Poiana Neamțului – Ferma de cerbi și ciute de pe Valea Avrigului

Poiana Neamțului –  Ferma de cerbi și ciute, este situată într-un paradis, pe Valea Avrigului. O locație inedită, unde am găsit prima fermă de cerbi și ciute, populată cu un număr impresionant de exemplare care ne-au mâncat la propriu din palmă.

A fost o experiență cu adevărat inedită pentru noi, nu ne așteptam să interacționăm cu animalele pe durata vizitei și mai ales nu ne așteptam ca ferma să fie amenajată exclusiv în mediu natural.

Poiana Neamțului Ferma de cerbi și ciute
Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute © instatravel.ro
Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute
Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute © instatravel.ro

Unde se află și cum ajungi la Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute?

Poiana Neamțului – Ferma de cerbi și ciute se află la doar 45 km de Sibiu, respectiv 130 km de Brașov, pe Valea Avrigului din județul Sibiu.

De ce să vizitezi Ferma de cerbi și ciute – Poiana Neamțului?

Vei trăi o experiență unică hrănind animalele pofticioase cu porumb, te vei amuza de cum se bucură cerbii și ciutele de această gustare, mâncare de care se bucură doar în cele câteva ore de vizită.

Colesterolul cerbilor și ciutelor poate fi afectat și trebuie să consume această hrană în cantitate limitată și controlat, motiv pentru care gazdele îți vor da boabele de porumb, nu ai voie să vii cu hrană din exterior.

Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute
Ferma de cerbi și ciute © instatravel.ro
Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute
Poiana Neamțului © instatravel.ro

Ferma de cerbi este amenajată exclusiv în mediul natural, există un gard care delimitează ferma de drumul principal, dar este folosit doar pentru a bloca accesul omului în acest perimetru, ursul sau cerbii ar putea să sări fără probleme acest obstacol. 

Vei întâlni câteva zeci de exemplare, care te vor purta cu gândul puțin la Laponia, din cauza aspectului foarte asemănător dintre cerbi și reni. Sincer tipul acesta de experiențe sunt greu de explicat în cuvinte, fiecare simte diferit.

Îți recomand cu mare drag o vizită la acest obiectiv turistic, și te aștept să revii aici cu un comentariu în care să-mi spui cum a fost pentru tine această experiență.

Program de vizitare Ferma de cerbi și ciute

La fel ca și nouă oamenilor, care vizităm Valea Avrigului, cerbilor le place vremea răcoroasă și liniște, astefel programul de vizitare a fost creat ținând cont de aceste aspecte.

Vizitele se pot efectua fără programare în fiecare zi de sâmbătă și duminică.

Program de vară: sâmbătă și duminică în intervalul 15:00 – 18:00

Program de toamnă-iarnă-primăvară: sâmbătă și duminică în intervalul 12:00 – 15:00.

Pentru grupuri se pot organiza vizite, cu programare, în afara programului de vizită sau în funcție de prezența proprietarului la fermă.

ATENȚIE! ÎÎn interiorul fermei de cerbi și ciute nu este permis accesul cu animale de companie.

Tarif de vizitare Ferma de cerbi și ciute

Adulți: 15 lei

Copii: (3-14 ani) 7 lei

Vizita în interiorul fermei se desfașoară cu însoțitor de la Pensiunea Poiana Neamțului. Însoțitorul va prezenta ferma, cerbii / ciutele și povestea lor interesantă. Dacă vrei să trăiești o experiență unică și să hrănești animalele, în preț este inclusă și hrana acestora.

Pentru alte detalii puteți consulta site-ul lor oficial.

Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute
Ferma de Cerbi © instatravel.ro

* Informațiile privind tariful sau programul de vizitare sunt oferite orientativ, încercăm să le actualizăm periodic, însă ele pot suferi modificări.

OberWood

Imaginează-ți un loc retras la marginea unui sat, o curte imensă, un pârâu care șerpuiește pe lângă hamacele atârnate în copaci, 5 căsuțe tradiționale și o priveliște desprinsă din cărțile poștale cu munții Făgăraș, asta vei găsi la OberWood.

Mai multe detalii aici: https://instatravel.ro/oberwood-cazare-de-poveste/.

OberWood - cazare de poveste în Porumbacu de Sus
OberWood - cazare de poveste în Porumbacu de Sus

Palatul Brukenthal

Palatul Brukenthal din Avrig este clădirea dominantă a reședinței de vară a baronului Samuel de Brukenthal, un loc minunat și istoric care a fost considerat cândva Eden al Transilvaniei și a fost modelat ca Palatul Schönbrunn din Viena, pentru că în acel moment a fost proiectat de același arhitect.

Palatul Brukenthal are o arhitectură în stil baroc și un parc mare, amenajat. Camerele sunt situate în diverse clădiri de pe domeniul palatului. Unele camere au baie privată, iar altele oferă acces la băi comune. Rezervă o cameră pe Booking aici.

Oaspeții pot lua masa la restaurantul proprietății, care oferă preparate din bucătăria săsească, românească sau internațională. De asemenea, există un lounge bar cu o atmosferă relaxantă, care servește și mâncăruri.

Palatul Brukenthal
Palatul Brukenthal

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Ferma de Cerbi și Ciute și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top