8 Cazări deosebite din Transilvania pe care să le încerci

Cu o istorie şi o cultură care nu încetează să ne impresioneze, cu biserici, cetăţi şi privelişti de o frumuseţe aparte, Transilvania a fost şi este considerată una dintre cele mai apreciate regiuni ale României când vine vorba de călătorii memorabile. 

Cunoscută pentru miturile sale în întreaga lume, Transilvania, atrage anual foarte muți turiști, atât din colţişoarele ţării noastre, cât şi din străinătate, care odată ajunşi aici, descoperă un spaţiu în care medievalul se îmbină cu modernitatea, iar peisajele ascund tainele istorice ale locului.

În acest articol am inclus 8 cazări deosebite din Transilvania pe care să le încerci dacă ajungi pe aici vara aceasta.

8 Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania

1. Splendor in the forest

Localizată doar la 1,3 km de Piaţa Sfatului din Braşov, în apropierea unor atracţii turistice impresionante ale oraşului, vila Splendor in the forest îşi aşteaptă oaspeţii într-o atmosferă magică, elegantă, retrasă, departe de zgomotele urbane. 

Spaţiul pune la dispoziţia călătorului o mulţime de facilităţi în ceea ce priveşte bunăstarea lui pe tot parcusul cazării, atât în interior, dispunând de saună şi jacuzzi, precum şi în exterior, unde se poate bucura de relaxare şi linişte în ambientul unei privelişti superbe asupra Braşovului. 

Un bonus asigurat iubitorilor de animale este acela că vor avea şansa de a-şi petrece timpul şi aici alături de patrupezii lor îndrăgiţi.

Poți rezerva această proprietate pe Booking aici. Cabana este recomandată pentru grupuri de 8 persoane, prețul unei nopți de cazare pornește de la 200 lei/pers/noapte, în funcție de sezon.

Splendor in the forest - Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania - Splendor in the forest

2. Domeniul Dracula Daneș

Aflată la 37 km de Târgu-Mureş şi la 8 km de Sighişoara, Domeniul Dracula Daneş îşi pofteşte oaspeţii într-un cadru fascinant, care se învârte în jurul echitaţiei. 

Găzduind o întreagă herghelie de cai, turiştii care se vor caza aici, vor avea şansa de a admira peisajele transilvănene în drumeţii călare. Pe langă acest lucru, călătorii vor avea parte de o şedere plăcută, cu mâncare şi băutură specifice zonei vizitate. 

Este un spaţiu ideal pentru iubitorii de animale, atât domestice, cât şi sălbatice, oferind o experienţă de neuitat!

Tariful pentru o noapte de cazare pornește de la 200 lei/noapte, în funcție de sezon. Rezervă o cameră pe Booking aici.

Domeniul Dracula Daneș - Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania - Domeniul Dracula Dane

3. Conacul Archia

Conacul Archia se află într-o zonă rurală liniștită, la 5 km de Deva și oferă camere cu aer condiționat și acces gratuit la internet WiFi. Acesta oferă numeroase activități de agrement şi are o piscină în aer liber şi o saună.

Printre numeroasele activități de agrement disponibile se numără echitație și drumeții. 

Oaspeții pot savura o serie de mâncăruri tradiționale românești, maghiare și internaționale la restaurant.

Fă o rezervare pe Booking aici.

Conacul Archia - Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania - Conacul Archia

4. Hotel Roser House Boutique

Cu o vedere spectaculoasă asupra lacului Colibița, datorită facilităților puse la dispoziție: teren de tenis, piscină în aer liber şi interior, saună, centru SPA şi wellness, mini-cinema, hidrobiciclete, biliard, etc., Hotelul Roser House Boutique este alegerea perfectă, când vine vorba de cazări deosebite din Transilvania.

Localizat la 31 km de Bistriţa şi 40 km de Vatra Dornei, situat pe malul Lacului Colibiţa, spaţiul impresionează prin designul său luxos şi pitoresc, prin peisajele fascinante, perfecte pentru fotografii. Oaspeţii hotelului beneficiază de o şedere fastuoasă, care le va face călătoria, cel mai probabil, una de vis.

Rezervă o cameră pe Booking aici.

Hotel Roser House Boutique - Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania - Hotel Roser House Boutique

5. Pensiunea Soarelui

Odată ajunși în Fundata, turiștii aleg adesea să se cazeze la Pensiunea Soarelui, a cărei aşezare beneficiază de o privelişte aparte asupra Munţilor Piatra Craiului şi Bucegi.

Adăpostită într-un loc paşnic, departe de haosul oraşelor, pensiunea oferă avantajele unor drumeţii şi plimbări în aer liber cu bicicletele.

Tariful unei camere pornește de la 200 lei/noapte, în funcție de sezon. Rezervă o cameră pe Booking aici.

Pensiunea Soarelui - Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania - Pensiunea Soarelui

6. Cabanele VárLak

În număr de 6, casele la cheie, aşa cum mai sunt denumite, sunt situate Sub Cetate, la 18 km de Odorheiu Secuiesc, Harghita. Cu o aşezare minunată, fix pe malul râului Târnava Mare, cabanele Várlak reprezintă alegerea perfectă pentru o vacanţă intimă, dat fiind faptul că se închiriază în regim „la cheie”. 

Deşi par altfel la prima vedere, clădirile sunt dotate cu bucătării, băi în fiecare dormitor, living şi o grădină superbă. Afară, oaspeţii pot avea posibilitatea de a face grătar, dar şi de a se relaxa în ciubăr, iar copiii să se distreze în locul de joacă special amenajat. Locul este o experienţă pe care măcar o dată trebuie să o încercaţi.

Rezervă o cabană pe Booking aici.

Cabanele VárLak - Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania - Cabanele VárLak

7. Pensiunea Dealul Verde

Pensiunea Dealul Verde este așezată la poalele munţilor Făgăraş, în mijlocul pădurii. Un adevărat tărâm de poveste aş putea spune. Pensiunea, integral îngropată în pământ, doar cupolele rămase la vedere, reprezintă un loc ieşit din tiparele cunoscute, fiind de departe una dintre cele mai frumoase cazări deosebite din Transilvania.

Decorul căsuţelor este realizat manual de către cele două gazde, care uimesc prin creativitatea lor de a da naştere unui spaţiu de basm. 

Acest lucru se datorează şi ideii conform căreia, în funcţie de camera aleasă, vei fi transpus într-o altă lume, dat fiind faptul că fiecare cameră poartă un nume, unde se spune câte o poveste: Camera Agricultorului, Camera Fermierului, Camera Meşterului, Camera Artistului, etc.

Verifică disponibilitatea pe Booking aici.

Pensiunea Dealul Verde- Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania - Pensiunea Dealul Verde

8. Pensiunea Dacica

Într-o comună nu foarte cunoscută de oameni, dar care îşi ascunde si ea frumuseţile ei, în Boşorod, se află Pensiunea Dacica. Aceasta îşi propune să promoveze patrimoniul cultural şi istoric din zona cetăţilor dacice. 

Aici, oaspeţii se vor putea bucura de bucatele tradiţionale pregătite de bucătăresele locului, urmate de drumeţii către obiectivele naturale din apropiere. De asemenea, turiștii se pot relaxa citind o carte în biblioteca pensiunii. 

Este alegerea perfectă pentru pasionaţii de istorie, şi nu numai, care vor să descopere trecutul păşind pe meleagurile dacice.

Verifică disponibilitatea pe Booking aici.

Pensiunea Dacica - Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania - Pensiunea Dacica

Transilvania este în viziunea multor oameni, care i-au păşit pragul în dorinţa de a o descoperi, un colţ de Rai. Cultura, istoria, gastronomia, aspectele tradiţionale diferite de la oraş la oraş, de la sat la sat, binecuvântează spaţiul şi oamenii care îşi fac veacul aici şi care încearcă, ca prin găzduirea călătorilor, să-i facă să se simtă că aparţin acestor meleaguri. 

Fiind una dintre cele mai apreciate zone turistice din Europa, Transilvania nu a dezamăgit niciodată prin frumuseţile pe care şi le arată, prin fortificaţiile care aşteaptă a-şi spune poveştile vechi de sute de ani. 

Vezi aici o listă creată de noi cu topul obiectivelor turistie din această regiune din țara noastră: https://instatravel.ro/obiective-turistice-transilvania/

Următoarea ta călătorie asigurăţi-o fără regrete pe ţinuturile transilvănene, aici vei descoperi un alt tărâm. Iar pentru ca şederea ta să fie cât mai plăcută, acest articol cu cele 8 cazări deosebite din Transilvania îţi este la îndemână pentru a alege un spaţiu care să-ţi rămână mult timp în minte şi în suflet.

8 Cazări deosebite din Transilvania
Cazări deosebite din Transilvania

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Autor Articol: © Berteanu Daria – Nicoleta
Foto: © Booking.com 

1 thoughts on “8 Cazări deosebite din Transilvania pe care să le încerci”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top