Plaja Șuncuiuș – Marea de la munte din județul Bihor

Am tot auzit în ultima perioadă de plaja de la Șuncuiuș care te duce direct cu gândul la Thailanda, la exoticul Krabi. Ne-am dorit foarte mult să ajungem la această locație să vedem și noi cum este!

Plaja Șuncuiuș este situată în mijlocul naturii, la poalele munților Pădurea Craiului din Parcul Natural Apuseni, pe cursul mijlociu al râului Crișul Repede. Deși este o plajă amenajată, datorită amplasamentului și a dimensiunii reduse, pare mai degrabă o plajă sălbatică.

Plajă Șuncuiuș
Plajă Șuncuiuș

De ce să vizitezi Plaja Șuncuiuș?

La plaja Șuncuiuș vei găsi o zonă micuță, amenajată cu nisip fin ca la mare, cu câteva șezlonguri așezate strategic pentru a avea parte de relaxarea supremă.

Aici te vei conecta cu natura și te vei plimba cu mintea prin Thailanda sau alte locuri exotice, prima ta reacție când vei ajunge aici va fi doar, WOW, asta chiar este la noi?!

Plajă Șuncuiuș
Plaja Șuncuiuș

Este o locație grozavă, inedită, în care să îți petreci timpul liber, relaxarea este garantată datorită peisajul de excepție și a numărului mic de locuri disponibile. Comparativ cu o plajă de la mare sau dintr-o altă locație populară, aici este foarte liniște, totuși apa poate fi destul de rece, dat fiind faptul că se află în creierii munților.

În zonă mai poți face rafting pe Crișul repede sau via ferrata, sunt amenajate chiar lângă locație câteva trasee, pentru toate nivelurile de experiență. 

Plajă Șuncuiuș
Plaja Șuncuiuș

Video dronă 4k Plaja Șuncuiuș

Te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube și dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.

Tarif de vizitare Plaja Șuncuiuș

Închirierea șezlongului costă 15 lei, iar prețul unei nopți de cazare este în jur de 220 de lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun. Tariful se poate modifica în funcție de sezon.

Accesul la plajă este prioritar pentru clienții pensiunii Lavinia, și în măsura disponibilităților și pentru ceilalți turiști. Pentru acces și rezervare este necesar să urmați instrucțiunile de mai jos:

-Rezervarea de șezlong se face doar prin mesaj (data- numărul de șezlonguri dorite – nume), la numărul de telefon 0770641121.
-Rezervarea se face cu 1 sau 2 zile înainte și este valabilă doar cu confirmare, pentru a evita suprapunerile.
-După ora 11, rezervarea se pierde.
-Șezlongurile se ocupă în ordinea sosirii și se achită la barul pensiunii Lavinia.
-Nu permit accesul cu băuturi alcoolice/răcoritoare sau alte produse alimentare din exterior.
-Nu permit accesul cu pătură/rogojină/șezlong propriu.

* Informațiile privind tariful sau programul de vizitare sunt oferite orientativ, încercăm să le actualizăm periodic, însă ele pot suferi modificări.

Plajă Șuncuiuș
Plaja Șuncuiuș

Unde se află și cum ajungi la Plaja Șuncuiuș?

Plaja Șuncuiuș este situată în județul Bihor, la doar 64 de km de Oradea, 103 km de Cluj, la 230 de km de Timișoara și 544 de km de București. Din Turda vei merge spre Huedin – Negreni – Șuncuiuș.

Drumul este foarte accesibil, asfaltat, excepție făcând doar ultimii 2 km care nu sunt asfaltați, dar este un drum de țară care nu îți va ridica probleme. 

Cazare aproape de Plaja Șuncuiuș

La Plaja de la Șuncuiuș sunt două pensiuni în zonă unde vă puteți caza: Pensiunea Lavinia și Pensiunea Grădia. 

O altă pensiune prefertă de turiști, este Cabana Șuncuiuș.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Plaja Șuncuiuș și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

4 thoughts on “Plaja Șuncuiuș – Marea de la munte din județul Bihor”

 1. Cum putem face rezervare la plaja Suncuiusi? Ce hotel sau cabana este cel mai aproape de plaja. Cât ne costa 7 nopți, 2 persoane cu mic dejun sau all inclus?

  1. Buna ziua, aveți toate detaliile în articol: Sunt două pensiuni în zonă unde vă puteți caza: Pensiunea Lavinia și Pensiunea Grădia. O altă pensiune prefertă de turiști, este Cabana Șuncuiuș. Accesul la plajă este prioritar pentru clienții pensiunii Lavinia, și în măsura disponibilităților și pentru ceilalți turiști. Pentru rezervări și alte informații puteți suna direct la Pensiunea Lavinia la numărul de telefon: 0770.641.121.

 2. Arvatu Mihaela

  Îmi pare rău dar plajă fără apă nu merge. Apa Crișului e foarte rece. Nici măcar o piscină în care să te răcorești ? Nu mă îndoiesc de condiții dar piscina era primordială.

  1. Popescu Dan Catalin

   In perioada cand eram copil (anii 70) zona era cea preferata pentru a face baie in Cris. Apa era calda si nisipul fin. Dar dupa ce s-au dat in functiune barajele de la Valea Draganului si Munteni care uzinau apa la ore de maxim consum de energie electrica, introducand in circuit apa colectata din zona de fund a barajelor (apa cu o temperatura scazuta) e normal ca temperatura medie a apei Crisului sa produca insatisfactii celor care o utilizeaza.
   Nici modul in care au aparut pensiunile in acea zona nu este bine lamurit. Gurile rele din Suncuius spun ca primarul Gabor (agent veterinar) ar fi renuntat la statutul de localitate defavorizata a Suncuiusului pentru a facilita construirea unor facilitati turistice fostului lui sef, dr. veterinar ………… E ciudat cum si apele romane au tolerat „amenajarea malului” Crisului Repede in Suncuius, zona Frantura.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top