Sasca 62 nu este doar o cazare, este un loc în care te simți acasă, zici că este casa ta de vacanță din Cheile Nerei! A fost pentru prima dată când am trăit un astfel de sentiment la o cazare. Dacă ar fi fost posibil am fi cumpărat-o și ne-am fi mutat acolo, atât de mult ne-a plăcut!
Am poziționat această cazare în Top 3 cele mai frumoase cazări în care am stat noi până acum, din România.
Mi-am dat seama din pozele de pe Booking că va fi o cazare frumoasă, dar realitatea a fost cu mult peste așteptări! Nici cuvintele nu cred că o să-mi ajungă pentru a descrie bijuteria pe care au reușit oamenii aceștia minunați să o creeze acolo!
De cum intri pe poartă ai impresia că te teleportezi în cea mai pretențioasă locație din Europa! Singurul cuvânt care poate descrie acest loc și starea de bine pe care o simți odată ajuns acolo este cuvântul danez Hygge.
Felicitări Sasca 62! Ați reușit să transmiteți energia aceea pură, inocentă și veselă în toată căsuța! Mi-ar plăcea într-o zi să vă cunosc și să aflu și povestea din spatele acestui proiect minunat.
Cum ajungi la Sasca 62?
Sasca 62 (maps) este situată foarte aproape de parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, în satul Sasca Montană, din județul Caraș-Severin, la doar câteva minute de mers pe jos de locul din care începe traseul spre Cascada Șușara.
Proprietatea se află la o distanță de 134 km de Timișoara, 399 km de Cluj, 496 km de Brașov, respectiv 536 km de Bucuresti, în ciuda distanțelor destul de mari, îți garantez faptul că vizita merită fiecare km stat în trafic.
Sasca Montană este un sat mic, pitoresc, în care timpul pare că s-a oprit în loc, iar natura ce-l înconjoară ascunde peisaje uimitoare. La capitolul magazine nu vei găsi varietăți prea mari de produse, Oravița ar fi cel mai apropiat oraș de această locație din care te poți aproviziona dacă stai mai multe zile.
Sasca 62 - Impresii de călătorie
Am vizitat multe cazări frumoase în România, dar la Sasca 62 este pur și simplu un vis, zici că te teleportezi într-un alt loc, undeva prin Elveția, Norvegia, Danemarca, în orice caz nu în România.
Sunt mici detalii care fac o mare diferență atât în design, cât și ca gesturi, spre exemplu cafeau foarte bună oferită din partea casei – momentul acela când ieși în curte, dimineața sau după un traseu, cu o cafea bună și-ți tragi sufletul este de neprețuit – sau coșul cu daruri pe care gazda ni l-a lăsat pe masă cu un Prosecco, o lumânare parfumată și un borcănel cu miere.
Nu știu dacă am mai menționat în articolele anterioare, dar eu am o mică pasiune pentru design-ul interior, mai ales pentru cel în stil nordic sau industrial, din acest motiv am și apreciat atât de mult această cazare, cu atât mai mult cu cât este în Cheile Nerei!
Până acum câtiva ani în această zonă se găseau doar cazări cu toaletă în fundul curții și fără prea multe facilități cu care suntem noi, cei de la oraș, obișnuiți, iar acum, în prezent, Sasca 62 depășește cu mult standardele pretențioase de la oraș!
Culorile mobilierului sunt calme și naturale, iar pe alocuri nuanțele calde și moi ale lemnului natural completează armonios tot decorul. În cantități mult mai mici au folosit câteva culori intense, care fac ca totul să fie vesel, o casă de adulți, dar cu spirit de copii!
Peste tot sunt poziționate câteva lucruri pentru cei mici, câteva creioane colorate, sau o mică jucărioară, o cărticică, etc, astfel că, oriunde te-ai afla în această casă găsești ceva cu care să le atragi atenția celor mici.
Eu nu am copii, dar recunosc, această cazare m-a făcut să visez la ziua în care voi avea, parcă îi și vedeam alergând pe acolo.
Compartimentare Sasca 62: La parter este un dormitor matrimonial, 1 baie și zona open space bucătărie + living cu tavan înalt – cu ieșire pe terasă – ador ușile acelea imense din sticlă și tavanul înalt cu bârnele de lemn de la casa originală.
Pe o scară de lemn se poate urca în mansardă unde este amenajat spațiul de joacă/dormit pentru copii.
Mai ții minte nopțile de vară de la țară? Când dormeai cu geamul deschis larg și liniștea aceea profundă era „deranjată” doar de cântecul greierilor? La fel de magic a fost și aici.. nu am mai dormit așa de bine de zile bune…
În curtea acestei proprietăți sunt 2 căsuțe, cea mare în care am stat noi și un studio – o căsuță mai mică, romantică, concepută în același stil nordic, cu 1 singur dormitor, perfectă pentru adolescenți sau cuplurile fără copii.
Curtea nu a fost nici ea neglijată, totul este foarte atent poziționat și bine întreținut, au acordat atenție deosebită până și grătarului, care eu initial am crezut ca este o pălărie imensă, de decor :)) De când am fost la Muzeul Pălăriilor din Harghita visez numai pălării gigantice 🙂
Noaptea am încheiat-o cu niște marshmallow și admirând stelele, pot să-ți spun că a fost o experiență și o zi magică, așa cum ar trebui să fie toate vacanțele.
Date de contact Sasca 62
Cei de la Sasca 62 nu au site propriu, cont de Instagram sau Facebook, însă îi poți găsi pe Booking aici sau Airbnb aici.
De asemena îi poți contacta direct sau pe whatsapp la numărul de telefon 0724.430.713.
Poți petrece aici câteva zile bune fără să te plictisești, în zonă sunt numeroase trasee turistice, vei găsi la cazare o harta cu traseele turistice, poți organiza seara ce vei face următoarea zi.
Obiective și atracții turistice de vizitat în zonă
Cheile și Cascada Șușara
Sasca 62 se află la doar câteva minute de mers pe jos de punctul de start al traseului ce duce la Cheile și Cascada Șușara, un traseu pe care trebuie musai să-l faci dacă ajungi în zonă. Am scris toate detaliile aici: https://instatravel.ro/cheile-si-cascada-susara/
Cascada La Văioaga
Una dintre cele mai apreciate cascade din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița este Cascada La Văioaga. Poți ajunge la ea cu mașina sau pe jos, găsești detalii în acest articol: https://instatravel.ro/cascada-la-vaioaga-lacul-ochiul-beiului/
La Tunele
Dacă îți plac drumețiile mai lungi poți ajunge pe jos din Sasca Romană până la Podul Bei, trecând prin cele 7 tunele săpate în piatră. De asemenea poți ajunge și cu mașina, sunt în drum spre Cascada La Văioaga.
Lacul Ochiul Beiului și Cascada Beușnița
Cel mai frecventat traseu din Chiele Nerei, peste 80.000 de turiști ajung aici anual. Este de preferat să mergi primăvara. Găsești toate detaliile în acest articol: https://instatravel.ro/cascada-la-vaioaga-lacul-ochiul-beiului/
Cheile Nerei
Cheile Nerei sunt cele mai lungi chei din România (23 km) și poate și cele mai impresionante. Poți admira aceste chei într-o tură de rafting pe Nera, ocazia cu care poți vizita și următorul obiectiv turistic.
Lacul Dracului
Amplasat într-un cadru natural uluitor, chiar sub o stâncă, Lacul Dracului atrage turiștii ca un magnet, datorită culorii și a peisajului pe care îl oferă.
Cea mai veche cale ferată din România: Anina – Oravița
Cea mai veche cale ferată din România se găsește între Anina și Oravița, iar trenul este încă autentic. Călătoria este spectaculoasă datorită numărului mare de tuneluri prin care trece trenul în timpul călătoriei.
Descoperă mai multe atracții turistice din Banat: https://instatravel.ro/ obiective-turistice-banat/.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Cazează-te la Sasca 62 și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.