Îmi este greu să mă decid care este perioada mea preferată din an, aș spune că fiecare anotimp are câte ceva special. Acum însă, după ce tocmai am vizitat Târgul de Crăciun din Sibiu, aș spune că acum este cu siguranță cea mai magică perioadă din an.
Târgul de Crăciun din Sibiu este foarte lăudat, se spune că ar fi mai frumos decât multe altele din Europa, zeci de mii de luminițe se aprind noaptea și decoruri tematice, unul mai frumos decât altul, cuceresc fiecare persoană ce ajunge pe aici. În continuare am să îți povestesc ce impresii mi-a lăsat mie acest târg.

Impresii de la Târgul de Crăciun din Sibiu - Ediția 2022
Anul acesta Târgul de Craciun s-a deschis pe 11 noiembrie, iar pentru mine a fost pentru prima dată când am fost la un târg de Craciun în luna noiembrie. Plecasem de acasă cu gândul că va fi puțin ciudat, dat fiind faptul că încă nu am intrat în anotimpul de iarnă din punct de vedere calendaristic.
Toate îndoielile mele au fost spulberate pe loc și magia m-a cuprins imediat, mai ales că m-a întâmpinat chiar el, Moș Crăciun – cel adevărat. De-ați ști voi de când îl căutam… toți anii copilăriei am stat cu ochii zgâiți pe geam cu speranța să-l prind :))

Spre seară locul a devenit și mai de poveste, toate clădirile din Piața Mare au fost mai frumos puse în valoare de către spectacolul de lumini, cât despre târg nici nu știam la ce să mă uit mai întâi?! La bradul înalt de 24 de metri împodobit cu 5000 de globuri și instalații luminoase, la ghirlandele suspendate, la roata panoramică, la patinoar, la Moș Crăciun cum asculta poeziile copiilor în caleașca sa, la caruselul luminos, la trenuleț sau la colindătorii ce cântau live?
Pe lângă toate aceste atracții mai erau și 80 de expozanți ce se întreceau în delicatese culinare și cadouri inedite potrivite pentru cei dragi.
Ce să mai, am găsit în centrul Sibiului o atmosferă cu adevărat de poveste!



Atelierul lui Moș Craciun
Atelierul lui Moș Crăciun este situat lângă brăduț și sunt invitați să participe la activități copiii cu vârstă cuprinsă între 5 și 9 ani. La final participanții își pot păstra mica lor “operă de artă“ și vor primi diplome de „calificare”, precum și câte o fotografie de grup.
Costul participării la ateliere este de 30 lei/participant iar rezervările se fac pentru minim 15 participanți. Sâmbătă și duminică atelierele sunt accesibile tuturor vizitatorilor, fără o programare în prealabil. Pe mine nu m-au primit, au zis că sunt prea mare :))))
Cei mici pot participa la ateliere de: creat lumânări, pictat și preparat turtă dulce și biscuiți, pictat globuri de sticlă, activități de creație folosind piese termoadezive sau la un atelier de creat felicitări de Crăciun prin metode străvechi.

Roata panoramică - atracția pricipală a târgului
Roata panoramică mi-a furat privirea de cum am intrat în târg și cu siguranță este atracția principală, socotind după numărul de zeci de persoane care stăteau la rând. Oricât de mult mi-aș fi dorit să văd Piața Mare dintr-o perspectivă deosebită, nu am avut răbdare să stau 1 oră la coadă. Sper să reușim să revenim la târg și în timpul săptămânii, când presupun că este o idee mai liber.
Roata Panoramică are o înălțime de 22 metri și este un model modern, fiind construită special pentru Târgul de Crăciun din Sibiu. Pentru a încerca o astfel de experiență va trebui să plătești 30 lei.

Patinoarul din Piața Mare
Spre bucuria copiilor şi nu numai, în acest an, patinoarul din centrul Sibiului are o suprafaţă de 600 metri pătraţi, având o capacitate de 300 de persoane. Cei care apreciază sportul cu patine şi doresc să savureze în acelaşi timp atmosfera magică a Târgului de Crăciun, pot închiria patine și se pot întrece în măiestrie sau ghiduşii pe gheață.
Patinoarul este deschis zilnic între orele 10:00 – 22:00. Cei care nu au echipament îl pot închiria.

Trenuleț sau carusel?
Celor mici le va fi foarte greu să aleagă între o plimbare cu trenulețul sau o tură în caruselul luminos. Tu ce ai alege?

Delicii culinare
Produsele culinare nu au lipsit nici ele de la târg, de la ciocolată de casă, turtă dulce, la feluri de mâncare gătite, mezeluri de toate felurile și preparate de tip fast food, toate îți lăsau apă în gură.
Noi am mâncat un bavarez XXL, delicios, pentru care am achitat 35 lei și am băut câte un vin fiert pentru care am plătit 12 lei.

Cadouri și suveniruri
Am găsit și câteva cadouri drăguțe pentru cei dragi, m-am bucurat tare mult să descopăr obiecte inedite, târgul nu este invadat doar de „Made in China”.

Concluzii
Un târg în adevăratul sens, fermăcător atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Dacă ajungi prin zonă nu ezita să-l vizitezi, măcar cât să dai mâna cu Moș Crăciun – cel adevărat, căci nu se știe când o să-l mai prinzi. Este de preferat să ajungi în timpul săptămânii, în weekend este foarte aglomerat.

Citește și articolele despre târgurile de Crăciun de la Budapesta, Viena, Bratislava sau Oradea.
Cum ajungi la Târgul de Crăciun?
Târgul de Crăciun se află chiar în centrul Sibiului, mai exact în Piața Mare. Pentru a nu te învârti prea mult prin centru căutând un loc de parcare, încearcă mai întâi această parcare de lângă Promenada Zidul Cetății.
Cât durează Târgul de Crăciun?
Ediția cu numărul 15 a celui mai așteptat eveniment de iarnă din Sibiu se desfășoară în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023.
Program funcționare: în fiecare zi (luni – duminică) între orele 11:00 – 22:00.
Intrarea la târg este gratuită.

Ce mai poți face în zonă?
Pe lângă obiectivele turistice deosebite din orașul Sibiu, eu îți recomand să descoperi și atracțiile din județ. Noi am fost la Casa răsturnată de la Brambura Park, Povestea Calendarului, Castelul de lut – Valea Zânelor, Grădinile palatului Brukenthal, am vizitat și Ferma de cerbi și ciute, 25 de atracții și obiective turistice pe Transfăgărășan, Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche, Abația Cisterciană de la Cârța, plus multe alte obiective turistice din județul vecin, Brașov. Ah, și nu uita de Sighișoara.
Cea mai frumoasă cazare la care am stat în județul Sibiu este OberWood, despre care am scris mai multe în acest articol: https://instatravel.ro/oberwood-cazare-de-poveste/
Descoperă mai multe atracții turistice din Transilvania aici: https://instatravel.ro/category/obiective-turistice-romania/transilvania/

Unde te cazezi în Sibiu?
Hotel Casa Luxemburg
Situat chiar în centru, în Piața Mică, Hotelul Casa Luxemburg, poate fi alegerea ideală în materie de cazare în Sibiu.
Proprietatea a fost construită inițial pe fortificațiile orașului și este una dintre cele mai vechi clădiri cu o istorie bogată. Camerele acestui hotel cu fațadă barocă beneficiază de vedere pitorească la Podul Minciunilor, care este un punct de atracție obligatoriu de vizitat pentru fiecare turist. Acestea sunt dotate cu toate facilitățile moderne, iar conexiunea WiFi este gratuită.
Rezervă o cameră pe Booking aici.

Panorama studio
O altă cazare foarte apreciată din Sibiu, datorită prețului avantajos pentru grupurile de 4 persoane, este apartamentul Panorama studio. Acesta este situat la 1.5 km distanță față de Piața Mare.
Studio-ul este open space și este compus dintr-un pat matrimonial, o canapea extensibilă, zonă de luat masa cu chicinetă (plită, minibar și frigider) și baie privată.
Poți rezerva acest studio pe Booking aici.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Descoperă Târgul de Crăciun și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.