Povestea de la Castelul de Lut, unul din cele mai instagramabile locuri din România, a început pe 20 martie 2014, la poalele măreților munți Făgăraș, având la bază un concept unic de Casă Naturală de Poveste, iar în 2016 și-a deschis pentru prima dată porțile.

Castelul de lut Valea Zânelor
Castelul de lut Valea Zânelor ©alinalicuriceanu
Castelul de lut Valea Zânelor
Castelul de lut Valea Zânelor ©alinalicuriceanu

Unde se află Castelul de lut Valea Zânelor?

La doar 40 km de Sibiu, sub măreția vârfului Negoiu, pe strada Principală, nr. 630 din Porumbacu De Sus, chiar pe malul râului Porumbacu, se află un loc feeric, denumit Castelul de Lut.

De ce să vizitezi Castelul de lut?

Legenda spune că tărâmul pe care se află castelul era locuit de făpturi magice – zâne – acestea protejează și în prezent locul care era cândva casa lor.

Castelul de Lut Valea Zânelor este realizat integral din lut, pereții sunt construiți dintr-un amestec de lut, paie, apă și nisip (totul fiind realizat manual), turnurile sunt făcute din piatră.

Castelul de Lut are 2 nivele, 10 camere, 2 turnuri și 50 de ferestre. Arhitectura clădirii este bazată pe forme organice, în completă armonie cu natura.

Ușile masive ale castelului, ferestrele din lemn sau felinarele exterioare, toate de poveste! toate lucrate manual! toate realizate local! Finisajele interioare și dotarea fiecărei camere sunt în curs și în prezent, fiecare pat, scara, șemineu sau obiect decorativ sunt lucrate manual, Made in Romania.

Interiorul castelului este încă în lucru, motiv pentru care acesta nu poate fi vizitat.

Castelul de lut Valea Zânelor
Castelul de lut Valea Zânelor ©alinalicuriceanu
Castelul de lut Valea Zânelor
Castelul de lut Valea Zânelor ©alinalicuriceanu
Castelul de lut Valea Zânelor
Castelul de lut Valea Zânelor ©alinalicuriceanu

În grădina Zânelor este loc pentru toată lumea, alege-l pe cel potrivit pentru tine!

Te poți bucura de cele mai delicioase și naturale produse,meniul de sezon conține produse locale proaspete sau preparate la ceaun, la jar sau învârtite. Noi ne-am bucurat papilele gustative cu plăcinte tradiționale cu brânză. Bucătăria este deschisă, chiar pe malul râului.

Servește preparate care pot fi mâncate calde sau reci la umbră sau la soare a mese sau pe păturică, ascultând muzica râului…DE POVESTE!

Tabloul este întregit de Restaurantul din Grădina zânelor, momentan nu este funcțional, însă pare teleportat dintr-o lume a hobiților. Întreaga clădire s-a construit piatră peste piatră (perete gros de 50 cm), închegate cu rosturi de chit natural care are la baza varul hidraulic.

Finisajele interioare și dotarea acestuia sunt în curs și în prezent, fiecare masa, scaun, farfurie și obiect decorativ sunt lucrate manual.

Castelul de lut Valea Zânelor
Castelul de lut Valea Zânelor ©alinalicuriceanu

Programul de vizitare Castelul de lut Valea Zânelor

Zilnic în intervalul orar 10:30 – 17:00.
 
Se poate intra fără programare în limita locurilor disponibile.

Tarif de vizitare Castelul de lut Valea Zânelor

Costul unui bilet de vizitare este de 10 lei/pers, plata se face doar în numerar, nu accepta plata cu cardul. Copii sub 3 ani pot intra gratuit.
 
În prețul biletului este inclusă doar vizita în Grădina Zânelor, castelul nu este deschis pentru a fi vizitat în interior și nici restaurantul nu este încă funcțional.

Cauți cazare?

Booking.com

Te-ar mai putea intersa și...

Sighișoara

15 Atracții turistice

Citește

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Dacă ți-a plăcut acest articol nu ezita să ne dai un like sau cu un comentariu, astfel postările noastre devin mai virale și vom reuși să promovăm România împreună.

Ne găsești și pe InstagramFacebook sau YouTube, te așteptăm cu mare drag și pe aceste canale.

Ne poți susține cumpărând ceva din magazinul nostru online www.nordiczen.ro.

Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine!

Autor Articol: © alinalicuriceanu

Foto:© alinalicuriceanu

Sursă: sursă articol www.valeazanelor.ro