Astăzi am să vă povestesc despre un loc deosebit de frumos și foarte drag nouă. Vom parcurge împreuna aproximativ 30.000 pași virtuali în 6 ore și jumătate, pe un traseu destul de solicitant (pentru cei ca noi care sunt sedentari în timpul săptămânii) și vom ajunge la Lacul Vulturilor, situat la altitudinea de 1420 m.
Cum ajungi Lacul Vulturilor?
Lacul Vulturilor, se află în Munții Buzăului, județul Buzău. De la Lacul de acumulare Siriu trebuie să mergi în direcția Brașov, lași în spate Barajul Siriu, iar la intrare în localitatea Crasna faci stânga.
Vei trece peste un pod și vei continua pe un drum forestier înca circa 5 km, poate părea cam dificil pe alocuri, dar cu grijă îl poți străbate fără probleme cu un autoturism normal. La al doilea pod va trebui să parchezi și să pornești pe traseu triunghi albastru.
Hartă trasee Munții Siriu
Traseu: Crasna – Urlătoarea – Poarta Vânturilor – Lacul Vulturilortitlu
Urcarea începe de la 570 m și continuă până la 1420 m. Prima parte a treseului este foarte ușoară, drum forestier, pantă lină, umbră, numai bun să îți faci încălzirea.
Nu te bucura prea mult căci în următoarele 90 de min vei arde ceva calorii, terenul devine destul de înclinat și efortul depus va fi pe măsură, din acest motiv eu nu aș recomanda acest traseu cardiacilor.
În momentul în care vei ajunge aproape de o stână și vei ieși din pădure traseul devine din nou lejer, iar peisajul o să te lase fără cuvinte, este suberb!! De aici mai ai circa 45-60 min până la lac, depinde cât de mult te oprești să faci poze.
Lacul Vulturilor
După 1 oră de leneveală ne luăm la revedere de la lac și pornim înapoi pe același traseu. Coborârea a durat alte 3 ore, mers lejer.
La scurt timp după ce ne-am recuperat mașina am ajuns la Lacul Siriu, unde am și campat.
Detalii legate de locația exactă în care am campat, unde se află și cât a costat, găsești în acest articol Munții Siriu și Lacul de acumulare Siriu.
Cum alegi echipamentul potrivit pentru acest tip de traseu?
Chiar dacă este un traseu ușor, echipamentul montan de bază este necesar. Asigură-te că ai cel puțin încălțămintea potrivită. Mersul pe pietre umede, fără bocanci sau ghete de munte, este periculos.
Este un traseu foarte popular și extrem de circulat, șansele să te întâlnești cu ursul pe acest traseu sunt minime, dar totuși există. Pentru siguranță eu port mereu cu mine acest spray de urs.
O pereche de ochelari de soare, în mare parte traseul nu este prin pădure.
cremă de față SPF 30 special creată pentru drumeții, care să te protejeze atât împotriva soarelui, cât și împotriva vântului.
Adidașii de trekking sau bocanci 3 sezoane.
Mie nu-mi lipsesc niciodată din bagajul de drumeție bețele trekking, fluier, sprayul de urs, folie de supraviețuire, frontală și un kit de prim ajutor.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Descoperă Lacul Vulturului și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.