Când se deschid Târgurile de Crăciun în România și ce noutăți vor fi în 2023?

Mai sunt doar câteva zile până când Târgurile de Crăciun își deschid porțile și magia sărbătorilor de iarnă va invada orașele și le va transforma în adevărate oaze de bucurie, cu străzi luminate, mirosuri îmbietoare și standuri pline de obiecte frumoase.

Aștept cu sufletul la gură să vizitez câteva dintre Târgurile de Crăciun de anul acesta și să redevin copil pentru câteva zile. Este momentul când întreaga țară prinde viață în lumina sărbătorilor, iar în acest articol voi detalia cu nerăbdare când și unde începe această vrajă a Crăciunului în România, dar și ce noutăți vor fi în 2023.

Târgurile de Crăciun în Romnânia - 2023

1. Târgul de Crăciun din Craiova - 17 noiembrie - 2 ianuarie

Cel mai așteptat Târg de Crăciun de anul acesta se deschide pe 17 noiembrie, la Craiova și va rămâne deschis până pe 2 ianuarie 2024. Târgul va avea loc în patru piețe: Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljana și Shakespeare. 

Anul trecut a fost cel mai luminat și frumos Târg de Crăciun din România, iar conform site-ului europeanbest-destinations.com a fost clasat pe locul al treilea în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa – primul loc a fost acordat Budapestei, cel de-al doilea oraşului Gdańsk din Polonia, iar pe locul al patrulea s-a clasat Viena.

Peste 1 milion de becuri vor lumina centrul Craiovei în această perioadă, iar cei care vor ajunge aici vor găsi anul acesta un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică.

Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România. În premieră, barurile, restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi și ele împodobite tot cu ornamente de lumină caldă. La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România.

Târgul de Crăciun din Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova

Craiova este un oraș care cu siguranță te va impresiona, iar eu îți recomand să-i aloci măcar 3 zile și să vizitezi și celelalte obiective turistice, iată aici un top făcut de mine: https://instatravel.ro/top-obiective-turistice-craiova/.

Dacă vrei să te cazezi în centru îți recomand Hotel Parc care este situat la 2 pași de Muzeul de Artă și are tarife destul de mici și mic dejun inclus în prețul cazării. ACSA INN este un alt hotel foarte apreciat din centrul Craiovei, este foarte modern, iar tarifele sunt destul de mici pentru ceea ce oferă. Tot în centru mai recomand Bistro Centru Vechi Craiova, Hotelul Prestige Boutique Craiova, CENTRAL VIEW Craiova, Apartament Boem în Inima Oraşului Craiova sau puțin mai departe de centru Apartament 1 Mai.

2. Târgul de Crăciun din Sibiu - 17 noiembrie - 2 ianuarie

Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide tot pe 17 noiembrie și va rămâne deschis până pe 2 ianuarie 2024. Târgul de aici a fost ani la rând printre cele mai apreciate târguri de Crăciun din România, iar anul acesta, în premieră, târgul va fi extins din Piața Mare până în curtea Muzeului Brukenthal.

Ca în fiecare an, ne vor încânta decorațiunile specifice și miile de luminițe, caruselul fermecat, roata panoramică, atelierul lui Moș Crăciun, magicul patinoar, trenulețul de la Polul Nord  și  alte evenimente ce vor avea loc pe scena amenajată. Vor fi prezenți și 110 expozanți ce-și vor încântă vizitatorii cu tot felul de specialități gastronomice și decorațiuni de Crăciun. 

Târgul de Crăciun din Sibiu 2022
Târgul de Crăciun din Sibiu

Dacă vrei să vezi cum a fost la Târgul de Crăciun din Sibiu de anul trecut, te invit să citești acest articol: https://instatravel.ro/ targul-de-craciun-din-sibiu/, iar dacă vrei să petreci mai multe zile în oraș iată care sunt cele mai frumoase 20 de obiective turistice din Sibiu: https://instatravel.ro/ sibiu-obiective-turistice/.

În centrul Sibiului te poți caza la Hotel Casa Luxemburg (recent renovat), Hotel Kleines, Casa Grinda, The Council, Filek House, Casa Timpuri Vechi, T House sau la Pensiunea Rabbit Hole.

3. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca - 24 noiembrie - 15 februarie

Clujul va întâmpina anul acesta sărbătorile de iarnă cu două Târguri de Crăciun organizate în inima orașului de cei de la UNTOLD. 

Piața Unirii va deveni „Planeta Crăciun”, unde vor fi amplasate căsuțe iluminate și decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă, o roată panoramică și alte surprize ce vor încânta vizitatorii. Târgul de Crăciun de aici de va deschide pe 24 noiembrie și se va închide pe 1 ianuarie 2024.

De asemenea, pe Platoul Sălii Sporturilor, clujenii și vizitatorii orașului vor fi invitați în perioada 1 decembrie – 15 februarie 2024 să exploreze căsuțele cu delicatese tradiționale și multitudinea de activități și spectacole, dar și patinoarul din locație.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca
Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Dacă vrei să petreci mai multe zile în oraș iată care sunt cele mai frumoase 20 de obiective turistice din Cluj-Napoca: https://instatravel.ro/cluj-napoca-top-obiective-turistice/.

În centrul Clujului te poți caza la Cluj Apartments, Nuuc Aparthotel, Hotel Capitolina City Chic, Lol et Lola Hotel, Köte Haus sau Apor Apartments.

4. Târgul de Crăciun din Timișoara - 26 noiembrie - 7 ianuarie

Timișoara este un alt oraș care va avea un târg de Crăciun de poveste. Acesta se va desfășura pe axa Piața Victoriei – Piața Operei – Piața Libertății, se va deschide pe 26 noiembrie și se va închide pe 7 ianuarie 2024.

Vor fi prezenți peste 75 de comercianți, de la care vizitatorii se vor putea ospăta cu produse delicioase locale, vor putea servi o ciocolată caldă sau un vin fiert. Nu vor lipsi pationoarul, caruselul, roata panoramică sau atelierul lui Moș Crăciun.

Târgul de Crăciun din Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara

Dacă vrei să petreci mai multe zile în Timișoara iată cele mai frumoase 35 de obiective turistice pe care le poți vizita: https://instatravel.ro/timisoara-obiective-si-atractii-turistice/.

În centrul Timișoarei te poți caza la Hotel del CorsoHotel SavoyVISAJ Deluxe Downtown, Hotel Central, Opera Hotel, Old Town Hotel, Elysium Residence, Belle Vue Ultracentral Apartments sau Ultracentral Cathedral Apartament, iar dacă vrei ceva mai ieftin recomand Blue Dream Apartment, dar este mai departe de zona centrală.

5. Târgul de Crăciun din Oradea - 30 noiembrie - 26 decembrie

Târgul de Crăciun din Oradea se va deschide pe 30 noiembrie și se va închide pe 26 decembrie 2023. Din punctul meu de vedere, Oradea a avut anul trecut cel mai magic târg de Crăciun din România și sunt sigură că anul acesta va fi și mai și. Farmecul orașului cu clădirile sale în stil Art Nouveau este de neegalat. Eu m-am simțit aici exact ca într-o poveste, mi-a plăcut chiar mai mult și decât în alte târguri de Crăciun consacrate precum cele de la Viena, Budapesta sau Bratislava.

Târgul se va desfășura și anul acesta din Piața Unirii până pe Calea Republicii la Palatul Moskovits-Miksa. Cei mici vor fi cu siguranță atrași de caruselul colorat, de roata panoramică, de patinoar sau de concertele care se vor ține în aceste zile, ba mai mult îl pot întâlni chiar și pe Moș Crăciun. 

Mirosul de portocale, de turtă dulce și vin fiert cu scorțișoară nu vor lipsi, ele vor fi asigurate de 18 food truck-uri care vor servi preparate tradiționale, băuturi calde și mâncăruri delicioase, iar cadourile pentru cei dragi le vei putea achiziționa de la una din cele 24 de căsuțe.

Târgul de Crăciun din Oradea
Târgul de Crăciun din Oradea

Mai multe despre Târgul de Crăciun din Oradea de anul trecut am scris aici: https://instatravel.ro/oradea-targul-de-craciun/, iar dacă vrei să petreci mai multe zile în oraș iată care sunt cele mai frumoase 30 de obiective turistice din Oradea: https://instatravel.ro/top-30-obiective-turistice-oradea/.

Pentru cazare îți recomand cu mare drag apartmentul Dreamhill1 sau dacă dorești un apartament situat chiar în centru recomand Vili Apartments Elegant, Zen Apartment, Eclectic Apartament, Skylight Loft near City Center, Cosy Bohemian Home, Casa Schubert3, Olimpia Residence Palace, Apartament DeBonTon, CADORO City Center Apartments sau Piata Unirii Oradea- Cozy apartament.

6. Târgul de Crăciun din Brașov - 30 noiembrie - 7 ianuarie

Și anul acesta, tot Brașovul va avea cel mai înalt brad de Crăciun, a fost deja montat în Piața Sfatului, are o înălțime de 26 m și urmează să fie împodobit zilele următoare. Târgul de Crăciun se va deschide pe 30 noiembrie și se va închide pe 7 ianuarie 2024.

Autoritățile anunță că va fi un târg mult mai spectaculos decât în anii precedenți, iar iluminatul stradal se va extinde dincolo de Piața Sfatului și va ajunge în majoritatea cartierelor din oraș prin 80 de brazi de Crăciun împodobiți fiecare cu câte 1200 de leduri. În total 1.2 milioane de luminițe vor fi aprinse în Brașov în ultima zi a lunii noiembrie. Tema de anul acesta va fi clasic și elegant și vor fi iluminate mai multe clădiri, precum: Cinema Astra, Banca de cultură Apollonia și Poarta Schei.

În Piața Sfântul Ioan va fi amenajat un patinoar la care accesul se va face gratuit. La Cinema Astra și în Piața Brassai vor rula o mulțime de filme de sezon, iar intrarea va fi de asemenea gratuită, în limita locurilor disponibile. 

Piața Sfatului va găzdui peste 50 de căsuțe cu produse tradiționale, meșteșugărești și artizanat, iar Moș Crăciun va sosi zilnic între 17 și 23 decembrie, ba mai mult, în fiecare zi va circula autobuzul lui Moș Crăciun. 

Bradul de Crăciun din Brașov
Târgul de Crăciun din Brașov

Îți recomand să petreci mai multe zile în Brașov pentru a descoperi și alte locuri de poveste, iată care sunt cele mai frumoase 50 de obiective turistice din oraș: https://instatravel.ro/brasov-top-obiective-turistice/.

În Brașov te poți caza în centru la Belfort Hotel, CASA CHITIC, Hotel Kolping, SCHUSTER Boarding House, ALBERT RESIDENCE, Casa Corona, Casa Mandl, SECRET boutique Hostel, Radisson Blu Aurum Hotel, Casa Albert Boutique, Safrano Palace sau în cel mai fain complex rezidențial din țară situat în cartier Coresi la Cliché Luxury Apartment.

7. Târgul de Crăciun din Iași - 30 noiembrie - 8 ianuarie

La fel ca în ultimii ani, din Piața Unirii până la Palatul Culturii, prin bulevardul Ștefan cel Mare, Iașiul va îmbraca straie de sărbătoare. Târgul de Crăciun se va deschide pe 30 noiembrie și se va închide pe 8 ianuarie 2024. 

În Piața de Crăciun de la Ateneu vei găsi luminițe de Crăciun colorate, brazi împodobiți, caleașca Moșului și colinde interpretate de Corul Marii Uniri. 

Târgul de Crăciun din Iași
Târgul de Crăciun din Iași

Și dacă tot ajungi în Iași, iată 10 locuri pe care le poți vizita într-o singură zi: https://instatravel.ro/iasi-top-10-obiective-turistice-de-vizitat/.

În centrul Iașiului te poți caza la Hotel Select, Downtown Chic 2, Iassium Residence, Piata Unirii Central Apartments, Grand Hotel Traian sau Modern Studio

8. Târgul de Crăciun din București - Piața Constituției - 30 noiembrie - 26 decembrie

Capitala nu rămâne în urma și va da startul Târgului de Crăciun tot pe 30 noiembrie în Piața Constituției, târg care se va închide pe 26 decembrie 2023. Se spune că cele mai frumoase spectacole de Crăciun vor avea loc și anul acesta tot în Piața Constituției, iar intrarea va fi liberă. Desigur copiii se vor putea distra patinând, dându-se în carusel sau admirând Bucureștiul de sus, din roata panoramică.

Căsuţa lui Moş Crăciun va creea și anul acesta o atmosferă de basm, iar cei mici vor fi întâmpinaţi de spiriduşi și de asemenea vor putea sta de vorbă cu Moş Crăciun.

Târgul va avea aproximativ 70 de căsuțe din lemn, de unde se vor putea cumpăra diverse cadouri pentru cei dragi, un vin fiert ori un kurtos kalacs.

Târgul de Crăciun din București - Piața Constituției
Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Târgul de Crăciun din București - Piața Constituției

Anul acesta va mai avea loc un Târg de Crăciun și în parcul IOR, care se  va numi Orașul lui Moș Crăciun. Până în acest moment, nu se cunosc informații cu privire la perioada de desfășurare, dar se preconizează inaugurarea lui în jurul sărbătorii lui Mos Nicolae.

În București sunt numeroase cazări superbe, printre care: HOLT – Birds of Paradise, Parliament Pearl- Bucharest Old Town apartment, To the Moon, Ramada Plaza, Marriott sau Grand Hotel Bucharest.

9. Târgul de Crăciun din Parcul Moghioroș - WestSide - 30 noiembrie - 26 decembrie

După succesul de anul trecut, Târgul de Crăciun din Parcul Moghioroș – West Side, organizat de către organizatorii celebrului festival Untold, va fi organiat și anul acesta. Târgul se va deschide pe 30 noiembrie și se va închide pe 26 decembrie 2023. O roată panoramică, zeci de căsuțe, un patinoar,  multe decorațiuni luminoase, un carusel, plus multe concerte vor avea loc aici până la Crăciun.

Târgul de Crăciun din București - Parcul Moghioroș
Târgul de Crăciun WestSide

În cartierul Drumul Taberei te poți caza la Park Residence DUM3 sau la Plaza View Studio.

10. Târgul de Crăciun din Sighișoara - 15 decembrie - 3 ianuarie

Târgul de Crăciun din Sighișoara se va organiza în Piața Cetății. Acesta va fi deschis pe 15 decembrie și se va închide pe 3 ianuarie 2024.

Va fi un târg mult mai modest, mai intim, dar foarte frumos decorat. Aici vei găsi un brad împodobit, căsuța lui Moș Crăciun și alte câteva căsuțe cu produse tradiționale.

Târgul de Crăciun din Sighișoara
Târgul de Crăciun din Sighișoara

Dacă vrei să petreci 1 zi întreagă în Sighișoara, iată 15 atracții turistice de vizitat: https://instatravel.ro/top-15-obiective-turistice-de-vizitat-in-sighisoara/.

În Sighișoara te poți caza la Hotel Korona, pensiunea Bella Vista sau pensiunea Norbert.

Târgurile de Crăciun în Europa - 2023

Profită de weekendul prelungit și vizitează și Târgurile de Crăciun din Europa, iată calendarul acestora: 

Târgul de Crăciun din Budapesta se va desfășura în perioada 17 noiembrie – 31 decembrie 2023. Se spune că acesta este unul dintre cele mai speciale târguri europene și ar trebui vizitat măcar o dată în viață! Vezi aici cum a fost anul trecut: https://instatravel.ro/budapesta-targul-de-craciun/.

Târgul de Crăciun din Viena are loc în perioada 11 noiembrie – 26 decembrie 2023. În Viena este mai mult decât un târg de Crăciun, aș spune că este mai degrabă un festival pentru pasionații sărbătorilor de iarnă, orașul devenind în integralitate un târg. Vezi aici cum a fost anul trecut: https://instatravel.ro/viena-targul-de-craciun/.

Târgul de Crăciun din Bratislava se desfășoară între 23 noiembrie – 23 decembrie 2023 și este unul dintre cele mai autentice.  Vezi aici cum a fost anul trecut: https://instatravel.ro/bratislava-targul-de-craciun/.

Târgul de Crăciun din Praga va avea loc între 2 decembrie – 6 ianuarie 2024. 

Târgul de Crăciun din Londra are loc în perioada 17 noiembrie – 1 ianuarie 2024.

La Roma târgul se desfășoară între 8 decembrie și 6 ianuarie 2024.

La Milano târgul este deschis între 1 decembrie și 6 ianuarie 2024.

La Barcelona târgul este deschis între 25 noiembrie și 23 decembrie 2023.

La Madrid târgul este deschis între 25 noiembrie și 31 decembrie 2023.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Târgurile de Crăciun și împărtășește experiența cu noi pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

3 thoughts on “Când se deschid Târgurile de Crăciun în România și ce noutăți vor fi în 2023?”

  1. Bună ziua.
    Îmi permit și eu o corectură.
    Parcul Moghioros nu mai exista. Se numește parcul Drumul Taberei. Moghioros e de trista amintire.
    Anul trecut târgul din Drumul Taberei a fost foarte frumos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top