Totul despre plaja Cochilia, Tuzla

Văzusem foarte multe poze din această locație, citisem câte ceva despre, dar nu imi era nimic foarte clar. De dorul nopților la cort din Vama Veche, din urmă cu circa 10 ani, îmi doream să ajung pe o plajă sălbatică, virgină și să pot campa cu cortul chiar în fața mării, așa cum făceam odinioară.

Am plecat cu noaptea în cap spre Plaja Cochilia, din mai multe motive, unul ar fi aglomerația de pe autostradă pe care ne doream să o evităm, iar altul a fost că ne doream mult să prindem răsăritul.

Plaja Cochilia Tuzla
Plaja Cochilia - Tuzla ©instatravel.ro

Unde se află și cum ajungi la plaja Cochilia din Tuzla?

Plaja Cochilia este situată în comuna Tuzla, județul Constanța. Imediat după stațiunea Eforie Sud se face stânga, spre final se merge pe drum de câmp, dar foarte accesibil și pentru mașini mici.

Parcarea este gratuită, momentan, sus pe deal, iar plaja este doar la câțiva pași.

Tuzla
Plaja Cochilia Tuzla ©instatravel.ro

Am ajuns exact la răsărit, după atâtea zile de izolare meritam un peisaj deosebit și aici chiar am găsit totul mai frumos. O plajă amenajată cu mult bun gust, cadre perfecte pentru Instagram

Te las să savurezi câteva poze si revin cu detalii.

Plaja Cochilia Tuzla
Plaja Cochilia ©instatravel.ro
Plaja Cochilia Tuzla
©instatravel.ro
Plaja Cochilia Tuzla
©instatravel.ro
Plaja Cochilia Tuzla
Plaja Cochilia ©instatravel.ro

Review Plaja Cochilia – Tuzla!

Plaja Cochilia este o plajă privată, foarte frumos amenajată și deci foarte căutată, iar prețurile sunt pe măsură. 

În sezon costul pentru a închiria o saltea sub umbrelă este de 100 lei/pers. (în weekend) și 80 lei/pers. (în timpul săptămânii), nimic altceva inclus și trebuie să îți faci rezervare aici

Prețurile de la bar sunt cam la fel de exagerate, noi am ales să nu rămânem aici, din mai multe motive cum ar fi: intrarea în apă este destul de abruptă, pe fundul mării sunt multe multe pietricele mici și curenții par mai puternici, iar algele sunt prezente peste tot.

Plaja Cochilia Tuzla
©instatravel.ro
Plaja Cochilia Tuzla
©instatravel.ro
Plaja Cochilia Tuzla
Plaja Cochilia ©instatravel.ro

Ai posibilitatea să faci plajă și în zone mai puțin amenajate, pe nisip, dar fără umbră și aleatoriu te vor vizita și câțiva câini maidanezi veniți la cerșeală.

Plaja Cochilia Tuzla
Tuzla ©instatravel.ro
Plaja Cochilia Tuzla
Tuzla ©instatravel.ro
Plaja Cochilia Tuzla
Plaja Cochilia Tuzla ©instatravel.ro
Plaja Cochilia Tuzla
©instatravel.ro

Cel mai important, începând din acest an, camparea pe plajă la Tuzla este interzisă, fiind considerată acum plajă amenajată, deci planul nostru de a dormi în cort direct pe plajă, la 2 metri de mare, a fost ruinat. 

Erau câteva corturi campate acolo, însă nu am riscat să ne luăm amendă, am preferat să plecăm în altă stațiune, la un camping foarte drag nouă despre care am povestiti aici: https://instatravel.ro/camping-mamaia-colonia-butoaie/.

Concluzii Plaja Cochilia - Tuzla

Ți-aș recomanda să vezi cel puțin un răsărit la Tuzla, pe plaja Cochilia, are un vibe deosebit de plăcut și nu ține cont de părerile celorlalți, cel mai corect este să îți creezi propria părere așa cum am făcut și noi, în fond gusturile nu se discută. Mergi acolo și vă decide ca și noi, la fața locului, dacă merită să rămâi sau nu.

Apa este mai turcuoaz, comparativ cu alte stațiuni de la noi, însă să nu te aștepta să fie ca în Grecia, pentru că nu este. Plaja Cochilia nu este nici sălbatică, nici virgină, dar este mult mai liberă și mai puțin amenajată comparativ cu vecinele Eforie Sud sau Costinești.

Ia cu tine o cremă cu SPF, noi le-am folosit atât pe cele de la Piz Buin, cât și pe cele de la Gerocossen, cu SPF 30 și am fost mulțumiți.

Ține cont și de faptul că vitamina D nu se asimilează atunci când ai aplicată loțiune SPF, așa că ia cu tine și un ceas deșteptător și profită de ultraviolete la orele răsăritului. Pentru odihnă îți recomand să dormi mai mult la prânz :)) si nu uita să te HIDRATEZI!!

Dacă mergi cu copiii, neapărat să ai o pereche de crocsi pentru ei, pălării, umbrelă de plajă, etc.

Video dronă 4k Plaja Cochilia - Tuzla

Te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube și dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.

Cauți cazare?

Booking.com

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Autor articol: © Alina Licuriceanu
Foto:© alinalicuriceanu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top