Afrodita Resort & SPA – Băile Herculane

Mâncare delicioasă (all inclusive), peisaje de poveste, un SPA premiat la Gala ESPA Innovation Awards în Croația și la Gala TopHotel, o piscină cu vedere la munții Domogled, angajați super amabili și zâmbitori, toate acestea le-am găsit într-un singur loc, la Afrodita Resort & SPA în Băile Herculane.

Impresii de călătorie Afrodita Resort & SPA

În acest articol am să îți împărtășesc impresiile mele de călătorie de la acest resort de 4 stele situat în Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

Afrodita Resort & SPA - cazare Băile Herculane
Afrodita Resort & SPA - cazare Băile Herculane

Atrium - Coffee & Lounge - Afrodita Resort & SPA

Prima oprire am făcut-o la Atrium, un lounge foarte modern și cu o atmosferă relaxantă de vacanță, situat chiar lângă recepția hotelului.

Am servit un cappucino delicios, timpul în care am așteptat să se finalizeze procedura de chek-in.

Atrium - Afrodita Resort & SPA
Atrium - Afrodita Resort & SPA

Herculum SPA - Afrodita Resort & SPA

Herculum SPA a fost motivul principal pentru care am rezervat un sejur la Afrodita Resort & SPA.

Dacă îmi citești blogul, probabil știi deja cât de mult îmi plac terapiile spa wellness, deoarece îmi detoxifică și revitalizează atât corpul, cât și mintea, iar la final mă simt atât de relaxată și cu bateriile reîncărcate pentru câteva săptămâni de muncă intensă. 

Imediat ce ușile liftului s-au deschis la nivelul -2 ne-am simțit teleportați pe tărâmul relaxării și nu exagerez deloc. Am trecut pe la recepție, un spațiu ultra modern, decorat în lumini calde și difuze, doamna de acolo ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze, ne-a înmânat prosoapele și ne-a oferit câteva detalii despre tratamentele pe care le pun la dispoziție. 

Herculum SPA - Afrodita Resort & SPA
Herculum SPA - Afrodita Resort & SPA

Am mers mai departe, am trecut pe lângă una dintre zonele de relaxare, am intrat pe un culoar decorat cu mușchi și licheni stabilizați, iar mai apoi am ajuns la o piscina foarte generoasă cu apa termală (temperatura apei 28-31 °C).

Herculum SPA - Afrodita Resort & SPA
Herculum SPA
Herculum SPA - Afrodita Resort & SPA
Piscină cu apă termală 28-31°C

Am continuat să explorăm și am ajuns la 2 jacuzzi cu apă sărată (temperatura apei 34-36 grade Celsius). Tot aici este și o zonă dedicată copiilor, cu o piscină mai mică și alte câteva amenajări interesante pentru ei.

Herculum SPA - Afrodita Resort & SPA
Jacuzzi cu apă sărată 34-36 °C

După vreo 2 ore de bălăceală am zis să mergem și la saună, mă așteptam să găsesc una maxim 2, dar supriză, am găsit 4 saune, 1 salină cu sare de Hymalaya si o zonă generoasă pentru relaxare. 

Efectele ședințelor la saună sunt impresionante, cele mai importante fiind: purificarea organismului de toxine prin transpirația abundentă, stimularea sistemului imunitar, îmbunătățirea circulației sângelui, relaxarea mușchilor, calmarea durerilor, eliminarea stresului, iar sauna umedă are un extra beneficiu decongestionarea căilor respiratorii datorită vaporilor emanați din uleiurile esențiale picurate în încăpere.

Am să-ți prezint saunele de la Herculum SPA în ordinea preferințelor mele:

Sauna Afroditei cu plante aromatice (70 – 80 °C) – aici se folosește un amestec de plante terapeutice aromate, având un efect vindecător pentru minte și corp. Busuiocul, cimbrișorul, menta, dafinul, pinul, măghiranul, ienupărul roșu, roinița, rozmarinul, cimbrul, lavanda sunt câteva dintre ierburile utilizate, mirosul este divin, cu siguranță este sauna mea prefarată.

Sauna Hercules cu pin negru (90 – 100 °C) – este o saună tradițională finlandeză, saună cu fum (”smoke sauna”), în care, chiar în încăpere, arde lemnul de pin negru, o specie exotică de arbore întâlnită în Băile Herculane și în principal în zone mediteraneene.

Sauna cu sare (50 – 60 °C) – ceva mai relaxantă decât primele 2 datorită temperaturii mai scăzute. Inhalarea ionilor cu sare poate trata boli ale sistemului imunitar precum astm, bronșită, tuse cronică sau alergii, stres, dureri de cap, afecțiuni dermatologice, etc.

Sauna cu infraroșu (40 – 50 °C) – pe lângă detoxifierea organismului, stimularea sistemului imunitar și înlăturarea stresului, acest tip de saună mai ajută și la reducerea țesutului adipos, reducerea durerilor articulare, refacerea circulației periferice, întinerirea și curățarea pielii.

Herculum SPA - Afrodita Resort & SPA
Zona de saune

Imaginează-ți cum ar fi să vii iarna aici, contrastul acela dintre aerul rece de afară și temperatura de la saună este foarte revigorant! 

Salină cu sare de Hymalaya – datorită temperaturii scăzute este mai mult ca o zonă de relaxare.

Herculum SPA - Afrodita Resort & SPA
Saună cu sare e Himalaya

Herculum SPA oferă și servicii de băi cu sulf, tratamente faciale la care se folosesc produse ivatherm cu apă minerală provenită chiar din Băile Herculane, masaje cu pietre calde, cu bețe de bambus sau cu miere. 

Dacă ești o persoană sportivă vei găsi și o sală de fitness cu vedere către munți.

Herculum SPA - Afrodita Resort & SPA
Zone de relaxare

Sunt minunate ședințele la SPA, doar că nu este recomandat să stai 1 zi întreagă, de preferat este să petreci in jur de 3 ore pe zi la astfel de tratamente.

În restul timpului noi am profitat de piscina exterioară cu vedere la Munții Domogled. 

Afrodita Resort & SPA
Piscină exterioară

După 2 zile petrecute la Afrodita Resort & SPA ne-am simțit extraordinar de bine, mult mai relaxați, parcă oboseala fusese alungată din corp complet. 

Cred că și aerul ionizat din Băile Herculane a contribuit foarte mult, se spune că aici aerul ionizat negativ este similar cu cel din Alpi, aerul având între 2000 și 6400 de ioni negativi/cm3, fiind extrem de sănătos și benefic organismului.

Cum a fost mâncarea la Bacolux Afrodita Resort & SPA?

Mulți aleg conceptul all inclusive pentru cantitate, noi în schimb preferăm această variantă pentru a economisi timp, astfel nu mai pierdem timpul acela în care ne uităm pe meniu, comandăm și așteptăm să vină mâncarea. 

Este mult mai simplu să te plimbi printre preparate și să alegi direct ce-ți face cu ochiul, cred că și pentru familiile cu copii este cea mai comodă variantă.

Problema este când toate preparatele sunt gustoase și tu ești pofticios, cum este și cazul meu, desigur am gustat câte puțin din tot 🙂

Restaurantul Premier nu oferă sute de feluri de preparate, însă sunt suficiente chiar și pentru vegani sau vegetarieni, care au ce să aleagă. În fiecare zi meniul a fost diferit și totul gustos, proaspăt și foarte bine gătit. 

Până acum a fost cea mai bună mâncare degustată de noi la un hotel de tip all inclusive, fac această comparație în raport cu alte 2 resorturi de 3, respectiv 4 stele din Bulgaria, 1 hotel de 4 stele din Grecia și altul de 5 stele din Egipt. Repet, mai puține feluri decât cele amintite în comparație, dar toate delicioase. 

Afrodita Resort & SPA
Restaurant all inclusive
Restaurant Premier - Afrodita Resort
Restaurant Premier

În ultima seară am decis să încercăm și restaurantul a la carte, Labyrinth, cu ieșire pe terasa Belvedere, ne-a atras concertul celor de la Joy Band, care s-a demonstrat a fi foarte entertaining.

Meniul restaurantului Labyrinth este foarte variat, poți să arunci un ochi peste el aici, Adi și-a ales un Hamburger Afrodita, iar eu am ales o pizza Dolomiti, iar la desert ne-am luat un Lava cake și o porție de papanași. Preparatele au fost super gustoase!

Restaurant Premier - Afrodita Resort & SPA
Restaurant Labyrinth

A fost o seară minunată pe terasa Belvedere, muzică live, dansuri, concursuri, mâncare bună, un cer plin de stele și niște cocktailuri delicioase. Dacă ar fi să descriu seara în 3 cuvinte: am mâncat, am dansat și ne-am distrat.

Restaurant Premier - Afrodita Resort & SPA
Terasă Belvedere

Review cameră Deluxe - Bacolux Afrodita Resort & SPA

Hotelul are 10 etaje și oferă spre închiriere 202 camere. Accesul se face cu ajutorul a 3 lifturi, uneori viteza de deplasare este destul de redusă comparativ cu cererea.

Camera a fost foarte spațioasă (23 mp), curată, dar mobilierul cam demodat, însă a compensat vederea de la etajul 4 către munții Domogled. 

Dintre facilitățile camerei amintesc: aer condiționat, mini bar, expresor, birou, TV, seif, baie proprie, feon, internet wi-fi cu viteză foarte bună, mobilier de relaxare, și nu în ultimul rând un pat generos și foarte confortabil. 

Un mic dezavantaj ar fi faptul că designul camerelor/băilor a rămas un pic cam în urmă pentru anul 2022, totul este funcțional și bine îngrijit, dar pentru gustul meu ar merge un pic modernizate din punct de vedere al aspectului, dar este doar o preferință a mea foarte subiectivă.

Afrodita Resort & SPA
Cameră Deluxe - Afrodita Resort & SPA

Istoric Afrodita Resort & SPA

Modernizarea hotelului susținută de Grupul Bacolux a început în 2012. În anul 2014, la Gala Turismului Românesc, Hotelul Afrodita a primit Premiul pentru noutate, iar în 2016 a fost nominalizat la categoria cel mai bun hotel din România.

În 2019, odată cu inaugurarea Herculum SPA, a primit premiu la categoria „Innovative SPA concept” la Gala ESPA Innovation Awards în Croația și Leading hotel SPA (including balneary) la Gala TopHotel.

Afrodita Resort & SPA - cazare Băile Herculane
Afrodita Resort & SPA - cazare Băile Herculane

Cum ajungi la Afrodita Resort & SPA

Afrodita Resort & SPA (maps) este situat pe Valea Cernei, mai exact pe strada Complexelor, nr. 2, în centrul stațiunii Băile Herculane, din județul Caraș – Severin.

Date de contact Afrodita Resort & SPA

Website oficial Afrodita Resort & SPA: https://www.afroditaresort.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/AfroditaResort
Instagram: https://www.instagram.com/bacolux.afrodita.resort.spa/
Rezervă pe Booking aici.
Telefon Herculum SPA: 0720 029 985
Telefon rezervări: 0371 057 070
Website oficial grup Bacolux: https://www.bacoluxhotels.ro/

Afrodita Resort & SPA - cazare Băile Herculane
Afrodita Resort & SPA - cazare Băile Herculane

Ce poți face în Băile Herculane?

Anul acesta am observat schimbări majore în Băile Herculane, fapt ce mă bucură incredibil de tare.

Au apărut câteva restaurante noi, s-a deschis muzeul Băile Apollo și un centru de vizitare care este organizat tot ca un muzeu, seara până la ora 22 multe terase și hoteluri organizează diverse petreceri, o parte din clădirile din centru au fost reabilitate, iar alte câteva sunt în proces de reabilitare.

Nu poți pleca din Băile Herculane fără să încerci o baie în „cădițele” cu apă termală, direct în râul Cerna sau un tratament la bazine publice cu apă termală. Ștrandul de la 7 Izvoare este de asemenea foarte căutat.

Dacă îți plac drumețiile poți alege să mergi la Grota Haiducilor, Peștera cu Aburi, Crucea Albă – cel mai fain punct de belvedere, Cascada Vânturătoarea și în Cătunul Ineleț. 

Găsești în acest articol detalii despre toate obiectivele turistice din Băile Herculane: https://instatravel.ro/baile-herculane/

Centru istoric Băile Herculane
Centru istoric Băile Herculane

Din păcate cele mai importante și impresionante clădiri din centrul istoric se găsesc încă în stare de degradare avansată, dar la câți turiști am întâlnit sunt convinsă că Băile Herculane va atrage curând investitori importanți care să readucă la viața toate aceste monumente istorice. 

Centru istoric Băile Herculane
Centru istoric Băile Herculane

Descoperă mai multe atracții turistice din Banat: https://instatravel.ro/obiective-turistice-banat/

Cauți altă cazare în Băile Herculane?

Booking.com

Cazează-te la Afrodita Resort & SPA și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Alte cazări deosebite din România

Glodeanca Resort - Cazare în Maramureș

Glodeanca – o cazare tare faină și autentică din Maramureș

Citește articolul
Camping Grădina Ioanei cu licurici

Camping Grădina Ioanei – Locul în care am văzut licurici

Citește articolul
Private Chalet - cazare Moieciu de Jos

Private Chalet – cazare Moieciu de Jos, ideală pentru grupuri

Citește articolul
Apartament 42.2 - Piața Centrală - cea mai autentică cazare din Bistrița

Apartament 42.2 – Piața Centrală – o cazare autentică din Bistrița

Citește articolul
Lacul Colibița - Hotel Panoramic Colibița

Hotel Panoramic Colibița – cazare cu piscină infinity & SPA

Citește articolul
The Barn Șirnea

The Barn – o cabană în care te poți deconecta cu adevărat

Citește articolul
Grand Santerra SPA - Balvanyos Resort

Balvanyos Resort și un SPA de poveste în mijlocul naturii

Citește articolul
Tiny Transylvania Cazare Cluj-Napoca

Tiny Transylvania – cea mai faină căsuță pe roți

Citește articolul
wegloo

Wegloo – o cazare inedită de pe Valea Prahovei

Citește articolul
OberWood - cazare de poveste în Porumbacu de Sus

OberWood – o căsuță tradițională de poveste

Citește articolul
Werk Hotel & SPA - Hunedoara

Werk Hotel & SPA – hotelul cu cel mai frumos view

Citește articolul
Cover Sasca 62

Sasca 62 – o cazare în care m-am simțit acasă

Citește articolul
Vila Blanc - Văliug - Crivaia

Vila Blanc – o cazare pur și simplu wow

Citește articolul
cover Casa Gozna

Am ajuns la Casa Gozna din Munții Semenic

Citește articolul
Valea Doftanei Glamping

Valea Doftanei Glamping – cazare de vis la 2 ore de București

Citește articolul
Camping Barajul Zetea

Camping langa Barajul Zetea – Marea sălbatică de la munte

Citește articolul
Green Camp - Adventure Glamping - Impresii de călătorie

Green Camp Adventure Glamping – Impresii de călătorie

Citește articolul
Cabana 365 - cazare Moieciu

Cabana 365 – O cazare de poveste în zona Moieciu

Citește articolul
Căsuța cu Mesteceni

Căsuța cu Mesteceni – O cazare de vis din județul Buzău

Citește articolul
cover satul cu flori

Satul cu flori – un loc magic în inima județului Buzău

Citește articolul
cover turtle camp

Turtle Camp – Cel mai frumos camping din Munții Măcinului

Citește articolul
8 transilvania cover

8 Cazări deosebite din Transilvania pe care să le încerci

Citește articolul
cover locuri de poveste judetul bihor

5 Locuri de poveste pe care să le încerci în călătoria ta prin Bihor

Citește articolul
Cu cortul pe lacul Siriu

Cu cortul la Siriu – Pensiunea Izvorul Bucuriei

Citește articolul
Camping Mamaia

Colonia La Butoaie – Camping Mamaia Nord

Citește articolul

Autor Articol: ©Alina Licuriceanu
Foto:© alinalicuriceanu

3 thoughts on “Afrodita Resort & SPA – Băile Herculane”

  1. Bologa Maria

    Totul este super doar o remarcă, lipsa bar all inclusiv în zona piscinelor. Trebuie sa urci și sa pierzi timpul schimbând îmbrăcămintea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top