Lacul Siriu
Vedere din Camping Siriu ©alinalicuriceanu

Am împachetat bagajele și vineri după muncă am fugit la munte. Ne doream să facem un traseu pe munte, dar să ne și relaxăm în inima naturii, să evităm Valea Prahovei, dar să fie și relativ aproape de București. Am ales ca și locație Barajul și Lacul de acumulare Siriu, care se află la doar 3 ore.

Drumul până la Siriu a fost cam așa:

Instagram will load in the frontend.

Iar diminețile cam așa:

Instagram will load in the frontend.

Unde se află și cum ajungi cu cortul lângă Lacul Siriu?

Trebuie să o iei pe ruta București-Ploiești-Vălenii de Munte-Nehoiu-Gura Siriului, iar de acolo faci stânga pe un drum forestier urmând săgeata care te îndrumă către Pensiunea Izvorul Bucuriei.

Cu grijă poți parcurge drumul forestier (350 m) cu orice tip de mașină, vei vedea pe partea dreaptă pensiunea si parcarea. Drumul este foarte bun, excepție făcând ultima porțiune. Camere libere nu am găsit, deci nu îți pot da un review despre cazare, din exterior arăta foarte bine. Noi am stat la cort și a fost superb! 

Dacă nu ai cort și vrei să fii sigur că vei găsi cazare fă-ți rezervare aici din timp.

De ce să îți petreci vacanța la Siriu?

Lacul Siriu
Vedere din Camping Siriu ©alinalicuriceanu

Lacul Siriu este un lac de acumulare de pe râul Buzău, aflat pe teritoriul comunei Siriu, format în urma construcției, în perioada 1982-1994, a barajului de la Siriu și a hidrocentralei Nehoiașu.

În urma construirii barajului, drumul național și-a schimbat ruta, ocolind lacul Siriu pe linia sa de contur , pentru acest scop construindu-se și multe viaducte.

Lacul Siriu
Viaductul Teherău ©alinalicuriceanu
Lacul Siriu
View de pe viaductul Teherău ©alinalicuriceanu

Video dronă 4k Lacul Siriu?

Te invit să vizionezi filmarea 4k din dronă deasupra Lacușui Siriu. Nu uita sa te abonezi la calul nostru de YouTube aici!

Activități de făcut la Siriu:

 • SUP-urile sunt la mare căutare (Stand Up Paddle sau vâslitul din picioare). Zice-se că se învață în 10 minute. Cum se întâmplă? Stai în picioare pe o placă specială și te ajuți de o padelă să înaintezi, simplu. În poze sunt cei de la Paddlex, momentan site-ul lor nu este gata, dar îi puteți suna la nr de telefon 0728253999 pentru o programare. Costul unei astfel de experiențe costă 170 lei/pers., se organizează ture de cel puțin 4 până la 10 persoane. Tura durează 3 ore și include echipamentul de protecție, husă protecție telefon, apă, pauză de gustare, fotografii, ghid;
 • Dacă nu agreezi acest tip de activitate atunci te poți plimba cu barca pe lac sau cu pontonul plutitor, am văzut și foarte multe persoane cu caiace, trebuie să menționz si că înotatul este permis;
 • Sunt numeroase trasee montane pe care le puteți parcurge la pas dacă ajungii în zonă. Noi am ales traseul cu marcaj triunghi albastru care duce la Lacul Vulturilor, despre care am scris aici;
 • Dacă preferi un traseu off road poți urca pe Vârful Malaia sau la Lacul Vulturilor, dar asigură-te că ai o mașină de teren corespunzătoare traseului, neapărat 4×4. Ai și varianta de a plăti și de urca cu o firmă specializată, întreabă la pensiune;
 • Poți face plajă sau poți pescui;
 • Nu în ultimul rând, tot în zona Siriu poți face rafting.
Lacul Siriu
Cu barca pe Lacul Siriu ©alinalicuriceanu
Bălăceală în Lacul Siriu ©alinalicuriceanu
Lacul Siriu
Ponton plutitor Siriu ©alinalicuriceanu
SUP-uri pe Lacul Siriu

Unde ne-am cazat la Siriu?

Pensiunea Izvorul Bucuriei

Se află în Siriu și pune la dispoziție un bar, acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate, o terasă și o grădină. Toate camerele au TV cu ecran plat și canale prin satelit și baie privată.

Rezervă aici
Camping Izvorul Bucuriei

Zona special amenajată pentru corturi este imediat pe partea stângă, accesul cu mașina nu este posibil, va trebui să parchezi unde se vede în imaginea de mai sus.

Rezervă aici

Tarife Camping Siriu:

Cost intrare: 25 lei/pers./noapte

UPDATE august 2021: Tariful in weekend este de 75 lei/pers./noapte din care 25 lei reprezintă costul campării, iar pentru cei 50 de lei veți primi un vocher cu care puteți alege să participați la una din activitățile organizate de ei, cum ar fi: plimbare cu caiacul, cu SUP-ul, cu pontonul plutitor, etc. Dacă campezi 2 nopți, voucherul va acoperi integral costul activității alese.

Facilități Camping Siriu:

 • Acces direct la Lacul Siriu;
 • Ponton amenajat de unde se poate pleca în plimbare cu bărcuța, cu pontonul plutitor cu motor, cu caiacul sau cu SUP-urile;
 • Spațiu foarte generos (îngrădit), ai de unde să îți alegi locul pentru campat cu view-ul perfect, dezavantajul este că terenul este destul de înclinat, însă sunt construite și câteva platforme de lemn unde poți pune cortul pe teren plat;
 • Câteva foișoare special amenajate pentru luat masa;
 • Toaleta campingului este amenajată la parterul pensiunii;
 • UPDATE AUGUST 2021, a fost amenajată (mai bine zis improvizată) o altă toaletă pentru camping, care nu este foarte grozavă, dar este funcțională;
 • Locuri special amenajate pentru făcut focul/grătarul;
 • O instalație de apă pentru a spăla vasele;
 • Parcare gratuită, care se află între pensiune și camping, avantajul este că nu va asculta nimeni muzică de la mașină.
Camping Siriu ©alinalicuriceanu
View Camping Siriu ©alinalicuriceanu
Instagram will load in the frontend.
Instagram will load in the frontend.

Dacă te trezești devreme te vor întâmpina căprioarele la gard 🙂

Camping Siriu ©alinalicuriceanu

Reguli de bun simț dacă mergi cu cortul

 • Nu asculta muzică sau dacă nu te poți abține, respectă-i pe cei din jurul tău și ține volumul la minim, iar după ora 22:00 oprește-o de tot. Motivul este cât se poate de banal, dacă ție îți place la nebunie un gen muzical (indiferent care ar fi acela), asta nu înseamnă că îmi place și mie, este valabil și invers. Profită de acele câteva ore petrecute în natură și ascultă mai degrabă cântecul greierilor și susurul apei.
 • Ai grijă să nu pornești focul prea aproape de corturile din jurul tău, nici ție nu ți-ar plăcea să te afume vecinul sau să îți umple cortul de funinge sau să stai cu grija că îți ia foc cortul. Neaparat stinge focul/jarul cu apă când mergi la culcare și nu-l lăsa nesupraveghet niciodată.
 • Poți lua cu tine un spray de urs cu piper, ține-l la îndemână și folosește-l doar în cazuri extreme, în nici un caz nu-l folosi în scop de distracție.
 • Fii civilizat și nu arunca gunoaiele pe unde îți vine, du-le în locul special amenajat sau ia-le cu tine acasă și aruncă-le la tomberon.
 • Dacă te știi că faci scandal atunci când bei prea mult, mai bine te abții sau păstrezi măsura.
Camping Siriu ©alinalicuriceanu
Camping Siriu ©alinalicuriceanu

Alte pensiuni în zona Siriu

Un colț de Rai

Se află în Lunca Jariştei și oferă cazare cu vedere la grădină, bar, lounge comun, grădină, facilități de grătar și terasă. Oaspeții cabanei au la dispoziție acces gratuit la internet WiFi și parcare privată gratuită.

Rezervă aici
Hecaș Villas

Situată în Cașoca și oferă cazare în cabană cu terasă. Cabana are televizor cu ecran plat, 3 dormitoare și un living generos. Parcarea privată este gratuită. Se poate servi micul dejun tip bufet.

Rezervă aici
Booking.com

Ce mai poți vizita pe lângă Lacul de acumulare Siriu?

Lacul Vulturilor

Traseu scurt în Munții Siriu

Citește
Vulcanii Noroioși

Obiective turistice Buzău

Citește

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Dacă ți-a plăcut acest articol nu ezita să ne dai un like sau cu un comentariu, astfel postările noastre devin mai virale și vom reuși să promovăm România împreună.

Ne găsești și pe Instagram, Facebook sau Youtube, te așteptăm cu mare drag și pe aceste canale.

Ne poți susține cumpărând ceva din magazinul nostru online www.nordiczen.ro.

Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine!

Autor Articol: © alinalicuriceanu

Foto:© alinalicuriceanu