Thassos – cu miros de pin și tei, cu plaje superbe, cu apă de smarald, cu munte și peisaje ce-ți taie respirația, dar și cu apusuri de ținut minte și gusturi ce-ți răsfață toate poftele, un loc de suflet cu de toate pentru toți – așa aș descrie această insulă după ce am străbătut-o în lung și-n lat.
Dacă plănuiești să ajungi curând în Thassos, în acest articol am cuprins itinerariul nostru și detalii despre tot ceea ce am reușit să vizităm în cele 9 zile. Am vizitat 18 plaje, 4 sate turistice, 2 cascade, am făcut jeep safari și am ajuns la multe obiective turistice și taverne tradiționale.
Las acest itinerariu să-ți fie ca un ghid, organizat pe zile, în ordinea în care mi-ar plăcea mie să le revăd. Toate plajele sunt superbe și sunt sigură că au mai rămas câteva nedescoperite, cel puțin la fel de frumoase. Pentru alte informații legate de prețuri, transport și multe alte detalii super utile care să te ajute să-ți calculezi bugetul de călătorie te rog să citești acest articol, iar dacă vii pentru prima dată în Thassos citeșlte acest articol.
Ziua 1 - Insula Thassos, Grecia
1. Paradise Beach
Este foarte greu să faci un clasament cu plajele din Thassos, pentru că toate sunt superbe și de fiecare dată când ajungeam pe o plajă nouă spuneam același lucru: „Plaja asta este cea mai frumoasă de până acum!”. Sunt atât de diferite între ele, încât este foarte complicat să alegi.
Pentru noi, Paradise Beach s-a evidențiat cel mai mult dintre toate plajele văzute în Thassos, are așa un aspect exotic datorită micuței insule Kinira care se vede în apropiere.
Ne-a cucerit apa de un verde smarald năucitor, nisipul auriu care este atât de fin încât te gâdilă în talpă, intrarea în apă care este foarte lină, mergi vreo 20-30 de metri și apa tot nu depășește 1 metru, nu sunt deloc pietre la mal și nici în larg, iar marea este atât de limpede încât poți observa cu ochiul liber peștișorii care înoată pe lângă tine.
Plaja este generoasă, se găsesc și două taverne care închiriază șezlonguri, dar există suficient loc și pentru cearceafuri, iar pentru snorkeling am mers spre extremitățile plajei, unde sunt niște stânci în jurul cărora se găsesc foarte mulți peștișori și alte viețuitoare marine. Ca și minus, plaja nu beneficiază de umbră naturală.
Paradise Beach se află pe partea estică a insulei Thassos și se ajunge cu mașina până pe plajă (pin Google Maps aici), însă locurile de parcare sunt limitate, iar ultima porțiune de drum este de pământ. Pe noi ne-a speriat puțin partea neasfaltată și am lăsat mașina parcată la umbră sus, la drumul principal, însă am fi putut merge lejer cu mașina până jos pe plajă.
2. Golden Beach
Golden Beach este de asemenea una dintre cele mai apreciate plaje de pe insulă. Este o plajă de dimensiuni generoase, premiată Blue Flag și adorată de familiile cu copii datorită intrării foarte line în apă și a apei cristaline. În unele zone sunt câteva pietricele la mal, dar foarte mici, numai bune să-ți facă masaj în talpă, se poate sta și fără încălțăminte specială.
Golden Beach se află la 20 de minute distanță de Paradise Beach, drumul este asfaltat până pe plajă, fiind astfel foarte accesibilă, iar în lungul plajei sunt multe taverne și zone amenajate cu șezlonguri, așa că va fi ceva mai ușor să găsești un șezlong liber și la un preț mult mai mic decât la Paradise Beach.
Ziua 2 - Insula Thassos, Grecia
3. Marble Beach (Saliara Beach)
Marble Beach, cunoscută și sub numele de Saliara Beach, este o plajă situată tot pe partea estică a insulei, a fost amenajată artificial, nisipul de aici a fost înlocuit în totalitate cu pietricele de marmură albă de la cariera din apropiere, marmură care în timp a fost foarte bine șlefuită de apa mării.
În zilele senine acest loc pare desprins de pe altă planetă, căci soarele reflectă albul marmurei în apa cristalină, iar marea capătă o culoare de un turcoaz răpitor.
Toate clasamentele cu plaje frumoase din Thassos plasează Marble Beach pe primele locuri, de cele mai multe ori este declarată ca fiind numărul 1, prin urmare este cea mai populară, cea mai turistică, aglomerată și scumpă dintre toate plajele insulei, chiar și acum în extrasezon era destul de aglomerat acolo, iar acest lucru este de înțeles pentru că este de o frumusețe rară care îți taie respirația.
Părerea mea este că această plajă este un „must see”, însă nu pleca cu gândul de a petrece acolo 1 zi întreagă de relaxare, pentru că plaja este de dimensiuni reduse și cum toată lumea vrea să o vadă se creează o agitație de nedescris, totuși nu ai cum să pleci din Thassos fără să vezi și tu acest mic colț de paradis.
Încearcă să ajungi acolo cât mai devreme posibil, la 9 ar fi ideal, bucură-te de peisaj și fă câteva băi timp de 1-2 ore, poți sta gratuit la prosop în timpul acesta, iar apoi pleacă mai departe către Porto Vathy, plaja despre care am povestit la următorul punct.
Ține cont de faptul că apa se adâncește destul de rapid aici, cam la 5 metri față de mal, nefiind cea mai potrivită plajă pentru copii mici. Se poate sta și fără încâlțăminte acvatică, însă dacă te știi sensibil, ar fi bine să o ai la tine. Ia cu tine și masca de snorkeling, la extremitățile plajei vei găsi mulți peștișori.
Atenție, plaja se află pe partea estică a insulei și există mai multe drumuri care ajung până la ea, însă cele mai multe dintre ele sunt practicabile doar pentru cei cu 4×4, dacă ai auzit de la mai mulți turiști că drumul până acolo este groaznic, nu te speria ei au plecat din sudul insulei sau din nord dar prin carieră, și au luat-o pe drumurile de off road, neștiind că singurul drum ok până la Marble Beach, este cel din nord, din Limenas, drum accesibil pentru orice tip de autovehicul, acesta fiind prăfos dar pietruit.
Îți vei prăfui mașina destul de rău da, dar drumul este mai bun decât până la Paradise Beach spre exemplu. Las aici indicații Google Maps, pentru a nu exista confuzii.
Desigur poți ajunge aici și cu o barcă închiriată sau cu unul dintre tururile organizate, majoritatea excursiilor organizate cu barca includ această plajă în itinerariul lor, cu pauză de bălăceală.
4. Porto Vathy Beach
Porto Vathy Beach este o plajă mult mai generoasă decât cea amintită mai sus, cu apa aproape la fel de turcoaz, deoarece și aici se găsesc pietricele de marmură, nu în totalitate, dar suficiente cât să dea un farmec culorii pe care o are marea. Intrarea în apă este mult mai lină, fiind deci o opțiune mult mai bună pentru familiile cu copii mici.
Pentru a ajunge aici trebuie să continui încă 2 minute pe drumul pe care ai venit către Marble Beach, este tot așa prăfos, dar pietruit, iar parcarea este chiar în spatele plajei.
5. Vathi Beach
Dacă ești în căutarea unei plaje mai exclusiviste, mai retrasă și mult mai liberă, atunci poți continua încă 5 minute pe același drum până ce vei ajunge la plaja privată Vathi Beach.
Vathi Beach aparține de hotelul Vathi Cove Luxury Resort & Spa, dar este permis accesul și turiștilor care nu sunt cazați acolo. Un șezlong se închiriază cu 30 euro/pers și nu este posibil accesul gratuit la prosop – în sezon posibil să fie nevoie de rezervare.
Ziua 3 - Insula Thassos, Grecia
6. Cascada și Lacul Maries
În ziua 3 de vacanță am fost la propriu pe insula Thassos pentru că am urcat în cel mai înalt punct de aici, la 1204 m altitudine pe muntele Ypsarion. Pentru asta am inchiriat un jeep și am pornit într-o excursie pe care nu o vom uita prea curând.
La dus am luat-o prin satul Maries pentru că ne doream să vedem și lacul și cascada Maries. De fapt, în Maries sunt mai multe cascade, noi am mers doar la cea de lângă lac. Se poate merge cu mașina până într-un punct, iar de acolo a trebuit să mergem pe jos pe un traseu cam 10-15 minute, în mare parte prin pădure.
Atât lacul, cât și cascada, nu sunt ceva nemaivăzut, nu consider că ar trebui să bați drumul până acolo doar pentru ele, dar dacă faci jeep safari pe Ypsarion, îți vor fi în drum și atunci clar merită să te oprești și la ele un pic. Ambele sunt pline cu o grămadă de pești, care se pot observa cum înoata aproape de luciul apei.
La a doua cascadă nu am mai fost pentru că înțelesem că în general este secată, la finalul zilei am aflat că le-am confundat și că de fapt cea la care am fost noi este în general secată. Mi-a părut rău, dar asta e, un motiv în plus să mai ajungem încă o dată pe aceste meleaguri.
7. Jeep Safari - Ypsarion 1204 m
Cu siguranță excursia de jeep safari pe Ypsarion a fost activitatea noastră preferată din cele 9 zile pe insula Thassos. Drumul este spectaculos și plin de peisaje superbe, iar vederea din cel mai înalt punct al insulei, de la 1204 m, îți taie respirația.
Noi am avut parte de 1 zi senină, cu umiditate ceva mai redusă, astfel încât am putut admira și muntele Athos în zare, iar plaja Golden Beach se vede într-un mare fel din acest punct, de altfel ca și restul peisajului, fiind un punct de belvedere generos.
Din punctul meu de vedere, o vacanță în Thassos nu este completă dacă nu ajungi și pe Ypsarion. În acest articol găsești toate detaliile despre ruta pe care am parcurs-o, locația de unde am închiriat mașina, costuri etc: https://instatravel.ro/jeep-safari-ypsarion-thassos/.
8. Satul Kastro
Așa cum am menționat și mai sus, drumul de întors l-am făcut prin satul Kastro, un sat montan micuț și este considerat a fi cel mai vechi sat de pe insulă. Casele sunt construite din piatră, atât zidurile cât și acoperișurile, iar tavernele de aici sunt micuțe și tradiționale. Ne-a prins la fix un popas de masă, în liniște, la umbra unui nuc.
Nu cred că merită să vii până aici doar pentru a vizita satul Kastro, satele Theologos si Panagia ne-au plăcut mai mult, dar dacă mergi în excursia de jeep safari, atunci clar merită să oprești jumătate de oră în centru.
9. Medalia (Metalia) Beach
Și pentru că mai aveam timp la dispoziție, mașina trebuia predată până la ora 20, am zis să dăm o fugă și până la Medalia Beach, cunoscută și sub numele de Metalia Beach.
Drumul până la această plajă este destul de accidentat, nu este mai rău ca la Salonikios Beach, se putea face și cu o mașină mică, dar ne-am bucurat că am mers cu Jimny, a fost mai relaxant de parcurs.
Pentru că este mai greu accesibilă, plaja Medalia este aproape sălbatică, spun aproape pentru că totuși există un bar pe plajă (Metallia Beach Bar) și câteva umbreluțe, momentan fără șezlonguri, iar peisajul de acolo pare desprins de pe niște insule mult mai exotice.
În apă sunt pietre alunecoase și pești, dar și arici de mare, așa că este perfectă pentru iubitorii de snorkeling, și deloc adecvată pentru familiile cu copii mici. Nouă ne-a plăcut mult, după 1 zi de safari în care ne-am încins destul de rău, această plajă a fost precum cireașa de pe tort.
Ziua 4 - insula Thassos, Grecia
10. Situl arhelogic Aliki
Situl arheologic din Aliki este un loc despre care nu știam prea multe, pentru că nu am găsit multe informații despre el în articolele de pe net cu top atracții din Thassos și totuși, locul este de o superbitate de neratat, bonus că traseul prin sit începe chiar de lângă plaja Aliki.
Este un traseu de aproximativ 1 oră care se desfășoară prin așezarea antică din secolul al VII-a înainte Hristos și prin vechea carieră de marmură de pe vremea romanilor.
Dacă îți place istoria este acest loc este un „must see” și se vizitează gratuit. Se spune că zeul Apollo ar fi fost prezent aici, ba chiar și o regină a Egiptului cu numele de Aliki.
Vechea carieră de marmură se pare că ar fi fost una dintre cele mai mari și productive cariere de acest fel din vremurile antice. Peisajul cu Mareea Egee în față și bucățile de marmură uriașe sculptate în timp de vânt și de apă, par desprinse parcă din filme. Mi-a plăcut la nebunie locul, îl recomand tuturor celor care adoră drumețiile ușoare!
11. Aliki Beach
Aliki Beach este una dintre plajele pe care nu trebuie să o ratezi din Thassos. Este de un verde smarald, așezată într-un cadru cât se poate de frumos, iar vaporașele care trag aici contribuie la un peisaj superb, tipic grecesc. Culoarea apei se schimbă în funcție de momentul zilei și în funcție de cum bate soarele.
Plaja este destul de îngustă, iar în lungul ei se găsesc câteva taverne, de la care poți închiria un șezlong gratuit dacă servești masa la ei. Intrarea în apă este destul de lină, iar pe extremități sunt stânci, lângă care se poate face snorkeling, fiind astfel o plajă pe gustul tuturor.
Dacă cumva este foarte aglomerată plaja Aliki, în spatele ei se află și Ruin`s Beach, care de regulă este mult mai liberă, se poate observa în ultima fotografie.
Ziua 5 - insula Thassos, Grecia
12. Satul Panagia
Satul Panagia a fost cel mai frumos sat pe care l-am vizitat în Thassos. Aici se găsesc izvoarele iubirii, lângă care veghează un copac care are în trunchi o gaură în formă de inimă. Tot aici am găsit și câteva căsuțe tipic grecești cu alb și albastru, multe magazine cu suveniruri handmade și o biserică pe deal impresionantă.
În centru se află și muzeul de ulei de măsline Sotirelis, cam mult spus muzeu, de fapt sunt expuse vechile utilaje din fosta fabrică și cam atât, dar se vizitează gratuit.
Lângă muzeu se află magazinul Sotirelis de unde poți cumpăra un ulei de măsline foarte bun, dar și alte produse precum măsline, miere de portocale, gem de lămâi cu piersici, condimente și alte bunătăți. Mai există un astfel de magazin și în port, în Limenas, deci poți face cumpărăturile și înainte de a te urca pe ferryboat.
13. Glifoneri Beach
După ce am vizitat satul Panagia, am mers la Glifoneri Beach, o plajă atât de pitorească și de frumoasă că nu-ți mai vine să pleci de acolo. Este micuță, retrasă, cu umbră naturală de la pini și cu o tavernă cu un view superb.
Ai de unde să-ți iei cafea bună, la taverna Glifoneri se mănâncă bine, găsești și șezlong cu 3 euro, intrarea în apă este lină, nu sunt pietre în apă, așa că dacă mai ai și o carte cu tine vei avea parte de o zi excelentă.
Ziua 6 - insula Thassos, Grecia
14. La Scala Beach
Ți-am zis că plajele din Thassos sunt foarte diverse și că nu se aseamănă una cu alta, nu? Ei bine, de această dată am ajuns la o plajă ce pare mega exclusivistă, dar care de fapt este foarte rezonabilă la preț.
Plaja se numește La Scala, este foarte aproape de portul din Limenas și este clasată pe locul 1 în topul multor turiști, este și de înțeles de ce. Plaja este amenajată cu mult bun gust, oarecum ca prin Mamaia Nord, doar că mult mai fain.
Apa este de un turcoaz cristalin, plaja este mare, zona de șezlonguri generoasă, amenajată cu mulți palmieri, pufuri, hamace, piscină, restaurant pe plajă, muzică bună pe fundal, vibe de mare și vacanță.
Deși pare mega exclusivistă față de restul plajelor, intrarea este liberă și șezlongurile la fel dacă faci o consumație minimă de 10 euro, iar prețurile nu sunt mai mari decât pe alte plaje. Mie mi se pare locul perfect pentru o plajă de relaxare în ultima zi de vacanță.
15. Arriba Chill Out Beach
Foarte aproape de La Scala se află și Arriba Chill Out Beach, o plajă ce m-a dus cu gândul la Vama Veche de acum vreo 15 ani, are cam același vibe.
În plus este fain aici că ai umbră naturală toată ziua de la pini, ceea ce în zilele caniculare din full sezon este super. Ba chiar și apa mi s-a părut mai caldă decât în alte locuri din Thassos și este o plajă potrivită și pentru familiile cu copii. Dacă îți este dor de stilul vamaiot, atunci nu poți rata această plajă.
Ziua 7 - insula Thassos, Grecia
16. Mănăstirea Arhanghelului Mihail
Fă o vizită în vacanța ta din Thassos și la mănăstire, și nu la orice mănăstire, ci la Mănăstirea Arhanghelului Mihail.
Mănăstirea este așezată pe o stâncă, de unde Marea Egee se vede în toată splendoarea ei, este un loc divin și foarte liniștitor.
17. Livadi Beach
De la mănăstire se ajunge foarte rapid cu mașina la Livadi Beach. Drumul este ușor accidentat, dar accesibil pentru orice mașină.
Livadi Beach este o plajă cu intrarea în apă plină de pietre mari și alunecoase, musai să ai încălțări speciale și masca de snorkeling pentru a admira marea diversitate de viețuitoare marine, aici am vazut chiar și steluțe de mare, numeroase specii de peștisori, arici de mare și încă câteva plante marine
Plaja este destul de modestă, dar găsești o rulotă de unde să cumperi ceva de băut sau să închiriezi un șezlong. Ține cont că nu prea este o plajă recomandată familiilor cu copii mici.
18. Arsanas Beach
Fix lângă Livadi Beach se află și plaja sălbatică Arsanas. Aici nu găsești nici de mâncare, nici de băut și nici șezlonguri, dar în schimb găsești un peisaj deosebit și o liniște garantată.
De la Livadi Beach se mai merge pe un drum forestier destul de ciudățel, iar de acolo trebuie să continui încă puțin pe jos, pe un traseu care coboară la plajă. Dacă îți plac plajele sălbatice, aceasta te va cuceri cu siguranță, altfel, poți să o sari cu lejeritate din itinerariul tău.
19. Piscina Naturală Giola
Piscina Naturală Giola este unul dintre cele mai vizitate locuri din insulă. Deși nu este recomandat să sari în apă după stânci mulți turiști se aventurează, eu recunosc că mi-a fost teamă să sar, dar a meritat să merg până la ea și doar ca să o admir, peisajul este unic și cu adevărat impresionant.
Din drumul principal va trebui să o iei la vale pe un drum cimentuit și să continui până ce vei ajunge la niște parcări amenajate, dacă mergi în sezon lasă mașina acolo și continuă pe jos, dacă mergi în extrasezon, sunt șanse să mai prinzi ceva loc de parcare și mai jos, drumul în continuare este îngust, de pământ și cu curbe strânse. Chiar și așa tot vei mai avea un pic de mers pe jos, astfel că nu este deloc o locație friendly pentru familiile cu copii foarte mici, cu cărucioare etc.
Dacă ai de gând să sari în apă, deși repet, nu este recomandat, nu-ți uita încălțările acvatice, piscina naturală Giola este plină cu arici de mare.
20. Pefkari Beach
Ultima parte din această zi ne-am petrecut-o la Pefkari Beach, o plajă foarte mare, ușor accesibilă – există asfalt până la ea, cu multe taverne, cu intrare în apă lină, dar plină cu pietricele mici.
În această zonă găsești cele mai ieftine bărci de închiriat (de la 50 de euro), dar și sup-uri, caiace etc. Zona aceasta din Pefkari este foarte îndrăgită de mulți români.
Ziua 8 - insula Thassos, Grecia
21. Satul Theologos
Satul Theologos este un sat de munte superb, mai frumos decât Kastro. Cu străduțe înguste, cu leandri superbi, cu taverne tradiționale, cu biserici și muzee, cu magazine de suveniruri deosebite – poți găsi aici de la farfurii, magneți de frigider până la sandale handmade.
Seara, în satul Theologos, se încing petreceri tradiționale, așa că dacă vrei să iei parte la o seară grecească autentică, aici este un loc potrivit.
Îți recomand să mănânci la Taverna Stelios, să bei o cafea la Old Museum Cafe Bar, să vizitezi biserica Agia Paraskevi și muzeul folcloric care este amenajat în fosta vilă a primarului insulei, Chatzigeorgiou, cel care a avut un rol important la revoluția împotriva turcilor din anul 1821.
Ține cont că în centrul satului nu vei găsi loc de parcare, dar sunt amenajate 2 parcări mari la intrare, una lângă stadion și alta lângă cimitir.
22. Cascada Kefalogourna - Theologos
Tot în Theologos se află și cea mai frumoasă cascadă pe care am văzut-o pe insulă: cascada Kefalogourna. Este o oază de răcoare pe o insulă toridă. Ca să ajungi la ea trebuie să faci un traseu destul de scurt și ușurel de vreo 5 minute.
Cascada este în două trepte, prima dată se poate observa cea de sus, iar apoi traseul coboară lângă cea de jos. Îți recomand cu mare drag să ajungi aici, locul este minunat.
23. Salonikios Beach
După vizita în satul Theologos am mers din nou la plajă, de data aceasta la plaja aproape sălbatică Salonikios. Spun aproape sălbatică pentru că drumul până acolo este destul de dificil, șezlonguri nu sunt, dar în schimb era un mic băruleț (încă nu era deschis).
Drumul până acolo l-am parcurs cu emoții, după ce inițial ne rătăcisem, dar a meritat. A doua oară nu aș mai repeta drumul cu mașina, dar în schimb mi-ar plăcea să închiriem o barcă cu care să ne ducem acolo.
Nisipul portocaliu, apa turcoaz și stâncile mari acoperite cu pini creează un peisaj unic, aici la Salonikios Beach..
Ținând cont că drumul este mai greu accesibil, am împărțit plaja doar cu 3 turiști care veniseră cu barca.
24. Psili Ammos Beach
Deși era complet senin când am ajuns la Salonikios Beach, dintr-o dată ne-am trezit că vin norii peste noi, așa că a trebuit să plecăm, pentru că dacă s-ar fi pornit ploaia nu am mai fi reușit să mai ieșim cu mașina de acolo, așa am ajuns la plaja de lângă, accesibilă din șosea: Psili Ammos Beach.
Psili Ammos Beach este o plajă amenajată, potrivită și pentru familiile cu copii, nu este nici printre cele mai frumoase, dar nici de la finalul clasamentului, cred că merge perfect combinată cu excursia din satul Theologos.
25. Apus Skala Marion
La întoarcere spre cazare ne-am oprit la Skala Marion pentru că auzisem că de aici se văd cele mai frumoase apusurui. Ar fi fost o opțiune să fi venit și aici la plajă, în loc de Psili Ammos Beach.
Apusul a fost foarte frumos, dar cele pe care le-am văzut din Limenas din port au fost mult mai impresionante.
Ziua 9 - insula Thassos, Grecia
26. Papu Beach
Papu Beach se află și ea prin topul celor mai apreciate plaje din Thassos. Iese din tipare prin felul în care este amenajată, fiind diferită de celelalte de pe insulă.
Este un loc de relaxare grozav, atât pentru cuplurile tinere, cât și pentru familiile cu copii.
27. Plantatiile de maslini
Între Papu Beach și Pachis Beach vei găsi o plantație cu măslini foarte bătrâni, îți recomand să faci un scurt popas pentru a admira trunchiurile măslinilor, care sunt foarte întortocheate și felurite.
28. Pachis Beach
Ca și facilități și dimensiuni Pachis Beach este a doua după La Scala. Se ajunge foarte ușor la ea, fiind aproape de port și de drumul principal. Nu întrece alte plaje menționate în itinerariul meu, dar este de văzut.
29. Excursie cu barca
În ultima zi poți alege și o excursie cu barca, fie una organizată, fie una pe cont propriu, pentru a avea o altă perspectivă a insulei.
Nouă din păcate nu ne-a mai ajuns timpul și pentru o excursie cu barca, dar promitem că vom mai reveni cândva în Thassos și ne vom aventura și pe mare.
Bonus pentru oricare din zile
30. Thassos Town și superbele apusuri
Cele mai frumoase apusuri le-am văzut din Limenas – capitala insulei Thassos denumită și Thassos Town, așa că dacă n-ai obosit încă de la atâta plajă, mergi și la Limenas Beach sau și mai bine, cazează-te în Limenas.
Limenas Beach ste o altă plajă premiată Blue Flag, potrivită pentru familiile cu copii, iar apusurile de aici sunt de ținut minte pentru totdeauna.
Nu este musai să mergi la plajă pentru a vedea apusul, îl poți admira și de la numeroasele taverne de la malul mării sau la o plimbare prin port. Noi cum am avut cazarea în Limenas, am ieșit să admirăm apusul în fiecare seară.
Cel mai mult mi-a plăcut la Karnagio Beach Bar, este un restaurant pe o stâncă, foarte faine atmosfera și viewul, iar seara se lasă cu club, așa că poți rămâne acolo până târziu în noapte.
Video dronă - Top 30 Plaje & Obiective Turistice de vizitat în Thassos
Dacă am omis ceva sau nu am reușit să transmit suficient prin fotografii, atunci te invit să vizualizezi și clipul postat pe canalul nostru de YouTube cu cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Thassos.
Concluzii
Insula Thassos a fost mult peste așteptările noastre, iar 9 zile nu ne-au fost de ajuns ca să ajungem în toate locurile în care ne doream, dar au fost suficiente pentru a le vedea pe cele mai faine dintre ele și pentru a ne îndrăgosti de această insulă superbă.
Drumurile ce ne-au purtat între toate obiectivele turistice descrise mai sus ne-au surprins la fiecare pas cu câte un peisaj surprinzător. De altfel, drumurile principale de pe insulă sunt foarte bune și șerpuiesc prin multe păduri de pin, făcând condusul o plăcere.
Mi-a plăcut foarte mult că plajele sunt foarte diferite între ele și că nu se aseamănă una cu cealaltă.
Ah, și încă ceva, Thassos nu este pentru cei cărora le place să stea într-un singur loc la all inclusive, Thassos este pentru cei cărora le place să exploreze și să ajungă în fiecare zi într-un loc diferit.
Cu toate acestea insula Thassos nu depășește în clasamentul meu propriu celelalte insule pe care le-am mai vizitat în Grecia până acum, dar cu singuranță trebuie să o vizitezi măcar o dată. Clasamentul meu este: Zakynthos, Santorini, Creta, Thassos și abia așteptăm să mai adăugăm și alte insule pe listă, Grecia este clar în topul preferințelor noastre ca destinație de vacanță.
Notă: noi am fost în extrasezon (1-10 iunie) și am prins liber peste tot, am găsit locuri de parcare foarte ușor, nu a fost exagerat de cald, șezlonguri la discreție, loc la taverne din belșug și servire rapidă, este posibil ca în full sezon experiențele să difere puțin prin prisma aglomerației și poate că nu mai este la fel de ușor să vizitezi câte 2-3 plaje pe zi, dar am încercat să las în acest articol cât mai multe detalii și fotografii, care să te ajute să alegi mai ușor în funcție de preferințele și nevoile tale.
Dacă vrei să-ți estimez un buget pentru vacanța ta în Thasoss, nu uita să citești acest articol: https://instatravel.ro/thassos-buget-de-calatorie/, iar dacă vii pentru prima dată în Thassos atunci citește și acest articol: https://instatravel.ro/thassos-sfaturi-de-calatorie/.
Și dacă tot ți-am făcut poftă de Grecia, te invit să citești și articolul cu top plaje și obiective turistice din Zakynthos: https://instatravel.ro/zakynthos-30-plaje-si-obiective-turistice/.
Unde te cazezi în Thassos?
Danae Hotel
Noi ne-am învățat din celelalte excursii prin insulele grecești să ne căutăm o cazare fără piscină spa și fără facilități de genul all inclusive, asta pentru că ne place să explorăm insula de la un capăt la celălalt și practic nu suntem la hotel decât atunci când dormim, iar mâncarea de la taverne este delicioasă, majoritatea sunt afaceri de familie. Cu atât mai mult anul acesta când avem casa în construcție am căutat o cazare la un buget cât mai redus, așa am ajuns la Danae Hotel din Limenas, Thassos la care am plătit doar 180 lei/noapte.
Sincer, deși are un scor de 9.6 pe Booking, tot aveam ceva emoții la banii aceștia, dar a fost o cazare cu un raport calitate preț excelent. Hotelul era proaspăt renovat, mirosea tot timpul frumos, camerele erau îngrijite, nimic rupt sau stricat, apa caldă mereu, presiune bună la duș, iar la servicii ireproșabil, ne-au schimbat prosoapele zilnic, lenjeria de 3 ori în 7 zile, curățenie zilnic, aveam expresor în cameră și în fiecare zi ne lăsau 2 capsule pentru cafeaua de dimineață, a fost așa cum ar fi firesc să fie la orice hotel, dar uneori firescul lipsește din ecuație. Ah, și avea și parcare privată în spatele hotelului.
Locația a fost top, deși așa s-a nimerit, nu am căutat expres cazare în Limenas. Danae Hotel este la doar 5 minute de mers pe jos de port și Limenas, fiind și capitala insulei Thassos este și cea mai mare localitate, dispunând de cele mai multe taverne, magazine etc.
Dacă vrei să te cazezi la Danae Hotel, îi găsești pe Booking aici. Ține cont că este o proprietate Adults only.
Hotel Macedon
O altă locație foarte apreciată din Limenas este Hotel Macedon. Îl găsești pe Booking aici.
Meli Suites Isle - Adults Only
Dacă ești în căutarea unei cazări mai exclusiviste adults only, atunci Meli Suites este cu siguranță pentru tine. Este situată în Golden Beach, iar proprietatea este deosebită. O găsești pe Booking aici.
Astir Notos
O altă cazare la un preț un pic mai accesibil care oferă acces și la piscină și saună este Astir Notis, în zona Potos. Îl găsești pe Booking aici.
Pentru cazare îm Limenas mai recomand Elata-Apartments, Mary Hotel, Hotel Galini sau Hotel Aethria.
În Golden Beach mai recomand Artemis Beach Apartments, Alexandra Golden Boutique, Amo Golden Suites, Apartments Exadas, Archetypo Luxury Living sau Kritamos Luxury Apartment.
Pentru Limenaria mai recomand: Lafeyra, La Pierre, Let`s Moments, Villa Sofia Fresh, Vana Studios & Apartments, Le Vieux Quartier sau Sunny Days.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Descoperă frumusețea insulei Thassos și împărtășește experiența cu noi pe instagram!
Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.
Vai ce locatii superbe!