Cascada Clocota din Geoagiu Băi, județul Hunedoara

În drumul nostru din Brașov spre Oradea, am vizitat câteva obiective turistice super frumoase. Unul din aceastea este Cascada Clocota, din Munții Metaliferi.

Recunosc, aveam așteptări reduse, mai ales că nu este o cascadă foarte cunoscută, noi am aflat întâmplător de ea și am zis că dacă tot suntem în zonă să dăm o fugă. Se ajunge extrem de ușor la ea, traseul durează doar 10 mininute și este foarte accesibil pentru toate vârstele.

Cascada este foarte frumoasă și are un debit de apă destul de mare.

Cascada Clocota
Cascada Clocota

Unde se află și cum ajungi la Cascada Clocota?

Cascada Clocota se află la marginea stațiunii balneare Geoagiu-Băi, din județul Hunedoara, și este una dintre cele mai frumoase din judet. Cascada se află la o distanță de aproximativ 55 de kilometri de Deva, fiind locul unde se întâlnesc mai multe izvoare termale.

Accesul se poate face cu mașina prin stațiune, pe o străduță îngustă ce se desprinde de drumul din centrul civic al stațiunii, sunt foarte multe indicatoare, ultima porțiune se merge pe jos, aproximativ 10 min pe un drum foarte lejer. Maps aici.

De ce să vizitezi Cascada Clocota?

Cascada Clocota se formează pe râul Clocota, deși nu are dimensiuni mari, impresionează prin cădere și amplasament. Căderea de apă are aproximativ 38 – 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri.

Interesant este faptul că apa Clocotei nu îngheață niciodată, și asta pentru că ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă, dar și un râuleț. Potrivit specialiștilor, apa cascadei este una pură, plată..

Cascada Clocota - Obiective turistice județul Hunedoara
Cascada Clocota Foto: Alina Licuriceanu

Legenda Cascadei Clocota

Aproape orice obiectiv turistic este învăluit și de câte o legendă, transmisă de la o generație la alta, așa cum este și cazul Cascadei Clocota. În acest caz, este vorba despre o legendă ce a luat naștere în perioada Imperiului Austro-Ungar, atunci când un ofițer se pare că s-a îndrăgostit de fata unui morar din această zonă.

Părinții fetei au obligat-o pe aceasta să se căsătorească cu ofițerul, însă tânăra iubea pe altcineva. Povestea de dragoste dintre fata morarului și ofițer se pare că nu a avut un final fericit.

Tânăra a ales să își pună capăt zilelor chiar aici, aruncându-se de pe stânci în Cascada Clocota. Cu toate că legenda ce învăluie aceasta cascadă nu este una cu happy end, frumusețea locului te cucerește cu siguranță.

Program de vizitare Cascada Clocota

Cascada poate fi vizitată oricând, în orice anotimp, inclusiv iarna, apa acesteia nu îngheață niciodată.

Tarife

Nu există taxa de vizitare sau de parcare.

Video dronă 4k Cascadă Clocota

Te invit să vizionezi clipul postat pe canalul nostru de YouTube și dacă ți-a plăcut dă-ne un Like, Share & Subscribe.

Concluzii traseu

♦️ Cascada este foarte frumoasă, merită să o vizitați.

♦️ Se ajunge foarte ușor cu mașina până foarte aproape de cascadă și se află în imediata vecinătate a Băilor Termale Germisara și a Grotei Haiducilor.

♦️ Nu ai nevoie de echipament special.

♦️ Acest obiectiv turistic poate fi vizitat gratuit.

Te-ar mai putea intersa și...

Top 20 Obiective turistice de vizitat în județul Hunedoara: https:// instatravel.ro/judetul-hunedoara-obiective-turistice/

Descoperă mai multe atracții turistice din Transilvania: https:// instatravel.ro/obiective-turistice-transilvania/

Unde te cazezi lângă Cascada Clocota?

Casa Dives - Transylvania

Casa Dives este situată la doar 17 km de Alba Iulia și la 24 km de Geoagiu Băi. Această proprietate cu aspect clasic este situată într-o clădire din anul 1850. La proprietate există și o cadă cu hidromasaj sub forma unui ciubăr rustic tradițional românesc. Fă o rezervare pe Booking aici.

404849391

Complex Daniel's

Complex Daniel’s se află în Orăştie, la 6 km de parcul acvatic Arsenal, respectiv la 12 km de Geoagiu Băi. Oferă un restaurant, parcare privată gratuită, piscină sezonieră în aer liber şi bar. Hotelul are grădină şi terasă. Rezervă pe Booking aici.

Băile Termale Romane Geoagiu Băi

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Cascada Clocota și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Sursă documenatare: www.gohunedoara.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top