cover landscape locuri de poveste judetul bihor
Locuri de poveste - județul Bihor

Dacă îţi doreşti să-ţi planifici o vacanţă activă în România, în care să descoperi locuri de poveste, fascinante, să iei la pas vizitarea unor obiective turistice care să-ţi deschidă şi mai mult apetitul pentru aventură, cu siguranţă trebuie să încerci o excursie în judeţul Bihor.

Plajă Șuncuiuș
Locuri de poveste - județul Bihor

Călătoria în acest colţ de Rai cu locuri uimitoare despre care nu ai crede că îşi au sălaşul în România, te va face să te îndrăgosteşti de spaţiile ţărăneşti, de zonele sălbatice, de gastronomia tradiţională a Bihorului şi de oamenii lui. 

Cu siguranţă, aşa cum este de aşteptat, nu vei putea porni la drum în cercetarea acestei regiuni fără un loc în care să te poţi odihni şi încărca bateriile după o zi lungă de mers pe jos sau cu maşina. 

Aşadar, te poftim la descoperirea unor spaţii originale, tipic bihorene, unde să poţi trăi pe perioada şederii poveşti autentice, pe care să le păstrezi cu drag în minte şi la care să te întorci garantat.

5 Locuri de poveste pe care să le încerci în călătoria ta în judeţul Bihor

1. Pensiunea Apuseni Wild

O vacanţă de poveste, la poalele munţilor, într-un ambient rustico-modern o poţi avea în comuna Remeţi, odată ce te cazezi la Pensiunea Apuseni Wild, din județul Bihor.Aşa cum o spune şi numele ei, spaţiul este aşezat într-o zonă sălbatică a Munţilor Apuseni. 

Aspectul său inedit este datorat de aşezământul unei stânci solitare, la baza căreia se află instalată o piscină. Acordând un confort necesar celor care vor să evadeze într-un loc sănătos, răcoritor, pensiunea reprezintă spaţiul ideal pentru iubitorii de munte, care îşi doresc să aibă momente de intimitate împreună cu familia sau prietenii. 

Serviciile de înaltă calitate, printre care centru spa cu saună, sală de jocuri, summer bar, îţi vor garanta un confort care îţi va depăşi toate aşteptările.

Rezervă o cameră pe Booking aici.

📍La 100 km distanță de Cluj, 87 km de Oradea, în apropierea satului Negreni, pe Valea Iadului.

Pensiunea Apuseni Wild- Locuri de poveste în județul Bihor
Pensiunea Apuseni Wild- Locuri de poveste în județul Bihor

2. La Saca 42

Construită într-un decor rustic, amplasată într-o zonă în care vei putea găsi cu uşurinţă destinaţii foarte interesante (Peştera Urşilor, Peştera cu Cristale din Mina Fârcu sau Parcul Natural din Padiş), La Saca 42, este un spaţiu în care îţi vei regăsi liniştea. 

Aici vei avea parte de o experienţă deosebită, dat fiind faptul că sunt incluse foarte multe facilităţi pentru ca oaspeţii să se simtă „ca la ei acasă”. Gazdele vor oferi noilor veniţi bucate tradiţionale, făcute în casă cu alimente proaspete, bio. 

Pe lângă interiorul, care poartă amprenta orginalităţii proprietarilor, spaţiul este apreciat şi pentru grădina şi livada care se întinde pe întregul său domeniu.

Rezeevă o cameră pe Booking aici.

📍Satul Saca, comuna Budureasa, la 21 km de Padiş

La Saca 42 - Locuri de poveste în județul Bihor
La Saca 42 - Locuri de poveste în județul Bihor

3. Villa Diva

Aşezată în inima naturii, la 30 km de Parcul Naţional Apuseni, Pensiunea Villa Diva este o cabană cu un design elegant, dar care îmbină şi elemente conformiste, într-un mediu ospitalier şi sociabil. 

La etajul pensiunii, călătorii poposiţi vor putea rezerva camere cu balcon, de la care vor putea avea o vedere spectaculoasă la munte. La Villa Diva te poţi relaxa gratuit la centrul spa care include două tipuri de saună: umedă şi uscată , jacuzzi cu apă caldă şi hidromasaj în aer liber.

Rezervă o cameră pe Booking aici.

📍Comuna Budureasa

Villa Diva - Locuri de poveste în județul Bihor
Villa Diva - Locuri de poveste în județul Bihor

4. Hotel Aventus

Locul în care relaxarea și confortul de 4 stele se îmbină cu frumusețea naturală și peisajele magnifice, pentru a-ți oferi o experiență minunată!

Hotel Aventus este destinația ideală pentru cei care doresc să se bucure de o vacanță perfectă în familie, în orice anotimp.

Camerele elegante oferă o priveliște spectaculoasă, iar serviciile de restaurant&bar, de zona de SPA și wellness pentru relaxare, completează perfect atmosfera primitoare. 

Rezervă o cameră pe Booking aici.

📍Situat în stațiunea Băile Felix, la doar 7 km de Oradea

Hotel Aventus - Locuri de poveste în județul Bihor
Hotel Aventus - Locuri de poveste în județul Bihor

5. Muma Codrului

Muma Codrului este într-adevăr un refugiu în munţi, unde odată ce îi calci pragul, vei lăsa în urmă grijile şi stresul de acasă. 

Amplasată pe un drum de pădure, pustiu la prima vedere, această casă tradiţională ascunde tainele unui loc binecuvântat care te aşteaptă cu braţele deschise să-i cunoşti istoria şi să-i „guşti” din cutume. 

Vestită pentru mâncarea sa delicioasă, pregătită de bucătăresele localului, Muma Codrului este un spaţiu care îţi aduce aminte de copilăria la ţară, în preajma bunicilor: atât atmosfera, cât şi decorul îţi vor trezi bucuria de odinioară. 

Dacă te afli în zonă, nu ezita să faci un popas aici, unde vei avea parte de experienţe unice alături de oameni frumoşi la chip şi suflet.

Rezervă o cameră pe Booking aici.

📍Vaşcău, satul Coleşti, la 26 km de Arieşeni

Muma Codrului
Muma Codrului- Locuri de poveste în județul Bihor

Situat în partea de nord-vest a ţării, înconjurat de un relief foarte diversificat, judeţul Bihor găzduieşte o multitudine de peşteri şi trasee montane, oraşe deosebite, staţiuni montane, de relaxare, balneoclimaterice, cascade, biserici, cetăţi şi chei, pe care nu ar trebui să le ratezi, odată ce ajungi aici. Poți vedea aici ce am vizitat noi: https://instatravel.ro/category/obiective-turistice-romania/crisana/

Această zonă binecuvântată de peisaje ce alcătuiesc o adevărată atracţie turistică, este considerată o oază de linişte pentru locuitorii ei şi nu numai, unde îţi poţi „oxigena” gândurile şi te poţi relaxa într-un ambient plăcut şi primitor. 

Iar pentru ca şederea ta să fie cât mai plăcută, acest articol cu cele 5 locuri de poveste pe care să le încerci în călătoria ta în județul Bihor îţi este la îndemână pentru a alege un spaţiu care să-ţi rămână mult timp în minte şi în suflet.

Cauți altă cazare în județul Bihor?

Booking.com

Locații potrivite pentru mers cu cortul

Citește

Cazări deosebite din România

Citește

Obiective turistice din Transilvania

Citește

Cabane inedite la poalele munților

Citește

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Ne găsești și pe InstagramFacebook sau YouTube. Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Colaborează cu noi: www.nordiczen.ro 

Să ne auzim cu bine!

Autor Articol: © Berteanu Daria – Nicoleta

Foto:© Booking.com