Craiova – TOP 30 atracții și obiective turistice de vizitat

Craiova este orașul surpriză pentru mine, în sensul că mi-a depășit cu mult așteptările, este un oraș cu o istorie și o cultură vibrantă.

Fie că ești un turist în căutare de istorie, biserici, artă, natură sau doar vrei să explorezi frumusețea orașului, acest ghid îți va oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra atracțiilor turistice din oraș.

Am organizat lista în ordinea poziționării obiectivelor turistice pe hartă, în așa fel încât să-ți fie ușor să le găsești. Așadar, hai să pornim într-o călătorie virtuală prin orașul Craiova și să explorăm cele mai interesante locuri de vizitat.

Obiective turistice Craiova
Obiective turistice Craiova

Video 4k - Craiova

Pentru început te invit să vezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube, dacă ți-a plăcut nu uita să ne dai like & share. În continuare, în articol vei găsi detalii despre fiecare obiectiv turistic, plus încă câteva recomandări care nu se regăsesc în video.

1. Grădina Botanică

Grădina Botanică din Craiova este a patra grădină universitară din ţară după cele din Iaşi, Bucureşti şi Cluj. Este foarte curată și frumos amenajată pe toată suprafața de aproximativ 13 hectare, aproape că uiți că ești în mijlocul orașului. Instituția cuprinde opt sectoare cu diverse plante, un herbar și un muzeu.

Grădina Botanică Craiova
Grădina Botanică Craiova

Însumează un număr ce depășește 6.000 de specii de arbuști, flori și alte plante, aduse din mai toată lumea. Cu alte cuvinte este un loc minunat, plin de flori, de verdeață, lacuri, rațe, lebede, broaște țestoase și mici râuri.

Există numeroase bănci pe care te poți odihni, un colțișor amenajat în stil japonez, o expoziție de sculpturi de lemn, o pistă special amenajată pentru alergare, ba chiar și un Observator astronomic. Poți petrece aici lejer câteva ore.

Grădina Botanică Craiova
Grădina Botanică Craiova

Program de vizitare: Luni – Duminică: 07:00 – 23:00.

Tarif de vizitare: GRATUIT.

2. Muzeul de Artă

Primul lucru care îmi vine în minte când mă gândesc la Muzeul de Artă din Craiova este faptul că este fabulos! Clădirea în care își are sediul este un monument istoric, Palatul Constantin Mihail, o bijuterie care cu siguranță te va uimi și pe tine. Pe mine interiorul clădirii m-a lăsat fără cuvinte, cred că m-a impresionat mai tare decât expozițiile în sine.

Palatul a fost construit între 1898 – 1907, în mijlocul unui oraș cuprins de febra înnoirilor de la începutul secolului XX, palatul se detașează prin detaliile de execuție, ce au distincția unei bijuterii migălos meșteșugite.

Muzeul de Artă - Craiova
Muzeul de Artă și Oul lui Brâncuși
Muzeul de Artă din Craiova
Muzeul de Artă din Craiova
Muzeul de Arta - Craiova
Sala Oglinzilor
Muzeul de Arta - Craiova

În prezent, patrimoniul muzeului este constituit din peste 8000 de lucrări de artă europeană și românească. Sunt cuprinse cele mai ilustre nume ale picturii și sculpturii românești: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Eustațiu Stoenescu, Ion Țuculescu, Gheorge Anghel, Dimitrie Paciurea.

Cele mai valoroase dintre piesele deținute de muzeu sunt șase dintre lucrările titanului artei moderne universale, Constantin Brâncuși: Vitellius, Cap de fată, Cap de copil, Fragment de tors, Domnișoara Pogany și Sărutul.

Muzeul de Arta - Craiova
Muzeul de Arta - Craiova
Muzeul de Arta - Craiova

Program de vizitare: Miercuri – Duminică: 10:00-17:00. Luni și Marți muzeul este închis.

Tarif de vizitare: adulți: 15 lei, copii, studenți, pensionari: 8 lei.

3. Centrul Constantin Brâncuși

Centrul „Constantin Brâncuşi” din Craiova, se află în curtea Muzeului de Artă și este conceput ca un centru turistic interactiv. A fost deschis doar de câteva luni, mai exact pe 15 septembrie 2022.

Complexul muzeal dedicat sculptorului Constantin Brâncuși cuprinde o galerie subterană de aproximativ 1.200 de metri pătrați, cu ateliere de discurs și de creație, săli de spectacol, de conferințe și de expoziție.

Poate te întrebi de ce acest centru este la Craiova? Ei bine, Contantin Brâncuși și-a petrecut o parte din viață în acest oraș, după ce a fugit din satul său natal. Aici a urmat cursurile Școlii de Arte și Meserii, unde a obținut certificatul de studii, Craiova jucând astfel un rol important în evoluția sa.

Muzeul de Arta - Craiova
Muzeul de Artă și Oul lui Brâncuși

Atracția pricipală a centrului este o prismă de sticlă, supranumită „Oul lui Brâncuși”. Prisma conține o interpretare la scară mare a două dintre operele lui Brâncuși – „Ovoidul“ și „Pasărea Măiastră“, însă ele pot fi zărite doar din interiorul prismei, nu și din afara ei. Ca să ajungem în interiorul oului a fost necesar să luăm un lift, experiența a fost foarte interesantă, trebuie să o încerci.

Centru Constantin Brâncuși - Craiova
Centru Constantin Brâncuși - Craiova

Program de vizitare: Miercuri – Duminică: 10:00-22:00. Luni și Marți centrul este închis.

Tarif de vizitare: GRATUIT.

4. Biserica Evanghelică Luterană

Biserica Evanghelică Luterană se află chiar lângă Muzeul de Artă, deci merită să faci câțiva pași pentru a admira această clădire cu o arhitectură impresionantă, în stil neo-renascentist, ce datează din secolul al XIX-lea. Păcat că nu am putut intra în curtea sau în interiorul bisericii.

Biserica Evanghelică Luterană - Craiova
Biserica Evanghelică Luterană - Craiova

5. Casa Constantin Vălimărescu

Dacă mai mergi câțiva pași, pe partea stângă vei observa Banca Națională a României, urmată de un alt monument istoric impresionant: Casa Constantin Vălimărescu, ce datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea (1892-1893). În prezent aici își are sediul Unicredit Țiriac Bank.

Casa Constantin Vălimărescu - Craiova
Casa Constantin Vălimărescu - Craiova

6. Biserica Romano Catolică Toți Sfinții

Ne-am întors spre Muzeul de Artă și am făcut dreapta pe strada Mihai Viteazu, iar în aproximativ 6 minute am ajuns la intersecția unde se află Biserica Romano Catolică Toți Sfinții și Colegiul Național Carol I.

Biserica Romano Catolică Toți Sfinții, cunoscută și sub denumirea de Biserica Sfântul Anton, datează din anul 1844. Am avut norocul să o găsim deschisă, este un loc ce oferă multă liniște și impresionează prin aspect.

Biserica Romano Catolică Toți Sfinții - Craiova
Biserica Romano Catolică Toți Sfinții - Craiova

7. Colegiul Național Carol I

Clădirea Liceului Carol I din Craiova este un monument de arhitectură de interes național, construit la sfârșitul secolului al XIX-lea. În prezent se desfășoară lucrări de consolidare și reabilitare, dar cât de curând va putea fi admirat din nou. Îți las mai jos o poză găsită pe net.

Colegiul Național Carol I - Craiova
Colegiul Național Carol I - Craiova

BONUS Smart Cup - coffee shop

Știi bine că nu refuz niciodată o cafea bună, așa că am făcut un mic popas la Smart Cup, la recomndarea unor foști colegi de facultate care mi-au spus că aici se găsește cea mai bună cafea din oraș. Coffee shopul se află vizavi de Colegiul Național Carol I, iar tematica este legată de fizică, mate, chimie, romană, biologie etc. Chiar dacă nu este un loc în care să stai la masă, este atât de interesant amenajat încât merită să-i treci pragul, iar cafeaua este întradevăr foarte bună.

Smart Cup - coffee shop - Craiova
Smart Cup - coffee shop - Craiova

8. Muzeul Olteniei - Secția Științele Naturii

Muzeul Olteniei este împărțit în trei secții, care sunt situate în trei locații diferite: Secția Științele Naturii, Secția de Etnografie – Casa Băniei, Secția de Istorie și Arheologie. Științele Naturii se află la doar câțiva pași de Smart Cup și este un muzeu deosebit și interesant de vizitat.

La parter se află o expoziție temporară de pești marini și oceanici și expoziția „Oltenia – Terra Fossilis”. La etajul 1 sunt expuse diorame cu speciile de reptile, insecte, pești, păsări și mamifere. De asemenea, tot aici se află Colecția de minerale și roci și o peșteră artificială. La etajul 2 este expoziția „Universul și Sistemul solar”, unde sunt prezentate stele, galaxii, constelații, soarele, luna, planetele, dar și personalități din istoria astronomiei.

Muzeul Olteniei - Secția Științele Naturii - Craiova
Muzeul Olteniei - Secția Științele Naturii - Craiova
Muzeul Olteniei - Secția Științele Naturii - Craiova
Muzeul Olteniei - Secția Științele Naturii - Craiova

Program de vizitare: Marți – Duminică: 09:00 – 17:00. Luni muzeul este închis.

Tarif de vizitare: 6 lei – o sumă mult prea mică după părerea mea.

9. Biserica Sfânta Treime

Craiova este un oraș plin de biserici interesante, cele mai multe dintre ele sunt creștin-ortodoxe. Ansamblul bisericii Sfânta Treime este un complex arhitectural aparte, constituit din biserica propriu-zisă, cu hramul Sfânta Treime, și turnul de intrare. Aceasta se află vizavi de Secția Științele Naturii – Muzeul Olteniei.

Biserica Sfânta Treime - Craiova
Biserica Sfânta Treime

10. Parcul Prefecturii

Parcul Prefecturii se află în spatele bisericii și face legătura cu Piața Mihai Viteazul. Este un parc micuț, dar foarte îngrijit și plin de flori și copaci.

Parcul Prefecturii - Craiova
Parcul Prefecturii - Craiova

11. Piața Mihai Viteazul

Piața Mihai Viteazul a devenit celebră în toată lumea după ce ani la rând s-a organizat aici Târgul de Crăciun din Craiova, târg ce a fost clasat pe primele locuri alături de cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

Este un loc deosebit, cu deschidere către Palatul Administrativ și fostul hotel Palace și face legătura cu Centrul Vechi și zonele pietonale. Aici este amplasată și o fântână muzicală.

Piața Mihai Viteazul - Craiova
Piața Mihai Viteazul - Craiova

12. Palatul Administrativ din Craiova

Palatul Administrativ din Craiova este una din cele mai reprezentative clădiri din oraș. Construit în prima parte a secolului al XX-lea după planurile arhitectului Petre Antonescu, în stilul neoromânesc promovat de Ion Mincu, edificiul găzduiește astăzi două dintre cele mai importante instituții ale județului: Prefectura și Consiliul Județean Dolj.

Palatul Administrativ din Craiova
Palatul Administrativ din Craiova
Palatul Administrativ din Craiova

13. Grădina Unirii - English Park

English Park se află în Spatele Palatului Administrativ și ocupă o suprafaţă de 4670 mp. Acesta a fost reamenajat la finalul anului trecut, iar noua înfățișare este cu adevărat de poveste. Un loc de relaxare și recreere, unde am găsit chiar și doi stâlpi care stau pe o bancă, ce oferă o atmosferă foarte romantică.

Grădina Unirii - English Park - Craiova
Grădina Unirii - English Park - Craiova
Centrul vechi - Craiova
Grădina Unirii - English Park - Craiova

14. Teatrul Național Marin Sorescu

Cu o istorie de 173 de ani, premiat de-a lungul timpului pe toate meridianele lumii, Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova este prezent în rândul marilor teatre internaționale, alături de care a participat la cele mai importante festivaluri. Poți cumpăra un bilet la o piesă de teatru de aici.

De la cofetărie am făcut doar 3 minute de mers pe jos până la teatru, eu zic că merită să-l vezi chiar dacă nu mergi la o piesă, în jurul lui este amenajat un parc, noi am prins perioada cu lalele și magnolii înflorite, dar mai erau și locuri cu zambile, era un miros divin în aer.

Teatrul Național Marin Sorescu - Craiova
Teatrul Național Marin Sorescu - Craiova
Teatrul Național Marin Sorescu - Craiova
Teatrul Național Marin Sorescu - Craiova

15. Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova se află într-o clădire impozantă, o vei observa cu siguranță când vei trece pe lângă ea. A adăpostit inițial Palatul de Justiție, iar din 1947, printr-o lege promulgată de Regele Mihai I, a fost înființată cea de-a cincea universitate din Romania.

Universitatea din Craiova
Universitatea din Craiova

16. Centrul Vechi Craiova

Centrul Vechi este compus din mai multe alei pietonale, unde vei găsi numeroase terase și cafenele. Ce mi-a plăcut foarte mult au fost pereții cu graffiti, sunt mai prin tot orașul, dar în mod special în centru. Nu am nimerit vreun restaurant excepțional, însă Covrigăria Gigi face furori, fă un popas de snack.

Centrul Vechi Craiova
Centrul Vechi Craiova
Centrul Vechi Craiova
Centrul Vechi Craiova
Centrul Vechi Craiova

17. Casa Memorială Elena Farago

Casa Memorială „Elena Farago” găzduiește o expoziţie permanentă care cuprinde 396 exponate: piese de mobilier, obiecte personale, cărţi şi reviste, dar și sute de documente originale, fotocopii, fotografii de familie și corespondenţă. Este vizitată anual de mii de copii și tineri, precum și de persoane interesate de opera și activitatea Elenei Farago. Din păcate în weekend este închis și nu am putut să o vizităm.

Program de vizitare: Luni – Vineri: 09:00-16:00. Sâmbătă și duminică este închis.

Casa Memorială Elena Farago
Casa Memorială Elena Farago

18. Restaurantul Minerva

Am ajuns și în locul meu preferat din Craiova: Restaurantul Minerva, un loc cum nici în Barcelona nu am văzut, este de o frumusețe rară.

Hotelul Minerva a fost construit în anul 1902 în stil maur, o realizare de excepție în urbanistica craioveană, impresionând ca marime și exuberanță arhitecturală. La inaugurare a avut un restaurant și hotelul, adaugându-li-se ulterior, prin amenajări iscusite, crama și grădina de vară.

Restaurantul Minerva - Craiova
Restaurantul Minerva - Craiova
Restaurantul Minerva - Craiova
Restaurantul Minerva - Craiova
Restaurantul Minerva - Craiova

Salonul Maur are un luminator uriaș, având pe lateral oglinzi vieneze care scot în relief fastul și măreția concepută de architect.

Stăteam acolo și priveam fiecare detaliu și frumusețea debordantă a locului și mă întrebam de ce în Budapesta se fac cozi de câțiva kilometri și rezervări cu 2 luni înainte pentru a bea o cafea la New York Cafe și la noi nici măcar nu este deschis în weekend, ca să nu mai zic că hotelul este închis de ani buni și se află în stare de degradare, doar restaurantul și cofetăria de la parter sunt funcționale. Locația are un potențial imens.

Restaurantul Minerva - Craiova
Restaurantul Minerva - Craiova

Restaurantul este deschis pentru turiști în cursul săptămânii (luni-vineri) de la 08:00 la 17:00 și servește preparate oltenești după rețete străvechi, dar se organizează și evenimente private. Numărul de telefon afișat pentru rezervări și comenzi este 0723.868.723.

19. Cofetăria Minerva

Cofetăria Minerva (by Botegga) este alipită restaurantului. Locul din interior este la fel de spectaculos ca și restaurantul, fiind decorat tot în stil maur.

Trebuie să-i treci pragul dacă ajungi în Craiova, cred că este cea mai drăguță cofetărie din România în care am intrat.

Cofetăria Minerva
Cofetăria Minerva
Cofetăria Minerva
Cofetăria Minerva

Program de funcționare: Luni – Vineri: 09:00 – 20:30. Sâmbătă și duminică: 09:00 – 22:00.

20. Muzeul Olteniei - Secția de Istorie și Arheologie

Muzeul Olteniei – Secția de Istorie și Arheologie este unul dintre cele mai importante muzee din Craiova și din regiunea Olteniei. Muzeul este găzduit de o clădire istorică impresionantă, construită în stil neoclasic la începutul secolului al XIX-lea.

Muzeul Olteniei - Secția de Istorie și Arheologie - Craiova
Muzeul Olteniei - Secția de Istorie și Arheologie - Craiova

Secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Olteniei este alcătuită din mai multe galerii și săli de expoziții. Una dintre cele mai importante galerii este cea dedicată preistoriei și istoriei antice a Olteniei, unde sunt expuse exponate descoperite în regiune, precum obiecte de ceramică, unelte de piatră și bronz, arme și bijuterii.

În cadrul muzeului mai poți găsi o galerie dedicată istoriei medievale a Olteniei, dar și o secțiune dedicată istoriei moderne și contemporane, care acoperă perioada de la începutul secolului al XIX-lea până în prezent.

Muzeul Olteniei - Secția de Istorie și Arheologie - Craiova
Muzeul Olteniei - Secția de Istorie și Arheologie - Craiova

Program de vizitare: Marți – Duminică: 09:00 – 17:00. Luni este închis.

Tarif de vizitare: 6 lei / adult. Cum am mai spus, mai puțin decât o taxă la WC în Austria, deci nu ai scuze să nu-l vizitezi.

21. Biserica Madona Dudu

Chiar lângă Muzeul Olteniei se află una dintre cele mai importante biserici din Craiova, Biserica Madona Dudu. Este o biserică veche, construită în secolul al XV-lea, care se remarcă prin arhitectura sa gotică și prin picturile murale din interior.

Biserica a fost renovată de mai multe ori de-a lungul timpului, ultima renovare fiind finalizată în 2012. În prezent, Biserica Madona Dudu este una dintre cele mai importante atracții turistice din Craiova și este deschisă pentru vizitare.

Biserica Madona Dudu - Craiova
Biserica Madona Dudu și Muzeul Olteniei
Biserica Madona Dudu - Craiova

22. Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru

Între Biserica Madona Dudu și Casa Băniei, se află Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru. Dacă tot ne-a iesit in cale am intrat și în aceasta.

Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru este cea mai mare biserică ortodoxă din oraș și unul dintre cele mai importante monumente religioase din Oltenia. Construită în stil neobizantin între anii 1885 și 1896, catedrala se remarcă prin dimensiunile sale impresionante, dar și prin frumoasele sale fresce și mozaicuri care acoperă pereții interiori și exteriori ai clădirii. În interiorul catedralei se găsesc mai multe capodopere artistice, precum iconostasul, realizat în stil brâncovenesc, sau moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul spiritual al orașului Craiova.

Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru - Craiova
Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru - Craiova
Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru

23. Casa Băniei - Muzeul Olteniei -Secția de Etnografie

Casa Băniei din Craiova găzduiește Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei. Muzeul prezintă viața și cultura oamenilor din regiunea Olteniei, prin intermediul unor exponate care includ costume populare, obiecte de artă populară, unelte tradiționale și alte artefacte etnografice. Explorând expozițiile muzeului am înțeles mai bine istoria și tradițiile locului.

Casa Băniei - Muzeul Olteniei -Secția de Etnografie
Casa Băniei - Muzeul Olteniei -Secția de Etnografie
Casa Băniei - Muzeul Olteniei -Secția de Etnografie
Casa Băniei - Muzeul Olteniei -Secția de Etnografie

Program de vizitare: Marți – Duminică: 09:00 – 17:00. Luni este închis.

Tarif de vizitare: 6 lei / adult.

Casa Băniei - Muzeul Olteniei -Secția de Etnografie
Parcul de lângă Casa Băniei

24. Parcul Nicolae Romanescu

Parcul Nicolae Romanescu este cel mai cunoscut loc din Craiova, are o suprafață de 90 de ha și este al treilea cel mai mare parc din Europa și al doilea din România, după Herăstrău.

Este un parc foarte frumos și bine întreținut, cu mult peste Parcul Herăstrău sau Cișmigiu, ce-i drept asta se datorează și procesului de modernizare prin care a trecut în anul 2015, după aproape 100 de ani. Au fost refăcute aleile, cascadele, iluminatul public, a fost montat şi un sistem video cu dispecerat pentru monitorizare etc.

Parcul Nicolae Romanescu Craiova
Parcul Nicolae Romanescu Craiova

Lacul Mare din Parcul Nicolae Romanescu este o adevărată oază de relaxare în mijlocul orașului. Aici te poți plimba cu barca sau cu hidrobicicleta. În jurul lacului poți observa multe lebede sau rațe care se plimbă liniștite printre turiști sau numeroase cascade, ceea ce te face să te simți ca și cum ai fi în mijlocul unei păduri, și nicidecum în inima Craiovei.

Parcul Nicolae Romanescu Craiova
Parcul Nicolae Romanescu Craiova

Tot în Parcul Romanescu am găsit și un Castel Fermecat ce m-a dus cu gândul la basmele copilăriei, nu ai cum să-l vezi și să nu te gândești la prinți și prințese.

Parcul Nicolae Romanescu Craiova

Ca să ajungi la castel trebuie să traversezi un pod suspendat, o altă atracție deosebită din parc. Podul leagă două dealuri și este construit deasupra lacului.

Parcul Nicolae Romanescu Craiova
Parcul Nicolae Romanescu Craiova
Parcul Nicolae Romanescu Craiova

Și dacă toate acestea nu te-au convins să-l vizitezi, îți mai spun că aici se mai află și o grădină zoologică cu intrare liberă și cel mai mare hipodrom din țara noastră, construit după modelul francez, dar și un circuit de karturi.

Îți recomand să faci o plimbare cu bicicleta, pistele sunt moderne și acoperă tot parcul. Chiar la intrare în parc, aproape de Monumentul Nicolae Romanescu, găsești centrul de închiriere bicliclete. Poți petrece la acest obiectiv turistic de la câteva ore, până la 1 zi întreagă.

25. Biserica Mântuleasa

Biserica ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” și “Sf. Pantelimon” – Mântuleasa este un monument istoric de arhitectură de interes local, situat în zona centrală.

Clădirea este înconjurată de alte monumente istorice semnificative pentru orașul Craiova, ce includ Casa Vorvoreanu, Casa Nicolae Romanescu, Casa Feraru și Casa Grigorescu.

Biserica Mântuleasa - Craiova
Biserica Mântuleasa - Craiova
Biserica Mântuleasa - Craiova

26. Casa Universitarilor

Mi-am dorit mult să vizităm Casa Universitarilor, fosta casă a lui Nicolae Romanescu, însă din păcate aceasta este deschisă acum doar pentru evenimente private.

Casa Romanescu se distinge ca un monument de arhitectură de o importanță deosebită în peisajul cultural al Craiovei. Elementele adăugate de-a lungul celor aproape două secole de existență au dus la coexistența mai multor stiluri arhitectonice, încununate armonios în versiunea definitivă a casei, cea din 1903, ce aparține arhitectului Ion. D. Berindei.

Mai multe despre Casa lui Nicolae Romanescu poți citi aici. Mi-aș dori tare mult să intre în circuitul turistic și să se transforme într-un muzeu, interiorul, atât cât am văzut în fotografii este fabulos.

Casa Universitarilor
Casa Universitarilor
Casa Universitarilor
Casa Universitarilor
Casa Universitarilor

27. Casa Vorvoreanu - Palatul Mitropolitan

În urmă cu peste 100 de ani, Gogu Vorvoreanu, cunoscut avocat latifundiar, punea temelia viitoarei sale reşedinţe de familie. Pentru acest scop, boierul a folosit cele mai bune materiale şi cei mai talentaţi meşteri, dorind cu tot dinadinsul ca noua construcţie să poarte cu succes peste timp blazonul şi întreaga moştenire a neamului său.

În curtea vechilor Vorvoreni a fost strămutată in anul 1975 o frumoasă bisericuță din lemn, din Tălpășești de Gorj. Sfântul locaș are o vechime de peste 260 de ani.

Astăzi, aici este Palatul Mitropolitan și din păcate măicuțele nu permit accesul nici măcar în curte.

Casa Vorvoreanu - Palatul Mitropolitan - Craiova
Casa Vorvoreanu - Palatul Mitropolitan - Craiova

28. Casa Memorială Amza Pellea

Amza Pellea a jucat la Teatrul Național din Craiova, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie și Teatrul Național din București. Casa memorială a actorului nu poate fi vizitată în interior.

Casa Memorială Amza Pellea din Craiova
Casa Memorială Amza Pellea din Craiova

29. Parcul Tineretului

Parcul Tineretului se întinde pe o suprafaţă de 60 ha și are o mare biodiversitate de vegetaţie. Este un loc tare îndrăgit de craioveni datorită faptului că aici se desfășoară numeroase activități.

Parcul Tineretului - Craiova
Parcul Tineretului - Craiova

30. Water Park

Pe final am lăsat un loc de relaxare, numai bun pentru a încheia un city break în Craiova: Water Park. Acesta se află în parcul Tineretului și este deschis tot timpul anului.

Program de vizitare: Luni – Duminică: 10:00 – 21:30.

Tarif de vizitare: 60 lei / adult / 3 ore.

Water Park - Craiova
Water Park - Craiova

BONUS: Târgul de Crăciun

Craiova a avut cel mai luminat și frumos Târg de Crăciun din România, iar conform site-ului europeanbest-destinations.com a fost clasat pe locul al treilea în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

1 milion de becuri au luminat centrul Craiovei în această perioadă, iar cei care au ajuns aici au găsit un pationoar, multe căsuțe de lemn sculptate și pictate manual de artiști locali, un carusel și multe decorațiuni de Crăciun. Mai multe detalii aici: https://instatravel.ro/targul-de-craciun-din-craiova/.

Târguri de Crăciun - Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova

BONUS: Târgul de Paște

După succesul Târgului de Crăciun, municipalitatea a hotărât din 2022 să organizeze și un Târg de Paște, care a fost clasat ca fiind cel mai frumos din Europa încă de la prima ediție. Mai multe despre Târgul de Paște am scris aici: https://instatravel.ro/targul-de-paste-craiova/

Târgul de Paște de la Craiova - 2023
Târgul de Paște de la Craiova - 2023
Târgul de Paște de la Craiova - 2023
Târgul de Paște de la Craiova - 2023

Concluzii

În concluzie, Craiova este o destinație minunată pentru turiștii care doresc să experimenteze istoria, cultura și frumusețea naturală.

Eu am fost pentru prima oară în Craiova și am rămas extrem de plăcut impresionată, se simte că orașul se dezvoltă continuu de câțiva ani  și se ridică la standarde europene.

* Informațiile privind tarifele sau programele de vizitare ale obiectivelor turistice sunt oferite orientativ, încercăm să le actualizăm periodic, însă ele pot suferi modificări.

Unde te cazezi în Craiova?

Apartament 1 Mai - bloc nou

Noi ne-am cazat la Apartament 1 Mai, într-un bloc nou, situat foarte aproape de Parcul Romanescu.

Apartamentul are două camere decomantate, fiind perfect pentru patru persoane. Am avut la dispoziție un living generos cu canapea extensibilă și ieșire pe balcon, un dormitor spațios, o toaletă și o bucătărie dotată complet.

Ce ne-a plăcut foarte mult a fost faptul că am avut la dispoziție biciclete oferite gratuit, pe care le puteam ridica de la centrul de închirieri de la intrarea în Parcul Nicolae Romanescu.

Rezervă apartamentul pe Booking aici.

Apartament 1 Mai - cazare Craiova
Apartament 1 Mai - cazare Craiova

Hotel Parc

La Târgul de Crăciun ne-am cazat la Hotel Parc, care este situat la doar 5 minute de mers pe jos de Piața Mihai Viteazul. Este un hotel mai vechi, dar renovat recent parțial. I-aș da nota 8 pentru ceea ce oferă, însă a contat mult faptul că a fost atât de aproape de centru și că a avut parcare privată supravegheată video. 

Poți rezerva o cameră pe Booking aici.

Hotel Parc - cazare Craiova
Hotel Parc - cazare Craiova

Hotel Splendid

Situat ultracentral, într-o clădire din 1900, recent restaurată, cu influențe Art Deco, hotelul Splendid oferă spre închirere camere spațioase, iar unele dintre ele au balcoane cu vedere către roata panoramică.

Poți rezerva o cameră pe Booking aici.

Hotel Spendid - cazare Craiova
Hotel Spendid - cazare Craiova

Hotel 5 Continents

Un alt hotel foarte apreciat din centru este și hotelul 5 Continents. Rezervă o cameră pe Booking aici.

Hotel 5 Continents - cazare Craiova
Hotel 5 Continents - cazare Craiova
Hotel 5 Continents

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă orașul Craiova și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

2 thoughts on “Craiova – TOP 30 atracții și obiective turistice de vizitat”

  1. Elena Diaconescu

    Avem un oras superb , mai frumos ca niciodata si plin flori.Unde gasesti sa vizitezi o gradina botanica si zoologica fara plata ? Craiova este un vis frumos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top