Blog de călătorii

Citești

Traseu Ciucaru Mare – Cazanele Dunării

Traseu Ciucaru Mare – Cazanele Dunării

Cazanele Dunării - Ciucaru Mare
Traseu Ciucaru Mare – Cazanele Dunării ©instatravel.ro

Recomand traseul Ciucaru Mare tuturor, indiferent de vârstă, este spectaculos datorită nenumăratelor puncte de belvedere. Noi l-am parcurs în 2 ore (dus-întors), am întâlnit pe traseu și grupuri organizate cu turiști străini destul de în vârstă, dar și mulți părinți cu copii. Marcajul traseului este foarte bun.

Pregătește-ți aparatul foto și profită din plin de peisajele deosebite ținând cont de faptul că traseul este circuit și te vei întoarce pe altă rută.

Cum ajungi pe traseul Cicaru Mare?

Venind dinspre Orșova pe DN57, se trece de Eșelnița, apoi de Statuia lui Decebal (pe dreapta), iar după ieșirea din Dubova se va vedea pe partea stângă a drumului un stâlp cu săgeată spre traseul Vârful  Ciucaru Mare, trebuie să fii puțin atent pentru că nu există nici un panou de dimensiuni mari care să iți indice locul. 

Drumul este bun, doar asfalt și în 2019 era un magazin deschis chiar acolo. Mașina o poți parca undeva în zonă la marginea drumului.

Cazanele Dunării - Ciucaru Mare

Traseu Ciucaru Mare - Cazanele Dunării

Începutul traseului este destul de abrupt si îți recomand să îl faci doar pe vreme bună, altfel ar putea să fie destul de alunecos. Nu te descuraja, în doar 15 min vei fi deja sus, la primul punct de belvedere. Neapărat să ai apă la tine, pentru că nu există surse de apă pe acest traseu.

Cazanele Dunării - Ciucaru Mare
©instatravel.ro
Cazanele Dunării - Ciucaru Mare
©instatravel.ro
Cazanele Dunării - Ciucaru Mare
Cazanele Dunării ©instatravel.ro
Cazanele Dunării
©instatravel.ro

După ce vei trece de primul punct de belvedere traseul nu va mai fi abrupt. Cred că este unul din cele mai frumoase trasee pe care le-am parcurs în România. Toate acele puncte de belvedere sunt absolut superbe.

Cazanele Dunării - Ciucaru Mare- Banat Ciucaru Mic
Cazanele Dunării ©instatravel.ro
Cazanele Dunării - Ciucaru Mare
©instatravel.ro
Cazanele Dunării - Ciucaru Mare
©instatravel.ro

Concluzii traseu Ciucaru Mare

♦️ Traseul propus este foarte uşor, fără nicio provocare deosebită, fiind potrivit tuturor iubitorilor de drumeții.

♦️ Poate fi parcurs și de copiii cărora le place muntele, sub atenta supraveghere a părinților, chiar dacă este un traseu ușor, asta nu înseamnă ca este ca o plimbare în parc.

♦️ Nu îl recomand cardiacilor, prima porțiune este destul de solicitantă.

♦️ Punctele de belvedere îți vor tăia răsuflarea, traseul oferă o panoramă deosebită asupra Dunării.

♦️ Ai nevoie de o pereche de bocanci.

♦️ Recomand această cremă de față SPF 30 special creată pentru drumeții, care să te protejeze atât împotriva soarelui, cât și împotriva vântului.

♦️Mie nu-mi lipsesc niciodată din bagajul de drumeție  bețele de trekking, un fluiersprayul de ursfolie de supraviețuire, frontală și un kit de prim ajutor.

Cazanele Dunării - Ciucaru Mare
©instatravel.ro
Cazanele Dunării - Ciucaru Mare
©instatravel.ro

Unde te cazezi la Cazanele Dunării?

Cabana Bahna

Cabana Bahna oferă cazare cu balcon în localitatea Ilovița, județul Mehedinți. Această proprietate de la malul mării are un bar, restaurant și grădină. Casa de vacanță este prevăzută cu 1 dormitor, zonă de relaxare, bucătărie și 1 baie. Cabana Bahna oferă acces la o terasă. În apropiere, oaspeții se pot bucura de pescuit și drumeții, iar proprietatea are zonă de plajă privată și facilități de sporturi nautice.

Rezervă aici
Cabană Ana

Cabana Ana din Ilovița are un restaurant, bar, grădină și o zonă de plajă privată. Oaspeții au la dispoziție facilități pentru sporturi nautice, grătar și terasă. Fiecare cameră a pensiunii are balcon. Camerele de la Cabana Ana au baie privată cu o cadă. În Ilovița şi în zona din jur se pot desfășura diverse activități, precum canotaj. Băile Herculane se află la 27 km de Cabana Ana, iar Drobeta-Turnu Severin este la 22 km.

Rezervă aici
Cazanele Dunării
Răsărit de lună – Cazanele Dunării ©instatravel.ro

Verifică aici disponibilitatea în alte spații de cazare!

Booking.com

Te-ar mai putea intersa și...

Plaja Cochilia

Citește

Lacul Siriu

Citește

Plaja Șuncuiuș

Citește

Lacul Sfânta Ana

Citește

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Ne găsești și pe InstagramFacebook sau YouTube. Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Colaborează cu noi: www.nordiczen.ro 

Să ne auzim cu bine!

Autor Articol: © Alina Licuriceanu

Foto:© alinalicuriceanu