Satul Viscri – TOP 10 obiective turistice de vizitat

Viscri este un sat mic, populația nu depășește câteva sute de locuitori, dar atrage anual zeci de mii de turiști, datorită faptului că este unul dintre cele mai frumoase sate săsești din Transilvania și care aparține Patrimoniului Mondial UNESCO.

În acest articol am inclus topul activităților și obiectivelor turistice pe care îți recomand să le descoperi dacă ajungi prin Viscri. 

viscri
Satul Viscri

1. Vizitează Casa Regelui Charles al III-lea

Satul Viscri a început să devină celebru în urma vizitelor repetate ale Regelui Charles, dar mai ales după ce Majestatea Sa și-a cumpărat o proprietate în acest sat pitoresc în anul 2006. 

Casa albastră, cum i se mai spune, a funcționat ca pensiune până în anul 2021, iar de anul trecut a fost deschisă pentru vizitare tuturor turiștilor. 

Satul Viscri - Casa Regelui Charles
Satul Viscri - Casa Regelui Charles

Locuința datează din anul 1875 și a fost renovată cu mare grijă, păstrând elementele tradiționale. Este poziționată chiar la intrare în sat, fiind punctul perfect din care să începi explorarea satului. 

Acasă la Regele Charles vei putea vizita două dintre camerele casei, vei descoperi mai multe expoziții organizate în hambar, dar și o mică cafenea cu terasă unde te poți retrage și admira în tihnă acest loc, pentru a înțelege de ce regele s-a îndrăgostit de aceste meleaguri ale Transilvaniei. 

Satul Viscri - Casa Regelui Charles
Satul Viscri - Casa Regelui Charles
Satul Viscri - Casa Regelui Charles

Program & tarif de vizitare

Acest obiectiv turistic poate fi vizitat zilnic, între orele 11:00 – 18:00 de luni până vineri, iar în weekend între orele 10:00 – 19:00. 

Prețul unui bilet de vizitare este de 15 lei. 

2. Admiră arhitectura caselor săsești

După ce am terminat vizita de la Casa Regelui Charles, am luat-o la pas pe ulița pricipală a satului și am admirat fațadele caselor vechi de mai bine de 100 ani, îndreptându-ne către Biserica Fortificată.

Atmosfera satului este minunată și relaxantă, îmbinând grozav mediul turistic cu cel al satului tradițional. Rațele și gâștele aleargă libere pe drum, făcând din acest sat o experiență unică pentru cei care vin din marile orașe. 

Satul Viscri
Satul Viscri
Satul Viscri
Satul Viscri

Este adevărat și faptul că unii turiști nu apreciază suficient acest sat, mulți dintre ei nici măcar nu se dau jos din mașină. Satul Viscri nu este doar de bifat printr-o trecere cu mașina, acest loc trebuie luat la pas, este vorba despre timpul care are alte dimensiuni, despre liniște, despre lipsa agitației și întoarcerea către tradiții și viața de la sat de altă dată. 

Plimbare relaxantă pe străzile satului Viscri © instatravel.ro
Viscri

3. Biserica Fortificată din Viscri

Aici sunt multe de văzut: Biserica Evanghelică Fortificată și turnul acesteia, muzeul ce prezintă organizarea vieții săsești și Camera Slăninei. 

Cetatea Viscri
Biserica fortificată Viscri
Biserica Fortificată din Viscri
Biserica Fortificată din Viscri

Biserica Evangheliză Fortificată Viscri

Am început turul cu Biserica Evanghelică ce datează din anii 1100. Aceasta este cea care a dat și numele localității, fiind una dintre cele mai impresionante biserici din Transilvania.

Biserica și Cetatea Fortificată Viscri
Biuserica Viscri
Biuserica Viscri

Turnul bisericii fortificate

Din interiorul bisericii am urcat în unul dintre turnurile fortificației. Culoarul de acces este foarte îngust, iar apoi este urmat de câteva scări de lemn. 

Din turn am admirat panorama satului Viscri, cu ale sale dealuri şi pajiști, precum şi acoperișurile autentice ale caselor şi șurilor. Priveliștea din turn este pur și simplu wow!

Priveliștea din turn Viscri © instatravel.ro
Priveliștea din turn
Priveliștea din turn Viscri © instatravel.ro
Biuserica Viscri

Muzeul

Muzeul se află tot în incinta fortificației și deține obiecte foarte interesante ce prezintă detalii relevante despre organizarea comunităților săsești. Sunt expuse cutii ale breslelor și diverse unelte, piese de mobilier, porturi tradiționale etc.

Muzeu Viscri
Muzeu Viscri © instatravel.ro

Camera slăninei

Această cameră este interesantă prin prisma tradiției păstrării slăninei, un obicei străvechi care a facut parte din viața comunității până în anii ’90.

Program & Tarif de vizitare

Dacă vrei să vizitezi Biserica Fortificată din Viscri aceasta este deschisă zilnic, în intervalul 10:00-18:00. În sezon, din 15 iunie până pe 15 septembrie, programul se prelungește cu 1 oră, fiind deschis până la ora 19:00.

Prețul unui bilet este de 15 lei și include toate cele 4 obiective turistice prezentate mai sus.

Biserica Fortificată din Viscri

4. Biserica Ortodoxă Sfânta Treime

De la Biserica Fortificată am ieșit pe portița din spatele curții, alegând să ne ducem către Biserica Ortodoxă pe o altă uliță a satului.

Biserica Sfânta Treime se află la marginea satului, datează de mai bine de 100 de ani, este micuță și foarte frumos restaurată. Un loc minunat în care să petreci câteva momente de liniște și regăsire. 

Biserica Ortodoxă Sfânta Treime - satul Viscri
Biserica Ortodoxă Sfânta Treime - Viscri
Biserica Ortodoxă Sfânta Treime - satul Viscri

5. Încearcă gastronomia locală

După câteva ore de hoinărit prin sat un restaurant cu gastronomie transilvăneană este o oprire perfectă. Nouă ne place la Viscri 32, este un local care servește preparate după rețete vechi, folosind ingrediente locale de la producători mici, gătite cu multă răbdare după principiile Slow Food, adică bun, curat și corect.

Viscri 32
Viscri 32
Viscri 32
Viscri 32

Meniul este schimbat zilnic sau săptămânal, în funcție de ingredientele colectate. Ingredientele sunt adunate în fiecare săptămână de la o rețea restrânsă de fermieri, țărani și mici cooperative, în general de pe o rază de aproximativ 75 de kilometri în jurul satului.

Este necesară o rezervare în prealabil, numărul lor de telefon este 0755.084.084.

Viscri 32
Viscri 32

6. Descoperă natura din satul Viscri

De pe terasa de la Viscri 32, poți ieși pe poarta din spate și să mergi până la parcare prin natură. Totul este așa sălbatic pe ulița din dos a satului că ai impresia că te-ai transportat într-un alt loc. 

Cu puțin noroc o să te întâlnești cu căteva gâște, cu un măgăruș sau alte animale care au plecat la plimbare din ogradele sătenilor. 

Viscri
Viscri
Satul Viscri
Satul Viscri
Satul Viscri

7. Descoperă meșteșugul pâslei

Un grup de femei au reînviat meșteșugul producerii artizanale a pâslei. Ele confecționează apoi pălării și papuci. Totul este făcut de mână. Vei vedea la porți obiecte pentru vânzare.

Ocazional se organizează vizite-seminar la atelierul de pâslă. Pe parcursul a circa 2 ore, artizana prezintă și explică toate fazele de lucru, de la lâna simplă de oaie până la papucii sau pălăria de pâslă. Vei înțelege cum să deosebești obiectele bine făcute față de acelea mai puțin lucrate.

Aceste vizite trebuie rezervate cu minimum 10 zile în avans. Pregătirea seminarului necesită pregătirea mai multor faze de lucru. 

IMG 1664
Meșteșugul pâslei

8. Vizitează atelierul fierarului

Este un fierar bun. Nu face doar potcoave, ci confecționează chiar și balamale artistice pentru ferestre și uși. Este interesant de urmărit, pentru că totul este făcut din ciocan, fără scule moderne, electrice. Îl găsești la numărul 228, în apropierea parcării.

9. Echitație pe dealuri

Minunatele pajiști sunt mărginite de păduri umbroase de stejar și fag, iar colinele blânde sunt străbătute de poteci care invită la plimbare. De primăvara până toamna păsări de tot felul ciripesc de dimineața până seara. 

Dacă vrei să faci echitație pe dealuri pentru a descoperi farmecul naturii vei găsi căluții imediat cum te dai jos din mașină, centrul de echitație fiind situat chiar lângă parcare.

10. Fă un tur pe bicicletă

Dacă ai bicicleta cu tine în timpul care ți-a mai rămas bucură-te de aceste locuri grozave într-o plimbare relaxantă pe pista amenajată. Aceasta pornește chiar de lângă biserica ortodoxă.

Video dronă 4k din satul Viscri

Pentru a înțelege și mai bine frumusețea satului Viscri te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube și dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.

Bine de știut

O regulă pe care trebuie să o ai în vedere despre Viscri este că nu ai voie să intri cu mașina în sat decât dacă ești cazat la una dintre pensiuni. În cazul în care vei fi doar în trecere ca și noi, atunci este obligatoriu să parchezi în locul special amenajat aici și să mergi pe jos către toate cele 10 atracții turistice pe care ți le voi prezenta în cele ce urmează.

Drumul a fost asfaltat chiar până la intrare în sat, iar de acolo până în parcarea amenajată pentru vizitatori a fost pavat cu piatră cubică. Pe ulița principală a satului a fost pusă niște piatră în încercarea de a rezolva problema cu praful care se ridică de la mașini, însă acum este mai mult zgomot. 

Dacă vrei să afli cum a devenit satul Viscri atât de renumit ăn toată lumea, te invit să citești și acest articol: https://instatravel.ro/viziteaza-cel-mai-frumos-sat-din-romania-viscri/.

Mai jos îți las și o hartă cu satul și obiectivele turistice.

Viscri
Viscri

Ce mai poți vizita în zonă?

Continuă vacanța ta spre Cetatea Rupea, Cetatea FeldioaraComplexul Geologic de la Racoș sau descoperă misterele de la Șinca Veche ori orașele Brașov și Sighișoara.

Dacă petreci mai multe zile prin județul Brașov, aici poți descoperi cele mai frumoase locuri vizitate de noi din județ: https://instatravel.ro/obiective-turistice-judetul-brasov/.

Unde te cazezi în Viscri?

Viscri 32

Viscri 32 oferă cazare în mai multe spații de cazare situate la numărul 32. Toate camerele sunt tradiționale și beneficiază de facilități moderne.

Vezi opțiunile pe Booking aici.

Viscri 32
Viscri 32
Viscri 32
Viscri 32

Viscri 44

Viscri 44 este o casă în stil rural, situată în satul pitoresc Viscri, la doar 15 km de Rupea. Timp de 2 ani aici au avut loc lucrări de renovare, iar din anul 2021 își așteaptă turiștii cu tot ce este mai bun din punct de vedere tradiții, farmec rural și confort. 

Dacă vrei să descoperi Viscri 44 rezervă o cameră pe Booking aici.

Viscri 44 cazare
Cazare Viscri 44
Viscri 44 cazare
Cazare Viscri 44

Viscri 9

Viscri 9 a fost renovată în anul 2016 și se află chiar lângă casa Regelui Charles. Este un loc minunat pentru a petrece câteva zile de vacanță, într-un sat cât se poate de pitoresc.

Rezervă această cazare pe Booking aici.

Viscri 9
Viscri 9
Viscri 9

Experience Transylvania Viscri 161B

Experience Transylvania Viscri 161B este situată în Viscri la o distanță de doar 500 m de cetate. Oferă parcare gratuită.

Apartamentul este compus din un dormitor, un living room, o bucătărie echipată complet și o baie.

Fă o rezervare pe Booking aici.

Experience Transylvania Viscri 161B
Experience Transylvania Viscri 161B

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Satul Viscri și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Sursă de documentare: www.viscri-info.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top