Top 10 cele mai ușoare trasee cu peisaje de toamnă

Toamna este un anotimp pe care pur și simplu îl ador. În această perioadă natura creează niște peisaje superbe, cu milioane de frunze în culori calde, de la roșu aprins la galben strălucitor și portocaliu înflăcărat, pădurile și munții transformându-se în adevărate opere de artă.

În acest articol am inclus un top cu cele mai ușoare și frumoase 10 trasee pitorești pentru a experimenta în toată splendoarea frumusețea și farmecul peisajelor de toamnă. Fie că ești fotograf, un pasionat al drumețiilor sau doar cauți o escapadă de weekend pentru a te bucura de minunile toamnei, aceste 10 destinații te vor încânta cu peisaje incredibile, în care ruginiul frunzelor și aerul proaspăt al toamnei te vor învălui într-o atmosferă magică.

trasee cu peisaje de toamnă
trasee cu peisaje de toamnă
Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

TOP 10 trasee ușoare cu peisaje de toamnă

1. Traseu ușor prin satul Măgura

Primul traseu pe care ți-l recomand să-l faci toamna aceasta este prin satul pitoresc Măgura din județul Brașov. Priveliștea către Piatra Craiului și Munții Bucegi, aerul curat, cât și peisajul tomnatic ireal de frumos, fac ca acest sat să fie plin de fotografi în luna octombrie.

Traseul propus este unul superb, foarte ușor și relativ scurt, aș zice mai degrabă că este o plimbare, fiind potrivit pentru toți iubitorii de natură. Drumeția are 8.3 km (dus-întors), diferența de nivel este mică, de doar 119 m și durează aproximativ 2-3 ore în funcție de cât de multe pauze faci.

Aici găsești toate detaliile acestui traseu: https://instatravel.ro/satul-magura/

Dacă vrei să te cazezi în satul Măgura recomand Măgura little chalet sau Casa Wezly.

traseu Satul Măgura
Traseu prin satul Măgura
traseu Satul Măgura
Traseu prin satul Măgura - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

2. Drumul vechi al Poienii

Al doilea traseu pe care ți-l recomand este pe drumul vechi al Poienii, care se află tot în județul Brașov, mai exact în orașul Brașov. Traseul este de asemenea foarte ușor, are o lungime de doar 5 km, durează 1 oră și jumătate și face legătura între Poiana Brașov și Pietrele lui Solomon. Dacă vrei să îl parcurgi dus întors, atunci distanța și timpul se vor dubla. Este unul dintre cele mai potrivite trasee pe care le poți face alături de toată familia.

Acest traseu se desfășoară prin pădure, printr-un covor de frunze galbene, portocalii, roșii și toate nuanțele de maro. Dacă alegi să-l parcurgi spre finalul lunii octombrie vei descoperi un tablou veritabil de toamnă.

Toate detaliile acestei drumeții le găsești aici: https://instatravel.ro/traseu-brasov-poiana-brasov-pe-drumul-vechi-2021/

Dacă vrei să te cazezi în Brașov recomand Hotel Kronwell, Barrique Chambers sau MER Guest House B&B.

Drumul Vechi spre Poiana Brașov
Drumul vechi al Poienii
Pietrele lui Solomon
Pietrele lui Solomon - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

3. Cheile Vârghișului

În județul Harghita se află un alt traseu ușor, prin Cheile Vârghișului, ce durează undeva la 4-5 ore. Vei traversa 9 poduri, vei descoperi 3 peșteri și culorile pastelate ale toamnei ce creează un peisaj de poveste.

Toate detaliile acestui traseu le găsești aici: https://instatravel.ro/traseu-cheile-varghisului-9-poduri-si-3-pesteri/.

Pentru cazare recomand Medve Dome, Good House sau Selters Guesthouse.

Cheile Vârghișului - Munții Perșani
Cheile Vârghișului
Peștera Șura Cailor - Cheile Vârghișului
Cheile Vârghișului - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

4. Amfiteatrul Transilvania

Unul dintre cele mai frumoase trasee de toamnă ce pornesc din Moieciu de Sus este Traseul ecoturistic T9 – La Amfiteatru

Amfiteatrul Transilvania, se află într-unul din cele mai frumoase puncte de belvedere, oferind o panoramă de 360 grade spre Munții Bucegi și Piatra Craiului. 

Lungimea traseului propus de mine are 4 km (dus-întors) și poate fi parcurs în 2 ore. Diferența de nivel este de 250 m, asta înseamnă că vei simți că urci, spre deosebire de celelalte trasee care sunt mai line. 

Toate detaliile acestui traseu le găsești aici: https://instatravel.ro/amfiteatrul-transilvania-2021/. 

Pentru cazare în zonă recomand Cabana 365, am scris impresiile mele de călătorie de la această locație aici: https://instatravel.ro/ cabana-365-moieciu-de-jos/.

Amfiteatrul Transilvania - Traseul ecoturistic T9
Amfiteatrul Transilvania
Amfiteatrul Transilvania - Traseul ecoturistic T9
Amfiteatrul Transilvania - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

5. Prăpăstiile Zărneștiului

Prăpăstiile Zărneștiului reprezintă un canion îngust, de o frumusețe aparte. Este o locație perfectă în care să ieși în natură cu întreaga familie și cu prietenul tău patruped. Aici vei găsi peisaje uluitoare (în mod special toamna), aer curat și dacă ești norocos o să vezi și câteva capre negre.

Traseul este unul scurt, de 3 km (dus-întors) și se poate parcurge la pas lejer în 1-2 ore.  Toate detaliile acestui traseu le găsești aici: https://instatravel.ro/prapastiile-zarnestiului/. Dacă vrei poți continua și spre Cabana Curmătura.

Pentru cazare recomand Vila Hora cu Brazi sau Pensiunea Samedru.

Prăpăstiile Zărneștiului
Traseu Cheile Zărneștiului
Prăpăstiile Zărneștiului
Cheile Zărneștiului - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

6. Traseu Vârful Tâmpa

Cel mai frumos loc din care poți admira Brașovul toamna este de pe Vârful Tâmpa. Traseul pe care îl recomand este cel care trece prin drumul serpentinelor, toamna pe acolo este un adevărat spectacol de culori.

Traseul are o lungime de 6 km și se parcurge în aproximativ 3 ore. Vârful Tâmpa se află la doar 960 m altitudine, dar când ajungi acolo te simți de parcă ai fii la 2000 m, iar view-ul este unul cu adevărat impresionant.

Toate detaliile acestui traseu le găsești aici: https://instatravel.ro/traseu-vf-tampa-960m-circuit-drumul-serpentinelor/.

Pentru cazare recomand Gothic Apartment sau Casa Postăvarului.

Vârful Tâmpa - Brașov
Traseu Vârful Tâmpa
Vedere de la Cetatea Brașovia
Vârful Tâmpa - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

7. Cheile Turzii

Nici județul Cluj nu stă rău la capitolul trasee ușoare cu peisaje de toamnă. Una dintre recomandările de aici este traseul care trece prin Cheile Turzii. Acesta are o lungime de 4 km (dus-întors) și durează undeva la 2-3 ore să îl parcurgi. 

Peisajele cu pereții de stâncă înalți de zeci de metri scaldați în frunzele colorate, creează niște peisaje de toamnă foarte interesante.

Toate detaliile acestui traseu le găsești aici: https://instatravel.ro/traseu-cheile-turzii/.

Pentru cazare recomand Tiny Transylvania, găsești impresiile mele de călătorie din această locație aici: https://instatravel.ro/ tiny-transylvania/.

Traseu Cheile Turzii
Traseu Cheile Turzii
Traseu Cheile Turzii
Traseu Cheile Turzii - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

8. Traseu Poiana Mărului

Dealurile din Poiana Mărului sunt pline de viață, fiindcă adăpostesc zeci de case izolate, toate așezate în peisaje de basm, cu priveliști superbe către 4 munți: Piatra Craiului, Bucegi, Postăvaru și Măgura Codlei. 

Traseul are o lungime de 13.7 km și poate fi parcurs în 4-5 ore. 

Toate detaliile acestui traseu le găsești aici: https://instatravel.ro/traseu-poiana-marului/.

Pentru cazare recomand Green Hill Panoramic sau My little village.

traseu Poiana Mărului
Traseu Poiana Mărului
traseu Poiana Mărului
Poiana Mărului - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

9. Traseu Cheile Brusturetului și Dâmbovicioarei

Impresionante prin peisajele pe care le oferă, Cheile Brusturetului și Dâmbovicioarei, ar trebui să fie pe lista ta în locurile unde poți evada din oraș la final de săptămână. Dacă vrei să te încarci cu frumusețea acestor locuri trebuie să le vizitezi toamna, astfel nu vei avea parte de aglomerație și le poți admira în voie.

Traseul propus de mine are 8 km și poate fi parcurs în aproximativ 4 ore. Toate detaliile acestui traseu le găsești aici: https://instatravel.ro/cheile-dambovicioarei-cheile-brusturetului/.

Pentru cazare recomand Casa Cheile Dâmbovicioarei.

Cheile Dâmbovicioarei și Cheile Brusturetului
Cheile Brusturetului
Cheile Dâmbovicioarei
Cheile Dâmbovicioarei - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

10. Traseu Vârful Baiul Mare

Ultima recomandare din topul traseelor ușoare cu peisaje spectaculoase de toamnă este traseul pe vârful Baiul Mare cu pornire din Azuga.

Drumeția are o lungime de 14 km și se poate parcurge în 5 ore. Traseul pornește de la 1540 m altitudine de la Telegondola Sorica și trece pe la Vârful Urechii (1705 m), Vârful Cazacu (1754 m), prin Șaua Cazacu până pe Vârful Băiuțul (1826 m), prin Șaua Băiuțul până pe vârful Baiul Mic (1827 m) și la final prin Șaua Baiului până pe Vârful Baiul Mare (1895 m).

Priveliștea de pe Vârful Baiul Mare este spectaculoasă, oferind o vedere panoramică. În zare poți admira Munții Bucegi, Masivul Postăvaru, Masivul Piatra Mare, ba chiar și Ciucașul. 

Toate detaliile acestui traseu le găsești aici: https://instatravel.ro/traseu-muntii-baiului-azuga-vf-baiul-mare/.

Pentru cazare recomand Wegloo, Hotelul Carpatt Inn sau Anda Apartment.

Toamna din Azuga
Azuga
Traseu în Munții Baiului: Telegondolă Azuga - Vf. Baiul Mare
Vârful Baiul Mare - Trasee ușoare cu peisaje de toamnă

Concluzii

Aceste trasee îți oferă ocazia de a părăsi zgomotul urban și de a-ți reînnoi conexiunea cu mediul înconjurător, de a contempla minunile naturii în schimbare și de a-ți încărca sufletul cu amintiri de neuitat. Cu fiecare pas pe aceste poteci vei simți că faci parte din povestea toamnei și că ești martorul unei transformări magice. Așa că nu rata ocazia de a te bucura de aceste minunate călătorii și de a te lăsa inspirat de frumusețea acestui anotimp magic. 

Fiecare traseu este o aventură în sine, iar fiecare colț de natură este un tablou care îți va rămâne în inimă pentru totdeauna. Sper să ai parte de o toamnă plină de descoperiri minunate și de momente deosebite în mijlocul acestei explozii de culori și farmec natural!

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă peisaje de toamnă superbe și împărtășește-le cu noi pe Instagram! Folosește #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

3 thoughts on “Top 10 cele mai ușoare trasee cu peisaje de toamnă”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top