Werk Hotel & SPA – hotelul cu cel mai frumos view

Am descoperit cel mai frumos hotel din România, chiar vizavi de Castelul Corvinilor, acesta se numește Werk Hotel & SPA.

Pot să îți spun cu mâna pe inimă că nu există în tot orașul Hunedoara un alt loc mai potrivit din care să admiri Castelul Corvinilor în toată splendoarea lui. 

Oriunde te-ai afla, la SPA, la cafenea, pe terasă, în pat, de peste tot ai o priveliște de milioane către castel, iar asta te va face să te îndrăgostești pe loc de acest hotel de 4 stele.

Werk Hotel & SPA
Werk Hotel & SPA
Castelul Corvinilor - Obiective turistice județul Hunedoara
Castelul Corvinilor - Werk Hotel & SPA

P.S. fotografia nu este editată, în spatele castelului ploua torențial, iar asta a creat un efect minunat pentru poze 🙂

Totul este ultra modern la Werk Hotel & SPA și este gândit în așa fel încât să nu lipsească nimic din componenta cuvântului relaxare.

Un loc cu linii simple și curate, ce pun în valoare castelul, în jurul căruia a fost conceput, dar și turistul, oferindu-i servicii ireproșabile.

Dacă nu rămâi peste noapte în Hunedoara, îți recomand să te oprești măcar la o cafea pe terasa hotelului.

Înainte să-ți povestesc impresiile noastre de călătorie, te invit să vezi clipul postat pe canalul nostru de youtube:

Cum ajungi la Werk Hotel & SPA?

Dacă ai în plan să vizitezi cel mai popular obiectiv turistic din Hunedoara, Castelul Corvinilor, atunci poți să consideri că ai ajuns și la Werk Hotel & SPA (maps aici), le despart la propriu doar o trecere de pietoni. 

Werk Hotel & SPA
Werk Hotel & SPA

Impresii de călătorie - Werk Hotel & SPA

Werk Hotel & SPA a fost inaugurat anul acesta (2022) în luna august, iar noi am avut onoarea să ne numărăm printre primii săi oaspeți. 

Hotelul deține 22 camere matrimoniale, 4 twin, 2 junior suite, 2 apartamente, lobby bar, restaurant, sală de conferințe, salon de evenimente și centru SPA. 

Înainte de a merge în cameră am făcut un tur rapid prin recepție, pe terasă și zonele de relaxare. Design-ul este de tip minimalist, culorile pe care le-au folosit în amenajare sunt calde și în ton cu natura. Totul se armonizează perfect!

Werk Hotel & SPA
Werk Hotel & SPA

Eram foarte nerăbdători să vedem dacă arată la fel ca în poze camera, așa că nu am mai pierdut vremea și ne-am dus direct la 206. 

Werk Hotel & SPA
Werk Hotel & SPA

WOW! A fost printre puținele cazări la care realitatea ne-a depășit așteptările!

Camera a fost superbă – foarte spațioasă, extrem de curată, totul mirosea a nou, iar priveliștea… sublimă 🙂 Da, toate camerele au vedere către castel.

În ultima perioadă am descoperit multe cazări frumoase în România, dar acest hotel parcă le întrece pe toate. Poate la design și facilități mai sunt și altele care pot concura, dar priveliștea cu Castelul Corvinilor este de neînlocuit. 

Werk Hotel & SPA
dormitor - Werk Hotel & SPA

Camera este dotată cu un pat matrimonial foarte confortabil, o zonă de relaxare cu un view magic, birou, numeroase spații de depozitare, expresor (cafea din partea casei), minibar, un televizor imens, aer condiționat și desigur, o baie privată.

Toaleta este foarte modernă, cu finisaje din gama de lux, iar dușul este de tip walk-in. A fost primul hotel la care pe lângă gel de duș, prosoape, etc, am găsit și periuțe de dinți, dar cel mai important un feon profesional, fetele sigur mă înteleg, toate hotelurile au feon, dar uneori durează și o oră să-ți usuci părul, aici aveau un feon puternic de la BaByliss.

Werk Hotel & SPA
Werk Hotel & SPA

Am profitat de faptul că afară ploua și ne-am dus să vizităm centrul SPA. Accesul este gratuit pentru oaspeții hotelului 

Dotat cu o piscină generoasă potrivită pentru înot, jacuzzi, saună umedă, saună uscată, sală de fitness cu vedere spre piscină, salon de masaj, SPA-ul este perfect pentru câteva ore de relaxare. 

Werk Hotel & SPA
SPA - Werk Hotel & SPA

Ploaia s-a oprit în jur de ora 19, exact la fix cât să ieșim puțin la plimbare. Am traversat și am luat-o prin curtea castelului, iar apoi ne-am plimbat în jurul său pentru a-l admira mai de aproape (este castelul meu preferat din România). 

Nu am mers prea mult, căci imediat cum am ieșit din curte, am ajuns la Restaurantul Werk (maps aici) unde ne-am oprit să mâncăm. După 3 ore la spa aș fi mâncat și pietre.

Mâncarea a fost foarte delicioasă – recomand restaurantul!

Werk Hotel & SPA
Restaurantul Werk

Seara am mai stat un pic la povești, admirând Castelul Corvinilor pe timp de noapte. Am dezbătut toate miturile despre acest loc fascinant, încărcat de istorie, celebru în toată lumea. 

Am văzut chiar și un liliac care zbura în jurul său și ne-am amintit toate poveștile înfiorătoare cu Vlad Țepeș, despre care mulți turiști cred că a fost întemnițat în beciurile din castel și că și astăzi l-ar bântui. Noroc că sunt doar povești!

Werk Hotel & SPA
Werk Hotel & SPA

Cireașa de pe tort de la această cameră de hotel este faptul că puteam admira și din pat acest view superb! Am avut cel mai adânc și odihnitor somn din ultimele zile. 

Werk Hotel & SPA
Werk Hotel & SPA

Ce am apreciat în mod deosebit la dormitor, au fost pernele, nu știu cu ce erau umplute, dar au fost cele mai confortabile pe care am dormit vreodată, mi-au dat impresia că era un mix între umplutură cu puf și aer, posibil să mă înșel, poate erau umplute cu apă, în orice caz o textura nouă pe care nu am mai întânit-o, dar super confortabile.

Dimineața am coborât să servim micul dejun, care este inclus în prețul cazării. Ne-am ales o masă afară ca să putem profita de ultimele raze de soare ale verii.

Micul dejun este de tip bufet, produsele sunt foarte gustoase și diversificate.

Werk Hotel & SPA
Terasă Werk Hotel & SPA
Werk Hotel & SPA
Werk Hotel & SPA

Concluzii

Sunt convinsă că în scurt timp Werk Hotel & SPA va deveni cel mai râvnit hotel din țară, mai ales că este gândit și pentru zona de business, dar și pentru evenimente, punând la dispoziție o sală de conferințe (120 locuri) și un salon generos.

Eu nu sunt o persoană care să fi visat la nuntă și rochie de mireasă, dar, recunosc, locul acesta are ceva aparte și te face să visezi la o nuntă ca-n povești. Fetelor, doar imaginați-vă cum ar arăta nunta voastră aici!  

Werk Hotel & SPA
© WERK Events

Date de contact Werk Hotel & SPA

e-mail: vanzari@hotelwerk.ro
telefon: 0790 780 590
Facebook: https://www.facebook.com/werkhotel
Werk Events: https://www.facebook.com/WERKEventsHunedoara
Website (momentan în lucru): www.hotelwerk.ro

Rezervă o cameră pe Booking aici.

Obiective și atracții turistice de vizitat în zonă

Vezi aici top 20 obiective turistice de vizitat în județul Hunedoara: https://instatravel.ro/judetul-hunedoara-obiective-turistice/

Castelul Corvinilor – 300 m – spectaculos ca de obicei, atât la exterior, cât și la interior. Nu-mi propusesem să-l vizitez, deoarece îl mai văzusem de 2 ori în anii trecuți, dar cum l-am admirat și dimineața și seara parcă nu puteam să plec fără să-l mai văd încă 1 dată și în interior.

Castelul Corvinilor - Hunedoara
Castelul Corvinilor - Hunedoara

Expoziția de tortură – 300 m – terifiant, dar parte din istoria ce nu trebuie uitată, recomand să o vizitezi!

Expoziția de tortură - Obiective turistice județul Hunedoara
Expoziția de tortură - Hunedoara

Muzeul trenulețelor Valentin Banciu 1.3 km – deschis de curând, mă așteptam să fie mai degrabă un muzeu dedicat celor mici, dar din contră, este dedicat adulților nostalgici. Să nu pleci din Hunedoara fără să-l vizitezi!

Muzeul trenulețelor Valentin Banciu - Obiective turistice județul Hunedoara
Muzeul trenulețelor Valentin Banciu - Hunedoara

Cetatea Deva – 20 km – una dintre cele mai importante fortificaţii din Evul Mediu din Transilvania și una dintre atracțiile de prim rang din judetul Hunedoara. Am scris mai mult despre ea aici: https://instatravel.ro/cetatea-deva-impresii-21/

cetatea deva
Cetatea Deva

Lacul Cinciș – 25 km – una dintre principalele zone de agrement ale Hunedoarei.

Lacul Cinciș - Obiective turistice județul Hunedoara
Lacul Cinciș

I giardini di Zoe – 26 km – o grădină spectaculoasă, ce pare desprinsă direct din Toscana – cu siguranță te va cuceri pe loc. Mai multe detalii aici:  https://instatravel.ro/i-giardini-di-zoe-2021/

I Giardini di Zoe
I giardini di Zoe

Ulpia Traiana Sarmizegetusa – 44 km – pe numele său complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, așezarea a fost capitala Daciei romane, situată la o distanță de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei. Ruinele orașului antic constituie azi obiectul unui complex arheologic.

Ulpia Traiana Sarmizegetusa
Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Sarmizegetusa Regia – 52 km – descoperă ruinele unei fortificații care datează de la începutul secolului al II-lea, adică chiar perioada războaielor daco-romane. 

Sarmizegetusa Regia
Sarmizegetusa Regia

Băile Termale Romane – 56 km – un obiectiv turistic foarte puțin cunoscut, dar cu un potențial turistic imens. Băile Germisara au o vechime de circa două milenii, iar în Antichitate, locul era o aşezare luxoasă, destinată celor bogaţi. Mai multe detalii aici: https://instatravel.ro/baile-termale-romane-germisara-geoagiu-bai-2021/

Băile Termale Romane (Germisara) - Geoagiu Băi 2022
Băile Termale Romane

Cascada Clocota – 56 km – una dintre cele mai frumoase cascade din România. https://instatravel.ro/cascada-clocota-din-geoagiu-bai-judeul-hunedoara/

Cascada Clocota - Obiective turistice județul Hunedoara
Cascada Clocota

Cheile Băniței – 66 km – un loc spectaculos care merită cu siguranță explorat dacă ajungi prin jud. Hunedoara. Cheile sunt situate în Munții Șureanu, în Parcul Natural Gradiștea Muncelului Cioclovina și au o lungime de doar câteva sute de metri. https://instatravel.ro/cheile-banitei/

Cheile Băniței
Cheile Băniței

Peștera Bolii – 68 km –o atracție turistică de o frumusețe aparte, situată în județul Hunedoara, extrem de aproape de Cheile Băniței. În peșteră întâlnim un fenomen rar, aceasta fiind traversată de cursul de apă al pârâului ce a creat-o. https://instatravel.ro/pestera-bolii/

Peștera Bolii
Peștera Bolii

Râpa Roșie – 71 km – o locație unică în România, declarată rezervație naturală datorită coloanelor roșii săpate în aproximativ 60 de milioane de ani. Peisajul pare desprins din Colorado, SUA sau din Cappadocia, Turcia, nicidecum nu ai crede că ești în România. Este un tărâm fermecat, ce ascunde povești cu dinozauri, balauri și hoți. O locație de milioane care poate fi vizitată GRATUIT! https://instatravel.ro/canionul-rapa-rosie-sebes/ 

Canionul Râpa Roșie
Râpa Roșie

Parcul Național Retezat – 90 km –Munții Retezat sunt munții mei preferați din România! Mi se pare că aici sunt cele mai curate ape și cele mai deosebite peisaje, iar Lacul Bucura, inima acestui parc național, este “cireașa de pe tort”. Trebuie să ajungi aici măcar o dată! https://instatravel.ro/traseu-poiana-pelegii-lacul-bucura/

Traseu Munții Retezat - Lacul Bucura - Vârful Peleaga
Parcul Național Retezat

Descoperă mai multe atracții turistice din Transilvania: https://instatravel.ro/obiective-turistice-transilvania/

Cauți altă cazare în Hunedoara?

Booking.com

CĂLĂTORIA TA ÎNCEPE ACUM!

Cazează-te la Werk Hotel & SPA și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Autor Articol: ©Alina Licuriceanu
Foto:© alinalicuriceanu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top