Salut și bine ai revenit pe blogul meu de călătorii. Te invit să citești acest articol în care am să-ți povestesc despre o destinație de vacanță deosebită, unde mi-am sărbătorit aniversarea de 34 de ani.
Locația se numește Panoramic Colibița – un loc special, retras, cu o atmosferă relaxantă, liniște, aer curat, priveliște faină, care dispune și de un centru SPA. Motivele principale pentru care am ales această cazare au fost piscina infinity și jacuzzi-ul privat de pe terasa apartamentului nostru, ambele cu vedere către Munții Călimani și Lacul Colibița.
În continuare am să-ți las toate impresiile mele de călătorie din acest loc de poveste.
1. Cum am ajuns la hotel Panoramic Colibița?
Am plecat din Brașov cu câteva zile mai devreme, pentru a face mai întâi un popas în Bistrița – Poarta Transilvaniei. După ce am terminat de explorat obiectivele turistice de acolo, ne-am dus către a doua cazare din acest mini circuit: Hotel Panoramic Colibița.
Hotelul se află în stațiunea Colibița, denumită și Marea de la munte, pe Valea Bistriței, între munții Călimani și Lacul Colibița – cel mai pitoresc loc din județul Bistrița-Năsăud. Lacul și munții oferă zonei un farmec aparte.
Am urmat ruta Bistrița – Prundu Bârgăului – Bistrița Bârgăului. Drumul a fost cu adevărat spectaculos, se poate compara cu Transfăgărășanul sau cu Transalpina, deoarece șoseaua șerpuiește printre versanți abrupți. Tot drumul este asfaltat și se prezintă în condiții excelente până la destinație.
2. Impresii de călătorie - Panoramic Colibița
Panoramic Colibița m-a cucerit pe loc, design-ul este desprins parcă din revistele cu amenajări interioare, iar asta încă de la recepție. Procesul de chek in l-am putut face online, am primit un link cu o zi înainte de a ajunge, astfel am stat la recepție maxim două minute, timp în care am primit câteva indicații legate de program și facilități.
În hotel sunt disponibile mai multe tipuri de apartamente (le poți vedea aici), noi am ales apartamentul 202 din gama Platinium. L-am ales pentru priveliștea fabuloasă către munții Călimani și Lacul Colibița, dar și pentru jacuzzi-ul privat de pe terasa proprie.
Despre apartament pot să-ți spun că este spectaculos, totul nou și curat, cu un design modern ce reușește să creeze o legătură perfectă între spațiul exterior și cel interior.
Am avut un dormitor imens cu ieșire pe terasă și vedere către munți și lac. Patul a fost foarte confortabil, așternuturile, pernele, toate de calitate superioară, însă cel mai mult mi-a plăcut că am putut admira răsăritul din pat.
Livingul apartamentului este la fel de generos, dotat cu o canapea extensibilă și o zonă pentru pregătit și servit masa. Beneficiază de aceeași priveliște spectaculoasă și de ieșire pe terasă. Alăturat se afla dressingul de tip walk in, urmat de toaleta în stil minimalist.
De pe terasă am putut beneficia de aerul ozonat din Colibița, dar și de peisajul pitoresc. La un moment dat aveam impresia că experiența este ireală, am fost cazați pentru trei zile, timp în care am prins trei anotimpuri diferite. În ziua în care am ajuns era un soare blând de primăvară, a doua zi a plouat și am avut parte de misterele ceții, iar în ultima zi când ne-am trezit tot ținutul era alb și ningea ca în povești.
Este fantastic să poți sta afară, în jacuzzi sau piscină, în timp ce plouă sau ninge și să privești către lac și munți, în timp ce respiri aerul acela sănătos. Este o experiență pe care îți recomand să o încerci măcar o dată în viață.
Aerul ozonat din Colibița oferă o adevărată oază de sănătate, se spune că aici aerul ar fi la fel de curat precum în Alpi.
Acest lucru a fost dovedit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud printr-un studiu care confirmă că nivelul de ozon din Colibița este similar cu cel din Munţii Alpi, de la cote de peste 2000 de metri altitudine. Valoarea concentraţiei de ozon măsurată în Colibița este de 90 micrograme/m3. Valoarea medie în România este de 72,6 micrograme/m3.
Terapia cu ozon este folosită la nivel mondial de câteva sute de ani, având scopuri curative. Pentru a beneficia de proprietățile vindecătoare ale aerului din Colibița este necesar să petreci măcar câteva zile afară, sunt recomandate și drumețiile în natură.
3. Piscină exterioară încălzită & SPA
Este aproape imposibil să nu fi văzut măcar o poză pe social media cu piscina exterioră de aici. Aceasta este situată la etajul superior și oferă o vedere panoramică impresionantă către munți și lac, perfectă pentru câteva zile de relaxare. Accesul este permis doar celor cazați în hotel.
Afară erau 6-7 grade, dar apa încălzită la 38 de grade și aerul pur, au făcut ca sejurul nostru să fie unul de vis. Chiar dacă nu am mai putut pleca pe trasee să explorăm împrejurimile, ne-am împărțit tot timpul între piscină, jacuzzi, saune și masaje, cadoul perfect pentru ziua mea. Adi râde mereu de mine, zice că sunt o broscuță, dacă dau de apă, tare greu mă mai scoți pe uscat 🙂
Pentru a-mi întări sistemul imunitar, dar și pentru celelalte beneficii, am făcut și câteva ședințe la cele două saune: umedă și uscată.
Beneficii saună uscată & saună umedă:
– contribuie la îmbunătățirea imunității organismului;
– hrănește intens pielea datorită vasodilatației de sub piele produsă de aerul cald;
– contribuie la înfrumusetarea pielii și la sporirea luminozității tenului;
– accelerează metabolismul, contribuind astfel la pierderea în greutate;
– are rol de prevenție în cazul diverselor afectiuni la nivelul articulațiilor și a mușchilor;
– ameliorează durerile articulare și cele musculare, prin reducerea inflamației din organism;
– contribuie la eliminarea stresului;
– stimulează circulația sângelui;
– contribuie la menținerea sănătații inimii;
– îmbunătătește calitatea somnului;
– conferă o stare generală de bine și stimulează relaxarea organismului.
Tot în zona de SPA cei de la Panoramic Colibița mai pun la dispoziția turiștilor un salon de masaj (este necesară programare) și un pat cu hidromasaj uscat.
O ședință la patul cu hidromasaj uscat durează 20 de minute și costă 80 lei. Nu mai încercasem niciodată un astfel de masaj, așa că am profitat de ocazie.
Patul este foarte confortabil, te poți așeza îmbrăcat, apeși pe un buton și relaxarea începe. Masajul este unul delicat, am plecat de acolo foarte relaxată, iar în același timp am beneficiat și de un tratament facial cu lumină de colagen și aromaterapie.
4. Alte facilități disponibile în hotel
Acces plajă privată – Lacul Colibița. Vei găsi un ponton amenajat și o zonă pentru plajă de care te poți bucura în sezonul cald. Ca să ajungi la ponton trebuie să urmezi promenada care te va conduce direct la lac.
Restaurant cu o capacitate de 70 de locuri și o terasă la fel de generoasă, cu vedere către lac. Accesul este permis doar turiștilor cazați.
În prețul cazării este inclus micul dejun, iar pentru prânz/ cină am achitat 20 euro/ persoană/ masă și a fost tot de tip bufet suedez. Preparatele au fost delicioase și destul de variate.
Fitness în aer liber – sus pe deal, într-un cadru natural de poveste, se află zona de fitness în aer liber. Să tot faci sport cu asemenea view.
Fire pit – aproape de zona de fitness, cu o vedere parcă și mai spectaculoasă către lac, se află zona dedicată pentru focul de tabără.
Kids Corner & Games – locul preferat al adolescenților – oferă acces la: 2 play station-uri cu jocuri diverse, 1 masa hochei electronic, 1 masa fotbal, 1 stație cu volan, jocuri de societate (Activity, Rummy, table, cărți), 1 masă de colorat / modelat, pufuri pentru relaxare/ citit.
Cinema – toți oaspeții hotelului au acces gratuit la sala de cinema.
Sală de conferințe – locația perfectă și pentru team buildinguri.
Patinuar – iarna te poți bucura și de un patinuar.
5. Video dronă & room tour Panoramic Colibița
Dacă mi-a scăpat ceva sau nu am reușit să descriu prea bine în cuvinte, te invit să vizionezi și clipul de mai jos:
6. Date de contact Panoramic Colibița
Site oficial: www.panoramic-colibita.ro
E-mail: rezervari@panoramic-colibita.ro
Telefon: 0771.603.358 sau 0363.408.918
Pentru rezervări Booking aici.
Fii la curent cu toate noutățile de la Panoramic Colibița și prinde cele mai bune oferte! Urmărește-i pe Instagram și Facebook.
7. Ce poți să faci în zonă?
7.1. Barajul de acumulare și Lacul Colibița
Dacă vremea îți permite dă o fugă până la barajul de acumulare – priveliştea de acolo este de o frumusețe rară. Dacă ajungi vara, o plimbare cu hidrobicicleta pe lac sau cu barca, cu siguranță te vor lăsa fără cuvinte.
7.2. Cascada Grizzlișor
Cascada Grizzlișor se lasă descoperită ușor, cel mai probabil vei trece cu mașina pe lângă ea, dar pentru că nu există loc de parcare acolo, ca să o poți admira va trebui să te duci pe jos până la ea.
7.3. Bistrița și împrejurimile
Bistrița – Poarta Transilvaniei – este un loc de poveste. Mă bucur că am explorat-o și că am putut să mă bucur de o parte din frumusețile ei.
Pentru a vizita acest oraș, ai nevoie de măcar 2 zile. O biserică evanghelică din anii 1500, pasaje deosebite, Casa Argintarului, crame, păduri cu stejari și peri seculari, rezervații naturale, plus multe alte obiective turistice te așteaptă să le descoperi. Vezi aici top 20 de activități și atracții turistice Bistrița: https://instatravel.ro/bistrita-obiective-turistice/.
7.4. Pasul Tihuța
Pasul Tihuța este situat la 1200 m altitudine și este drumul care face legătura între Transilvania și Moldova. Acesta este considerat unul dintre cele mai dificile trasee din România, datorită faptului că traversează lanțul Carpaților Orientali.
7.5. Stațiunea Piatra Fântânele
În stațiunea turistică Piatra Fântânele se află un hotel care este considerat replică a castelului lui Dracula, imaginat de Bram Stoker. Momentan acesta este închis, dar se preconizează că va fi redeschis curând. În această stațiune se află și una dintre cele mai impresionante mănăstiri din România.
7.6. Tinovul Mare
Tinovul Mare, asemănător cu Tinovul Mohoș din Harghita, păstrează cea mai mare rezervație de turbă (mlaștină) din România. Acesta se află în Poiana Stampei și este un sit de importanță comunitară Natura 2000.
În pădurea misterioasă este organizat un podeț de lemn, cu o lungime de 2 km (dus-întors), pe care turiștii îl pot parcuge într-o plimbare ușoară pentru a admira frumusețea naturii. Din loc în loc sunt amenajate niște spații cu bănci și panouri informative care să te dumirească mai bine cu privire la faună, floră și ce mai există pe acolo. Acest obiectiv turitic se vizitează gratuit.
7.7. Satul Ciocănești
Satul Ciocăneşti este precum un muzeu în aer liber. Pregătește-ți aparatul foto și ia-o la pas, agale, prin sat. Peste 600 de case cu pereții pictați cu motive tradiționale românești te vor uimi. Localnicii duc tradiția mai departe cu sfințenie, din generație în generație.
În comună există și un muzeu al ouălor încondeiate, în care s-au adunat peste 1800 de exponate extrem de rare și valoroase.
7.8. Pasul Prislop
Pasul Prislop, este poate și mai renumit decât Pasul Tihuța, pentru că se află la o altitudine și mai înaltă (1426 m). Această trecătoare te va purta pentru 50 de km pe drumul ce leagă Maramureșul de Moldova. Peisajul natural este mirific. Nu poți pleca de aici fără să faci o vizită la Mănăstire, iar dacă ajungi primăvara, ai șanse să nimerești într-un colț de rai plin cu brândușe.
7.9. Trasee montane în Munții Călimani
În această zonă sunt numeroase trasee spectaculoase pe care le poți face, iată câteva exemple: Vârful Pietrosul Călimanilor (2.102 m), Rezervația naturală 12 apostoli, Vârful Bistriciorul, Tăul Zânelor, Vârful Piatra lui Orban, Rezervația Iezerul Călimanului, Cascada Tihu și multe altele. Harta traseelor montane poate fi descărcată de aici.
Nu te opri aici! Transilvania este fabuloasă, viziteaz-o pe toată: https://instatravel.ro/obiective-turistice-transilvania/
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.
Cazează-te în acest loc de poveste la Panoramic Colibița și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.
WOW, super locatie am sa fac si eu o rezervare aici!
Ne bucuram ca v-am inspirat pentru urmatoarea vacanta.