Am împachetat bagajele și vineri după muncă am fugit la munte. Ne doream să facem un traseu pe munte, dar să ne și relaxăm în inima naturii, să evităm Valea Prahovei, dar să fie și relativ aproape de București.
Am ales ca și locație Barajul și Lacul de acumulare Siriu, care se află la doar 3 ore.
Cum ajungi cu cortul lângă Lacul Siriu?
Trebuie să o iei pe ruta București-Ploiești-Vălenii de Munte-Nehoiu-Gura Siriului, iar de acolo faci stânga pe un drum forestier urmând săgeata care te îndrumă către Pensiunea Izvorul Bucuriei.
Cu grijă poți parcurge drumul forestier (350 m) cu orice tip de mașină, vei vedea pe partea dreaptă pensiunea si parcarea. Drumul este foarte bun, excepție făcând ultima porțiune.
Camere libere nu am găsit, deci nu îți pot da un review despre pensiune, din exterior arăta acceptabil. Noi am stat la cort (aproape off camp) și am avut un view superb!
Dacă nu ai cort și vrei să fii sigur că vei găsi cazare fă-ți rezervare aici din timp.
De ce să îți petreci vacanța la Siriu?
Lacul Siriu este un lac de acumulare de pe râul Buzău, aflat pe teritoriul comunei Siriu, format în urma construcției, în perioada 1982-1994, a barajului de la Siriu și a hidrocentralei Nehoiașu.
În urma construirii barajului, drumul național și-a schimbat ruta, ocolind lacul Siriu pe linia sa de contur , pentru acest scop construindu-se și multe viaducte.
Activități de făcut la Siriu:
-SUP-urile sunt la mare căutare (Stand Up Paddle sau vâslitul din picioare). Zice-se că se învață în 10 minute. Cum se întâmplă? Stai în picioare pe o placă specială și te ajuți de o padelă să înaintezi, simplu. În poze sunt cei de la Paddlex, momentan site-ul lor nu este gata, dar îi puteți suna la nr de telefon 0728253999 pentru o programare. Costul unei astfel de experiențe costă 170 lei/pers., se organizează ture de cel puțin 4 până la 10 persoane. Tura durează 3 ore și include echipamentul de protecție, husă protecție telefon, apă, pauză de gustare, fotografii, ghid;
-Dacă nu agreezi acest tip de activitate atunci te poți plimba cu barca pe lac sau cu pontonul plutitor, am văzut și foarte multe persoane cu caiace, trebuie să menționz si că înotatul este permis;
-Sunt numeroase trasee montane pe care le puteți parcurge la pas dacă ajungii în zonă. Noi am ales traseul cu marcaj triunghi albastru care duce la Lacul Vulturilor;
-Dacă preferi un traseu off road poți urca pe Vârful Malaia sau la Lacul Vulturilor, dar asigură-te că ai o mașină de teren corespunzătoare traseului, neapărat 4×4. Ai și varianta de a plăti și de urca cu o firmă specializată, întreabă la pensiune;
-Poți face plajă sau poți pescui;
-Nu în ultimul rând, tot în zona Siriu poți face rafting.
Unde ne-am cazat la Siriu?
Pensiunea Izvorul Bucuriei se află în Siriu și pune la dispoziție un bar, acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate, o terasă și o grădină. Toate camerele au TV cu ecran plat și canale prin satelit și baie privată.
Camping Izvorul Bucuriei – Zona special amenajată pentru corturi este imediat pe partea stângă, accesul cu mașina nu este posibil, va trebui să parchezi unde se vede în imaginea de mai sus.
Tarife Camping Siriu:
Cost intrare: 25 lei/pers./noapte
UPDATE august 2021: Tariful in weekend este de 75 lei/pers./noapte din care 25 lei reprezintă costul campării, iar pentru cei 50 de lei veți primi un vocher cu care puteți alege să participați la una din activitățile organizate de ei, cum ar fi: plimbare cu caiacul, cu SUP-ul, cu pontonul plutitor, etc. Dacă campezi 2 nopți, voucherul va acoperi integral costul activității alese.
Facilități Camping Siriu:
-Acces direct la Lacul Siriu;
-Ponton amenajat de unde se poate pleca în plimbare cu bărcuța, cu pontonul plutitor cu motor, cu caiacul sau cu SUP-urile;
-Spațiu foarte generos (îngrădit), ai de unde să îți alegi locul pentru campat cu view-ul perfect, dezavantajul este că terenul este destul de înclinat, însă sunt construite și câteva platforme de lemn unde poți pune cortul pe teren plat;
-Câteva foișoare special amenajate pentru luat masa, nu mai sunt în cea mai bună formă a lor;
-Toaleta campingului este amenajată la parterul pensiunii;
UPDATE AUGUST 2021, a fost amenajată (mai bine zis improvizată) o altă toaletă pentru camping, care nu este foarte grozavă, dar este funcțională. Dezavantajul este că și toaleta improvizată este tot lângă pensiune și noaptea te cam latră câinii când vrei să te duci, asta nu mi-a plăcut deloc!
-Locuri special amenajate pentru făcut focul/grătarul;
-O instalație de apă pentru a spăla vasele;
-Parcare gratuită, care se află între pensiune și camping, avantajul este că nu va asculta nimeni muzică de la mașină.
Dacă te trezești devreme te vor întâmpina căprioarele la gard
Reguli de bun simț dacă mergi cu cortul
-Nu asculta muzică sau dacă nu te poți abține, respectă-i pe cei din jurul tău și ține volumul la minim, iar după ora 22:00 oprește-o de tot. Motivul este cât se poate de banal, dacă ție îți place la nebunie un gen muzical (indiferent care ar fi acela), asta nu înseamnă că îmi place și mie, este valabil și invers. Profită de acele câteva ore petrecute în natură și ascultă mai degrabă cântecul greierilor și susurul apei.
-Ai grijă să nu pornești focul prea aproape de corturile din jurul tău, nici ție nu ți-ar plăcea să te afume vecinul sau să îți umple cortul de funinge sau să stai cu grija că îți ia foc cortul. Neaparat stinge focul/jarul cu apă când mergi la culcare și nu-l lăsa nesupraveghet niciodată.
-Poți lua cu tine un spray de urs cu piper, ține-l la îndemână și folosește-l doar în cazuri extreme, în nici un caz nu-l folosi în scop de distracție.
-Fii civilizat și nu arunca gunoaiele pe unde îți vine, du-le în locul special amenajat sau ia-le cu tine acasă și aruncă-le la tomberon.
-Dacă te știi că faci scandal atunci când bei prea mult, mai bine te abții sau păstrezi măsura.
Video dronă 4k Lacul Siriu?
Te invit să vizionezi filmarea 4k din dronă deasupra Lacușui Siriu. Nu uita sa te abonezi la calul nostru de YouTube aici!
Alte pensiuni în zona Siriu
Un colț de Rai se află în Lunca Jariştei și oferă cazare cu vedere la grădină, bar, lounge comun, grădină, facilități de grătar și terasă. Oaspeții cabanei au la dispoziție acces gratuit la internet WiFi și parcare privată gratuită.
Hecaș Villas este situată în Cașoca și oferă cazare în cabană cu terasă. Cabana are televizor cu ecran plat, 3 dormitoare și un living generos. Parcarea privată este gratuită. Se poate servi micul dejun tip bufet.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.