Poiana Neamțului Ferma de cerbi și ciute, este situată într-un paradis, pe Valea Avrigului. O locație inedită, unde am găsit prima fermă de cerbi și ciute, populată cu un număr impresionant de exemplare care ne-au mâncat la propriu din palmă.

A fost o experiență cu adevărat inedită pentru noi, nu ne așteptam să interacționăm cu animalele pe durata vizitei și mai ales nu ne așteptam ca ferma să fie amenajată exclusiv în mediu natural.

Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute
Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute © instatravel.ro

Unde se află și cum ajungi la Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute?

Poiana Neamțului – Ferma de cerbi și ciute se află la doar 45 km de Sibiu, respectiv 130 km de Brașov, pe Valea Avrigului din județul Sibiu.

Pentru locația exactă ți-am lăsat un pin pe maps mai jos, se poate ajunge cu mașina până la poarta fermei.

De ce să vizitezi Ferma de cerbi și ciute – Poiana Neamțului?

Vei trăi o experiență unică hrănind animalele pofticioase cu porumb, te vei amuza de cum se bucură cerbii și ciutele de această gustare, mâncare de care se bucură doar în cele câteva ore de vizită.

Colesterolul cerbilor și ciutelor poate fi afectat și trebuie să consume această hrană în cantitate limitată și controlat, motiv pentru care gazdele îți vor da boabele de porumb, nu ai voie să vii cu hrană din exterior.

Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute
Ferma de cerbi și ciute © instatravel.ro
Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute
Poiana Neamțului © instatravel.ro

Ferma de cerbi este amenajată exclusiv în mediul natural, există un gard care delimitează ferma de drumul principal, dar este folosit doar pentru a bloca accesul omului în acest perimetru, ursul sau cerbii ar putea să sări fără probleme acest obstacol. 

Vei întâlni câteva zeci de exemplare, care te vor purta cu gândul puțin la Laponia, din cauza aspectului foarte asemănător dintre cerbi și reni. Sincer tipul acesta de experiențe sunt greu de explicat în cuvinte, fiecare simte diferit.

Îți recomand cu mare drag o vizită la acest obiectiv turistic, și te aștept să revii aici cu un comentariu în care să-mi spui cum a fost pentru tine această experiență.

Program de vizitare Ferma de cerbi și ciute în 2022

La fel ca și nouă oamenilor, care vizităm Valea Avrigului, cerbilor le place vremea răcoroasă și liniște, astefel programul de vizitare a fost creat ținând cont de aceste aspecte.

Vizitele se pot efectua fără programare în fiecare zi de sâmbătă și duminică.

Program de vară: sâmbătă și duminică în intervalul 15:00 – 18:00

Program de toamnă-iarnă-primăvară: sâmbătă și duminică în intervalul 12:00 – 15:00

Pentru grupuri se pot organiza vizite, cu programare, în afara programului de vizită sau în funcție de prezența proprietarului la fermă.

ATENȚIE! ÎÎn interiorul fermei de cerbi și ciute nu este permis accesul cu animale de companie.

Tarif de vizitare Ferma de cerbi și ciute în 2022

Adulți: 15 lei

Copii: (3-14 ani) 7 lei

Vizita în interiorul fermei se desfașoară cu însoțitor de la Pensiunea Poiana Neamțului. Însoțitorul va prezenta ferma, cerbii / ciutele și povestea lor interesantă. Dacă vrei să trăiești o experiență unică și să hrănești animalele, în preț este inclusă și hrana acestora.

Pentru alte detalii puteți consulta site-ul lor oficial.

Poiana Neamțului - Ferma de cerbi și ciute
Ferma de Cerbi © instatravel.ro

Unde te cazezi pe Valea Avrigului?

Casa Albert Valea Avrigului

Aproximativ 120 lei/noapte/2 persoane. Casa Albert Valea Avrigului se află în Valea Avrigului și oferă un restaurant, un bar, un lounge comun și o grădină. Această proprietate pune la dispoziție un loc de joacă pentru copii. Pensiunea oferă camere de familie.

Rezervă aici
Palatul Brukenthal Avrig

Puteți rezerva o cameră la mansardă pentru aproximativ 150 lei/ noapte/ 2 pers. Brukenthal este un palat impunător din anul 1788, cândva reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal din Transilvania. Proprietatea oferă unități de cazare cu WiFi gratuit.

Rezervă aici

Te-ar mai putea intersa și...

Castelul de Lut din Valea Zânelor

Citește

Complexul Geologic de la Racoş

Citește

Abația Cisterciană Cârța

Citește

Atracții turistice Sighișoara

Citește
Instagram will load in the frontend.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Ne găsești și pe InstagramFacebook sau YouTube. Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Colaborează cu noi: www.nordiczen.ro 

Să ne auzim cu bine!

Autor Articol: © alinalicuriceanu

Foto:© alinalicuriceanu