Descoperă Banatul montan – Văliug + Gărâna + Lacul Trei Ape

Te invit să descoperi cele mai frumoase locuri din județul Caraș-Severin, situate pe TransSemenic și foarte dragi sufletului meu: Stațiunile Văliug + Trei Ape și Satul Gărâna.

Drumul până în aceste locații este străjuit de arbori seculari, ce se oglindesc în luciul lacurilor și creează peisaje care te vor lăsa cu gura cascată. 

3 zone unice din Banat: Văliug – Trei Ape – Gărâna
Văliug - Gărâna - Trei Ape

Apreciem dacă ne poți ajuta cu un Like, Share & Subscribe.

1. Stațiunea Văliug - Crivaia și Lacul Gozna

Prima dată când am ajuns aici (2017) eram în trecere dinspre Retezat spre Cheile Nerei (exact ca și acum), până la vremea aceea nu auzisem niciodată de stațiunea Văliug – Crivaia, ce este situată în județul Caraș-Severin, la poalele munților Semenic.

Ne-am oprit atunci să admirăm peisajele și am descoperit atracția principală a stațiunii, Lacul Gozna, care m-a cucerit pe loc. 

Astăzi acesta este unul dintre locurile mele preferate din România. Aș putea să stau lejer câteva zile în care doar să privesc acest loc de poveste.

3 zone unice din Banat: Văliug – Trei Ape – Gărâna
Lacul Gozna

Vara Casa Baraj Ponton și Yaya Văliug oferă spre închiriere șezlonguri, baldachine, paddle board, caiace, biciclete electrice și organizează niște petreceri renumite în toată țara, deoarece sunt mai electrizante decât serile de la festivalurile cele mai celebre. 

3 zone unice din Banat: Văliug – Trei Ape – Gărâna
Casa Baraj Ponton

Nici iarna stațiunea nu duce lipsă de turiști, pârtia de schi Văliug (Casa Baraj), inaugurată anul trecut, este ca un magnet pentru pasionații sporturilor  de iarnă.

2. Gărâna - cel mai frumos sat din Banat

Satul Gărâna este cunoscut ca fiind un soi de paradis datorită peisajelor care îl înconjoară. Aici au case de vacanță numeroși politicieni și oameni de afaceri, care și-au creat mici refugii în care să evadeze pentru câteva zile de stresul cotidian. 

Satul Gărâna aparține de comuna Brebu Nou din județul Caraș-Severin și se află la doar 12 km distanță de Văliug.

satul Gărâna
Satul Gărâna
satul Gărâna

Festivalul de Jazz și Festivalul de Folk au jucat un rol important în promovarea satului, atrăgând anual zeci de mii de turiști.

Din punct de vedere arhitectural acesta se remarcă prin specificul satelor de munte de tip german. Te încurajez să descoperi acest loc la pas și te asigur că vei căsca gura aproape la fiecare casă ce-ți va ieși în cale. Este fantastic să descoperi în mediul rural un loc atât de frumos, de curat și foarte bine întreținut.

3 zone unice din Banat: Văliug – Trei Ape – Gărâna
Iarna în Gărâna își deschide porțile pârtia Wolfsberg Ski compusă din: 3 pârtii, 1 teleschi, apres-ski, centru de închirieri și echipamente.

3. Stațiunea și Lacul Trei Ape

Stațiunea Trei Ape se află tot în comuna Brebu Nou, din județul Caraș-Severin, la doar 5 minute distanță de Gărâna.

Stațiunea propriu zisă este foarte mică, seamănă mai degrabă cu un resort peste care timpul pare că s-a oprit în loc, deoarece nu a mai beneficiat de prea multe investiții în ultimii ani.

La destinație vei găsi un hotel, căsuțe pentru cazare, un camping, o terasă și un ponton cu șezlonguri și ambarcațiuni care pot fi închiriate. 

3 zone unice din Banat: Văliug – Trei Ape – Gărâna

Lacul Trei Ape este situat într-un peisaj pitoresc care te va fascina pe loc, acesta fiind înconjurat de păduri aproape virgine. Este o zonă foarte apreciată de turiștii care preferă liniștea și peisajele aproape sălbatice.

Poți închiria un șezlong pe pontonul amenajat sau te poți plimba pe lac cu hidrobicicleta ori cu caiacul. Scăldatul este permis (pe propria răspundere).

3 zone unice din Banat: Văliug – Trei Ape – Gărâna
Lacul Trei Ape

Trasee turistice în Parcul Național - Cheile Carașului

1. Gărâna – Semenic – IzvoareleNerei (Botul Calului): Bandă roșie 23,2 km
2. Reşiţa – Culmea Certej – Peştera Comarnic – Lacul Mărghitaş – LaculBuhui – Lacul Gura Golâmbului: Bandă albastră 43,9km 
3. Comarnic – Semenic: Cruce roşie 13,9km
4. Caraşova – Gârlişte: Cruce galbenă 3,7km
5. Dl. Certej – Şaua – Cioaca Mare: Cruce albastră 1,5 km
6. Crucea Iabalcei – Prolaz: Triunghi roşu 3,3km
7. Caraşova – Comarnic: Triunghi albastru 11,0 km
8. Anina – Gârlişte: Punct roşu 15,7 km
9. Cuptoare – Semenic: Punct albastru 13,8 km

Trasee turistice în Parcul Național - Cheile Carașului
© https://pnscc.ro/

Descoperă mai multe atracții turistice din Banat: https://instatravel.ro/ obiective-turistice-banat/.

Unde te cazezi?

Vila Blanc - Văliug

Dacă îți plac cazările deosebite, amenajate în stil nordic, îți recomand un loc situat la câțiva pași de Lacul Gozna, în inima pădurii, din care cu greu vei mai putea pleca: Vila Blanc

Proprietatea este compusă din parter și mansardă, la fiecare nivel regăsindu-se câte un apartament cu intrare individuală.

Apartamentul de la parter este denumit By the Sun și poate găzdui maxim 4 adulți + 2 copii sau 5 adulți, iar apartamentul de la mansardă (cel în care am stat noi) este denumit By the Forest și poate găzdui maxim 4 adulți + 2 copii sau 6 adulți.

Fiecare apartament se poate închiria doar integral, iar prețul pentru 1 noapte de cazare pornește de la 100 lei/persoană.

Cazare Vila Blanc - Văliug
Vila Blanc

Facilități disponibile la Vila Blanc: loc de joacă pentru copii, zonă de grătar pentru fiecare apartament, vatră de foc, foișor închis cu șemineu pe lemne (iarna cred că este senzațional), terasă generoasă, șezlonguri, foarte multe hamace și o pădure imensă care te așteaptă să o explorezi.

Rezervă unul din apartamente pe site-ul lor oficial sau pe Booking aici.

Casa Gozna - Văliug

Dacă vrei să explorezi Munții Aninei și Munții Semenic îți recomand să te cazezi la una dintre cele mai friendly cazări pentru montaniarzi: Casa Gozna, situată în imediata vecinătate a lacului cu același nume.

Casa este compusă din 4 studio-uri cu etaj, fiecare cu baie proprie, dormitor cu balcon, zonă de linving & dining cu ieșire la o terasă proprie foarte generoasă. 

Este locația ideală pentru câteva zile de evadare din agitația orașului. Dacă vrei să vezi cum ne-am simțit noi la această cazare te ivit să citești acest articol: https://instatravel.ro/casa-gozna-valiug/

Rezervervările se pot face pe site-ul lor sau Booking.

Casa Gozna - Văliug
Casa Gozna

Weidenhaus - Gărâna

Weidenhaus este o cazare în regim self catering, cu o capacitate maximă 12 persoane (3 dormitoare – 3 paturi duble, 6 paturi single și 3 băi).

Pensiunea oferă o bucătărie utilată complet, o terasă deschisă cu loc de luat masa în exterior, grădină 4000 mp, loc de joacă pentru copii.
Poți face o rezervare pe Booking aici.

Weidenhaus - Gărâna
Pensiunea Weidenhaus

Cauți altă cazare?

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă stațiunile Văliug, Gărâna și Trei Ape și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

2 thoughts on “Descoperă Banatul montan – Văliug + Gărâna + Lacul Trei Ape”

  1. Mi-ati facut dor de Banat si de prietenii de acolo. Peisajele sunt de o frumusete aproape ireala.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top