Dornici de aventură am plecat să explorăm fundul mării preistorice, dispărute în urmă cu 13 milioane de ani, acolo unde dorm liniștite Babele de la Ulmet.

Pentru un scurt rezumat al călătoriei vizualizează clipul de mai jos, iar pentru întreaga experiență citește tot articolul ! Dacă vrei să ne susții aventurile, cumpără ceva din magazinul nostru https://www.nordiczen.ro/

Unde se află și cum ajungi la Babele de la Ulmet?

După 4 ore petrecute printre minunații vulcani noroioși, am plecat spre localitatea Ulmet nerăbdători să întâlnim vestitele Babe de la Ulmet și Trovanții. Ne gândeam că o să întâlnim 3 băbuțe asemănătoare celor din Bucegi, stăm 30 de minute să ne pozăm cu ele și plecăm spre următorul obiectiv.

Drumul este asfaltat până la primul indicator rutier unde există și o parcare amenajată. De acolo ar mai fi 400 m până în localitatea Ulmet, plus încă 1 km drum de piatră până la începutul traseului, puteți merge cu mașina până la primul și singurul indicator turistic.

Traseul este foarte ușor și accesibil, dar asta nu înseamna că îl puteți parcurge în balerini, așa cum am văzut câteva domnișoare! Regăsiți la finalul articolului ce tip de echipament vă recomandăm.

Traseul parcurs a fost o plăcere pură, mai ales după 3 luni de izolare la domiciliu într-un apartament. Acel verde crud ne-a alungat toată depresia acumulată în cei patru pereți din ultimele luni.

După 15 minute de mers ne-au întâmpinat Babele, maiestuase, într-un peisaj de poveste. Pur și simplu WOW !

De ce să vizitezi Babele de la Ulmet?

Te-ai aștepta să găsești nisip fin ca la mare sus pe munte? Noi cu siguranță nu ne-am așteptat la ast! Și când te gândești că acel nisip este de pe fundul mării preistorice dispărute în urmă cu 13 milioane de ani!

Odată ajuns acolo nu te poți abține vrei să vezi și mai mult. Peisajul depășește cu mult așteptările, nu sunt doar câteva Babe așa cum ai crede, ci sunt și enorm de mulți Trovanți imenși cu tot felul de forme. Par ar fi farfurii zburătoare împietrite sau meteoriți căzuți pe pământ sau pălării sombrero, ș.a.

Am urmat poteca și am găsit Balena și Delfinul, ne întrebam dacă or fi împietrit tot în perioada preistorică :)) Ultimul obiectiv este Coloana, care este imensă.

La întoarcere ne-am bucurat de peisajul spectaculos de pe platou.

În total am petrecut 2 ore și jumătate la acest obiectiv, dus- întors, nicidecum 30 de minute așa cum ne-am imaginat.

Vă recomandăm acest traseu cu mare încredere, este foarte aproape de București și vă puteți întoarce înapoi în aceeași zi!

Tarife Babele de la Ulmet

  • Intrare Babele de la Ulmet / Trovanți – 5 lei / adult

Îți recomand să citești și articolele

Cum alegi echipamentul potrivit pentru acest tip de traseu?

  • în primul rând trebuie să ai încălțări cu aderență, impermeabile și confortabile, în nici un caz balerini!!!
  • în al doilea rând ai nevoie de echipament adecvat
  • ochelari de soare și cremă SPF
  • apă și o gustare.

Unde te cazezi ?

Pensiunile nu sunt atât de numeroase precum în alte zone turistice, dacă alegi să înoptezi îți recomandăm să faci rezervare din timp. Poți să verifici aici disponibilitatea cazărilor din zonă.

Toate pozele au fost făcute cu Samsung Galaxy S10 plus.

Îți mulțumim că ai citit acest articol până la final, sperăm că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru noi nu ezita să ne lași un comentariu.

Ne poți urmări și pe InstagramFacebook sau Youtube și dacă vrei să ne susții, poți achiziționa ceva din site-ul nostru nordiczen.ro. Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine !