Am petrecut 8 zile pline în insula Zakynthos din Grecia, suficient cât să vizitez 30 de plaje și obiective turistice și să mă îndrăgostesc iremediabil de acest mic colț de Rai! Mi-a plăcut absolut tot: peisajele, plajele, mâncarea, amabilitatea grecilor, portocalele culese direct din copac, dar mai ales vibe-ul pe care nu l-am mai întâlnit altundeva.
Dacă plănuiești să ajungi curând pe această insulă, în acest articol am cuprins itinerariul nostru. Pentru alte informații legate de prețuri, transport și multe altele te aștept aici: https://instatravel.ro/zakynthos-cat-costa-o-vacanta/.
Ziua 1 - Zakynthos, Grecia
1. Cameo Island
Prima zi am zis să fie un pic mai pe chill, ca să ne revenim de pe drum, așa că am început explorarea prin Zakynthos cu Cameo Island. Aceasta este o insulă mică la care am ajuns traversând marea pe un pod de lemn ce pornește din portul Agio Sostis, urmat de niște scări pe care a trebuit să urcăm până am ajuns în vârful dealului. Am plătit taxa de acces de 5 euro/pers, iar mai apoi am descoperit una dintre cele mai frumoase plaje din Zakynthos.
Plaja este micuță, cu pietricele mici și fine, amenajată cu câteva scaune pe care te poți retrage la umbră, desigur poți sta și pe prosop la soare sau la umbra unei stânci. Este un loc perfect atât pentru relaxare, cât mai ales pentru snorkeling. În partea de sus există o toaletă publică, iar mai apoi o terasă, însă în unele zile au loc evenimente private, iar accesul la terasă nu este permis, te sfătuiesc să întrebi înainte să plătești dacă are loc vreun eveniment.
După câteva ore de alergat peștișori, ne-am desprins cu greu din acest loc și am mers către următoarea plajă cu un scurt popas aici la Taverna El Greco, unde am mâncat foarte bine, o recomand.
2. Laganas Beach
Laganas Beach este o plajă ideală pentru copii, intrarea în apă fiind extrem de lină, mult mai lină decât la Mamaia la noi. Nisipul este fin, fără scoici și fără pietricele, poți intra în apă liniștit fără încălțări. Nu este cea mai potrivită zonă de snorkeling, dar copiii se vor distra pentru că vin totuși, destul de mulți peștișori micuți spre mal.
Aici vei găsi mai multe zone amenajate, noi am nimerit întâmplător pe parcela celor de la hotelul Horizon, (cazare pe care o recomand – Booking aici), accesul pe plaja lor este permisă și celor din exterior, iar șezlongurile au fost gratuite cu condiția să facem consumație la bar/restaurant (nu există o limită impusă – în sezon este posibil să se perceapă taxă).
Este unul dintre puținele locuri în care poți mânca chiar pe plajă, iar servirea a fost ireproșabilă. Aici am mâncat cele mai bune deserturi ever, dar și felurile principale au fost foarte gustoase, iar prețurile nu sunt mai mari decât în alte locuri (10+ recomand).
Seara, după ora 19, strâng șezlongurile și populează zona cu mese și scaune de lounge, ai impresia că te teleportezi în cu totul alt loc.
Ziua 2 - Zakynthos, Grecia
3. View Point Navagio Beach
Ziua 2 am început-o dimineața devreme și a fost plină de aventură și obiective turistice superbe.
Se spune că Navagio Beach ar fi cea mai renumită și impresionantă plajă din toată Grecia și mai ales din Zakynthos. Am vrut să o admirăm în toată splendoarea ei, așa că primul loc pe care l-am vizitat a fost punctul de belvedere către această plajă superbă (indicații maps aici).
Mai multe despre această plajă am scris în acest articol: https://instatravel.ro/plaja-navagio-zakynthos/.
View point-ul este de fapt un mic balconaș amenajat, un pic ieșit în afară, situat sus pe stâncă, chiar deasupra plajei Navagio și se vizitează gratuit. De reținut este faptul că de aici nu poți coborî la plajă, iar dacă vrei să eviți aglomerația și căldura, încearcă să ajungi cât mai devreme posibil.
În partea dreapta există și un traseu delimitat de un gard de protecție, care ne-a dus către alte puncte de belvedere, mie mi-a plăcut mai mult cum se vedea plaja de acolo și a fost mult mai puțin aglomerat decât celebrul view point. Dacă ar fi să merg din nou, nu aș mai sta la coadă la balconaș.
4. Cel mai bătrân măslin de pe insulă
În drum spre următorul obiectiv turistic am oprit la cel mai bătrân măslin de pe insulă, citisem despre el că ar avea 2300 de ani, alții spun că ar avea chiar mai mult, undeva la 3500 de ani, tot ce pot să-ți spun este că era imens, cred că ar fi fost nevoie de câțiva zeci de oameni pentru a-i înconjura trunchiul, iar ce este și mai impresionant este faptul că încă rodește.
Dacă vrei să încerci mâncarea tradițională grecească, aici este locul perfect, chiar vizavi de cel mai bătrân măslin, la Oi Dafnes Taverna, o să vezi un afiș mare cu homemade food. Mâncarea este delicioasă și porțiile sunt foarte mari, în plus am primit din partea casei cafea și desert.
5. Korakonissi Beach
Cu burțile pline am plecat către Korakonissi Beach – o plajă stâncoasă, sălbatică, mai puțin cunoscută în rândul turiștilor, dar foarte populară în rândul localnicilor. Acest loc este de neratat pentru cei care adoră să facă snorkeling sau să sară de pe stânci și de evitat de cei care caută plaje largi cu intrare lină în apă.
Ca să ajungem la Korakonissi am mers cu mașina până aici, unde se termină și asfaltul, iar apoi am luat-o la pas preț de vreo 15 minute. Am trecut pe lângă un butic care cred că este deschis doar în sezon, la început de iunie era închis, și am coborât printre stânci ținându-ne de o balustradă.
Peisajul terestru este foarte sălbatic și frumos, însă sub apă am găsit o lume și mai fascinantă, foarte diversă și bogată în peștișori și plante.
6. Porto Limnionas Beach
Porto Limnionas Beach este o zonă asemănătoare cu cea de la Korakonissi, dar mult mai ușor accesibilă. Intrarea în apă se face tot de pe pietre, nu există zonă de plajă cu nisip, însă pe deal este amenajată o zonă cu șezlonguri, care aparține de un restaurant. De acolo este vedere către apa aceea de un turcuoaz incredibil, iar prețul pentru 2 șezlonguri și 1 umbreluță este de 15 euro/zi.
Noi am făcut aici doar un mic popas de snorkeling de aproximativ 1 oră această zonă este accesibilă gratuit, se ajunge în 3 minute din parcare. Am văzut pești de toate felurile, ba chiar și bancuri cu pești de mici dimensiuni și câțiva crabi. Mi-ar fi greu să aleg între Korakonissi și Porto Limnonas, dacă aș merge din nou și timpul nu mi-ar permite să ajung în ambele locuri, cu greu cred că aș alege Porto Limnionas.
7. Porto Roxa Beach
Ne-am încheiat ziua la Porto Roxa Beach, o plajă amenajată cu șezlonguri și baldechine pe stânci, care sunt gratuite, cu condiția să consumi o băutură de la bar (există posibilitatea ca în sezon să se perceapă taxă). Este un loc perfect pentru relaxare sau snorkeling, există și acces la toaletă, dar și o tavernă unde poți servi masa.
De aici am văzut unul dintre cele mai frumoase apusuri, direct din baldachin. Planul inițial era să mergem la apus aici, la Sunset Michali`s Taverna, dar nu am reușit să ne încadrăm în timp.
În drum spre cazare, cu doar vreo 10 minute înainte de a ajunge, am zărit o tavernă care era full și ne-a făcut cu ochiul, așa că am oprit să vedem despre ce este vorba și tare bucuroși am fost de alegerea făcută, pentru că aici la Vrysaki Taverna am mâncat cea mai bună mâncare din Zakynthos.
Ziua 3 - Zakynthos, Grecia
8. Xigia Sulfur Beach 1
Legat de Xigia Sulfur Beach trebuie să ai în vedere că sunt 2 plaje cu aceste nume, situate foarte aproape una de cealaltă. La prima, cea de aici, mirosul de sulf este foarte puternic, este posibil să nu-i faci față, noi am fost împreună cu o prietenă însărcinată și nici nu a putut să iasă din mașină. Dacă vrei să rămâi există o parcare privată amenajată pentru care se plătește 3 euro/oră, iar jos am văzut că erau câteva șezlonguri.
9. Xigia Sulfur Beach 2
Am continuat către a doua plajă Xigia Sulfur Beach, am parcat aici. Ca să ajungem la plajă a trebuit să coborâm multe trepte până ce am ajuns într-un mic colț de paradis.
Mi-a plăcut extrem de mult această micuță plajă, apa este extrem de limpede, intrarea în apă este lină, pe jos sunt mici pietricele albe, foarte fine, iar pe plajă se plimbau foarte relaxați 2 gâscani. Există și șezlonguri cu plată, dar se poate sta și pe cearceaf gratuit, iar apa este și aici bogată în peștișori în jurul stâncilor.
Dacă vrei să bei sau să mănânci ceva, este un domn pe plaja care preia comenzile, iar cei de sus de la tavernă coboară comanda pe un scripete, într-un coșuleț.
10. Pelagaki Beach
Pelagaki Beach se află în continuarea plajei Xigia, a trebuit să urcăm înapoi la mașină și să coborâm pe un drum prin frunziș și apoi printre stânci, este neamenajat și mai greu accesibil, dar plaja este absolut superbă.
Este una dintre plajele mele preferate din Zakynthos, sălbatică, total neamenajată, foarte liniștită, cu o apă ireal de frumoasă și cu umbră lângă stânci.
Cu greu am plecat de la Pelagaki Beach, dar începuse să ni se facă foame, așa că am pornit spre Makris Gialos Beach, dar cu popas de masă aici la To Petrino, un loc în care am mâncat de asemenea foarte bine.
11. Makris Gialos Beach
Makris GIalos Beach este o plajă aproape sălbatică, situată chiar lângă șosea. Este foarte ușor accesibilă, vei găsi aici doar câteva șezlonguri, iar terasele sunt dincolo de șosea. Ne-a plăcut foarte mult și aici, apa este la fel de turcoaz ca și celelalte plaje vizitate în această zi, diferența este că aici pietricelele sunt mai mici și nu sunt așa de mulți peștișori în apă.
12. Kremidi Beach
Ultima plajă vizitată în această zi, dar nu cea din urmă, este Kremidi Beach. Citisem pe internet că este o plajă mai puțin cunoscută, total sălbatică, și chiar așa este, la un moment dat eram doar noi acolo. Accesul este destul de dificil, se coboară printre niște pietre, după ce am ridicat drona am descoperit că era mai ușor accesibilă plaja alipită, Vathi Lagadi Beach, care este la fel, doar drumul de acces este mai ușor.
Tot în această zonă se află și Climati Beach, toate 3 sunt sălbatice, mici golfulețe, preferate de turiști în mod special în sezon, când sunt printre puținele plaje mai puțin aglomerate. În extrasezon cred că ar putea fi tăiate de pe listă plajelor de văzut, cel puțin mie mi-au plăcut mai mult plajele Xigia, Pelagaki și Makris Gialos.
Cina am servit-o aici la un restaurant de lângă cazare, la Armonia Restaurant, situat în grădina celor de la Armonia Boutique Hotel, o cazare excepțională, cotată cu nota 9.8 din 258 de evaluari, Booking aici. Nu am avut priveliște către mare, dar preparatele au fost super gustoase – recomand.
Ziua 4 - Zakynthos, Grecia
13. Excursie cu barca la Navagio Beach & Blue Caves
A sosit și ziua mult așteptată, cea în care am fost în excursie la Navagio Beach și Blue Caves. Am mers în portul Agios Nikolaos, unde erau numeroși vânzători de excursii care încercau să ne abordeze să cumpărăm de la ei, important este să verifici prețurile în mai multe locuri și să încerci să negociezi cât mai mult, noi am plătit 90 euro / 4 persoane, adică 22.5 euro / pers. De asemenea poți închiria și barcă privată pentru aceste obiective, dar distanța este destul de mare între cele două.
Excursia mi-a plăcut la nebunie, am stat chiar pe puntea vasului și m-am bucurat de toată senzația aceea de libertate pe care un astfel de vas ți-o poate oferi. Peisajul este foarte impresionant pe toată durata, la un moment dat aveam impresia că parcă ne plimbam printre fiordurile din Norvegia. Da, aș repeta categoric această excursie!
Deși văzusem Navagio Beach de sus, de jos pare și mai ireală, culoarea apei este pur și simplu fascinantă, chiar și într-o zi puțin mai înnorată cum am prins noi. Din păcate nu se poate coborî pe plajă, pe nisip, aceasta fiind închisă din cauza evenimentelor de anul trecut când o bucată de stâncă s-a surpat și a căzut peste câțiva oameni, însă vasul te va duce foarte aproape de mal, astfel încât să o poți admira la adevăratul potențial.
După ce am ieșit din golfulețul de la Navagio, vasul s-a oprit preț de 30 de minute, timp în care am putut să facem baie și snorkeling. Nu aveam cum să ratez o astfel de ocazie, așa că am sărit imediat. Sub apă se întinde cât vezi cu ochii doar nisip fin, fără nici o scoică, pietricele sau peștișori. Prin apa albastră ca cerul senin nu pătrund decât razele soarelui ce străbat adâncimea de zeci de metri și creează un peisaj unic.
Am revenit pe vas și căpitanul ne-a dus către unul dintre cele mai impresionante locuri din insulă, la Blue Caves. Ne-a apropiat destul de mult pentru a admira aceste minuni create de natură pentru noi, iar apoi ne-a mai oprit pentru încă 30 de minute la o pauză de baie și snorkeling. Dacă la prima oprire nu am văzut nici un pește, ei bine aici lângă Blue Caves erau sute de pești care înotau chiar printre picioarele noastre, absolut fascinant.
Toată excursia a durat 2 ore și jumătate, dar dacă punem la socoteală și timpul de așteptare și timpul cât ne-am învârtit să aflăm prețuri, am pierdut cam 3 ore și jumătate. După atâta aventură ni s-a făcut foame, așa că ne-am oprit în port și ne-am luat câte un gyros și câte un fresh, locația nu apare pe google maps, de altfel tot locul arată diferit față de ce se poate observa pe street view.
Am mâncat cu o priveliște de excepție, dar mâncarea nu a fost atât de wow, la gyros lipia era prăjită în ulei, iar mie asta nu prea mi-a plăcut, să zicem că a fost de nota 7.5/10. Din experiența noastră, am observat că tavernele fără view au prețuri mai mici și mâncarea mult mai bună.
14. Cape Skinari
Înainte de a ne retrage pentru restul zilei la o plajă din apropiere, am mai făcut un mic popas la Cape Skinari. Se poate coborî pe scări până jos la apă, unde sunt amenajate și niște trambuline de unde se poate sări în apa de un turcuoaz intens.
Tot aici este și un restautant, cred că dacă aș fi știut aș fi preferat să fi mâncat în acest loc, dar poate data viitoare când vom mai ajunge pe aici.
15. Alikanas Beach
Ultimul loc vizitat în această zi a fost Alikanas Beach, o plajă lată, cu intrare extrem de lină în apă, perfectă pentru cei mici. Plaja este și lungă și lată, amenjată cu numeroase șezlonguri și umbreluțe, înțesată de terase, zonă perfectă de bălăceală și bronzat, mai puțin de snorkeling.
Aici am văzut unul dintre cele mai frumoase apusuri din Zankynthos, de la o terasă foarte frumos amenajată, Neraida, însă a fost cea mai scumpă și mâncarea a lăsat mult de dorit, nu aș mai mânca din nou aici. Ți-aș recomanda însă să bei o bere cât admiri apusul, iar apoi să cinezi în altă parte.
Ziua 5 - Zakynthos, Grecia
16. Porto Zorro Beach
Porto Zorro Beach este la fel o plajă pe care nu trebuie să o ratezi, aici am găsit singura plajă perfectă pentru toți, intrare lină în apă, dar și zonă pentru snorkeling, șezlonguri gratuite numai bune de stat la plajă (la fel cu condiția să consumi ceva de la bar – posibil în sezon să se perceapă taxă pentru șezlong), toaletă și tot ce mai trebuie.
Fiind înconjurată de stânci, vegetația, bananii și toată atmosfera te vor face să te simți de parcă ai fi ajuns în alte locuri și mai exotice, pe mine m-a dus cu gândul la Thailanda. Singurul dezavantaj al acestei plaje este că nu se poate mânca, oferă acest serviciu doar pentru cei cazați la ei la hotel.
17. Banana Beach
Banana Beach se află foarte aproape de Porto Zorro Beach și este cred cea mai scumpă plajă din Zakynthos, prețul unui baldachin pornește de la 50 euro, șezlonurile din primele rânduri erau 25 euro, iar cele din ultimul rând 15 euro. Întradevăr nisipul este foarte fin și plaja foarte lată, dar ca și peisaj nu este așa impresionantă. Noi am făcut aici doar un popas de prânz la Casa Playa, iar apoi am continuat către St. Nicholas Beach.
18. St. Nicholas Beach
St. Nicholas Beach poartă acest nume datorită bisericii care se află aici. Este o plajă amenajată, înconjurată de terase, prețul șezlongurilor pornesc de la 10 euro, dar la fel există și zonă de stat la prosop gratuit. Marea este foarte liniștită, este un loc numai bun de leneveală și relaxare.
Biserica poate fi vizitată doar la exterior, însă te îndemn să urci pe dealul de lângă ea, de unde priveliștea te va uimi cu siguranță.
Cina am servit-o lângă cazare, aici la Achilion Hotel & Restaurant. Am avut parte și de priveliște faină și de mâncare bună, recomand suvlaki cu fructe de mare.
Ziua 6 - Zakynthos, Grecia
19. Excursie cu barca la Keri Caves & Insula Marathonisia
Am visat la excursia asta de când am programat vacanța în Zakynthos, așa că entuziamul m-a trezit destul de devreme și am mers în port la Agio Sostis pentru a închiria o barcă privată, pentru care am plătit 110 euro / 3 ore / 2 persoane. Cu mențiunea că am avut voie să mergem doar până la Keri Caves, acolo era un polițai într-o barcă care ne fluiera să ne întoarcem, și până la Kalamaki până în dreptul ultimului hotel pe care îl zăream pe țărm.
Părerile despre experința aceasta diferă, lui Adi i-a plăcut cel mai mult din toată vacanța, pentru mine nu a fost atât de plăcut pentru că am nimerit într-o zi aglomerată, când sute de bărci goneau în toate direcțiile cu viteză, noi până ne-am prins cum se conduce barca am mers mai încet, valurile produse de celelalte bărci ne bălăngăneau destul de rău, una peste alta cred că e mai distractiv când este un grup mai mare de 4-6 persoane, eu dacă ar fi să repet aș prefera să luăm o excursie cu mai multe persoane, cum a fost cea de la Navagio, și sigur era și mai ieftin.
Insula Marathonisi a fost singura la care am acostat și este un loc la care este musai să ajungi, tot din portul Agios Sostis poți opta și pentru un taxi boat care ajunge extrem de repede și vine înapoi să te ia când îl suni. Este una dintre ariile protejate ale broscuțelor Caretta Caretta, aici vin și își depun ouăle. Plaja se închide de la apus, până dimineața la 7.
Apa este ca în Maldive de frumoasă, dar cei drept nisipul nu este la fel de alb și de fin, însă experiența este una de neuitat. Nu există toalete, dar sunt mai multe bărcuțe transformate în buticuri de unde poți să îți cumperi un suc, o înghețată sau un sendviș.
Pentru prânz am avut câteva sendivișuri pregătite de acasă, pe care le-am servit în acest loc de poveste.
20. Kalamaki Beach
Kalamaki Beach se aseamănă cu Laganas Beach, de altfel se află în continuarea ei, doar că aceata este zonă declarată ca rezervație pentru broscuțele țestoase. În excursia cu bărcuța am mers până în larg și am coborât de pe barcă să caut broscuțe prin apă, însă din păcate nu le-am văzut, tind să cred totuși că erau foarte multe îngopate în nisip, cel puțin așa părea, ca și cum ar fi multe carapace care stăteau pe fundul mării.
Și aici vei găsi șezlonguri și terase, dar și hidrobicilete sau bărcuțe pe care le poți închiria pentru a merge în larg în căutarea broscuțelor.
21. Myzithres View Point
Myzithres view point este de neratat în opinia mea, aici se află unul dintre cele mai instagramabile locuri de pe insulă. Peisajul îți va rămâne mult timp în minte și suflet, mai ales dacă mergi spre apus când este momentul de golden hour. Există o parcare amenjată aici, care este gratuită dacă cineva din mașină consumă ceva de la chioșc, noi ne-am luat niște înghețate la cornet foarte bune. Lângă se află și restaurantul amenajat în stâncă, Keri Lighthouse, care oferă aceeași priveliște de neuitat, însă review-urile erau împărțite, așa că am preferat să mergem un pic mai sus la următorul obiectiv.
22. Ioanian sunset cafe
Nu ai cum să pleci din Zakynthos fără să vezi un apus care să-ți rămână în minte ca unul dintre cele mai frumoase apusuri văzute. Un pic mai sus de Myzithres view point, se află Ionian sunset cafe, care este un teren privat ce oferă vedere atât către Myzithres, către stânci, dar și către marea ionică în care soarele va apune spectaculos. Aici accesul este permis în schimbul unei consumații la bar de 3.5 euro, echivalentul unei doze de Coca Cola.
Dacă vrei să vezi apusul la o tavernă în zonă îți recomand să mergi aici la Sunset Taverna Keri, noi am descoperit-o în drum spre hotel.
Am ajuns destul de târziu la cazare și am zis să profităm și noi măcar într-o seară de grădina frumos amenajată, așa că am comandat niște pizza.
Ziua 7 - Zakynthos, Grecia
23. Gerakas Beach
Gerakas Beach sau plaja broscuțelor este situată imediat după sediul Centrului de Salvare al broscuțelor Caretta Caretta. Este o plajă aproape sălbatică, spun aproape pentru că sunt amplasate câte un rând de șezlonguri (20 euro), dar în rest nu mai sunt alte terase sau construcții.
Când vei ajunge în dreptul scărilor pe care trebuie să le cobori, peisajul te va uimi, fiind înconjurat de vegetație, stânci și o plajă superbă, cu apă limpede așa cum ne-am obișnuit pe toată insula. Dacă ai noroc sunt șanse să vezi și câteva broscuțe, nu uita că și aici este arie protejată.
24. Centru de salvare al broscuțelor Caretta Caretta
Aici am putut observa o parte din broscuțele salvate, am putut viziona diverse documentare despre ele și am servit cei mai buni gyrosi de pe insulă.
25. Dafni Beach
Ultima parte a zilei am petrecut-o la Dafni Beach, o plajă plină de vegetație, cred că în lunile iulie-august este una dintre cele mai râvnite plaje, mai ales că în partea din spate are gazon și umbră naturală. Partea proastă este că este cel mai greu accesibilă dintre toate, mă refer la drumul auto.
Și aici sunt șanse să vezi broscuțe, fiind de asemenea una dintre ariile protejate, care la fel se închide după apus și se deschide dimineața. Există șezlonguri, o terasă, se poate face snorkeling, dar și bălăceală intrarea în apă fiind foarte lină.
Pentru cină am revenit la Vrysaki și aș mai reveni acolo încă de 100 de ori, așa de mult mi-a plăcut mâncarea.
Ziua 8 - Zakynthos, Grecia
26. Tsivili Beach
Tsivili Beach se asemănă cu Laganas Beach, Alykanas sau Banana Beach, făcând parte tot din categoria plajelor ușor accesibile cu plaje largi și intrare lină în apă. Bună de tolănit și lenevit, căci la snorkeling nu prea ai ce să vezi.
27. Zante Town
Era păcat să plecăm din Zkynthos fără să vizităm capitala acestei insule, cam singurul loc în care poți admira câteva clădiri din punct de vedere arhitectural. Îți recomandăm o plimbare pe faleză, este și locul perfect de unde să cumperi suveniruri sau să mănânci ceva tradițional, zona fiind înțesată de terase și restaurante.
28. Dealul Bochali - Apus
Este minunat să ajungi pe Dealul Bochali în preajma apusului, moment în care Zante-ul poate fi admirat de sus cum se scaldă în luminile calde ale ultimelor raze de soare, până ce se cufundă în noapte și sute de luminițe se aprind.
Noi am cinat aici, la restaurantul To Spiti Tou Lata, care se află vizavi de Panoramic View of Bochali, și am admirat întreg momentul descris mai sus. Prețurile sunt decente, iar mâncarea extrem de bună.
BONUS - Zakynthos, Grecia
29. Plantațiile de măslini
Toată insula este înconjurată de măslini, majoritatea sunt destul de bătrâni și au tot felul de forme ciudate și interesante. Nu aș putea să-ți recomand un loc anume în care să te plimbi printre ei, pentru că toate plantațiile sunt impresionante, însă îți recomand o scurtă oprire la oricare dintre ele.
30. Vegetația din Zakynthos
Spre deosebire de alte insule, Zakynthos este foarte bogată în vegetație, vorba lui Adi toate plantele noastre de acasă din ghivei, aici sunt copaci. De la plantații cu portocali, lămâi sau caise, până la leandrii, aloe vera și alte plante grase, insula de va uimi la fiecare pas.
Drumurile ce te vor purta între toate obiectivele turistice descrise mai sus te vor uimi din punct de vedere al florei, mai ales la începutul lunii iunie când am fost noi.
În loc de încheiere îți las o hartă cu toate obiectivele turistice, pentru a te putea organiza și mai ușor.
Video dronă - Plaje & Obiective Turistice de vizitat
Dacă imaginile de mai sus nu te-au convins, te invit să vizionezi și clipul postat pe canalul nostru de YouTube și dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.
Unde te cazezi în Zakynthos?
Remezzo Studios & Apartments
Dacă vrei să te cazezi într-o zonă liniștită și să vizitezi toate obiectivele de mai sus, atunci îți recomand zona Alykanas – Alykes. Cazările sunt mai ieftine aici și te vei afla undeva pe la jumătatea insulei, fiind la o distanță de doar 30-40 de minute de mers cu mașina de cele mai îndepărtate plaje.
Noi am stat la Remezzo Studios & Apartments într-un studio superior și am fost extrem de mulțumiți raport calitate preț. Am rezervat de prin aprilie și fiind și extrasezon, am plătit doar 360 euro / studio / 9 nopți. Am avut baie privată, o chicinetă, dormitor matrimonial și o terasă imensă cu vedere către piscina privată a hotelului, către o parte din grădină și către mare.
Am citit că multe cazări din Zakynthos cer un cost suplimentar pentru folosirea aerului condiționat, nu a fost cazul aici, este oferit gratuit, la fel și parcarea sau wi-fi -ul.
Ce nu mi-a plăcut a fost că dacă ajungeam târziu la hotel și făceam duș după 12 noaptea, nu prea mai aveam apă caldă, era mai mult călâie, iar în unele zile mirosea urât în baie.
Ce mi-a plăcut a fost că în fiecare zi venea femeia de serviciu să facă curat, ne spăla vasele dacă aveam ceva în chiuvetă, ne făcea patul și curățenie, iar prosoapele și lenjeria ni le-au schimbat la 2-3 zile.
Poți rezerva o cameră pe Booking aici.
Crystal Beach Hotel
Crystal Beach Hotel se află pe malul mării, în Parcul Naţional Marin din Zakynthos, unde trăiesc broaştele ţestoase de mare Caretta Caretta. Acesta are o piscină cu vedere la Marea Ionică. De asemenea, hotelul pune la dispoziție un restaurant, 2 baruri şi camere cu aer condiţionat.
Poți rezerva o cameră pe Booking aici.
Memories Apartments
Memories Apartments este un alt hotel recomandat în Zakynthos, fiind situat în zona mai de sud a insulei, vei fi mai aproape de zona mai animată cu cluburi și de aeroport.
Poți rezerva o cameră pe Booking aici.
Exensian Villas & Suites
Exensian Villas & Suites este un alt hotel recomandat în Zakynthos, fiind situat în apropiere de Keri Caves, la doar 150 m de plaja Marathia.
Poți rezerva o cameră pe Booking aici.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. Dacă ți-am făcut poftî de Grecia, te invit să citești și articolul despre insula Thassos.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Descoperă frumusețea insulei Zakynthos și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.
Super folositor! Locatii excelente! Multumesc!
Multumesc si eu pentru aprecieri!
Pingback: Plaje de top – DYNAMIC
Foarte fain articolul si la obiect.
Unde gasim plantatia de portocali?
Noi am gasit plantatiile de portocali pe drumul dintre cazare si Porto Limnionas Beach.
Ce frumos ar fi fost sa prindem si noi o sedinta foto si video prina aceste zone de vis! Bravo, foarte intresant articolul.
Ar iesi niste poze superbe! Multumesc pentru aprecieri!
Buna,
Saptamana viitoare vom pleca in Zakynthos si ne vom caza la Remezzo. As dori ea stiu daca locatia are parcare proprie.
Foarte bun articolul prezentat. Sunt ferm convinsa ca ne va ajuta in aceasta vacanta ❤.
Buna, da, hotelul are parcare proprie gratuita. Multumim mult pentru aprecieri si speram sa-ti fie cu folos ghidul 🙂