Lacul Vulturilor (1420 m alt.) – Traseu în Munții Siriu

Astăzi am să vă povestesc despre un loc deosebit de frumos și foarte drag nouă. Vom parcurge împreuna aproximativ 30.000 pași virtuali în 6 ore și jumătate, pe un traseu destul de solicitant (pentru cei ca noi care sunt sedentari în timpul săptămânii) și vom ajunge la Lacul Vulturilor, situat la altitudinea de 1420 m.

Lacul Vulturilor - Munții Siriu
Traseu Lacul Vulturilor © instatravel.ro

Cum ajungi Lacul Vulturilor?

Lacul Vulturilor, se află în Munții Buzăului, județul Buzău. De la Lacul de acumulare Siriu trebuie să mergi în direcția Brașov, lași în spate Barajul Siriu, iar la intrare în localitatea Crasna faci stânga. 

Vei trece peste un pod și vei continua pe un drum forestier înca circa 5 km, poate părea cam dificil pe alocuri, dar cu grijă îl poți străbate fără probleme cu un autoturism normal. La al doilea pod va trebui să parchezi și să pornești pe traseu triunghi albastru.

Hartă trasee Munții Siriu

Hartă Siriu

Traseu: Crasna – Urlătoarea – Poarta Vânturilor – Lacul Vulturilortitlu

Urcarea începe de la 570 m și continuă până la 1420 m. Prima parte a treseului este foarte ușoară, drum forestier, pantă lină, umbră, numai bun să îți faci încălzirea.

Nu te bucura prea mult căci în următoarele 90 de min vei arde ceva calorii, terenul devine destul de înclinat și efortul depus va fi pe măsură, din acest motiv eu nu aș recomanda acest traseu cardiacilor.

Traseu Lacul Vuturilor - Munții Siriu
Traseu Lacul Vuturilor - Munții Siriu © instatravel.ro

În momentul în care vei ajunge aproape de o stână și vei ieși din pădure traseul devine din nou lejer, iar peisajul o să te lase fără cuvinte, este suberb!! De aici mai ai circa 45-60 min până la lac, depinde cât de mult te oprești să faci poze.

Traseu Lacul Vuturilor - Munții Siriu
Traseu Lacul Vulturilor © instatravel.ro
Lacul Vulturilor
Traseu Lacul Vulturilor © instatravel.ro
Unde am lăsat mașina era un indicator care ne informa că vom face 3 ore până la Lacul Vulturilor, probabil că cele 30 de min de prelungire s-au datorat pauzelor dese pentru poze, este atât de frumos încât nu te poți abține.
 
Marcajul este forte bun. În a doua poză de mai jos, puteți observa câțiva cai sălbatici care ne așteptau chiar pe traseu.
Lacul Vulturilor
Traseu Lacul Vulturilor © instatravel.ro
Traseu Lacul Vuturilor - Munții Siriu
Traseu Lacul Vulturilor © instatravel.ro

Lacul Vulturilor

Lacul Vulturilor este situat în Munții Siriu, la o altitudine de 1420 m. Are o suprafața de 1 ha și o adâncime de maxim 2m, este alimentat din ploi și din izvoarele de la baza grohotișului.
 
În zonă putem întâlni: lupul, ursul brun, râsul, capra neagră, mistrețul, cocoșul de munte, lerunca, ciocănitoare de munte, vipera neagră, tritonul cu creastă. Fii atent pe unde mergi și nu te abate de la trasee!
Lacul Vulturilor
Lacul Vulturilor © instatravel.ro
Lacul Vulturilor
Lacul Vulturilor © instatravel.ro
Poți campa și aici, la Lacul Vulturilor, cabana era închisă, probabil din motive covid, însă corturi erau foarte multe. 

Există un izvor undeva lângă lac, debitul este foarte mic, însă am înțeles de la cei campați acolo că face față și că apa este foarte gustoasă. Singurele căi de acces sunt pe jos sau cu mașinile de off-road (contracost), în nici un caz nu puteți ajunge cu autoturism normal aici.
Cabana Lacul Vulturilor
Cabana Lacul Vulturilor

După 1 oră de leneveală ne luăm la revedere de la lac și pornim înapoi pe același traseu. Coborârea a durat alte 3 ore, mers lejer.

La scurt timp după ce ne-am recuperat mașina am ajuns la Lacul Siriu, unde am și campat.

siriu scaled
Camping Lacul Siriu © instatravel.ro

Detalii legate de locația exactă în care am campat, unde se află și cât a costat, găsești în acest articol Munții Siriu și Lacul de acumulare Siriu.

Cum alegi echipamentul potrivit pentru acest tip de traseu?

♦️ Chiar dacă este un traseu ușor, echipamentul montan de bază este necesar. Asigură-te că ai cel puțin încălțămintea potrivită. Mersul pe pietre umede, fără bocanci sau ghete de munte, este periculos.

♦️ Este un traseu foarte popular și extrem de circulat, șansele să te întâlnești cu ursul pe acest traseu sunt minime, dar totuși există. Pentru siguranță eu port mereu cu mine acest spray de urs.

♦️ O pereche de ochelari de soare, în mare parte traseul nu este prin pădure.

♦️cremă de față SPF 30 special creată pentru drumeții, care să te protejeze atât împotriva soarelui, cât și împotriva vântului.

♦️ Adidașii de trekking sau bocanci 3 sezoane.

♦️Mie nu-mi lipsesc niciodată din bagajul de drumeție bețele trekkingfluiersprayul de ursfolie de supraviețuirefrontală și un kit de prim ajutor.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Lacul Vulturului și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top