Cât am cheltuit în Malta? Buget de călătorie pentru 12 zile

După ce am publicat articolul cu itinerariul de 12 zile din Malta, cele mai multe întrebări pe care le-am primit au fost legate de cât am cheltuit în această vacanță. Las mai jos lista cu tot ceea ce am cheltuit noi, sper să te ajute să-ți calculezi bugetul de călătorie, iar dacă nu ai mai fost niciodată în Malta, îți recomand să citești și acest articol: https://instatravel.ro/ce-trebuie-sa-stii-inainte-sa-pleci-in-malta-20/.

Cuprins

1. Cât am cheltuit la obiectivele turistice din Malta + Programul de vizitare

Casa Rocca Piccola – Valletta = 2 x 9.5 euro = 19 euro

Program de vizitare zilnic (luni – sâmbătă) în intervalul orar 10-17. Duminica este închis. Pentru studenți tariful este de 6 euro. Mai multe detalii aici.

Itinerariu Malta - Valletta
Casa Rocca Piccola
Catedrala San Gwann – Valletta = 2 x 15 euro = 30 euro

Program de vizitare zilnic (luni – sâmbătă) în intervalul orar 9-16. Duminica este închis. Pentru copii / studenți tariful este de 12 euro. Pont: În timpul slujbelor intrarea este gratuită. Mai multe detalii aici.

Catedrala San Gwann - Malta
Catedrala San Gwann - Malta
Hipogeul Hal-Saflieni = 2 x 35 euro = 70 euro

Program de vizitare zilnic (luni – duminică) în intervalul orar 10-18. Pentru copii tariful este de 20 euro (12-17 ani) sau 15 euro (6-11 ani). Bilete se achiziționează online cu 2-3 luni înainte. Un bilet last minute luat de la ghișeu costă 50 euro. Mai multe detalii aici.

Itinerariu Malta - Hipogeul Hal-Saflieni
Hipogeul Hal-Saflieni
Fortul St. Angelo – Birgu = 2 x 10 euro = 20 euro

Program de vizitare zilnic (luni – duminică) în intervalul orar 10-18. Pentru copii (12-17 ani) și studenți tariful este de 6 euro, respectiv 4 euro pentru copii mici (6-11 ani). Mai multe detalii aici.

Itinerariu Malta - Birgu - fortul St. Angelo
Fortul St. Angelo
Wignacourt Museum – Rabat = 2 x 6 euro = 12 euro

Program de vizitare zilnic (luni – duminică) în intervalul orar 09:30-17. Pentru studenți și copii (12 ani +) tariful este de 4.5 euro, iar pentru copii mici (7-11 ani) este de 3.5 euro. Mai multe detalii aici.

Itinerariu Malta - Rabat
Wignacourt Museum
Popeye Village = 2 x 22 euro = 44 euro

Program de vizitare zilnic (luni – duminică) în intervalul orar 09:30-17:45. Pentru copii (3-12 ani) tariful este de 16 euro. În prețul biletului sunt incluse toate facilitățile complexului, inclusiv șezlongurile. Mai multe detalii aici.

Itinerariu Malta - Popeye Village
Popeye Village
Excursie Blue Grotto = 2 x 10 euro = 20 euro

Program organizare excursii zilnic (luni – duminică) în intervalul orar 09:00-17:00 (aprilie – octombrie) și 09:30-15:30 (noiembrie – martie). Pentru copii (3-10 ani) tariful este de 5 euro. 

Itinerariu Malta - Blue Grotto
Excursie Blue Grotto
Limestone Heritage = 2 x 9 euro = 18 euro

Program de vizitare zilnic (luni – vineri) în intervalul orar 09-16, iar sâmbăta 09-12. Duminica este închis. Pentru studenți tariful este de 6 euro, iar pentru copii 3 euro. Online biletele sunt mai ieftine, detalii aici.

Itinerariu Malta - Limestone Heritage
Limestone Heritage
Templele Megalitice = 2 x 10 euro = 20 euro

Program de vizitare zilnic (luni – duminică) în intervalul orar 10-18. Pentru studenți și copii (12 ani +) tariful este de 7.5 euro, iar pentru copii mici (6-11 ani) este de 5.5 euro. Mai multe detalii aici.

Itinerariu Malta - Templele Megalitice
Templele Megalitice
Acvariu Național din Malta = 2 x 13 euro = 26 euro

Program de vizitare zilnic (luni – duminică) în intervalul orar 10-20. Pentru copii (7-12 ani) tariful este de 9.90 euro. Online bilete sunt mai ieftine, detalii aici.

Itinerariu Malta - Aquarium
Acvariu Național Malta
Muzee Cetate Insula Gozo = 2 x 5 euro = 10 euro

Program de vizitare zilnic (marți – duminică) în intervalul orar 9-17. Luni muzeele sunt închise. Pentru studenți și copii (12-17 ani) tariful este de 3.5 euro, iar pentru copii mici (6-11 ani) 2.5 euro. 

Itinerariu Malta - Insula Gozo
Cetate Insula Gozo
Domul din Mosta = 2 x 5 euro = 10 euro

Program de vizitare zilnic (luni – sâmbătă) în intervalul orar 09:30-17:30, duminica 12-17.  Mai multe detalii aici.

Itinerariu Malta - Domul din Mosta
Domul din Mosta

P.S. În ceea ce privește plajele nu am închiriat șezlong sau umbrelă nicăieri. În general setul de 2 șezlonguri cu 1 umbrelă ar fi costat în medie 15 euro /zi. Nu am văzut rostul să închiriem ținând cont că nu stăteam mai mult de 4 ore / plajă, așa că am ales să stăm gratuit pe prosop.

În total am cheltuit 299 euro  (149.5 euro / pers) pe intrările de la obiectivele turistice.

* Informațiile privind tariful sau programul de vizitare sunt oferite orientativ, încercăm să le actualizăm periodic, însă ele pot suferi modificări. 

Dacă vrei să vezi tot ce am vizitat în Malta și itinerariul nostru de călătorie te invit să citești acest articol:  https://instatravel.ro/malta-25-locuri-de-vizitat/.

2. Cât am plătit pe transport în Malta?

2.1. Biletele de avion = 160 euro x 2 ⇒ 320 euro

Așa cum probabil știi este recomandat să îți rezervi biletul de avion cu aproximativ 3 luni înaintea plecării, chiar și așa este greu să găsești o ofertă wow în sezon. Noi am ales să zburăm cu Ryanair și am plătit 160 de euro / pers / dus-întors și am avut incluse câte 2 bagaje / pers. în cabină, loc rezervat și priority pass. 

Malta
2.2. Biletele de autobuz = 38 euro x 2 ⇒ 76 euro

Așa cum probabil ai citit în articolele anterioare, am ales să circulăm cu autobuzul. Pentru un abonament de 7 zile am plătit 21 euro / pers, iar pentru un abonament de 4 zile am achitat 15 euro / pers. În ultima zi am cumpărat bilet de la șofer, pentru care am mai plătit 2 euro / pers. 

Abonamentul de 4 zile nu apare pe site-ul lor oficial, dar este disponibil în aeroport sau în Valletta la terminalul principal.

2.3. Uber & Bolt = 16 euro

Am folosit de 2 ori Uberul și 1 dată Boltul, pe distanțe destul de scurte, undeva la 5-10 minute. Pentru toate cele 3 curse am cheltuit 16 euro.

2.4. Ferry = 24.15 euro x 2 ⇒ 48.3 euro

Ca să ajungem pe Insula Gozo am mers în portul Cirkewwa de unde am luat feribotul mare. Acesta circulă non stop, cu plecări din 30 în 30 de min. Biletul se plătește doar la întoarcere și este 4.65 euro/ pers

Pentru Insula Comino am luat un feribot expres, tot din portul Cirkewwa, pentru care am plătit 15 euro / pers / dus-întors. Puteam să optăm și pentru varianta Cirkewwa – Insula Comino (Blue Lagoon) și apoi Insula Comino (Blue Lagoon) – Insula Gozo (Ramla Bay) pentru care am fi plătit tot 15 euro / pers, iar de pe insula Gozo ar fi trebui să ne întoarcem cu feribotul mare menționat mai sus, deci s-ar fi adăugat 4.65 euro / pers.

Buget de călătorie Malta

Pentru Cele Trei Orașe am luat feribotul din Valletta și am coborât în Cospicua. Tariful unui bilet este de 1.5 euro / pers, deci 3 euro dus-întors / pers. 

Program și tarife Ferry Valletta
Program și tarife Ferry Valletta

Am mai folosit feribotul și din cel de-al doilea port din Valletta și am mers până în Sliema, doar dus. Tariful a fost tot de 1.5 euro/pers.

În total pe transport am cheltuit 460.3 euro  (230.15 euro / pers) incluzând și biletul de avion.

3. Mâncarea

În Malta este foarte ieftin să mănânci de la patizeriile stradale, le găsești la tot pasul cum sunt covrigăriile la noi, ba chiar și în majoritatea magazinelor de cartier. Găsești acolo tot felul de plăcinte, pizza, orez, paste, chiar și prăjituri, iar prețurile sunt foarte mici, între 1 și 3 euro și au fost mereu fierbinți. Sunt mult mai ieftine decât ce poți lua din covrigăriile noastre, raport preț-cantitate.

Au și câteva magazine gen Mega Image de unde am cumpărat niște sendvișuri cu ton pentru care am plătit 7 euro.

La restaurantele de tip fast food, echivalentul la ce se găsește pe la noi prin malluri, am plătit între 20 și 40 euro / 2 persoane și am mâncat mâncare chinezească, arăbească și burgeri.

La restaurantele ceva mai selecte am plătit între 70 și 90 euro / 2 persoane în Valleta și Sliema. 

Mâncare Malta
Itinerariu Malta - Valletta

Cafeaua nu este cea mai grozavă în Malta, recomand doar de la magazinele specialziate, iar pentru o cafea to go am plătit 2.5 euro. 

Pentru o înghețată am plătit 3 euro, pentru  un fresh de portocale 3.5 euro, o sticlă de apă de 2 litri la supermarket este în jur de 1 euro, fructele și legumele sunt ceva mai scumpe. 

La plajă o Pinacolada servită în ananas era 8 euro non alcoolic (4 euro refillul) și 10 euro cu alcool (5 euro refillul), în timp ce o bere pe plajă a costat în jur de 4 euro.

În total în 12 zile noi am cheltuit pe mâncare și băuturi 650 euro, respectiv 325 euro / pers, pe tot ce am cumpărat de la restaurante și supermarketuri.

Mâncare Malta
Prețuri la patizerie

4. Cât am plătit pe cazare?

Pentru vacanța noastră din Malta am căutat o cazare fără piscină, SPA, restaurant și alte facilități de genul acesta, pentru că de la bun început aveam în plan să explorăm insula de la un capăt la altul și nu avea sens să plătim niște facilități pe care nu aveam să le folosim, așa că ne-am cazat la Maltese Garden Villa. Am fost atât de mult plecați încât abia mi-am găsit puțin timp în ultima zi să cobor în grădină să fac câteva fotografii. 

Vila este situată în Mosta la 2 minute de o stația de autobuz din care puteam pleca aproape în orice direcție. În luna septembrie am plătit aprox. 73 euro / noapte și a fost una dintre cele mai ieftine cazări pentru această perioadă, excluzând hostelurile. Pentru 11 nopți de cazare am plătit 800 euro, deci 400 euro/ pers. 

Maltese Garden Villa este o vilă împărțită pe mai multe etaje. La fiecare etaj sunt câte 2 sau 3 camere fiecare cu baie privată și un dulap imens. Pe etaj se mai găsesc un living și o bucătărie comună dotate cu tot ce este necesar, frigider, cuptor, veselă, mașină de spălat vase, mașină de spălat rufe, tv și tot ce ai putea avea nevoie (masă de călcat, fier de călcat, feon, uscător de rufe etc). 

Am mai avut la dispoziție și 2 balcoane și grădina în care am fi putut servi masa sau puteam doar să stăm la relaxare, dacă am fi avut timp de asta :)). 

Poți vedea mai multe detalii despre această cazare și o poți rezerva pe Booking aici.

Cazare Malta - Maltese Garden Villa
Cazare Malta - Maltese Garden Villa
Cazare Malta - Maltese Garden Villa
Cazare Malta - Maltese Garden Villa

5. Buget total Malta 12 zile

Bugetul nostru de călătorie pentru 12 zile, 2 persoane în perioda 3-14 septembrie a fost de:
Obiective turistice = 299 euro
Transport = 460 euro
Mâncare și băuturi = 650 euro
Cazare = 800 euro
Suveniruri + diverse = 51 euro
TOTAL 2260 euro ⇒ 1130 euro / pers.

În categoria de suveniruri + diverse am inclus taxa de 7 euro pe care am plătit-o la lockerul de la Blue Lagoon, 10 euro taxa pentru a putea zbura cu drona, 12 euro 1 magnet și o cană și încă 22 euro  pe care i-am dat pe 3 cutiute cu nuga.

Bugetul poate fluctua foarte mult în funcție de perioada în care alegi să mergi și de orașul în care te cazezi, spre exemplu în Valletta tarifele erau duble. Dacă mănânci la restaurante în fiecare seară în zonele turistice, la fel, bugetul se poate dubla, noi am ales de cele mai multe ori să ieșim din zonele centrale și să mâncăm la localurile frecventate de localnici. Aș fi dat mai mulți bani la transport, în ideea în care dacă ar fi să repet experiența aș opta pentru mașină închiriată. 

Sunt curioasă ce părere ai despre bugetul nostru de călătorie, din punctul meu de vedere aș tinde să zic că ne-am descurcat chiar bine ținând cont că am stat 12 zile. Nu pot să zic nici că ne-am lăfăit, dar nici nu ne-am abținut să ne facem poftele. 

Video Top Obiective Turistice Malta

Acum că am lămurit care este bugetul necesar pentru Malta te invit să vizualizezi și clipul postat pe canalul nostru de YouTube cu cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita aici.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Malta și împărtășește experiența cu noi pe Instagram! Folosește #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

4 thoughts on “Cât am cheltuit în Malta? Buget de călătorie pentru 12 zile”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top