Acum câteva zile am cutreierat din nou la pas prin satele Fundata, Fundățica, Șimon, Șirnea, Bran, Moieciu etc, așa cum facem în fiecare an spre finalul lunii octombrie și început de noiembrie. Am spus de multe ori, toamna este deosebită prin satele montane din județul Brașov.
Ne-am luat și două zile de pauză, să ne facem ordine în gânduri, fără alergătură, timp doar pentru noi și de stat la povești la gura șemineului. Unde altundeva, decât la cazarea noastră de suflet din Șirnea: The Barn. De data aceasta am stat în Casa Mare, despre care am să îți povestesc în acest articol.
1. Impresii de călătorie The Barn Șirnea- Casa Mare
Am povestit despre The Barn de multe ori pe contul meu de Instagram, fiindcă este a cincea oară când ajungem pe la ei. Prima dată am fost cazați în Șură, apoi am revenit în două vizite scurte la Șezătoare să mâncăm câte ceva bun, vara am participat la evenimentul organizat de ei în Piatra Craiului, iar acum, pe final de toamnă, ne-am cazat în Casa Mare.
Casa Mare este o cabană compusă din trei dormitoare, fiecare cu balcon și baie proprie, două la etaj și unul mai romantic la parter, care are cadă în cameră. Tot la parter este și livingul generos cu șemineu pe lemne, o bucătărie open space, o toaletă comună și cireașa de pe tort este terasa cu o vedere superbă către Bucegi. De aici se poate coborî pe o scară secretă, care te conduce către ușa ce oferă acces VIP către Șezătoare.
Primul aspect care mi-a captat imediat atenția din interiorul casei mari a fost vederea spectaculoasă. Fiecare fereastră deschide o panoramă către înălțimile mărețe ale munților Bucegi sau Piatra Craiului, un adevărat spectacol pentru cei care iubesc muntele. Noi am stat într-un dormitor de la etaj și am avut impresia că am dormit în brațe cu Piatra Craiului.
Dacă ești o persoană matinală, în zilele senine răsăriturile sunt cu adevărat senzaționale și le poți admira chiar din livingul cabanei. Apusurile oferă și ele momente magice, culorile aprinse se reflectă în crestele Bucegilor, de ai impresia că au luat foc munții. Lumina aceasta cunoscută de fotografi ca fiind „golden hour” poate fi admirată cel mai bine de pe unul dintre balcoane sau chiar din interior, prin spațiile vitrate mari.
Dacă ar fi să definesc într-un singur cuvânt atmosfera din cabană, acela ar fi cozy. Fiecare detaliu, de la mobilierul atent ales și până la micile accente de design, toate contribuie la o senzație de căldură și confort. Cu atât mai mult, șemineul pe lemne a adăugat un farmec aparte, creând o atmosferă relaxantă și intimă în cele două seri răcoroase de octombrie, în care noi am stat la un pahar de vin și am admirat răsăritul de lună de la căldurică.
Nu pot să nu menționez și atenția acordată detaliilor din întreaga casă. Fiecare element pare să aibă o poveste proprie, aducând un plus de autenticitate și caracter spațiului. Este evident că proprietarii au pus suflet în crearea acestei cabane, oferind o experiență autentică și deosebită oaspeților ce le trec pragul.
Spre exemplu, lustrele sunt lucrate manual din ceramică la Marginea ceea ce permit luminii să pătrundă în încăpere precum niște raze de soare, lăsând în urmă o lumină caldă. Toată cabana beneficiază de încălzire în pardoseală, podelele sunt construite din microciment, material ce ne-a dus cu gândul la dușumelele de lut din casa străbunicii. Piesa de rezistență este pardoseala din dormitoare care este acoperită cu o mochetă pufoasă, este o plăcere copilărească să mergi desculț pe mocheta aceea încălzită, este ca și cum ai merge vara la amiază desculț printr-un câmp de iarbă, cum spuneam sunt mici detalii, care fac o mare diferență în ceea ce privește confortul.
Am uitat să menționez faptul că, The Barn – Casa Mare, este construită din lemn rotund, ce emană un farmec autentic specific unei cabane de munte, împletit fin cu un design modern de lux, care pe mine m-a cucerit încă de la prima vedere. De altfel, ador toate cazările construite din lemn, odată din grija pentru mediu, iar în al doilea rând pentru faptul că atunci când mergem în vacanță ne dorim o altfel de experiență, o deconectare de la orașele aglomerate și betonate, iar tipul acesta de cazări, din lemn, cu geamuri mari și priveliște superbă către munți, reușesc să restabilească legătura dintre om și natură, care pentru mine este de neprețuit.
Inspirată din Bucovina și așezată la aproape 1200 altitudine în satul Șirnea, Casa Mare The Barn, aduce pe lângă farmecul dat de vederea panoramică spre măreții munți Bucegi și Piatra Craiului și un pic din atmosfera specifică Bucovinei sau Maramureșului.
Experiența este asemănătoare cu o vizită la părinți sau bunici, când pun pe pat așternuturile cele mai bune, scot vesela de musafiri, aprind focul în sobă și masa începe să se umple de bucate tradiționale, care mai de care mai gustoase. Așa sunt proprietarii de de la The Barn, atenți la fiecare detaliu, prezenți în toate activitățile și concentrați ca atmosfera să fie una caldă, familială, cu multă voie bună și sunt pregătiți să-ți facă aproape orice poftă.
Înainte de a încheia recenzia mea despre această cazare, vreau să-ți mai spun două cuvinte despre evenimentele corporate pe care cei de la The Barn le organează în parteneriat cu alte pensiuni din jur. Chiar de curând a avut loc un astfel de eveniment, foarte select, la care au particpat doar persoanele cu funcții înalte dintr-o companie de renume. Invitatul surpriză a fost dl. Damian Drăghici, care le-a cântat oaspeților într-un cadru deosebit, în livingul din Casa Mare, la gura șemineului. Mi se face pielea de găină numai când mă gândesc. Așadar, dacă vrei să organizezi un eveniment special, această locație poate fi o variantă minunată.
Recomand locația cu căldură, atât pentru ceea ce oferă cabana, dar mai ales pentru a-i cunoaște pe Irina și Alex, doi oameni extraordinari, pe care îi felicit din nou pentru proiectul acesta minunat pe care l-au construit pentru noi, călătorii. Este locul perfect pentru o escapadă liniștită și autentică în mijlocul naturii, cu o priveliște de neuitat și trebuie să te avertizez că, deși există numeroase trasee de drumeție în zonă, îți va fi greu să pleci de la această cabană.
P.S: În perioada sărbătorilor de iarnă Crăciun și revelion, The Barn se inchiriază integral în regim ultra all inclusive. Pachetul include tot ce îți poate trece prin minte, de la tăiatul porcului, la plimbat cu sania prin sat, până la băuturi și mâncăruri după preferințele tale. Pentru oferta de preț contactează direct gazdele (thebarnsirnea@gmail.com – 0726.185.223).
2. Casa Mare - Facilități
Casa Mare se închiriază integral și pe lângă priveliștea superbă, oferă următoarele facilități:
Dormitoarele – toate cele trei dormitoare sunt foarte frumos amenajate, paturile sunt mari, dotate cu saltea confortabilă și lenjerie din bumbac țesută cu motive tradiționale românești. În camere am mai avut la dispoziție un mic birou și un spațiu în care să ne așezăm hainele. Pereții de lemn rotund au un farmec aparte, lăsând senzația de căldură la atingere, asigurând un microclimat benefic. Acești pereți sunt denumiți și pereți respirabili, ceea ce asigură un somn profund, datorită aerului oxigenat din timpul nopții.
Băile sunt foarte moderne și cu un design deosebit, dotate cu chiuvetă, toaletă, cabină de duș walk-in, oglindă, prosoape pufoase și tot ce ai putea avea nevoie în materie de produse de igienă. Știu că am menționat și mai sus de încălzirea în pardoseală, dar simt nevoia să o mai menționez încă o dată și aici, este foarte plăcut să ieși din duș și să pășești pe podeaua caldă, mai ales pe pufoșenia din dormitor.
Noi am stat în camera de la etaj, cea din partea dreaptă, de unde am avut o priveliște de poveste, iar dimineața ne-am băut prima cafea pe balcon, admirând Piatra Craiului și satul Măgura din depărtare.
Livingul este foarte generos, dotat cu o canapea uriașă, așezată lângă mai multe geamuri imense. În partea dreaptă este șemineul pe lemne, care a creat o atmosferă de poveste, mai ales în cele două seri răcoroase de toamnă în care am fost noi.
Bucătăria este open space cu livingul și este echipată complet. Am avut la dispoziție frigider, mașină de spălat vase, plită pe inducție, expresor, cuptor cu microunde, Airfryer, tacâmuri, veselă, ba chiar și un Roborock care să facă curat după noi ori de câte ori doream, nu ne-a lipsit nimic în cele câteva zile petrecute acolo.
Spațiul exterior nu a fost nici el neglijat, pe lângă balcoanele de la fiecare cameră, livingul are și el o terasă proprie dotată cu câteva șezlonguri. În zilele cu soare este un loc ideal în care să stai să citești.
Curtea este foarte generoasă, sunt numeroase locuri amenajate pentru relaxare, am găsit un leagăn, o vatră de foc și multe șezlonguri.
Șezătoarea – toate mesele pot fi servite în restaurantul (șezătoarea) ce aparține de Casa Mare. Micul dejun este inclus în prețul cazării și este copios, majoritatea produselor sunt din sat sau din zonă, iar pâinea este făcută în casă. Tot aici poți servi și prânzul sau cina, porțiile sunt generoase, mai exact mănânci cât poți, iar băuturile sunt din partea casei. Doar băutorii considerați la nivel de „experți” sunt tarifați pentru alcool.
Dacă vrei să vezi cum a fost experiența noastră la Șura The Barn, te invit să citești acest articol: https://instatravel.ro/the-barn-sirnea/.
3. Video dronă & room tour The Barn - Casa Mare
Dacă mi-a scăpat ceva sau nu am reușit să descriu prea bine în cuvinte, te invit să vizionezi și clipul de mai jos:
4. Cum ajungi la The Barn Șirnea?
The Barn Șirnea este un domeniu situat pe strada principală din satul Șirnea, județul Brașov, cocoțat pe un deal, la doar 1.1 km de centrul satului, pe strada principală la nr. 43A, printre casele răsfirate. Google maps sau waze te vor duce exact la destinație.
Drumul este asfaltat până acolo, excepție făcând ultimii 200 de m, dar care sunt accesibili oricărui tip de autevehicul.
Distanța de la Brașov la The Barn este de doar 40 de km, iar de la Sibiu sunt 157 km, în timp ce de la București vei face aprox. 200 de km.
5. Date de contact The Barn Șirnea
E-mail: thebarnsirnea@gmail.com
Telefon: 0726.185.223
Pentru rezervări Booking aici.
Fii la curent cu toate noutățile de la The Barn și prinde cele mai bune oferte! Urmărește-i pe Instagram și Facebook.
6. Ce poți să faci în Șirnea?
Șirnea este un sat turistic care poate la prima vedere, dincolo de peisajele superbe nu-ți spune prea multe, însă zona este foarte ofertantă, cu activități pentru toate gusturile, iată câteva dintre sugestiile mele.
Descoperă Șirnea la pas
În primul rând descoperă satul Șirnea la pas, dacă nu știi în ce direcție să o apuci, lasă-te ghidat de traseul ecoturistic T1 – Hoinăreală iarna prin Șirnea, care te va purta pe cele mai faine ulițe din sat. Vei găsi câțiva oameni gospodari, prietenoși, care trudesc mult și care încă își câștigă existența din creșterea animalelor, oferind satului aerul pitoresc de altă dată, iar turiștilor produse tradiționale de cea mai bună calitate.
Dacă îți plac traseele montane atunci îți recomand să faci acest circuit din Piatra Craiului, iar dacă vrei să faci un traseu mai serios mergi pe Vârful La Om.
Activități și experiențe de neuitat
DeȘirnea Experience oferă cele mai interesante experiențe din zonă, poți alege între: tururi montane cu ghid autorizat, circuite ebike tot cu ghid, excursii cu mașini de teren, călărie și activități cu cai, o zi la fermă și multe altele.
De asemenea poți închiria un MTB clasic cu care să te plimbi în voie pe coclaurile din acest sat, ce te va purta către cele mai faine priveliști pe care le-ai văzut în ultimul timp.
Pe cei de la desirnea.ro îi găsești pe Instagram și Facebook sau îi poți contacta la numărul de telefon 0730.237.806.
Dacă petreci mai multe zile în zonă, te invit să citești articolul despre toate activitățile pe care le poți face în satul Șirnea, dar și în împrejurimi: https://instatravel.ro/ satul-sirnea/.
Descoperă aici mai multe atracții turistice din juțul Brașov: https://instatravel.ro/ obiective-turistice-judetul-brasov/.
Vezi aici mai multe atracții turistice din Transilvania: https://instatravel.ro/ obiective-turistice-transilvania/.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Cazează-te în acest loc de poveste, în Casa Mare The Barn, și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.