Istoria cartofului în Europa de Est a început în grădina lui Brukenthal din Avrig, iar în prezent acest eveniment este sărbătorit prin festivalul „Toamna barocă la Palatul Brukenthal Avrig”.
Până pe 16 octombrie vor avea loc diverse activități culinare și artistice care vor celebra cartoful – dacă ai drum prin județul Sibiu îți recomand să faci un popas aici.







Te invit să vizionezi și clipul postat pe canalul nostru de youtube:
Istoria cartofului la Palat
„Conform dovezilor istorice, în urmă cu aproximativ un sfert de mileniu, fostul guvernator al Transilvaniei, baronul Samuel von Brukenthal, ar fi adus şi cultivat, pentru prima dată în această regiune, cartofi. De aici, cartoful s-a răspândit în regiune şi în Transilvania, a devenit emblematic şi a adus beneficii multiple pentru viaţa de zi cu zi a locuitorilor de aici”, explică reprezentanții complexului.
Acțiunea „Sărbătoarea toamnei – sezonul cartofului” este o pledoarie pentru leguma care hrănește cea mai mare parte a populației globului. Festivalul gastronomico – culinar își propune să păstreze în memoria colectivă această dovadă istorică.

Bunătăți tradiționale și specialități pe bază de cartofi
Stau și mă întreb, cui nu-i place cartoful? În toate formele lui, prăjit, fiert, copt pe jar sau la cuptor, cartoful este întotdeauna una dintre cele mai apreciate legume în rândul gurmanzilor.
Personalul restaurantului Edenul Transilvaniei din cadrul complexului Palatului Brukenthal Avrig a pregătit o versiune nouă a meniului, cu multe preparate care pun în valoare cartoful.
Meniul creat pentru festivalul Toamna barocă la Palatul Brukenthal Avrig conține: Cartofii mexicani umpluţi cu carne tocată de vită şi sos picant, Cartofii Jack Potatoes umpluţi cu şuncă şi caşcaval, Gnochi cu sos spanac şi nuci, Cartofi la cuptor cu sos de smântână şi usturoi, Platoul mixt de cartofi (Mexican, Jack Potatoes, Cartofi la cuptor si Gnocchi) etc.

Te-ar mai putea interesa și...
În zonă mai poți vizita Povestea Calendarului, Castelul de lut – Valea Zânelor, Brambura Park, Ferma de Cerbi și Ciute, Transfăgărășan – 25 de atracții și obiective turistice, Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche, Abația Cisterciană de la Cârța, orașul Brașov, orașul Sighișoara, orașul Sibiu, plus multe alte obiective turistice din județul vecin Brașov.
Descoperă mai multe atracții turistice din Transilvania aici: https://instatravel.ro/ obiective-turistice-transilvania/

Unde te cazezi?
Palatul Brukenthal
Palatul Brukenthal din Avrig este clădirea dominantă a reședinței de vară a baronului Samuel de Brukenthal, un loc minunat și istoric care a fost considerat cândva Eden al Transilvaniei și a fost modelat ca Palatul Schönbrunn din Viena, pentru că în acel moment a fost proiectat de același arhitect.
Palatul Brukenthal are o arhitectură în stil baroc și un parc mare, amenajat. Camerele sunt situate în diverse clădiri de pe domeniul palatului. Unele camere au baie privată, iar altele oferă acces la băi comune. Rezervă o cameră pe Booking aici.
Oaspeții pot lua masa la restaurantul proprietății, care oferă preparate din bucătăria săsească, românească sau internațională. De asemenea, există un lounge bar cu o atmosferă relaxantă, care servește și mâncăruri.

Cazează-te în Porumbacu de Sus la OberWood
Imaginează-ți un loc retras la marginea unui sat, o curte imensă, un pârâu care șerpuiește pe lângă hamacele atârnate în copaci, 5 căsuțe tradiționale și o priveliște desprinsă din cărțile poștale cu munții Făgăraș, asta vei găsi la OberWood.
Mai multe detalii aici: https://instatravel.ro/ oberwood-cazare-de-poveste/.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Bucură-te de festivalul Toamna barocă la Palatul Brukenthal Avrig și împărtășește experiența pe instagram!
Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.