără palpitații aici lucrurile s-au schimbat, cei cu frică de înălțime sau de scări suspendate mă vor înțelege, dar a meritat pe deplin să-mi înving teama și să urc toate cele 192 de scări suspendate. Odată ce vei ajunge în punctul de observare, priveliștile pe care le poți observa din cele 4 turnulețe sunt WOW.

Biserica evanghelică CA Sfânta Maria - Sibiu
Biserica evanghelică din Sibiu
Biserica evanghelică CA Sfânta Maria - Sibiu

Program de vizitare Biserica Evanghelică
Luni – Joi: 10:00 – 18:00. Vineri:  12: 00 – 20: 00. Sâmbătă:  10: 00 – 20: 00. Duminică: 11:30 – 18:00.

Tarif de vizitare biserică: adulți – 10 lei,  elevi, studenți, pensionari – 5 lei.

Dacă dorești să urci în turn se achită un cost suplimentar de 5 lei. Poți opta și doar pentru urcare în turn, fără a vizita biserica.

Biserica evanghelică CA Sfânta Maria - Sibiu
Biserica evanghelică CA Sfânta Maria - Sibiu

14. Casa Altemberger - Muzeul de istorie

Această casă a fost inițial reședința contelului Altemberger, apoi sediul primăriei orașului (400 de ani), iar astăzi aici este Muzeul de istorie. 

Expozițiile muzeului oferă o privire de ansamblu despre evoluția comunităților umane din sudul Transilvaniei, începând din cele mai vechi timpuri și până în perioada modernă. Este vorba despre 10 expoziții realizate într-un format deosebit, foarte atractive și cu impact deosebit, vizual și informațional.

Casa Altemberger - Muzeul de istorie
Casa Altemberger - Muzeul de istorie

Program de vizitare Muzeul de Istorie
Miercuri – Duminică: 09:00 – 17:00. Luni și marți muzeul este închis.

Tarif de vizitare muzeu: adulți – 36 lei, elevi, studenți, pensionari – 9 lei.

15. Turnul Scărilor

Este singurul dintre cele 3 porţi de acces în prima incintă de fortificaţii care s-a păstrat şi datează din sec. XIII, parterul turnului fiind cea mai veche construcţie păstrată din Sibiu. În prezent este sediul unei cafenele.

Turnul are un singur etaj, având la primul nivel o trecere boltită prin care se ajunge la scările care fac legătura dintre “Oraşul de sus” şi cel “Orașul de jos”.

Turnul Scărilor - Sibiu
Turnul Scărilor - Sibiu
Turnul Scărilor - Sibiu

16. Orașul de Jos

Orașul de Jos a fost construit dincolo de fortificațiile Sibiului, prin urmare are foarte puține monumente recunoscute, dar aici se găsesc unele dintre cele mai vechi case, ceea ce face ca plimbare în zonă să fie foarte frumoasă.

Orașul de Jos - Sibiu
Orașul de Jos - Sibiu

17. Muzeul locomotivelor cu Abur

Locomotivele de aici au fost declarate, prin ordin al ministrului culturii, bunuri de tezaur, fiind acum protejate prin lege, cu toate acestea locomotivele nu au fost restaurate și nu dispun nici măcăr de plăcuțe informative.

Muzeul este mai degrabă o expoziție și îți recomand să-l vizitezi doar dacă ești pasionat de trenuri sau dacă călătorești cu copiii. Se vizitează gratuit.

Muzeul locomotivelor cu Abur
Muzeul locomotivelor cu Abur - Sibiu

18. Muzeul Astra

Am fost aici la început de septembrie și am găsit un loc minunat pentru relaxare și plimbare. Este o oază de liniște în mijlocul orașului, fiind amenajat în rezervația naturală Dumbrava Sibiului. Am apreciat foarte mult faptul că păstrează spiritul românesc autentic. 

În ordinea preferințelor mele îl clasez pe locul II, locul I fiind ocupat de Muzeul Satului Muzeul Dimitrie Gusti din București, totuși mi-a plăcut mai mult decât Parcul etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca sau Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Alocă-ți câteva ore bune pentru vizitarea acestui obiectiv turistic, căci Muzeul în aer liber se întinde pe o suprafață de 96 ha, din care expoziția propriu-zisă ocupă 42 de ha, oferind 10 km de alei. Poți continu călătoria și cu o vizită la grădina zoologică care este lipită de Muzeul Astra.

Muzeul Astra - Sibiu
Muzeul Astra - Sibiu

Program de vizitare Muzeul Astra: Luni – Duminică: 08:00 – 20:00. 

Tarif Muzeul Astra: adulți: 35 lei.

19. Grădina Zoologică Sibiu

Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 ha și este situată chiar lângă Muzeul Astra. 

Grădina adăpostește peste 300 de animale din 74 de specii : maimuţe, urşi, lupi albi, tigri, lei, jaguari, lame, cerbi carpatini, căprioare, bivoli albi, ponei, pitoni, crocodili, fazani, papagali, păuni, porumbei, cămile, zebre, struți, canguri etc.

Grădina zoologică Sibiu
Grădina zoologică Sibiu

Program de vizitare Grădina Zoologică (luna noiembrie): Luni – Duminică: 09:30 – 19:00. Verifică aici programul în funcție de sezon.

Tarif de vizitare: adulți – 10 lei, elevi, studenți, pensionari – 5 lei.

20. Complexul de agrement Lacul lui Binder

Complexul de agrement Lacul lui Binder a fost deschis în vara anului 2022 și oferă numeroase activități de petrecere a timpului liber. 

Aici vei găsi o plajă (scăldatul în lac este permis), un loc de joacă plutitor pentru copii, o zonă dedicată pentru plimbări cu caiacul / SUP-ul și 2 instalații de wakeboarding: una liniară 2.0 și alta de tip circuit 5.0. 

Seara toată lumea este invitată la o plimbare pe promenadă, iar pasionații de pescuit sportiv sunt așteptați să-și încerce norocul.

Pentru program și tarife vizitează site-ul lor oficial aici.

Complexul de agrement Lacul lui Binder
Lacul lui Binder Foto: laculbinder.ro

BONUS: Wellness & SPA

Dacă ai vizitat toate locurile recomandate de mine mai sus, atunci probabil că deja simți nevoia de puțină relaxare, îți recomand să-ți închei ziua la un centru wellness & SPA și am 2 recomandări în acest sens:

1. Baia Populară

Baia Populară Sibiu sau Baia Neptun Sibiu după cum a fost cunoscută în ultimii ani, este cel mai vechi SPA din Romania. 

La parterul clădirii vei găsi o piscină, saună uscată, saună cu aburi, cameră cu sare, două bazine cu apă rece și caldă, iar etajul este dedicat terapiilor spa: terapii (masaje) de relaxare, recuperare, antistres, cu pietre calde, masaj automatizat pe pat cu pietre jad, hidromasaj pe pat de apă, o zonă dedicată destinderii și relaxării. 

Baia Populara Sibiu
Foto: baiapopularasibiu.ro

Program Baia Populară
Marți – Vineri: 07:00 – 21:00. Sâmbătă: 09:00 – 21:00. Duminică și luni este închis.

Tarif Baia Populară: tariful poate varia în funcție de zile sau ore, în general un adult pentru acces la bazin + saună trebuie să plătească 50 lei. 

Accesul se face doar pe bază de programare, se face online, vei vedea și costurile accesând acest link.

2. Aria Sibiu

Aria Sibiu oferă acces la un centru wellness și aqua. Centrul oferă acces la jacuzzi, baie Kneipp, baie turcească, saună finlandeză, fântână de gheață, bio saună, bazin de înot, piscină semiolimpică. Ce zici, meriți o zi de relaxare?

Aria Sibiu
Aria Sibiu Foto: aria.com.ro

Program Aria Aqua & SPA:
Luni – Vineri: 06:00 – 22:00.
Sâmbătă – Duminică: 09:00 – 22:00. 

Tarife Aria Aqua & SPA:

Luni – Vineri: Aqua&SPA – 75 lei/3 ore, 85 lei/zi.
Sâmbătă – Duminică: Aqua&SPA – 85 lei/3 ore, 95 lei/zi.

Mai multe detalii despre tarife și program pe site-ul lor oficial aici.

BONUS: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Dintre toate evenimetele care au loc în Sibiu, îți recomand să ajungi măcar o dată în viață la FITS. Este un festival absolut impresionant, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Festivalul are loc timp de 10 zile, la sfârșitul lunii iunie și oferă spectacole în tot orașul, multe dintre ele sunt gratuite. 

Găsești pe www.sibfest.ro toate detaliile despre eveniment.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
FITSibiu
FITSibiu
Aleea pietonală Nicolae Bălcescu din Sibiu

Video dronă centru Sibiu

Ce mai poți face în zonă?

Stațiunea Păltiniș

Păltinişul este o opţiune interesantă pentru un weekend prelungit în Sibiu, destinat sporturilor de iarnă sau plimbărilor prin rezervaţia Iezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare.

Poţi să schiezi, să urci crestele impădurite din apropiere pe trasee accesibile sau doar să admiri panorama care ţi se deschide în faţă.

Staţiunea Păltiniş se află situată la doar 32 km de Sibiu şi este legată de oraş printr-o şosea modernă care străbate un peisaj de vis. TURSIB asigură zilnic legătura cu Păltiniş prin traseul 22.

Stațiunea Păltiniș - Sibiu
Stațiunea Păltiniș

Obiective turistice județul Sibiu

Pe lângă obiectivele turistice deosebite din orașul Sibiu, eu îți recomand să descoperi și atracțiile din județ. Noi am fost la Casa răsturnată de la Brambura Park, Povestea Calendarului, Cetatea Slimnicului, Biserica fortificată din Cisnădioara, Castelul de lut – Valea ZânelorGrădinile palatului Brukenthal, am vizitat și Ferma de cerbi și ciuteTransfăgărășan, Mănăstirea rupestră de la Șinca VecheAbația Cisterciană de la Cârța și satul Biertan.

Îți recomand și câteva trasee superbe și ușoare: Traseul care urcă la Cabana Valea Sâmbetei sau cel care duce la Cabana Negoiu, plus multe alte obiective turistice din județul vecin: Brașov. Ah, și nu uita de Sighișoara

Cele mai frumoase cazări la care am stat în județul Sibiu sunt OberWood și Joyard.

Descoperă mai multe atracții turistice din Transilvania aici.

Bine de știut în Sibiu

Am mâncat bine la Fain Restaurant și la Pardon, iar cafeaneaua mea preferată este Cafe Wien.

În Sibiu se organizează numeroase evenimente și festivaluri, printre care cele mai renumite sunt: Festivalul internațional de teatru, TIFF, Feeric Fashion Week, Sibiu Fashion Days, Sibiu Jazz Festival, Spectacole organizate de Teatrul Gong și Teatrul Național Radu Stanca, concerte ale filarmonicii de stat Sibiu, etc.

De fiecare dată când mergem la Sibiu parcăm aici, chiar lângă Zidul Cetății, găsim un loc liber fără să ne învârtim prin oraș. Pentru 1 zi de parcare am achitat 13 lei.

Sibiu - 20 de obiective turistice de vizitat in 1 zi

* Informațiile privind tarifele sau programele de vizitare ale obiectivelor turistice sunt oferite orientativ, încercăm să le actualizăm periodic, însă ele pot suferi modificări.

Unde te cazezi în Sibiu?

Kleines Hotel

Amplasat într-o clădire istorică renovată, Hotelul Kleines este situat chiar în Piața Albert Huet din centrului oraşului Sibiu. Oaspeții își pot începe dimineața cu micul dejun oferit de proprietate la Cafe Wien, situată la 50 de metri. La mai puţin de 3 minute de mers pe jos se găsesc restaurante şi magazine.

Rezervă o cameră pe Booking aici.

cazare Sibiu - Kleines Hotel
Cazare Sibiu - Kleines Hotel

Hotel Casa Luxemburg

Situat chiar în centru, în Piața Mică,  Hotelul Casa Luxemburg, poate fi alegerea ideală în materie de cazare în Sibiu. 

Proprietatea a fost construită inițial pe fortificațiile orașului și este una dintre cele mai vechi clădiri cu o istorie bogată. Camerele acestui hotel cu fațadă barocă beneficiază de vedere pitorească la Podul Minciunilor, care este un punct de atracție obligatoriu de vizitat pentru fiecare turist. Acestea sunt dotate cu toate facilitățile moderne, iar conexiunea WiFi este gratuită.

Rezervă o cameră pe Booking aici.

Cazare Sibiu - Hotel Casa Luxemburg
Cazare Sibiu - Hotel Casa Luxemburg

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă orașul Sibiu și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Sursă de documentare articol: https://sibiucity.ro/.

7 thoughts on “Sibiu – 20 obiective și atracții turistice de vizitat”

  1. Aghajani Andreia

    Frumoasă selecție.
    Îmi puteți spune va rog, mocanuta Agnita-Hartibaciu este departe de Sibiu?
    Mulțumesc

  2. Constantinescu

    …da, bine punctate toate obiectivele, dar ați uitat de Catedrala Mtropolitană Ortodoxă și Parcul Astra cu suita de busturi ale personalităților importante sibiene!!!..mai veniți odată!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top