Astăzi m-am gândit să facem o drumeție ușoară în munții Bucegi și să abordăm unul dintre cele mai populare trasee din Bucegi. Traseul este destul de scurt, bine marcat (nu ai cum să te rătăcești) și șansele de a te întâlni cu ursul sunt destul de mici având în vedere cât este de circulat.
Cu siguranță ai văzut și tu acele fotografii spectaculoase cu Cheile Zănoagei sau cu Lacul Scorpoasa, ori te-ai întrebat ce gust are cea mai pură apă din lume de la Cascada 7 izvoare, ei bine, astăzi vom vizita toate aceste 3 obiectie turistice pe traseul pe care îl vom parcurge împreună.
De unde începe traseul Cheile Zănoagei - Cascada 7 Izvoare - Lacul Scropoasa?
Punctul de plecare pentru acest traseu este Camping Zănoaga, județul Dâmbovița, și se află la doar 68 de km distanță de orașul Brașov, la 84 km de Ploiești, respectiv la 160 km de București.
Vei urma drumul clasic de pe Valea Prahovei, Comarnic – Sinaia, iar de la Sinaia vei face stânga și vei merge pe un drum asfaltat până la intrare în Camping Zănoaga. Aici poți parca mașina la marginea drumului.

Traseu propus: Camping Zănoaga - Cheile Zănoagei - Cascada 7 Izvoare - Lacul Scropoasa și retur
Marcaj: cruce albastră
Diferență de nivel: 170 m
Accesibilitate: tot timpul anului
Recomandări: echipament adecvat
Durată traseu: 1-2 ore / sens.
Călătoria are o distanță de circa 3,2 km, pornind de la altitudinea de 1.371m și ajungând la 1.202m, pe malul Lacului Scropoasa.

Cheile Zănoagei

Cheile Zănoagei din Munții Bucegi fac parte din Rezervația naturală Zănoaga și se întind pe Valea Ialomiței, pe raza localității Moroieni. Cheile au o lungime de aproximativ 1km, principala lor trăsătură fiind relieful calcaros care a permis de-a lungul timpului o eroziune atât de profundă.
Pe anumite porțiuni mai înguste lumina soarelui pătrunde mai greu spre sol și stânci, însă peisajul este unul spectaculos cu pereți de stâncă abrupți, cu înălțimi de peste 200 de metri, vegetație bogată și șuierat de apă curgătoare limpede și rece.






Cascada 7 izvoare

Video dronă 4k Cascadă 7 izvoare
Te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube și dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.
Lacul Scropoasa


Lacul Scropoasa este un lac de baraj artificial construit în anul 1929 în scopuri hidroenergetice. El alimentează hidrocentrala de la Dobreşti, una dintre cele mai vechi din România.
Lacul atrage atenția datorită culorii verde-turcoaz pe care o are apa în zilele însorite. Aici oamenii stau la picnic sau la plajă.
După ce ne-am încărcat bateriile, este timpul să ne reîntoarcem la Camping Zănoaga.

Concluzii traseu
Chiar dacă este un traseu ușor, echipamentul montan de bază este necesar. Asigură-te că ai cel puțin încălțămintea potrivită. Mersul pe pietre umede, fără bocanci sau ghete de munte, este periculos.
Este un traseu foarte popular și extrem de circulat, șansele să te întâlnești cu ursul pe acest traseu sunt minime, dar totuși există. Pentru siguranță eu port mereu cu mine acest spray de urs.
Nu ai nevoie neapărat de o pereche de ochelari de soare, în mare parte traseul este prin pădure, însă dacă mergi vara îți recomand această cremă de față SPF 30 special creată pentru drumeții, care să te protejeze atât împotriva soarelui, cât și împotriva vântului.
Din celelalte articole pe care le-am găsit pe internet părea că traseul se parcurge pe drum forestier și mi-am luat adidașii de trekking, însă am dus dorul bocancilor, pentru că de fapt pe traseu vei întâlni mulți bolovani pe care trebuie să-i treci și dacă este un pic umed ai nevoie de ceva aderență.
Mie nu-mi lipsesc niciodată din bagajul de drumeție bețele trekking, fluier, sprayul de urs, folie de supraviețuire, frontală și un kit de prim ajutor.
Unde ne-am cazat?
Hotelul Peştera este situat în Moroeni, la o altitudine de 1.600 de metri, pe Platoul Bucegi, la doar 300 de metri de traseele pentru drumeţii şi telecabine. Hotelul oferă o piscină, o saună şi o cadă cu hidromasaj. Fă-ți o rezervare aici.


CĂLĂTORIA TA ÎNCEPE ACUM!
Descoperă Cheile Zănoagei și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Distribuie articolul:
Citește și…
Au înflorit cireșii din Grădina Japoneză, Parcul Herăstrău
Valea Doftanei Glamping – cazare de vis la 2 ore de București
Valea Doftanei – 5 activități pe care să nu le ratezi
Transfăgărășan – 25 de Activități și Obiective turistice
Bujori de munte în Munții Ciucaș – Vârful Gropșoarele
Autor articol: © Alina Licuriceanu
Foto:© alinalicuriceanu
Sursă documentare articol:
www.muntiiromaniei.ro
www.pemeleaguri.ro