De data aceasta ne-am dorit un traseu puțin mai “leneș”, în așa fel încât să ne permitem și o pauză mai lungă de stat la soare, așa că am ales să cutreierăm prin munții Ciucaș. Traseul propriu zis a durat 4 ore fără pauze.

Cum ajungi la Cabana Muntele Roșu?

București – stațiunea Cheia, jud. Prahova – Cabana Muntele Roșu (noi am făcut 2 ore și 40 de minute cu plecare la 6 dimineața). Din păcate această cabană este închisă de 3 ani, însă vei găsi alternativă de cazare în zonă, cum ar fi Cabana Silva, cort sau alte pensiuni în stațiunea Cheia.

Drumul a fost foarte bun și accesibil, iar parcarea foarte generoasă și gratuită. După cum se poate observa și în poza alăturată, cu siguranță nu vei fi singur pe munte. Traseele de aici sunt printre cele mai cunoscute și circulate, fiind recomandate atât pentru adulți, cât și pentru copii. Dacă în general îți este teamă că te vei întâlni cu ursul, aici șansele sunt extrem de reduse să îl întâlnești, ținând cont câtă lume tranzitează, desigur nu trebuie să te abați de la traseele marcate.

Traseu Propus: Cabana Muntele Roșu – Cabana Vârful Ciucaș – Muntele Roșu – Cabana Muntele Roșu

Secțiunea Cabana Muntele Roșu – Cabana Vârful Ciucaș

Traseu bandă galbenă, 1 oră și jumătate – 2 ore, dificultate: mediu. Noi am făcut 2 ore cu pauze dese.

Traseul începe de la o altitudine de 1250m (Cabana Muntele Roșu) prin pădure, iar a doua parte continuă pe drum forestier, pe unde urcă mașinile 4×4 bine echipate, până la altitudinea de 1672m (Cabana Vârful Ciucaș). Vezi aici alte opțiuni de a ajunge sus, în cazul în care dorești să îți petreci weekendul la cabană însoțit și de persoane care nu pot urca pe traseul montan menționat, din motive medicale.

Aglomerație mare la cabană, muzică, bere, măncare, etc., nu asta căutam așa că am mai mers puțin către Vârful Ciucaș, până am găsit view-ul perfect. Acolo ne-am acordat aproape 3 ore de liniște, soare și relaxare.

Acest masiv este înconjurat de multe specii de flori deosebite! Le admirăm, le pozăm și NU le rupem!

Secțiunea Cabana Vârful Ciucaș – Șaua Chirușca – Șaua La Răscruce

Timp 1 oră și 10 minute. De la Cabana Vârful Ciucaș continuăm traseul pe marcaj bandă roșie, bandă albastră, cruce roșie, cruce albastră circa 15 minute până la prima intersecție. De acolo continuăm doar pe cruce roșie spre Șaua Gropșoarele.

Acest segment din traseu a fost prferatul nostru, pentru că alternează urcare-coborâre, iar priveșliștea este absolut senzațională.

Secțiunea Șaua La Răscruce – Muntele Roșu – Cabana Muntele Roșu

Timp 1 oră și 30 de minute. Traseu triunghi roșu. De aici și până la cabană doar coborâre.

Am avut noroc și am mai prins și puțin din fabulosul rhododendron de munte. Cum am menționat și la începutul articolului, am ales un traseu mai scurt, așa că ne-am permis luxul de a face și aici o pauză de aprox. 45 de minute. Mi-am propus ca anul viitor să repet acest traseu cam cu 2 săptămâni mai devreme să prind și eu explozia de bujori de munte.

A fost o drumeție nemaipomenită, am parcurs aproape 16 km, dar am am avut parte și de pauze lungi, relaxarea supremă.

Ne-am schimbat și am pornit înapoi spre casă, mai bogați cu încă o experiență și deja dornici să revenim pentru a cuceri și Vârful Ciucaș. După cum spune un vechi proverb, “după muncă și răsplată”, îți atașăm și un apus senzațional văzut de pe drum.

Ești curios cum ne influențează drumețiile din punct de vedere creativ? Dă un click aici pentru a descoperi creațiile realizate manual, inspirate din natură.

Cum alegi echipamentul potrivit pentru acest tip de traseu?

  • îți recomandăm ca de fiecare dată să nu pleci fără frontală, fluier, bețe, pelerină de ploaie, ceva de pus pe cap, dar și un spray de urs pe care să îl aveți la îndemână și să-l folosiți numai și numai în situații de urgență;
  • cel puțin 2 l de apă / pers și o mică gustare;
  • bocanci 3 sezoane, dacă ești 100% convins că nu te prinde ploaia poți lua și adidași de trekking;
  • îmbrăcăminte adecvată de drumeție și potrivită pentru conțiile meteo;
  • cel puțin un tricou de schimb;
  • obligatoriu cremă cu protecție solară, noi am uitat-o acasă si ne-am cam ars destul de rău în a doua parte a traseului,

Tarife

Nu există taxă de vizitare în munții Ciucaș și nici taxă de parcare pe drumul de la Cabana Muntele Roșu. Traseele de aici pot fi parcurse tot timpul anului.

Unde te cazezi?

Dacă este vară îți recomandăm să stai la cort, conectat cu natura. Dacă nu ești familiarizat cu ideea de campare, poți da un search și pe Booking pentru a verifica disponibilitatea pensiunilor din stațiunea Cheia.

Pentru un scurt rezumat al călătoriei vizualizează clipul de mai jos, iar pentru întreaga experiență citește tot articolul! Dacă vrei să ne susții cumpără ceva din magazinul nostru https://www.nordiczen.ro/

Vezi aici cu ce am făcut pozele, iar aici cu ce am filmat în clipul postat pe Youtube și ce stabilizator am folosit.

Te invităm să citești și alte articole scrise de noi despre trasee pe munte spectaculoase: Traseu Cabana Valea Sâmbetei Lacul Vulturilor – Traseu scurt în Munții Siriu, Prima dată în Munții Măcinului – Traseu Cozluk, Babele de la Ulmet și Trovanții – Obiective turistice Buzău, Așezările rupestre din Țara Luanei – Rătăciți în munții Buzăului!

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. Ne poți susține proiectele și cu un simplu like sau comentariu, astfel postările noastre devin mai virale și vor ajunge la mai mulți oameni.

Ne poți urmări și pe InstagramFacebook sau Youtube și dacă vrei să ne susții, poți achiziționa ceva din site-ul nostru nordiczen.ro.

Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine!