Salut și bine ai revenit pe blogul meu de călătorii. Acest articol este unul mai special, deoarece face parte din cadrul unui concurs pe care l-am organizat în parteneriat cu Liceul Simion Stolnicu din Comarnic, alături de Asociația Părinților Simion Stolnicu, cu scopul de a marca Săptămâna Verde.
Toți elevii au fost încurajați să ne trimită câte un articol în care să promoveze atracțiile naturale din orașul Comarnic. Câștigătoarea concursului a fost desemnată de noi, fondatorii blogului de călătorii instatravel.ro, iar articolul ce urmează îi aparține integral elevei Spînu Oana-Maria.

Comarnic - 3 atracții turistice mai puțin cunoscute
Comarnicul este un oraș situat la poalele Subcarpaţilor Meridionali, străbătut de râul Prahova. Acesta este bine cunoscut pentru traficul intens din preajma weekend-urilor sau a zilelor de sărbătoare. Cu toate acestea, pe măsură ce ne aventurăm pe străzile adiacente Drumului Naţional 1, aerul capătă acea prosperitate specifică unui oraş de munte şi totul în jur este cuprins de linişte.
Primăvara aduce cu ea revenirea la viaţă a naturii, bucuria de a sta întins pe iarba cu miros dulce şi de a admira împrejurimile. Mulţi poate au uitat sau au înlocuit aceste simple, dar semnificative activităţi. Din când în când, totuşi, ar trebui să ne oprim o clipă şi să privim mai mult în jurul nostru.
În continuare am să-ți prezint trei locații din Comarnic în care poți merge pentru a te reconecta cu natura.
1. Punct de belvedere către cartierul Ghiocești
Către obiectivul meu preferat se poate ajunge cu uşurinţă, mergând pe jos, aproximativ o oră, dificultatea fiind mică, sau cu maşina, pe strada ce urcă către Vatra Sat.
Traseul este plăcut, trece pe lângă locuinţele comărnicenilor, vechi şi noi deopotrivă, locuinţe care lasă loc şi unor privelişti de la înălţime către diferite părţi ale oraşului.
Trebuie să urmezi drumul principal, treci de Biserica Sfântul Nicolae şi de ceea ce locuitorii au denumit Mal şi vei ajunge într-un punct de belvedere de unde se poate vedea partea opusă a oraşului- cartierul Ghioşeşti.

2. Pe Față + Priveliște către Muntele Florei
Continuă plimbarea înspre Măgarul Tăvălit, un magazin-bar rustic, treci de alte locuinţe şi uliţe lăturalnice, până ce vei ajunge la un bazin de apă, unde vei observa o străduţă pe partea stângă. De la drumul principal, urcând pe stradă aproximativ 150 de metri, vei ajunge la ’’Pe Faţă’’.
În această perioadă, copacii au înverzit, florile şi-au făcut apariţia, făcând acest loc perfect pentru o plimbare sau un picnic. Priveliştile către pădurile din zonă sunt fascinante, întreg peisajul luându-ţi respiraţia, deşi aerul este poate cel mai curat la aceste înălţimi.
De aici se poate observa şi Muntele Florei, cu tot cu stânele de acolo. Deasupra bazinului de apă, a fost ridicată o Cruce, putând fi azi admirată de turişti şi localnici. Aceste zone sunt în cea mai mare parte proprietăţi ale comărnicenilor.


3. Pădurea Dosului
Coborând puţin de pe dealurile înverzite, poți ajunge cu uşurinţă în ’’Grine’’ (grădini) şi apoi în aşa numita Pădurea Dosului.
Dacă alegi să urmezi drumul principal, poți ajunge în Secăria, iar mai departe pe Valea Doftanei, traseu de asemenea fascinant şi plin de viaţă.


Comarnicul se bucură de multe astfel de locuri, puţin, poate deloc cunoscute de turişti. Sunt perfecte pentru a-ţi reîncărca bateriile şi a scăpa de agitaţia şi aglomeraţia din centrul oraşului, așa că te invit cu drag să ne descoperi orașul la pas, străbătând străduțele lăturalnice.


Unde te cazezi în Comarnic?
Moon Village Comarnic
Moon Village Comarnic este cel mai nou concept de căsuțe marca Moon Capital, ce îți oferă o oază de liniște în mijlocul naturii, departe de agitația orașului.
Căsuțele Moon au unul sau două dormitoare + un living și sunt dotate cu toate facilitățile moderne, astfel încât să ai un sejur de poveste.
Rezervă una dintre căsuțele de la Moon Village pe Booking aici.


MoodySun Studio
MoodySun Studio oferă cazare cu vedere la grădină, la 20 km de Castelul Știrbey și la 22 km de Casa Memorială George Enescu. Oaspeții cazați în aceast tiny house au la dispoziție WiFi gratuit, facilități de grătar, grădină și parcare privată gratuită.
Casa de vacanță are un dormitor, living cu TV cu ecran plat, bucătărie complet utilată, precum și o baie.
Proprietatea are terasă, iar în imediata apropiere a casei de vacanță se pot face drumeții.
Rezervă acest tiny house pe Booking aici.


Căsuțele din Poieniță
Căsuțele din Poieniță sunt situate la doar 19 km de Palatul Știrbey, într-un cadru natural de poveste. Fiecare tiny house are terasă proprie, vedere către munte și este dotată cu toate facilitățile moderne.
Rezervă această cazare pe Booking aici.


Caută altă cazare?
Descoperă Orașul Comarnic și împărtășește experiența cu noi pe Instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu.
Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii.
Distribuie articolul:
Citește și…
Orașul Brașov – TOP 50 Obiective Turistice de vizitat
Weekend de poveste în Șirnea și Traseu în Piatra Craiului
Traseu Fereastra Holbav – drumeție cu vedere spre 4 munți
Drumeție de primăvară prin Poiana Mărului – traseu ușor de 3 ore
Craiova – TOP 30 atracții și obiective turistice de vizitat
Bistrița – TOP 20 obiective și atracții turistice de vizitat în oraș și împrejurimi
Traseul ecoturistic T8 din Moieciu de Sus – Pe culmea Bisericuței
Moieciu de Sus – Traseul ecoturistic T9 – La Amfiteatru
Impresii de la Târgul de Crăciun din Sibiu – Piața Mare
Traseul ecoturistic T9 – Amfiteatrul Transilvania – Moieciu
La plimbare prin satul Măgura – un traseu deosebit de frumos
Poiana Mărului – traseu de toamnă cu vedere spre 4 munți
Satul Rimetea și Cheile Vălișoarei – 2 locații de poveste din jud. Alba
Miercurea Ciuc – 5 Atracții turistice de vizitat în oraș și împrejurimi
Despre Satul Viscri – cel mai renumit sat din Transilvania
Sfântu Gheorghe, jud. Covasna – Top 5 Obiective turistice
Hoinăreală iarna prin Șirnea – Traseul ecoturistic T1
Traseu ușor prin satul Peștera și Măgura – circuit 6.5 km
Biserica fortificată Biertan și unul dintre cele mai frumoase sate săsești
Autor Articol: © Spînu Oana-Maria
Foto: © Spînu Oana-Maria