Recomand traseul Ciucaru Mare tuturor, indiferent de vârstă, este spectaculos datorită nenumăratelor puncte de belvedere. Noi l-am parcurs în 2 ore (dus-întors), am întâlnit pe traseu și grupuri organizate cu turiști străini destul de în vârstă, dar și mulți părinți cu copii. Marcajul traseului este foarte bun.

Pregătește-ți aparatul foto și profită din plin de peisajele deosebite ținând cont de faptul că traseul este circuit și te vei întoarce pe altă rută.

Dacă vrei să ne susții cumpără ceva de la noi https://www.nordiczen.ro/

Cum ajungi pe traseul Cicaru Mare?

Venind dinspre Orșova pe DN57, se trece de Eșelnița, apoi de Statuia lui Decebal (pe dreapta), iar după ieșirea din Dubova se va vedea pe partea stângă a drumului un stâlp cu săgeată spre traseul Vârful  Ciucaru Mare, trebuie să fii puțin atent pentru că nu există nici un panou de dimensiuni mari care să iți indice locul. Drumul este bun, doar asfalt și în 2019 era un magazin deschis chiar acolo. Mașina o poți parca undeva în zonă la marginea drumului.

Începutul traseului este destul de abrupt si îți recomand să îl faci doar pe vreme bună, altfel ar putea să fie destul de alunecos. Nu te descuraja, în doar 15 min vei fi deja sus, la primul punct de belvedere. Neapărat să ai apă la tine, pentru că nu există surse de apă pe acest traseu.

Cum alegi echipamentul potrivit pentru traseul Ciucaru Mare?

  • în primul rând trebuie să ai încălțări cu aderență, impermeabile și confortabile. Găsești aici echipament adecvat pentru trekking.
  • în al doilea rând ai nevoie de șapcă sau pălărie ca să nu faci insolație.
  • ochelari de soare și cremă cu SPF.

Unde ne-am cazat ?

Găsiți numeroase cazări în zona, noi am ales Casa Marina din Eșelnița. Trebuie să știți că nu există magazin în imediata vecinătate și nici restaurant, aprovizionați-vă înainte de a ajunge la cazare, există suficient spațiu pentru depozitat în frigider și zonă de gătit, grătar, etc. Pozele vor vorbi de la sine. Verificați disponibilitatea aici:

Booking.com

Îți plac traseele pe munte? Cezi aici ce alte trasee am mai făcut. https://instatravel.ro/category/pe-meleaguri-romanesti/trasee-pe-munte/

Toate pozele au fost făcute cu Samsung Galaxy S10 plus, inclusiv cele cu răsăritul de lună.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine nu ezita să îmi lași un comentariu.

Ne poți urmări și pe Instagram, Facebook sau Youtube și dacă vrei să ne susții, poți achiziționa ceva din site-ul nostru nordiczen.ro.