Văzusem foarte multe poze din această locație, citisem câte ceva despre, dar nu imi era nimic foarte clar. De dorul nopților la cort din Vama Veche, din urmă cu circa 10 ani, îmi doream să ajung pe o plajă sălbatică, virgină și să pot campa cu cortul chiar în fața mării, așa cum făceam odinioară.

Am plecat cu noaptea în cap din mai multe motive, unul ar fi aglomerația de pe autostradă pe care ne doream să o evităm, iar altul a fost că ne doream mult să prindem răsăritul.

Pentru un scurt rezumat al călătoriei vizualizați clipul de mai jos, iar pentru întreaga experiență citește tot articolul! Dacă vrei să ne susții cumpără ceva din magazinul nostru https://www.nordiczen.ro/

Cum se ajunge la plaja Cochilia?

Se ajunge destul de simplu, imediat după stațiunea Eforie Sud se face stânga, spre final se merge pe drum de câmp, dar foarte accesibil și pentru mașini mici. Parcarea este gratuită, momentan, sus pe deal, iar plaja este doar la câțiva pași.

Am ajuns exact la răsărit, după atâtea zile de izolare meritam un peisaj deosebit și aici chiar am găsit totul mai frumos. O plajă amenajată cu mult bun gust, cadre perfecte pentru Instagram. Vă las să savurați câteva poze si revin cu detalii.

Review plaja Cochilia – Tuzla!

Plaja este foarte frumos amenajată și deci foarte căutată și prețurile pe măsură. În această perioadă costul/persoană pentru a închiria o saltea sub umbrelă este de 100 lei (în weekend) și 80 lei (în timpul săptămânii), nimic altceva inclus și trebuie să vă faceți rezervare aici. Prețurile de la bar sunt asemănătoare. Personal, ni s-a părut cam scump și am ales să nu rămânem acolo din mai multe motive cum ar fi: intrarea în apă este destul de abruptă, pe fundul mării sunt multe multe pietricele mici și curenții par mai puternici, iar algele sunt prezente peste tot.

Aveți posibilitatea să faceți plajă și în zone mai puțin amenajate, pe nisip, dar fără umbră și aleatoriu vă vor vizita câțiva câini maidanezi veniți la cerșeală.

Cel mai important, începând din acest an, camparea pe plajă la Tuzla este interzisă, fiind considerată acum plajă amenajată, deci planul nostru de a dormi în cort direct pe plajă, la 2 metri de mare, a fost ruinat. Erau câteva corturi campate acolo, însă nu am riscat să ne luăm amendă, am preferat să plecăm în altă stațiune, la un camping foarte drag nouă despre care vom povesti în postările următoare.

V-aș recomanda tuturor să vedeți cel puțin un răsărit la Tuzla, pe plaja Cochilia, are un vibe deosebit de plăcut și nu țineți cont de părerile celorlalți, cel mai corect este să vă creați propria părere așa cum am făcut și noi, în fond gusturile nu se discută. Mergeți și vă decideți ca și noi, la fața locului, dacă merită să rămâneți sau nu.

Apa este mai turcuoaz, comparativ cu alte stațiuni de la noi, însă să nu vă așteptați să fie ca în Grecia, pentru că nu este. Plaja nu mai este nici sălbatică, nici virgină, dar este mult mai liberă și mai puțin amenajată comparativ cu vecinele Eforie Sud sau Costinești.

Ce să aveți în bagaj dacă ajungeți aici?

La mare avem nevoie doar de vreme bună și de o cremă cu SPF potrivită pielii noastre. Noi le-am folosit atât pe cele de la Piz Buin, cât și pe cele de la Gerocossen, cu SPF 30 și am fost mulțumiți. În călătoria din Egipt, de anul trecut, am folosit doar cu SPF 50, loțiuni pe care vi le recomandăm doar dacă aveți pielea albă. Țineți cont și de faptul că vitamina D nu se asimilează atunci când aveți aplicată loțiune SPF, așa că luați-vă la voi și un ceas deșteptător și profițați de ultraviolete la orele răsăritului, pentru odihnă vă recomandăm să dormiți mai mult la prânz :)) si nu uitați să vă HIDRATAȚI!!

Dacă mergeți cu copii, neapărat să aveți o pereche de crocsi pentru ei, pălării, umbrelă de plajă, etc.

Dacă vreți să faceți poze perfecte vă recomandăm un trepied flexibil de la JOBY, care are garanție 2 ani, telecomandă bluetooth (rază de acțiune 27 m) și este compatibil cu orice smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. Îl puteți achiziționa de aici. Cel folosit de noi este acest model și arată cam așa:

Citiți și articolul: Camping Mamaia Nord sau Miami Beach?

Vă mulțumim că ați citit acest articol până la final, sperăm că v-a plăcut și că ați găsit informații utile. Dacă aveți întrebări nu ezitați să ni le scrieți în comentarii.

Ne puteți urmări și pe InstagramFacebook sau Youtube, iar dacă doriți să ne susțineți, puteți achiziționa ceva din site-ul nostru nordiczen.ro. Nu uitați să ne dați Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine !

Autor articol Alina Licuriceanu

Foto Alina Licuriceanu