Astăzi am să vă povestesc despre un loc foarte drag nouă, pe care l-am vizitat de cel puțin 2 ori pe sezon în ultimii 4 ani! Este vorba despre Camping Mamaia – Colonia – Butoaie, situat între stațiunea Mamaia Nord și Năvodari, un camping original, micuț, amenajat cu foarte mult bun gust, din butoaie autentice de vin ce deservesc în scop de cazare. Noi îl numim campingul de la mare cu vibe de munte.

Dacă au trecut câțiva ani de când nu ai mai fost în această zonă, trebuie neapărat să vizualizezi clipul de mai jos, astăzi stațiunea Mamaia Nord văzută din dronă seamănă destul de mult cu Miami Beach.

Review Camping Mamaia – Colonia – Butoaie

Alegem să fugim de aglomerația din București în weekend și ne dorim o plajă unde intrarea în apă să fie cat mai lină, plaja cat mai largă și lume cât mai puțină, condiții de cazare civilizate, liniște și cel mai important locația să fie cat mai aproape de plajă! Vrem cam multe nu?! Campingul Colonia – Butoaie ni le oferă pe toate, complexul beneficiază de pază pe timpul nopții, liniștea fiind garantată!

Cum ajungi la Camping Mamaia – Colonia Butoaie?

Campingul se află amplasat la granița dintre stațiunea Mamaia Nord și Năvodari, în fosta Tabără de copii Lebăda, după căsuțele părăsite, la 50m de plaja, adică mai puțin de 5 min pe jos până la mare. Pentru tarife și rezărvări puteți consulta aici site-ul oficial!

Legenda spune că pe vremuri, înainte de apariția blocurilor, turiștii puteau vedea răsăritul direct din butoi. Astăzi răsăritul este la 5 min distanță, ar fi păcat să nu te relaxezi măcar 1 dată/sejur privind un răsărit de poveste!

Facilități Camping Mamaia – Colonia Butoaie

 • Dacă alegi să te cazezi în butoaiele de vin, trebuie să știi că acestea sunt luminate, iar înăuntru vei găsi 1 pat de 2 pers. și 1 priză. În prețul butoiului ai inclus și câte 1 șezlong cu saltea pe plaja privată, iar în camping ai în fața butoiului 1 masă și scaune;
 • Dacă alegi să campezi există un spațiu special amenajat pentru corturi, ar fi bine să suni înainte pentru a-ți face rezervare, spațiul fiind destul de limitat;
 • wi-fi – gratuit;
 • Plajă privată – gratuit, pentru cei care campează, șezlongul nu este inclus în preț, trebuie să îți iei un cearceaf de acasă sau poți închiria unul pe unul din spațiile amenajate lângă, totuși dacă butoaiele nu sunt ocupate la capacitate maximă, atunci poți folosi și tu un șezlong gratuit;
 • Spații de joacă amenajate pentru copii – gratuit;
 • Hamace – gratuit;
 • Loc special amenajat pentru grătar – gratuit;
 • Frigidere mari puse la dispoziția turiștilor – gratuit;
 • Terasă unde se poate servi masa și unde poți găsi prize;
 • Parcare – gratuit;
 • Accesul cu animale de companie este permis;
 • 2 toalete (femei/bărbați), destul de curate, care au în permanență săpun, hârtie igienică, apă caldă;

Ce ar trebui să știți despre această locație?

Prima dată când am ajuns în această stațiune aveam 3 ani și am stat la cort în Camping Turist, atunci m-am îndrăgostit pentru prima dată de cort și de ideea de camping și mai ales de plaja din stațiunea Mamaia, dragoste care a rezistat până în zilele noastre. Ador și astăzi faptul că intrarea în apă se face atât de lin, aproape că te plictisești de mers până se adâncește, este ideal pentru copii. Apa mării a fost mereu foarte curată, fără alge.

Toți copiii pe care i-am întâlnit în acest camping emanau fericire (mai ales cei de anul acesta care au stat prea mult închiși în apartamente) puteau să alerge liberi prin complex, să se joace cu pisicuțele, să sară în trambulină, să testeze mini-topoganul, etc.

Pe vremuri între Tabăra Lebăda și stațiunea Mamaia era doar plajă sălbatică, astăzi regăsim un șir de blocuri construite exact lângă faleză și multe multe terase care unesc acum aceste 2 locații. De-a lungul timpului am vizitat toate stațiunile de pe litoralul nostru, dar după cum spunea un mare înțelept, prima dragoste nu se uită niciodată, învățăm să ne adaptăm situațiilor prezente și ne obișnuim cu vibe-ul de Miami Beach.

Un șezlong în zonă se poate închiria cu 25 lei pers/zi în timpul săptămânii sau 35 lei pers/zi în weekend, prețurile pentru băuturi/sucuri la terasele din jur sunt încă în parametri normali, exemplu: fresh portocale 12 lei, berea la sticlă 6-8 lei, cafea 6 lei, Frappe 12 lei, meniu mâncare 25 lei, 100g Hamsie – 6 lei, etc.

Tabăra de copii nu mai este funțională, unele căsuțe sunt părăsite, altele au fost revendicate (nu știm de cine și cum se poate intra în posesia uneia), astfel tabăra se aseamănă cu stațiunea Herculane, se mai renovează pe ici, pe colo, dar foarte puțin. Din acest motiv acolo încă este o plajă liberă, foarte diferită de reportajele din Mamaia văzute la televizor. Vă recomand să vă plimbați seara pe faleză sau pe malul mării, evitați calea de acces din fosta Tabără.

În ceea ce privește mâncarea, vă puteți aduce de acasă și păstra la rece în frigiderele puse la dispoziție, puteți face grătar sau puteți servi masa la terasa din camping, au niște preparate absolut delicioase.

Dacă totuși nu ai găsit ce căutai, recomand o plimbare pe faleză, înspre Mamaia, vei găsi terase pe toate gusturile.

Ce să aveți în bagaj dacă ajungeți aici?

Dacă vreți să faci poze perfecte îți recomandăm un trepied flexibil de la JOBY, are garanție 2 ani, telecomandă bluetooth (rază de acțiune 27 m) și este compatibil cu orice smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. Îl poți achiziționa de aici. Cel folosit de noi este acest model și arată cam așa:

Nu uita acasă loțiunile cu protecție solară și ține cont și de faptul că vitamina D nu se asimilează atunci când ai aplicată loțiune SPF, așa că îți recomand să profiți de ultraviolete dimineața devreme, pentru odihnă îți recomand să dormi mai mult la prânz :)) si nu uita să te HIDRATEZI!!

Dacă ești curios cum este și pe la Tuzla atunci trebuie să citiți și acest articol: Totul despre plaja Cochilia, Tuzla.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii.

Ne poți urmări și pe InstagramFacebook sau Youtube și dacă vrei să ne susții, poți achiziționa ceva din site-ul nostru nordiczen.ro. Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine!

Autor articol: Alina Licuriceanu

Foto: Alina Licuriceanu