Astăzi am să îți povestesc despre o locație inedită, Ferma de cerbi și ciute, pe care am vizitat-o în aprilie, dar despre care nu am apucat să îți povestesc.

Recunosc, am plecat la drum fără prea multe așteptări, preconizam că vom găsi 2-3 exemplare și că le vom vedea printr-un gard, exact ca la o grădină zoologică și că vom pleca triști de acolo din cauza țarcului mic în care sunt ținute captive animalele.

Realitatea a fost cu totul alta, am trăit o experiență unică, pe care vreau să o împărtășesc cu tine.

Ferma de Cerbi
Ferma de Cerbi ©alinalicuriceanu

Unde se află și cum ajungi la Ferma de cerbi și ciute – Poiana Neamțului?

La doar 45 km de Sibiu, respectiv 130 km de Brașov, situată într-un paradis, pe Valea Avrigului, în județul Sibiu, se află prima fermă de cerbi și ciute, populată cu un număr impresionant de exemplare ce îți vor manca la propriu din palmă.

A fost o experiență cu adevărat inedită pentru noi, nu ne așteptam să interacționăm cu animalele pe durata vizitei și mai ales nu ne așteptam ca ferma să fie amenajată exclusiv în mediu natural. Pentru locația exactă ți-am lăsat un pin pe maps mai jos, se poate ajunge cu mașina până la poarta fermei.

De ce să vizitezi Ferma de cerbi și ciute – Poiana Neamțului?

Vei trăi o experiență unică hrănind animalele pofticioase cu porumb, te vei amuza cum se bucură cerbii și ciutele de această gustare, la fel de mult ca poftiocioșii de chipsuri, mâncare de care se bucură doar în cele câteva ore de vizită.

Colesterolul cerbilor și ciutelor poate fi afectat și trebuie să consume această hrană în cantitate limitată și controlat, motiv pentru care gazdele îți vor da boabele de porumb, nu ai voie să vii cu hrană din exterior.

Ferma de cerbi și ciute
Ferma de Cerbi ©alinalicuriceanu
Ferma de Cerbi
Ferma de Cerbi ©alinalicuriceanu

Ferma de cerbi este amenajată exclusiv în mediul natural, există un gard care delimitează ferma de drumul principal, dar este folosit doar pentru a bloca accesul omului în acest perimetru, ursul sau cerbii ar putea să sări fără probleme acest obstacol. 

Vei întâlni câteva zeci de exemplare, care te vor purta cu gândul puțin la Laponia, din cauza aspectului foarte asemănător dintre cerbi și reni. Sincer tipul acesta de experiențe sunt greu de explicat în cuvinte, fiecare simte diferit.

Îți recomand cu mare drag o vizită la acest obiectiv turistic, și te aștept să revii aici cu un comentariu în care să-mi spui cum a fost pentru tine această experiență.
Instagram will load in the frontend.

Program de vizitare Ferma de Cerbi

Program de vară: sâmbătă și duminică în intervalul 15:00 – 18:00

Program de toamnă-iarnă-primăvară: sâmbătă și duminică în intervalul 12:00 – 15:00

Pentru grupuri se pot organiza vizite, cu programare, în afara programului de vizită sau în funcție de prezența proprietarului la fermă.

Tarife:

Adulți: 10 lei

Copii: (3-14 ani) 5 lei

Dacă vrei să trăiești o experiență unică și să hrănești animalele, în preț este inclusă și hrana acestora.

Ferma de cerbi și ciute
Ferma de Cerbi ©alinalicuriceanu

Unde te cazezi?

Casa Albert Valea Avrigului

Aproximativ 120 lei/noapte/2 persoane. Casa Albert Valea Avrigului se află în Valea Avrigului și oferă un restaurant, un bar, un lounge comun și o grădină. Această proprietate pune la dispoziție un loc de joacă pentru copii. Pensiunea oferă camere de familie.

Rezervă aici
Palatul Brukenthal Avrig

Puteți rezerva o cameră la mansardă pentru aproximativ 150 lei/ noapte/ 2 pers. Brukenthal este un palat impunător din anul 1788, cândva reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal din Transilvania. Proprietatea oferă unități de cazare cu WiFi gratuit.

Rezervă aici

Te-ar mai putea intersa și...

Dacă vrei să îți continui vacanța prin Transilvania iată aici câteva idei cu ce mai poți vizita!

Castelul de Lut

județul Sibiu

Citește
Sighișoara

15 Atracții turistice

Citește

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Dacă ți-a plăcut acest articol nu ezita să ne dai un like sau cu un comentariu, astfel postările noastre devin mai virale și vom reuși să promovăm România împreună.

Ne găsești și pe InstagramFacebook sau YouTube, te așteptăm cu mare drag și pe aceste canale.

Ne poți susține cumpărând ceva din magazinul nostru online www.nordiczen.ro.

Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine!

Autor Articol: © alinalicuriceanu

Foto:© alinalicuriceanu