S-a deschis parcul cu insecte gigant: Insect Park – unic în România

S-a deschis parcul cu insecte gigant, unic în România, ce va fascina copiii din întreaga țară, introducându-i în lumea inedită a insectelor. Parcul se află chiar lângă Parcul Mini Transilvania și se numește Insect Park

În acest articol am să îți las toate detaliile de la această locație, dar și impresiile mele de călătorie.

Insect Park - Parcul cu insecte gigant
Insect Park - Parcul cu insecte gigant

1. Despre Insect Park & Impresii de călătorie

Insect Park, situat lângă Parcul Mini Transilvania, este o inițiativă fondată de Fazakas Szabolcs, cunoscut și pentru crearea Parcului Mini Transilvania despre care am scris aici: https://instatravel.ro/parcul-mini-transilvania/

Conform declarațiilor sale, ideea de a crea Insect Park s-a ivit cu mulți ani în urmă, iar de atunci el și echipa sa au depus eforturi pentru a o transforma în realitate.

Insect Park - Parcul cu insecte gigant
Insect Park - Parcul cu insecte gigant

Acest parc inovator se întinde pe o suprafață de aproximativ patru mii de metri pătrați și expune o colecție impresionantă de insecte, inclusiv exemplare gigantice de până la 2 metri înălțime, precum și insecte mai mici.

Deosebit de interesant este faptul că Insect Park este unicul de acest gen în România,  altul similar se mai găsește doar în Polonia.

Insect Park - Parcul cu insecte gigant
Insect Park - Parcul cu insecte gigant

Parcul găzduiește o varietate de insecte mari, realizate în Asia, și insecte mici realizate cu ajutorul imprimantelor 3D chiar în Odorheiu Secuiesc, în colaborare cu mai mulți biologi.

Dacă ai copii eu zic că merită să-i aduci aici, eu am vizitat Insect Park alături de nepoțelele mele, care s-au declarat foarte încântate de acest loc. Am admirat împreună toate insectele gigant robotizate, ce imitau perfect comportamentul lor din natură, mai ales că acestea scoteau și suntetul specific fiecăreia. 

Am apreciat faptul că sunt prezentate doar insecte autohtone din România, incluzând specii variate precum căpușe, lăcuste, fluturi, buburuze și chiar scorpionii din Dobrogea.

Fiecare insectă este însoțită de explicaţii, prezentate în trei limbi diferite, astfel încât informaţiile să fie înțelese de toți cei care ajung aici. 

Insect Park - Parcul cu insecte gigant
Insect Park - Parcul cu insecte gigant
Insect Park - Parcul cu insecte gigant
Insect Park - Parcul cu insecte gigant

Dacă mă întrebi pe mine este un loc minunat pentru a ține lecții de biologie, precum și activități interactive, în cadrul cărora copiii pot explora și descoperi mai multe despre fascinanta lume a insectelor. 

Parcul a fost afectat de o furtună chiar înainte de deschidere, astfel deschiderea a avut loc oficial cu câteva zile de întârziere, mai exact pe 28 iulie 2023 şi a fost vizitat deja de zeci de turiști, printre care ne-am numărat și noi.

Insect Park - Parcul cu insecte gigant
Insect Park - Parcul cu insecte gigant
Insect Park - Parcul cu insecte gigant
Insect Park - Parcul cu insecte gigant

2. Video Insect Park

Dacă am omis ceva sau nu am reușit să descriu prea bine în cuvinte, atunci te invit să vizualizezi și clipul postat pe canalul nostru de YouTube din această locație.

3. Program & Tarif de vizitare

Parcul este deschis de luni până duminică între orele 10:00 și 19:00. 

Biletele costă 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.

* Informațiile privind tariful sau programul de vizitare sunt oferite orientativ, încercăm să le actualizăm periodic, însă ele pot suferi modificări.

4. Cum ajungi la Insect Park?

Parcul cu insecte gigant este situat în Băile Seiche (nefuncționale), lângă Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Se află la o distanță de doar 4 km de Odorheiu Secuiesc, 35 km de Praid, 90 km de Târgu Mureș, respectiv 100 km de orașul Brașov. După ce ai parcat, trebuie să faci o scurtă plimbare până la intrarea în parc.

5. Ce mai poți vizita în zonă?

Lipit de Insect Park se află și Parcul Mini Transilvania – un parc cu peste 90 de machete ce prezintă cele mai impresionante clădiri din Transilvania. Tot în zonă se află și Muzeul Apelor Minerale, centrul memorial al etnografului Orbán Baláz și Galeria Porților Secuiești. 

În Odorheiu Secuiesc poți vizita fabrica de ciocolată Gallfis și Muzeul Haáz Rezső. 

Dacă mergi spre Praid îți recomand să mergi și la Statuia Inima lui Isus, Dealul Melcului, iar în Praid e musai să mergi la cel mai mare ștrand cu apă sărată din România, Casa Fluturilor, Canionul de Sare și Salina Praid. Găsești mai multe detalii despre toate aceste obiective turistice aici: https://instatravel.ro/ obiective-turistice-judetul-harghita/.

Mai multe locuri spectaculoase din județul Harghita găsești aici: https://instatravel.ro/ obiective-turistice-judetul-harghita/.

Obiective turistice Harghita
Obiective turistice Harghita

6. Unde te cazezi?

Central Harmony Apartment

Central Harmony Apartment oferă cazare cu vedere la oraș, este dotat cu aer condiționat și este compus din un dormitor, o cameră de zi, o bucătărie complet utilată cu frigider și mașină de cafea și două băi cu duș. 

Rezervă acest apartament pe Booking aici.

Central Harmony Apartment - Odorheiu Secuiesc
Central Harmony Apartment - Odorheiu Secuiesc

Páva Pension & Spa

Páva Pension & Spa se află în mijlocul unei grădini amenajate cu o suprafață de 2000 m², într-o locație liniștită situată la 2 km de centrul orașului Odorheiu Secuiesc. Oaspeții pot savura mâncăruri tradiționale și internaționale la restaurantul confortabil cu șemineu și pe terasa spațioasă. De asemenea, există o zonă de spa și wellness, cu o piscină interioară.

Rezervă o cameră pe Booking aici.

Páva Pension & Spa - Odorheiu Secuiesc
Páva Pension & Spa - Odorheiu Secuiesc

Parkside Vila

Parkside Vila se află în Odorheiu Secuiesc și oferă cazare cu WiFi gratuit, terasă și vedere la munte.

Vila are 7 dormitoare, TV cu canale prin satelit, zonă de luat masa, bucătărie complet echipată, 5 băi și patio cu vedere la grădină. Oaspeții se pot relaxa în grădina vilei sau pot face drumeții în apropiere.

Fă o rezervare pe Booking aici.

Parkside Vila - Odorheiu Secuiesc
Parkside Vila - Odorheiu Secuiesc

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Insect Park și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

1 thoughts on “S-a deschis parcul cu insecte gigant: Insect Park – unic în România”

  1. Este un loc foarte frumos si un mod amuzant de a descoperi lumea fascinanta a insectelor intr-un mod interactiv. Incurajati aceasta initiativa inovatoare si distractiva si vizitati Insect Park, pentru a mega-explora aceasta lume minunata!

    Parcul Insectelor Gigant este o initiativa interesanta si merita vizitat de toti cei ce vor sa descopere sau sa se reintalneasca cu lumea insectelor, intr-un mod inedit si interactiv. Un must-see!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top