Am ajuns la Casa Gozna din Munții Semenic

Casa Gozna - Văliug
Casa Gozna - Cazare Văliug

Dacă vrei să explorezi Munții Aninei și Munții Semenic îți recomand să te cazezi în cea mai cunoscută stațiune turistică din Munții Banatului: stațiunea Văliug – Crivaia. Noi am stat la Casa Gozna, situată în mijlocul pădurii și foarte aproape de Lacul Gozna. 

Așa cum probabil știi deja (dacă mă urmărești pe Intagram) am fost plecați într-un circuit mai lung prin județele Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. Aventura noastră a început cu câteva trasee prin Retezat, trebuia să dormim acolo 2 nopți la cort (sus la Lacul Bucura), dar din cauza condițiilor meteo am putut sta o singură noapte, de acolo circuitul nostru continua către Văliug.  

Așa am ajuns la această cazare faină – Casa Gozna – o căsuță îmbrățișată de pădure de jur împrejur, despre care am să-ți povestesc în acest articol. Am avut un super noroc să găsim ceva disponibil așa din scurt.

Pentru început te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube filmat cu drona. Apreciem dacă ne poți ajuta cu un Like, Share & Subscribe.

Cum ajungi la Casa Gozna?

Casa Gozna (maps) este situată în vestul țării, la coada lacului Gozna din stațiunea Văliug –  Crivaia, județul Caraș-Severin, la o distanță de 30 km de Reșița, 130 km de Timișoara, 300 km de Cluj, respectiv 480 km de București.

Ca să ajungi în Văliug (indiferent de direcția din care vii) vei merge pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din România, pe TransSemenic, așa că pregătește-te să fii surprins de niște peisaje deosebit de frumoase! 

De la Lacul Gozna va trebui să o iei pe șoseaua ce șerpuiește pe lângă lac, preț de încă câțiva kilometri (toamna este senzațional), drumul este asfaltat până aproape de proprietate, mai puțin ultimii aprox. 150 m care sunt pe un drum forestier.

Lacul Gozna - Văliug
Lacul Gozna
Casa Gozna - Văliug

Despre Casa Gozna

Casa Gozna a fost inaugurată în 2017 și este orientată către familii și cupluri care preferă drumețiile în natură și liniștea. La această proprietate nu sunt acceptate petrecerile gălăgioase, ceea ce pe noi ne-a bucurat foarte mult deoarece ne-am putut odihni cum trebuie după toate traseele solicitante din Retezat 🙂

Îți recomand să descoperi împrejurimile la pas, aici vei găsi locuri perfecte pentru recreere în natură, în plus această zonă nu este populată de urși. 

Proprietarii sunt niște oameni tare faini și de asemenea și ei sunt pasionați de drumeții și călătorii, te vor ajuta cu absolut toate infomațiile de care ai nevoie.

Casa Gozna - Văliug

Căbănuța este compusă din 4 studio-uri cu etaj, gândite și amenajate foarte practic, noi am stat în primul pe partea dreaptă. 

Parterul este compus din zona de living & dining de tip open space, aici am găsit o chicinetă echipată complet (mi-au plăcut mult detaliile de pe mobilier), zona de servit masa, o canapea extensibilă și televizorul. 

Livingul are ieșire către o terasă foarte generoasă, de care eu am profitat la maxim 🙂

Casa Gozna - Văliug
parter
Casa Gozna - Văliug
Casa Gozna - Văliug
Terasă parter

Aveam în plan să facem mai multe trasee, din păcate a plouat torențial aproape toată ziua, din fericire terasa era acoperită, așa că ne-am bucura tare mult să putem sta afară și să ascultăm și privim ploaia. S-a adeverit și că am luat decizia corectă să coborâm din Retezat mai devreme cu 1 zi.

La etajul studio-ului am găsit dormitorul, la fel de frumos amenajat ca și restul căsuței, de aici aveam ieșire către un mic balcon cu vedere la pădure.

Casa Gozna - Văliug
etaj
Casa Gozna - Văliug
Balcon etaj

Fiecare studio poate găzdui câte 2 adulți + 2 copii și are baie proprie. 

Internetul a mers foarte bine, am reușit să încarc rapid pe Instagram multe stories prin care am împărtășit cu toți urmăritorii mei experiența din Retezat. 

Recomand această cazare, totul a fost foarte curat, zona linștită și proprietarii foarte comunicativi. O noapte de cazare în studio pentru 2 persoane costă 300 lei.

Casa Gozna - Văliug

Date de contact Casa Gozna

Webite: https://www.casagozna.ro/
Telefon: 0744 675 603
Facebook: Casa Gozna 
Disponibilitate și prețuri Booking aici.

Nu pleca din Văliug până ce nu descoperi și Stațiunea Trei Ape și Satul Gărâna, am scris aici mai multe detalii despre ele: https://instatravel.ro/valiug-garana-trei-ape/

Poți petrece în Văliug mai bine de 1 săptămână și cu siguranță nu te vei plictisi, noi ne dorim să revenim (sperăm în toamnă) și să facem traseele menționate mai jos. 

Obiective și atracții turistice de vizitat în zonă

Situl UNESCO Izvoarele Nerei

Cu suprafața de peste 5.000 ha, reprezintă cea mai mare întindere de pădure virgină din Europa temperată. Vârsta arborilor în zona centrală ajunge la peste 500 de ani. Ca să ajungi în rezervație trebuie să urmezi traseul turistic Semenic – Izvoarele Nerei  -marcat cu bandă roșie.

izvoarele nerei
Izvoarele Nerei ©https://pnscc.ro/

Cheile Carașului 

Rezervaţia Naturală Cheile Caraşului poate fi vizitată pe traseul Caraşova – Comarnic marcat cu triunghi albastru (9,2 km) ce străbate Cheile Caraşului între localitatea Caraşova şi Poiana Prolaz pe o distanţă de 5 km după care traversează platoul calcaros până la Comarnic şi peștera cu acelaşi nume.

cheile carasului
Cheile Carașului ©https://pnscc.ro/

Peștera Comarnic

Peștera Comarnic este cea mai frumoasă peșteră sălbatică din Banat și poate chiar din România! Aceasta poate fi vizitată doar cu ghid turistic autorizat de parcul naţional. Traseul este realizat din amenajări minimale şi durează cca. 2 ore, fiind necesar să ai încălțări de munte și haine pentru temperaturi de aprox. 10 grade C.

Programul de vizitare pentru grupuri de minim 5 persoane este în perioada aprilie –octombrie, în zilele de sâmbătă şi duminică cu intrare în peșteră la orele: 10:30, 13:00, 15:30.

Tariful de vizitare este de 15lei / adulți și 10lei / elevi, studenți.

pestera comarnic
Peștera Comarnic ©https://pnscc.ro/

Cheile Gârliștei

Cheile sunt situate între localităţile Anina şi Gârlişte şi sunt străbătute de pârâul Gârlişte. Dacă vrei să admiri aceste chei trebuie să urmezi traseul turistic marcat cu bulină roșie (lungime de cca. 9km).

Lacul Breazova și canalele Bârzavei

Lacul Breazova este primul lac de acumulare din sud-estul Europei și din zona Banatului Montan, construit pe Râul Bârzava, între anii 1907 – 1909, cu dig zidit din piatră cu mortar de ciment. Lacul Breazova este situat la 3 km în aval de localitatea Văliug, la o altitudine medie de 500 m.

Lacul Breazova - Văliug
Lacul Breazova

Pârtia de schi Văliug (Casa Baraj)

Pârtia de schi Văliug face parte din domeniul schiabil Semenic și a fost inaugurată de curând. 

partie schi valiug
Pârtia de schi Văliug ©adevarul.ro

Descoperă mai multe atracții turistice din Banat: https://instatravel.ro/category/obiective-turistice-romania/banat/

Cauți altă cazare în Văliug?

Booking.com

CĂLĂTORIA TA ÎNCEPE ACUM!

Cazează-te la Casa Gozna și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Autor Articol: ©Alina Licuriceanu
Foto:© alinalicuriceanu

Sursă de informare: www.pnscc.ro

1 thought on “Am ajuns la Casa Gozna din Munții Semenic”

  1. Articolul asta mi-a activat dorul de duca. 🙃 Mult frumos e in Romania si imi place sa vad ca sunt cazari care se integreaza in frumusetea naturii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top