Turtle Camp – Cel mai frumos camping din Munții Măcinului

Plănuiam de ceva timp să ajungem în Munții Măcinului să facem traseul Culmea Pricopanului și să admirăm bujorii sălbatici pe traseul Cozluk. Vremea se anunța călduroasă așa că am zis că ar fi numai bine să dăm startul ieșirilor la cort pe anul acesta. 

Am făcut un mic research, nu am avut de ales din prea multe opțiuni. M-am decis destul de rapid  la Turtle Camp, din localitatea Greci, județul Tulcea. Pagina lor de Facebook nu-mi spunea mare lucru, în sensul că nu am găsit la îndemână detaliile pe care le căutam, cum ar fi dacă există toaletă, dușuri, etc.

Ceea ce m-a convins a fost conversația pe care am avut-o telefonic cu dl. Adrian, m-a asigurat că vom găsi în camping toate cele necesare pentru un weekend relexant și așa a și fost

M-am hotărât să scriu acest articol dedicat locației pentru a-ți oferi și ție toate detaliile de care ai nevoie, dacă îți place să mergi la camping îți recomand locația cu încredere.

Greci - Munții Măcinului
© Primăria Greci
cover landscape Turtle Camp
Turtle Camp

În primul rând vreau să îți vorbesc despre gazde, care sunt foarte amabile și prietenoase, aproape uitasem cum este să dai peste așa oameni faini. În România am avut tot felul de experiențe neplăcute la cazări, mai ales în campinguri.

Domnul Adrian, împreună cu soția sa, au transformat o livadă de aprox. 4000 de mp într-un camping cu o atmosferă extrem de plăcută. Se simte că au făcut asta din pasiune și că se ocupă cu plăcere. De cum intri pe poarta la Turtle Camp simți o atmosferă liniștitoare!

Camping Turtle Camp
Turtle Camp

Vei completa fișa de intrare exact ca la hotel și vei primi pliante informative cu traseele pe care le poți face în Munții Măcinului. Pe lângă asta noi am primit și câteva sfaturi foarte utile.

După ce termini procesul de check-in poți împrumuta o roabă, mijlocul eco de transport bagaje. Mașina o vei lăsa în parcarea special amenajată de la intrare. Cea mai tare regulă! Așa nu mai auzi toate ușile închinzându-se și deschizându-se într-una, aerul rămâne curat, iar copiii pot alerga în voie și părinții pot sta fără griji! 

Parcarea este tot în curte, doar că s-a dorit să se păstreze liniștea și aerul curat.

Camping Turtle Camp
Transport eco © instatravel.ro

Dacă mergi des în camping știi cât este de dificil să găsești un loc la umbră, ei bine aici există suficiente! Eu mi-am făcut culcușul la umbra unui cireș 🙂

Campingul este compus din 1 căsuță de lemn, pe care o poți rezerva aici pe Booking, 2 rulote pe care de asemenea le poți închiria și numeroase locuri pentru campare la cort sau cu rulota.

Camping Turtle Camp
Casuta de lemn Turtle Camp © instatravel.ro

Facilități Turtle Camp - Camping Munții Măcinului

În livadă este amenajat un foișor dotat cu 3 frigidere, aragaz cu 2 ochiuri pentru prepararea mâncărurilor rapide. Tot aici vei găsi și numeroase prinze unde îți poți încărca telefonul sau alte gadgeturi.

Există locuri amenajate pentru servit masa și zonă pentru făcut grătar (2 grătare mari).

Locuri de recreere compuse din măsuțe și câteva scaune în care poți sta să admiri grădina, să te bucuri de liniște, să citești etc.

În fiecare seară se organizează un mini cinema pentru copii, se pun filme pe un videoproiector și toți se adună acolo înainte de culcare.

Camping Turtle Camp
© instatravel.ro

Indiferent dacă te cazezi la cort, căsuță sau rulotă vei avea acces la toaleta comună, care este foarte curată, gazda verifică în permanență să fie hârtie igienică, săpun lichid, apă caldă și curat la wc-uri. 

În camping sunt 2 băi, una principală formată din 2 wc-uri + 2 dușuri + 4 chiuvete și una secundară, amplasată în spate, formată din 1 duș + 1 wc + chiuvetă.

În prima seară am făcut duș cu apă fierbinte, a doua seară din cauza aglomerației și din cauză că turiștii nu aveau răbdare ca apa să se încălzeaască, am făcut duș cu apă călâie, dar mi-a prins numai bine după traseul pe Culmea Pricopanului.

Boilerul funcționa pe lemne, gazda punea în continuu lemne pe foc, doar că oamenii nu aveau răbdare să se încălzească, deci există apă caldă și când este aglomerat, trebuie doar să ai puțină răbdare, doar puțină.

Camping Turtle Camp
Turtle Camp

Cu siguranță este loc și de mai bine, dar comparând cu campingurile vizitate de mine din România, clasez Turtle Camp în top Campinguri din România, alături de campingul din Delta Dunării de la Sfântu Gheorghe și campingul din Durău din Munții Ceahlău.

Singurul dezavantaj pe care l-am găsit a fost că nu am avut vedere către Munții Măcinului, însă asta nu a fost o problemă pentru că ne aflam într-o livadă și am avut parte de mult verde ca să ne încarce bateriile. În plus ne-am făcut și pofta de cireșe 🙂

Ah, am uitat să îți mai dau câteva detalii. Turtle Camp oferă cazare și unei oițe foarte drăgălașe, atracția principală pentru copii. Prietenii oiței sunt două broscuțe țestoase, câteva găini, vreo doi cocoși și cinci rățuște care au doar câteva zile. Paza este asigurată de o cățelușă micuță și drăgălașă și de puișori ei de doar trei săptămâni. 

Camping Turtle Camp

Vei scăpa de stres drăgălind cele trei pisici și admirând niște apusuri de poveste. Ți-am zis, locația este foarte potrivită și pentru copii. 

Dacă ai bicicletă adu-o cu tine! Din camping poți pleca pe foarte multe trasee de bicicletă. Este necesar să îți faci rezervare chiar dacă mergi la cort, campingul este foarte căutat în weekend, iar spațiul este destul de limitat.

Date de contact Turtle Camp: dl Adrian Matetovici 0743646256

P.S. Dacă alegi această locație, ține cont că la ora 00:00 trebuie să fie liniște deplină, la fel ca în orice alt camping care se respectă.

Tarife Turtle Camp

Pentru cei care stau la cort există o singură taxă de 25 lei/adult/noapte, respectiv 10 lei/copii/zi  (0-14 ani). Nu există alte taxe de cort sau parcare!

Pentru cei care vin cu autorulata/rulota, se adaugă un cost de 20 lei/noapte.

Opțional puteți solicita curent la cort, tariful este de 20 lei/zi, însă sunt suficiente prize în foișor.

Dacă vrei să te cazezi la una din cele 2 rulote, tariful este de 100 lei/noapte. 

Căsuța de lemn poate fi rezervată aici pe Booking.

Dacă ai prieteni cărora nu le place să doarmă în cort nu este nici o problemă, ei pot avea acces in Turtle Camp achitând o taxă de vizitator de 10 lei. Pentru ei am și următoarea sugestie de cazare.

*Atenție prețurile sunt orietative, ele pot suferi modificări în funcție de sezon. Prețurile prezentate au fost valabile în luna mai 2022 când am vizitat noi campingul.

Casa cu Stuf

Dacă nu ești fan campinguri, atunci îți recomand Casa cu Stuf. Această proprietate are o grădină generoasă, un loc de joacă amenajat pentru copii, parcare privată.

Unitatea pune la dispoziție bucătărie cu frigider, plită, terasă cu vedere la munte, baie comună și loc special amenajat pentru grătar.

Casa poate găzdui maxim 4 adulți și 2 copii. Este o locație ideală pentru deconectare de la viața urbană și reconectare cu natura și mediul înconjurător. Ai nevoie doar de 2 prieteni buni, voie bună, pălărie de soare și o cremă SPF pentru un weekend reușit în Munții Măcinului.

Poți rezerva  cameră pe Booking aici.

Casa cu Stuf Cazare Greci
Casa cu Stuf - Cazare Greci

Cauți altă cazare?

Nu ești fan campinguri? Caută aici o cazare în comuna Greci!

Booking.com

Trasee Munții Măcinului

Traseu Cozluk - Munții Măcin
Hartă Trasee Munții Măcinului ©alinalicuriceanu

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Alte cazări deosebite din România

Glodeanca Resort - Cazare în Maramureș

Glodeanca – o cazare tare faină și autentică din Maramureș

Citește articolul
Camping Grădina Ioanei cu licurici

Camping Grădina Ioanei – Locul în care am văzut licurici

Citește articolul
Private Chalet - cazare Moieciu de Jos

Private Chalet – cazare Moieciu de Jos, ideală pentru grupuri

Citește articolul
Apartament 42.2 - Piața Centrală - cea mai autentică cazare din Bistrița

Apartament 42.2 – Piața Centrală – o cazare autentică din Bistrița

Citește articolul
Lacul Colibița - Hotel Panoramic Colibița

Hotel Panoramic Colibița – cazare cu piscină infinity & SPA

Citește articolul
The Barn Șirnea

The Barn – o cabană în care te poți deconecta cu adevărat

Citește articolul
Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Balvanyos Resort și un SPA de poveste în mijlocul naturii

Citește articolul
Tiny Transylvania Cazare Cluj-Napoca

Tiny Transylvania – cea mai faină căsuță pe roți

Citește articolul
wegloo

Wegloo – o cazare inedită de pe Valea Prahovei

Citește articolul
OberWood - cazare de poveste în Porumbacu de Sus

OberWood – o căsuță tradițională de poveste

Citește articolul
Werk Hotel & SPA - Hunedoara

Werk Hotel & SPA – hotelul cu cel mai frumos view

Citește articolul
cover Afrodita Resort & SPA

Afrodita Resort & SPA – Băile Herculane

Citește articolul
Cover Sasca 62

Sasca 62 – o cazare în care m-am simțit acasă

Citește articolul
Vila Blanc - Văliug - Crivaia

Vila Blanc – o cazare pur și simplu wow

Citește articolul
cover Casa Gozna

Am ajuns la Casa Gozna din Munții Semenic

Citește articolul
Valea Doftanei Glamping

Valea Doftanei Glamping – cazare de vis la 2 ore de București

Citește articolul
Camping Barajul Zetea

Camping langa Barajul Zetea – Marea sălbatică de la munte

Citește articolul
Green Camp - Adventure Glamping - Impresii de călătorie

Green Camp Adventure Glamping – Impresii de călătorie

Citește articolul
Cabana 365 - cazare Moieciu

Cabana 365 – O cazare de poveste în zona Moieciu

Citește articolul
Căsuța cu Mesteceni

Căsuța cu Mesteceni – O cazare de vis din județul Buzău

Citește articolul
cover satul cu flori

Satul cu flori – un loc magic în inima județului Buzău

Citește articolul
8 transilvania cover

8 Cazări deosebite din Transilvania pe care să le încerci

Citește articolul
cover locuri de poveste judetul bihor

5 Locuri de poveste pe care să le încerci în călătoria ta prin Bihor

Citește articolul
Cu cortul pe lacul Siriu

Cu cortul la Siriu – Pensiunea Izvorul Bucuriei

Citește articolul
Camping Mamaia

Colonia La Butoaie – Camping Mamaia Nord

Citește articolul

Autor Articol: ©Alina Licuriceanu
Foto:© alinalicuriceanu

4 thoughts on “Turtle Camp – Cel mai frumos camping din Munții Măcinului”

  1. Pavel Aurota

    Gazde ospitaliere, drăguțe, minunate ! Locurile îți garantează sănătatea 100%.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top