Cetatea Rupea
Cetatea Rupea ©instatravel.ro

Unde se află și cum ajungi la Cetatea Rupea?

Cetatea Rupea este situată foarte aproape de satul Viscri si Complexul Geologic de la Racoș, este o prezenţă remarcabilă de la mare distanţă datorită poziţiei dominante pe care o ocupă în apropierea drumului european E 60, fiind situată cam pe la jumătatea drumului dintre Brașov și Sighișoara, în orașului ce îi poartă numele.

Cetatea Rupea se bucură de privilegiul de a le permite vizitatorilor să urce cu mașina din orașul Rupea până la porțile sale, pe un drum foarte bine asfaltat.

Cetatea Rupea
Cetatea Rupea ©instatravel.ro
Cetatea Rupea
©instatravel.ro
Cetatea Rupea
©instatravel.ro

De ce să vizitezi Cetatea Rupea?

Cândva o ruină uitată, Cetatea Rupea, a fost reabilitată și înscrisă în 2013 în circuitul turistic al României pentru a putea fi admirată în toată splendoarea ei. Au fost investiți 6 milioane de euro, 75% din fonduri europene. Reabilitarea a durat 3 ani, iar astăzi aproximativ 150.000 turiști o vizitează anual.
Cetatea Rupea
©instatravel.ro
Cetatea Rupea
©instatravel.ro
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea ©instatravel.ro
Cetatea Rupea trebuie vizitată pentru arhitectura impresionantă și atmosfera medievală care te învăluie încă de la porțile sale, este la fel de impresionantă ca și “sora” mai mică a ei, Cetatea Râșnov.
 
Aceasta străjuiește asupra orașului ce îi poartă numele, încă din anul 1324, sașii aflați pe dealurile din împrejurimile orașului au folosit fortificația drept punct de refugiu în timpul atacurilor.
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea ©instatravel.ro

Cetatea Rupea acoperă o suprafaţă de aproape 11 ha cu ziduri, turnuri şi curţi interioare și este una dintre cele mai vechi fortificații din România. 

Un monument cu care poate fi asemănată este simbolul Scoției: Castelul Edinburgh. Dar aici nu ne referim la aspect, ci la faptul că ambele edificii sunt situate pe stânci de bazalt

În ciuda unor speculaţii avansate de diferiţi autori, este sigur că suprafaţa sa a fost utilizată în preistorie, însă nu şi în Antichitate, de către daci sau romani. La fel de sigur este că reprezintă o creaţie medievală, un complex arhitectonic major, cu nivele rezultate în cinci secole de funcţionare.

Cetatea Rupea
©instatravel.ro
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea ©instatravel.ro
Anul primei consemnări a cetății Rupea documentare este anul 1324. Dar acesta nu este al întemeierii, care trebuie să fie anterioară măcar cu câteva decenii. Atunci când a început să funcţioneze, a fost mereu legată de autorităţile publice rânduite într-o ierarhie specifică Evului Mediu: rege – voievod – castelan – scaun şi autorităţi scăunale. 

Programul de vizitare în 2022:

Perioada 01 noiembrie – 31 martie: 9:00 – 17:00
Perioada 01 aprilie – 31 august: 9:00 – 20:00
Perioada 01 septembrie – 31 octombrie: 9:00 – 19:00

Tarif de vizitare 2022

Adulți: 15 lei / persoană
Adulți cu audioghid: 20 lei / persoană
Copii până la 18 ani: 8 lei / persoană

Tarife grupuri

Adulți: 12 lei / persoană (grupuri minime 20 persoane)
Copii până la 18 ani: 5 lei / persoană (grupuri minime 20 persoane)

Video dronă 4k Cetatea Rupea

Te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube și dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.

Cazare lângă Cetatea Rupea

La o distanță de doar 15 km de Cetatea Rupea se află cel mai frumos sat săsesc, Viscri. Aici vei găsi cazări deosebit de frumoase, amenajate în stil tradițional românesc. Iată câteva idei de cazare:

Casa Viscri 44

Viscri 44 este o casă în stil rural, situată în satul pitoresc Viscri, la 50 de metri de biserica medievală fortificată, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cel mai apropiat oraş important, Rupea şi gara acestuia, se află la 15 km. Poți rezerva o cameră pe Booking aici.

Viscri 44 cazare Cetatea Rupea
Viscri 44 cazare lângă Cetatea Rupea
Viscri 44 cazare Cetatea Rupea
Viscri 44 cazare lângă Cetatea Rupea

Experience Transylvania Viscri 161B

Experience Transylvania se află tot în satul Viscri, la numărul 161B, fiind situată la doar la 500 de metri distanță de biserica medievală fortificată, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. 

Apartamentul este compus din 1 dormitor, o cameră de zi și o bucătărie complet mobilată/echipată și 1 baie. Rezervă o cameră pe  Booking aici.

Experience Transylvania Viscri 161B
Experience Transylvania Viscri 161B cazare lângă Cetatea Rupea

Te-ar mai putea intersa și...

15 atracții Sighisoara

Citește

Viscri - sat săsesc

Citește

Cetatea Feldioara

Citește

Complexul Geologic Racoş

Citește
Instagram will load in the frontend.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Ne găsești și pe InstagramFacebook sau YouTube. Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Colaborează cu noi: www.nordiczen.ro 

Să ne auzim cu bine!