Barcelona este un oraș de care m-am îndrăgostit într-un city break de doar 4 zile. Mi-a plăcut atât de mult încât mi-am imaginat și că aș putea locui acolo.
Adevărul este că, nu ai cum să nu te îndrăgostești de capodoperele lui Gaudí, de străduțele medievale din cartierul gotic sau de plajele Mediteranei ori de aroma unui tapas proaspăt gătit și obiceiul localnicilor de a ieși la socializare la un pahar de vin și un tapas în fiecare seară.
În acest articol am pregătit o listă cu cele mai frumoase obiective turistice de vizitat în Barcelona. Așa cum te-am obișnuit am organizat lista în ordinea în care atracțiile turistice apar pe hartă, astfel încât informațiile să-ți fie ca un ghid de călătorie.

Cuprins
I. Top 30 obiective turistice de vizitat în Barcelona
Înainte de toate este foarte important să știi faptul că Barcelona este unul dintre cele mai vizitate orașe ale Europei, motiv pentru care este foarte aglomerat chiar și în extrasezon.
Din aceste considerente, pentru a evita pierderea de timp și cozile kilometrice, la cele mai vizitate obiective turistice este necesar să-ți achiziționezi biletele de vizitare din timp, pentru o zi anume și un interval orar specific.
Spre exemplu dacă mergi într-un city break de 3-4 zile, riști să nu poți vizita atracții turistice importante precum Parcul Güell, Sagrada Família, Casa Batlló, Casa Milà și multe altele, deoarece nu vei găsi bilete disponibile în timpul călătoriei tale sau în intervalul orar dorit.
Iar pentru a ști în ce zile și la ce ore să-ți cumperi biletele trebuie să-ți organizezi itinerariul foarte bine de acasă, eventual cu câteva săptămâni înainte, dar pentru asta îți sar eu în ajutor cu acest articol.
Noi am stat în Barcelona 4 zile, timp în care am colindat orașul în toate direcțiile și am mers pe jos de ne dureau picioarele, dar e atât de frumos încât crede-mă că nu vrei să ratezi nimic.
Ziua 1 - City Break Barcelona
Pentru a vizita obiectivele turistice din prima zi nu am avut nevoie să ne deplasăm cu mijloace de transport în comun, asta pentru că am avut cazarea foarte aproape de centru, iar atracțiile turistice se află la distanțe foarte mici unele de altele. Vezi aici harta cu obiectivele turistice din prima zi.
1. Casa Vicens
Ne-am început călătoria din Barcelona prin a vizita prima lucrare importantă a lui Antoni Gaudí: Casa Vicens.
Casa a fost construită între 1883 și 1885 și este un exemplu uimitor de arhitectură modernistă timpurie. Această vilă colorată impresionează prin fațada sa vibrantă, decorată cu plăci ceramice și influențe orientale. Poți cumpăra online un bilet de vizitare la Casa Vicens cu audio ghid și skip the line de aici. Trebuie să alegi o zi și un interval orar specific.



2. Casa Milà - La Pedrera
De la Casa Vicens am pornit spre Casa Milà, însă pe drum am făcut un mic popas să admirăm Casa Comalat, tot o capodoperă Gaudí. Aceasta nu poate fi vizitată în interior, însă poate fi admirată fațada impresionantă, atenție, pe partea din spate a clădirii.

De la Casa Comalat am intrat pe Passeig de Gràcia, care este una dintre cele mai elegante și faimoase străzi din Barcelona, cunoscută pentru arhitectura sa modernistă spectaculoasă și pentru magazinele de lux. Este considerată a fi cea mai scumpă stradă din oraș și a doua cea mai scumpă din Spania, și nu este de mirare, pentru că aici se află cele mai renumite case din Barcelona, inclusiv Illa de la Discordia, despre care voi povesti un pic mai târziu.
Prima oprire am făcut-o la Casa Milà (cunoscută și ca La Pedrera), ultimul proiect realizat de Gaudí, care nu este o clădire religioasă.
Această casă se remarcă prin fațada sa ondulată și acoperișul spectaculos, unde am găsit faimoasele coșuri în formă de fum de pe acoperșul clădirii.
Interiorul este la fel de impresionant, tot în linii ondulate cu apartamente moderniste și o curte interioară luminoasă. Poți cumpăra online un bilet de vizitare la Casa Milà cu audio ghid și skip the line de aici. Trebuie să alegi o zi și un interval orar specific.




3. Casa Batlló
La doar 7 minute distanță de La Pedrera, se află Casa Batlló, una dintre cele mai iconice clădiri din Barcelona și preferata mea. Această casă pare desprinsă parcă din povești. La interior, Gaudí a folosit forme fluide și o lumină naturală spectaculoasă, forme inspirate din natură.
Pentru a vizita Casa Batlló este necesar să achiziționezi un bilet online din timp. Poți achiziționa biletul de aici.






4. Casa Amatller
Parte din faimosul Illa de la Discordia (Blocul Discordiei), Casa Amatller este una dintre cele trei capodopere moderniste care definesc acest cvartal unic din Barcelona.
Acest loc poartă numele de Blocul Discordiei datorită stilurilor contrastante ale celor trei mari arhitecți care au lucrat aici: Lluís Domènech i Montaner (Casa Lleó Morera – nu se vizitează), Josep Puig i Cadafalch (Casa Amatller) și Antoni Gaudí (Casa Batlló).
Casa Amatller îmbină elemente ale stilului neogotic catalan cu influențe flamande, iar fațada sa sculptată și acoperișul în formă de trepte o fac să iasă în evidență în peisajul urban. Interiorul său păstrează mobila originală și detalii ornamentale fascinante, oferind o incursiune autentică în atmosfera Belle Époque a Barcelonei. Poți cumpăra un bilet de vizitare de aici.


5. Piața Cataluña
După ce am vizitat și Casa Amatller, am continuat pe Passeig de Gràcia admirând magazinele de lux, până ce am ajuns în Plaça de Catalunya, piață ce face legătura cu cea mai renumită stradă pietonală din Barcelona, La Rambla.


6. La Rambla
Nu există nici un turist care să viziteze Barcelona și să nu ajungă pe La Rambla, cea mai faimoasă promenadă a orașului.
Aici am găsit artiști stradali, terase animate, magazine diverse și trebuie să recunosc că este locul ideal pentru o plimbare relaxantă unde să descoperi farmecul orașului. Pe La Rambla am mâncat cea mai bună înghețată din toată lumea, din cele încercate de mine până acum.


7. La Boqueria
Așa cum spuneam, La Rambla este locul perfect pentru o pauză de masă, fie la unul dintre restaurente, fie în cea mai faimoasă piață din oraș, La Boqueria, unde am găsit o explozie de culoare și arome, de la fructe exotice, tapasuri delicioase, fructe de mare proaspete și produse locale, perfecte pentru o gustare rapidă.




8. Palatul Güell
Am încheiat plimbarea pe La Rambla cu o vizită la o altă capodoperă semnată tot Gaudí, și anume Palau Güell.
Acesta este un palat modernist, cu un interior opulent, cu detalii gotice și un acoperiș spectaculos, unde am descoperit alte hornuri colorate specifice arhitectului. Poți cumpăra un bilet de vizitare de aici.



9. Catedrala Sfintei Cruci și a Sfintei Eulalia (Catedral de Barcelona)
Am părăsit La Rambla și ne-am continuat plimbarea prin cartierul gotic, cu o prima oprire la Catedrala Barcelonei. O bijuterie a arhitecturii gotice ce impresionează prin fațada sa grandioasă și interiorul spectaculos.



10. Bazilica Santa Maria del Mar
La doar 8 minute de mers pe jos de Catedral de Barcelona, se află o altă biserică gotică la fel de impresionantă, Bazilica Santa Maria del Mar.

11. Muzeul Picasso din Barcelona
Foarte aproape de Bazilica Santa Maria del Mar se află Muzeul Picasso, un loc perfect dacă iubești arta.
Muzeul găzduiește peste 4.000 de lucrări ale artistului, oferind o privire detaliată asupra evoluției sale creative, de la primele schițe la capodoperele sale cubiste.
12. Cartierul Gotic
Am încheiat prima zi din Barcelona luând la pas toate străduțele din cartierul gotic, un labirint de străduțe medievale. Îți recomand să nu ratezi Plaça Sant Jaume, Plaça del Rei, Plaça de Sant Felip Neri și Muralla Romana de Barcelona.
Pe lângă clădirile vechi și piețele pitorești am găsit aici și baruri cochete, dar și terase ce serveau tapasuri delicioase la fiecare colț de stradă, așa că e un loc numai bun pentru servit cina.


În drum spre cazare am făcut un mic popas la Catedrala Sagrada Família, de unde urma să ne începem plimbarea a doua zi, asta pentru că ne doream să o admirăm și pe timp de noapte.

Ziua 2 - City Break Barcelona
În ziua 2 a fost necesar să folosim și mijloacele de transport în comun, așa că un abonament valabil pentru 1 zi la transportul în comun este util pentru această zi. Aici harta pentru ziua 2.
13. Catedrala Sagrada Família
Așa cum spuneam, ziua 2 am început-o de la celebra Catedrala Sagrada Família, un loc ce nu cred că mai are nevoie de nici o descriere. Este cu siguranță simbolul orașului, dacă nu chiar simbolul Spaniei.
Această bazilică nefinalizată este considerată capodopera absolută a lui Gaudí. Interiorul său este absolut impresionant, iar fațadele sale sculpturale te vor lăsa fără cuvinte.
Este musai să o vizitezi și în interior. Poți cumpăra un bilet de vizitare de aici, îți recomand să faci rezervarea cu câteva săptămâni sau chiar luni înainte și încearcă să alegi o zi însorită.






După ce vei termina de admirat această capodoperă, mergi și în Plaça de Gaudí pentru încă un rând de fotografii.

Tips: Ferește-te de toate terasele, cafenelele sau shopurile din jurul Sagradei, fiind un loc atât de popular prețurile sunt exagerate, iar calitatea serviciilor lasă mult de dorit. Noi ne-am luat țeapă și am mâncat acolo, a fost cel mai scump și singura masă proastă din toată vacanța prin Barcelona. Abia după ce am plecat de la masă am realizat că aveau meniuri speciale pentru turiști și meniuri pentru localnici, evident prețurile erau triple la turiști.
14. Recinte Modernista de Sant Pau
Unul dintre locurile pe care majoritatea turiștilor îl ratează este fostul spital Sant Pau, un complex arhitectural spectaculos, situat la doar câțiva pași de Sagrada Família. Deși este o adevărată bijuterie a modernismului catalan, multe ghiduri de călătorie nu îl menționează.
Dacă ajungi în Barcelona, acest loc trebuie să fie pe lista ta. Poți cumpăra un bilet de vizitare de aici.



15. Parc Güell
O altă atracție turistică despre care nu trebuie să spun prea multe, pentru că este cunoscut în toată lumea, este Parcul Güell. Un furnicar de turiști vin în fiecare zi aici pentru a vizita lumea de basm creată de Gaudí.
Aici se poate admira șopârla lui Gaudí, cunoscută și sub numele de „El Drac” (Dragonul) sau „Salamandra”. Această șopârlă colorată, acoperită cu mozaicuri din tehnica trencadís (bucăți sparte de ceramică), este situată pe scara principală a parcului, aproape de intrare.
Pe lângă acest simbol, parcul ne-a cucerit cu aleile sale sinuoase, mozaicurile colorate și faimoasa bancă în formă de șarpe ce oferă priveliști deosebite asupra orașului. Poți cumpăra un bilet de acces de aici.







16.Tibidabo
Pe Muntele Tibidabo am găsit cel mai înalt punct al Barcelonei, iar pentru a ajunge sus am mers cu un funicular, însăși plimbarea cu acesta este o atracție turistică.
Odată ajunși sus am admirat o panoramă impresionantă asupra orașului, dar și Biserica Sagrat Cor, care domină peisajul de la înălțime. Pentru cei dornici de senzații tari, lângă biserică este amenajat și un parc de distracții.




17. FC Barcelona Museum
FC Barcelona Museum – un loc obligatoriu pentru fanii fotbalului, acest muzeu îți oferă ocazia să descoperi istoria legendară a clubului FC Barcelona, trofeele sale și vestiarele echipei.
Pe mine personal nu m-a impresionat așa de tare, însă lui Adi i-a plăcut tare mult. Ne-a părut rău că nu era nici un meci în ziua în care am ajuns noi acolo, ne-ar fi plăcut mult să vedem unul.

18. Satul Spaniol
Penultima oprire din ziua 2 a fost în Satul Spaniol – un muzeu în aer liber. Poble Espanyol recreează arhitectura tradițională a diferitelor regiuni din Spania, oferind o experiență autentică a culturii și meșteșugurilor locale.
Pe mine m-a dus cu gândul la Sighișoara noastră, asta ca să îți dai seama și cam cât de mare este. Aici am găsit mai multe terase, unde am putut servi și cina.




19.Fântâna Magică din Montjuïc
Am încheiat ziua 2 cu un spectacol fascinant de lumini, apă și muzică la Fântâna Magică din Montjuïc.

Ziua 3 - City Break Barcelona
În ziua trei am avut nevoie să folosim autobuzul doar până la primul obiectiv turistic și la finalul zilei pentru a ne întoarce de la plajă acasă, în rest am folosit cele două teleferice. Las aici link hartă pentru atracțiile turistice din ziua 3.
20. Muzeul Național de Artă al Cataloniei
În ziua 3 am revenit pe dealul din Montjuïc, la Muzeul Național de Artă al Cataloniei, muzeu ce impresionează prin colecția sa vastă de artă romanică și gotică. Ne-a plăcut foarte mult că de aici putem admira orașul de sus.



21. Estadi Olímpic Lluís Companys
La doar 6 minute distanță de mers pe jos de muzeul de artă se află stadionul care a găzduit Jocurile Olimpice din 1992, Estadi Olímpic Lluís Companys. În prezent stadionul este folosit pentru concerte și evenimente mari.



22. Telefericul din Montjuïc
De la stadion am continuat către Telefericul din Montjuïc, (maps aici) teleferic ce ne-a purtat către un castel tare fain. Vederea panoramică din telegondolă asupra Barcelonei este wow, recomand experiența cu mare drag. Pentru cei cu rău de înălțime, există și varianta de a urca cu autobuzul.
A fost prima telegondolă cu care eu am mers care are stație intermediară, atenție trebuie să cobori la capăt, adică la a doua oprire pentru a ajunge la castel.

23. Castelul Montjuïc
Odată ajunși sus pe deal, am descoperit Castelul din Montjuïc, o fortăreață istorică ce oferă priveliști impresionante către oraș, dar și către port, este un loc de neratat dacă ajungi în Barcelona.





24. Grădinile Mirador și Mossèn Costa i Llobera
De la castel am luat înapoi telecabina, dar doar pentru o stație, și am coborât aici, la Grădinile Mirador, de unde am continuat către altă grădină spectaculoasă, cu una dintre cele mai mari colecții de cactuși și plante suculente din Europa, perfectă pentru o plimbare relaxantă, Grădina Mossèn Costa i Llobera.


25. Teleferic Port
De la cea de a doua grădină am decis să coborâm la plajă pe o altă linie de teleferic, adică am urcat de aici și am coborât la capăt, adică aici. Linia acestei telecabine este mult mai înaltă, oferind o experiență de neuitat, dar și nodul din stomac cauzat de înălțime este mare, însă merită să-ți învingi teama pentru peisajele fabuloase.



26. Plaja Barceloneta
Telecabina ne-a lăsat undeva în apropierea celei mai populare plaje din Barcelona, Plaja Barceloneta, un loc perfect pentru relaxare, sporturi nautice și apusuri de neuitat.


Ziua 4 - City Break Barcelona
În ziua 4 ai nevoie de transport în comun doar pentru a ajunge la primul obiectiv turistic și pentru a te întoarce la cazare, ori pentru a ajunge la aeroport. Las aici link hartă ziua 4.
27. Palatul Muzicii Catalane
Unul dintre cele mai frumoase teatre moderniste din lume, Palatul Muzicii Catalane poate fi vizitat chiar dacă nu participi la un concert, dar doar în prima parte a zilei, așa că ne-am început călătoria din ultima zi de vacanță prin Barcelona de aici.
Interiorul te va lăsa pur și simplu fără cuvinte, este una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș. Poți achiziționa un bilet de vizitare de aici.



28. Arcul de Triumf din Barcelona
Cu imaginile superbe de la palatul muzicii în minte, am continuat pe jos către un alt simbol al Barcelonei, și anume, către Arcul de Triumf, construit în stil neomaur. Acesta marchează intrarea în Parc de la Ciutadella și ne-a purtat către următorul obiectiv turistic.

29. Parcul Ciutadella și Grădina Zoologică din Barcelona
Am traversat Parcul Ciutadella și am mers către Grădina Zoologică din Barcelona, ce găzduiește peste 4.000 de animale din peste 400 de specii, incluzând gorile, elefanți, delfini, lei, reptile și păsări exotice.
A fost cea mai impresionantă grădină zoologică pe care am vizitat-o, am văzut pinguini, păsări flamingo, hipopotami și multe alte animăluțe pe care nu le mai văzusem vreodată. Dacă vrei să ajungi pe aici, ia în considerare că acest zoo este foarte mare și vei avea nevoie de câteva ore ca să vezi tot. Poți rezerva un bilet online de aici.


30. Acvariul și Portul din Barcelona
De la zoo am mers la pas către Acvariul din Barcelona, care este unul dintre cele mai mari acvarii din Europa, unde poți descoperi fauna marină mediteraneană și un impresionant tunel subacvatic.
Aici mi-a plăcut cel mai mult evident tunelul, pentru că pe deasupra noastră înotau rechini, pisici de mare și multe alte specii de pești. A fost superb, recomand! Poți rezerva un bilet online de aici.





Ne-am încheiat city-breakul prin Barcelona cu o plimbare prin Marina Port Vell, un loc plin de ambarcațiuni care mai de care mai scumpe și mai frumoase.

II. Concluzii și impresii de călătorie din Barcelona
Barcelona este un oraș impresionant, ce te va cuceri la fiecare pas cu arhitectura sa unică în lume. Din punctul meu de vedere clar merită să faci efortul financiar de a veni să vizitezi acest oraș plin de culoare.
Spun efort financiar pentru că Barcelona nu este un oraș deloc ieftin, dacă aduni toate biletele de vizitare de la obiectivele turistice o să descoperi că banii vor zbura rapid din cont, dar crede-mă pe cuvânt că merită, mai ales dacă adori operele lui Gaudí.
Alt lucru de care te vei îndrăgosti în Barcelona este relaxarea localnicilor și felul lor de a socializa seară de seară la terasă, servind câte un tapas și un pahar de vin.

Ce să mai, intră aici și vezi ce oferte sunt disponibile la bilete de avion în perioada următoare.

III. Unde te cazezi în Barcelona?
Cazări cu buget redus
Dacă ești în căutarea unei cazări cu buget redus, atunci îți recomand Hotel Lincoln Lounge, dar și Hostal Alogar, Hotel BESTPRICE Diagonal sau Live & Dream ar putea fi câteva opțiuni grozave pentru tine.
Cazări de tip mediu
Dacă ești în căutarea unei cazări de tip mediu, atunci câteva opțiuni ar fi: Four Points, Hotel Cantón, Casa Gracia Apartments, Casa Veganto, Labtwentytwo Barcelona, Citytrip Palau de la Música sau Oriente Atiram Hotel.
Cazări premium
Din seria cazărilor premium din Barcelona fac parte: Hotel Casa Sagnier, Ohla Barcelona, The One Barcelona GL sau ME Barcelona.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Descoperă frumusețea orașului Barcelona și împărtășește experiența cu noi pe instagram!
Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.