Castelul Kálnoky + Muzeul din Micloșoara

În ultimii ani, din ce în ce mai multe proiecte de revitalizare aduc în prim-plan domenii nobiliare ce oferă destinații turistice, precum și organizarea evenimentelor de familie, dornice să reconstituie gloria nopților de odinioară. Castelul Kálnoky este unul dintre aceste proiecte și pe cât este de necunoscut, pe atât este de impresionant.

În Micloșoara poți să te plimbi în grădina castelului Kálnoky, poți vizita Muzeul Vieții Transilvănene, te poți caza la una din casele tradiționale ale contelui sau poți servi o gamă largă de băuturi locale și internaționale sau gustări tradiționale la Stone pub.

Cover Castelul Kálnoky, Micloșoara
Castelul Kalnoky ©instatravel.ro

Unde se află Castelul Kálnoky?

Castelul Kálnoky este situat în satul Micloșoara, județul Covasna, la 45 de kilometri de orașul Brașov și de Sfântu Gheorghe. Distanța este relativ mică față de orașele zonei, dar este suficientă pentru a evita aglomerația și viața de zi cu zi din mediul urban.

La doar 20 km distanță poți vizita Complexul geologic de la Racoș, la 27 km  Cetatea Feldioara, la 60 km se află satul Viscri,  50 km Cetatea Rupea, iar la 100 km Sighișoara.

Castelul Kalnoky, Micloșoara
Castelul Kalnoky ©instatravel.ro
Castelul Kalnoky, Micloșoara
Castelul Kalnoky ©instatravel.ro

De ce să vizitezi Castelul Kálnoky?

Povestea domeniului, și mai ales a castelului Kálnoky, începe în secolul al XVII-lea când, în anul 1648, Kálnoky István III consemnează în jurnalul său ridicarea unei case de piatră în Micloșoara. Casa ajunge, din moștenitor în moștenitor, în posesia contelui Dénes Kálnoky, jude regesc în ultima parte a vieții sale.

Destinația principală a fost cea de conac de vânătoare, însă în perioada comunistă este naționalizat și modificat pentru a funcționa drept cămin cultural. Abandonat de autorități, se degradează continuu, ajungând repede într-o stare deplorabilă.

Norocul face ca după Revoluție, contele Tibor Kálnoky, a 25-a generație din această familie istorică ce fusese exilată, să decidă să se stabilească în țară, deși fusese născut în occident.

„Scopul său a fost de a salva patrimoniul arhitectural al familiei, alături de patrimoniul natural și cultural al regiunii, ajutând în același timp comunitatea, oamenii din regiune. Ceea ce a și reușit.” povestește Iulia Stancu, responsabil cu comunicarea la Castel.

Castelul Kalnoky, Micloșoara
Castelul Kalnoky ©instatravel.ro
Castelul Kalnoky, Micloșoara
©instatravel.ro
Castelul Kalnoky, Micloșoara
©instatravel.ro

Muzeul Vieții Transilvănene

Muzeul Vieții Transilvănene este amenajat în incinta castelului Kálnoky din Micloșoara, iar istoria acestuia și a familiei cu acest nume se întinde pe mai mult de cinci secole. Muzeul își propune, însă, mai mult decât să reconstituie istoria unei familii.

Și-au asumat astfel inițiativa unică de a arăta ce însemna viața nobililor din zonă prin obiectele recuperate, donate sau cumpărate, de la arme autentice rămase din luptele duse de Kálnoky cu turcii, la scrinuri, sobe spectaculoase, reconstituiri ale vestimentației de epocă, sau chiar un pian Streicher original, același model pe care îl folosea și Johannes Brahms.

„Ca într-o poveste clasică, este vorba despre un exil, un castel, un conte și un final fericit. Doar că aici clădirea însăși a fost cea salvată de la abandon și uitare, găzduind Muzeul Vieții Transilvănene. Ea se numără acum printre puținele locuri din Transilvania administrate de aceeași familie care i-a dat și numele, ceea ce înseamnă că reprezintă o poveste veche de patru secole, dar o poveste vie”.

Muzeul Vieții Transilvăne - Castelul Kalnoky ne
Muzeul Vieții Transilvănene - Castelul Kalnoky
Muzeul Vieții Transilvăne - Castelul Kalnoky ne
Muzeul Vieții Transilvănene

Proiectul generează o alternativă serioasă la oferta culturală și turistică a zonei, cu beneficii directe în zona creșterii atractivității acestei microregiuni și a îmbunătățirii contextului social și economic al acesteia.

Programul de vizitare Muzeul Vieții Transilvănene - Castelul Kálnoky

Castelul Kalnoky
Castelul Kalnoky ©instatravel.ro
  • Vineri- Duminică 11:00-16:00
  • Luni-Joi   închis

Vizitele ghidate se desfășoară din oră în oră. Pentru rezervări sunați la numărul de telefon: +40 (743) 221 101

Biletele pentru vizitarea muzeului se pot cumpara doar de la Stone Pub în satul Micloșoara, Strada Principală nr 85. Pentru Alte detalii consultați aici site-ul oficial al muzeului.

În curtea castelului te poți plimba GRATUIT.

Tarif de vizitare Muzeul Vieții Transilvănene - Castelul Kálnoky

Bilete de intrare costă 20 Ron pentru adulți, iar pentru copii, locuitorii comunităților din zona Baraolt și pensionari biletul costă 10 Ron.

Cazează-te la una din pensiunile transilvăne ale contelui Kálnoky

Cazare Castelul Kálnoky
Count Kálnoky's Transylvanian Guesthouses

Count Kálnoky’s Transylvanian Guesthouses se află în Micloșoara și pune la dispoziție un restaurant, un bar, o grădină și WiFi gratuit. Proprietatea are camere de familie și terasă. Poți face o rezervare pe Booking aici!

Fiecare cameră a pensiunii este prevăzută cu dulap. Camerele au baie privată cu uscător de păr, iar unele unități de la Count Kálnoky’s Transylvanian Guesthouses oferă și o zonă de relaxare.

De asemenea, oaspeții pot juca biliard la cazare.

Fă-ți rezervare pe Booking aici!

Cazare Castelul Kálnoky
Count Kálnoky's Transylvanian Guesthouses
Cazare Castelul Kálnoky
Count Kálnoky's Transylvanian Guesthouses

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Castelul Kalnoky și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Sursă documentare articol: www.kalnoky.ro

1 thoughts on “Castelul Kálnoky + Muzeul din Micloșoara”

  1. Nu este cine știe ce grozavie: sunt castele, în Transilvania, cu mult mai frumoase. Dar, stăpânul, știe sa îl prețuiască. Și asta nu este puțin.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top