8 căsuțe rotunde, desprinse parcă din povești, s-au aliniat în Satul cu flori din Ținutul Buzăului și sunt gata să te uimească prin simplitatea și frumusețea lor.
Fiecare casuță este decorată diferit având ca inspirație diverse flori sau motive tradiționale românești, ceea ce face ca locul să fie cu totul special.

Este o locație perfectă pentru a-ți organiza o zi de naștere, un teambuilding sau un alt eveniment din viața ta. Complexul are o capacitate de maxim 20 de adulți, la care se pot adăuga paturi suplimentare pentru copii.
Fiecare cameră are baie proprie, zonă de relaxare compusă din 2 fotolii și o măsuța, un dulap,un cuier pentru haine, plus un minibar. De asemenea, indiferent în care căsuță te cazezi ai acces la toate facilitățile complexului (le-am detaliat la finalul articolului).

Acest proiect a luat naștere din dorința gazdelor de a arăta că și județul lor merită să facă parte din topul atracțiilor turistice din țara noastră. Astfel au creat un spațiu de cazare cu totul inedit și total diferit de ceea ce găsim spre exemplu pe Valea Prahovei.
Complexul se află în satul Ojasca din județul Buzău, la o distanță de doar 19 km de Vulcanii Noroioși și 135 km distanță de București.


Satul cu flori este un complex cu circuit închis, format din 8 casuțe decorate diferit. Nouă ne-a fost foarte greu să ne hotărâm în care dorim să ne cazăm. Am avut de ales între: Căsuța cu lavandă, Căsuța cu floarea soarelui, Căsuța cu mesteceni, Căsuța mușețel, Căsuța pomul vieții, Căsuța tradițională, Căsuța păpădie sau Căsuța cu maci.



Cu greu am reușit să ne decidem și am ales Căsuța cu lavandă.
Pereții erau pictați manual și totul era asortat în jurul acestei flori. Camera a fost foarte spațioasă, curată și miroasea ca și cum eram într-un lan de lavandă.
Lavanda este un simbol al feminității eterne și al frumuseții naturii, caracteristici care au fost integrate atent în conceptul de Căsuță lavandă. Din loc în loc, au fost presărate eleganță și rafinament, împletite cu dorința de a fi mai aproape de natură.

Satul cu flori este situat la marginea unei paduri de foioase, ceea ce îți poate permire reconectarea cu natura. În acest loc peisajul se schimbă în fiecare anotimp, astfel că te va surprinde de fiecare dată când vei ajunge aici.
În spatele complexului nu se mai află nicio altă construcție, te poți plimba pe potecă prin pădure pentru a admira natura în toată splendoarea ei sau poți organiza o petrecere de neuitat (dacă închiriezi toate căsuțele).


Locația a fost inaugurată în octombrie 2021. Toate căsuțele sunt rotunde și au fost zidite dintr-o spumă care izolează termic. Picturile au fost realizate de un artist plastic buzoian, doamna Ana Maria Bogles.

Facilități Satul cu flori
Complexul nu dispune de un restaurant, va trebui să te ocupi singur de pregătirea mesei, însă Satul cu flori îți pune la dispoziție tot ceea ce ai nevoie în acest sens.
De asemenea, sunt numeroase restaurante în zonă unde se poate servi o masă gustoasă și foarte multe dintre ele fac livrări la locație.
Am avut la dispoziție un foișor în aer liber, amenjat la fel de frumos ca și restul complexului cu foarte multe citate motivaționale sau haioase și multe alte elemente de decor atent selecționate. În plus aici este amplasat și un frigider pentru băuturi.

Senzația serii este vatra de foc, iar ziua ringul de dans.

Zona de servit masa este foarte spațioasă și deține o bucătărie echipată complet (expresor, 2 frigidere, cuptor, plită, mașină de spălat vase, etc) și face legătura cu zona de făcut grătarul. Tot aici este integrată și zona de living.


Cu siguranță copiii se vor bucura de locul de joacă.

Accesul cu animale de companie nu este permis, însă se pot face excepții, trebuie doar să vorbești cu Andreea legat de acest aspect.

Cât costă o noapte de cazare în Satul cu flori?
Când am închiriat noi tariful pentru o căsuță a fost de 300 lei/noapte și a trebuit să achităm înainte un avans de 40% pentru rezervare. Dacă am fi dorit un pat suplimentar s-ar fi aplicat o taxă extra de 30 lei/noapte.
Rezervarea am făcut-o direct la ei site www.satulcuflori.ro, dar îi poți contacta și pe contul lor de Instagram sau telefonic 0755693751 – Andreea este foarte amabilă!

Video dronă 4k
Te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube filmat cu drona la vulcanii noroioși. Dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.
Ce poți să vizitezi în zonă?
Până de curând Ținutul Buzăului a fost prea puțin promovat, deși aici găsim numeroare obiective și atracții turistice de interes național care sunt absolut impresionante atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Din acest an lucrurile s-au schimbat în favoarea județului și geoparcul Ținutul Buzăului a devenit oficial geoparc internațional UNESCO.
Dintre cele mai importante obictive și atracții turistice enumărăm: Vulcanii Noroioși, Babele și Trovanții de la Ulmet, Lacul Vulturilor, Lacul și Barajul de acumulare Siriu, Așezările Rupestre din Țara Luanei, etc.
Vezi aici o listă completă cu cele mai frumoase obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în ținut: https://instatravel.ro/geoparcul-tinutul-buzaului-atractii-turistice/.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Cazează-te în Satul cu Flori și împărtășește experiența pe instagram!
Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.
Cat de frumos și cu bun gust este acest loc! Felicitări gazdelor!