Camping Grădina Ioanei – Locul în care am văzut licurici

Weekendul trecut am descoperit un camping superb, situat la mai puțin de 9 km distanță de Băile Olănești, în județul Vâlcea. Acesta se numește Grădina Ioanei și este o locație în care nu am găsit doar un loc de pus cortul, ci am trăit o experiență unică, în care ne-am bucurat de liniște, într-un peisaj spectaculos, iar seara ne-au înconjurat zeci de licurici. Hai să-ți povestesc mai multe despre acest loc minunat. 

Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei

1. Impresii de călătorie

Ne-am propus ca în această vară să încercăm să ne conectăm și mai mult cu natura, dar să ne concentrăm puțin și pe relaxare și să nu mai fugim în toate direcțiile. Cu acest gând am plecat la drum weekendul trecut și cu speranța că vom găsi și vedea pentru prima dată în viața noastră licurici. 

Am descoperit acest loc ca printr-o minune, pentru că nu au site și nu este listat pe nicăieri, apare doar pe google maps, iar eu l-am găsit dintr-o pură întâmplare căutând cu totul altceva pe hartă în zona respectivă. 

Am dat un telefon, ne-am rezervat locurile, și câteva zile mai târziu ajungeam într-unul dintre cele mai faine campinguri de la noi. Așa cum îi spune și numele este amenajat într-o grădină, dar una imensă, plină cu copaci de diferite specii, iar cireașa de pe tort este un lac plin cu nuferi de toate culorile. 

Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici

Proprietatea este înconjurată pe două dintre laturi de o pădure virgină, pe o parte de un râu, iar pe cealaltă parte are ieșire la un drum asfaltat și se află la doar 5 minute de centrul satului Păușești-Măglași, este ireal faptul că se află în civilizație, dar te simți ca și cum ai fi în mijlocul unei păduri.

În timp ce stăteam la foc, imediat după ce soarele apusese și noaptea căpăta teren, au început să apară din pădure zeci de licurici, luminițe ce pâlpâiau prin întuneric. A fost o atmosferă magică, de-asta iubesc eu dormitul la cort, îți oferă momente de genul acesta. Îmi pare rău că nu i-am putut surprinde în fotografii sau video din cauză că era prea întuneric și pentru că zburau destul de rapid, dar amintirea cu care am rămas este de neprețuit. 

Camping Grădina Ioanei cu licurici
licurici la Grădina Ioanei
Camping Grădina Ioanei cu licurici

2. Bine de știut

Un aspect pe care l-am apreciat foarte mult este faptul că deși spațiul de campare este imens, au limitat accesul la maxim 20 persoane, pentru a se asigura astfel că turiștii nu vor fi înghesuiți și cu corturile lipite. 

Dacă ești în căutarea unui loc în care să te reconectezi cu natura, să asculți cum bate vântul printre frunze, să-ți clătești ochii cu un verde crud, să admiri nuferi, să mângâi o pisicuță, să stai degeaba în hamac câteva minute bune, să dormi sub clar de lună înconjurat de zeci de licurici, să asculți serenada broscuțelor și să fii păzit de cei mai adorabili căței, atunci acesta este locul perfect!

Proprietarii nu acceptă petrecerile, muzica și gălăgia în general, deci dacă îți place să faci grătare, să bei până dimineața și să dai muzica la maxim, atunci acesta nu este un loc potrivit pentru tine.

Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici

Când mergi cu cortul trebuie să îți asumi faptul că ești în natură și este posibil să întâlnești insecte, să auzi brocuțe pe lac sau uneori câinii care latră, trebuie să îți asumi aceste aspecte, ca să te bucuri de altele. 

Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici

3. Facilități camping

– există zone atât pentru corturi, cât și pentru rulote sau autorulote;
– oferă acces la un grup sanitar micuț, dar extrem de cochet, ca la glamping. Dispune de o toaletă cu vas de wc turcesc, un duș și o zonă unde te poți aranja. Fiind limitat accesul la 20 de persoane a făcut față la această capacitate și a fost foarte curat tot timpul. Nu mai zic că am avut permanent săpun lichid, hârtie igienică și prosoape de unică folosință, niște lucruri normale de altfel, dar care lipsesc cam la toate campingurile;
– o cișmea unde am putut spăla vasele;

Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici

– sunt disponibile numeroase prize prin tot campingul, cred că a fost prima dată când am avut priză la cort;
– numeroase hamace, câteva șezlonguri și alte zone de relaxare în jurul lacului cu nuferi, plus o masă cu două bănci de lemn, unde puteam servi masa;
– o zonă special amenajată pentru făcut focul și un grătar micuț;
– nu are foișor, bucătărie sau frigider, dar sincer nu prea este necesar, magazinele fiind la 5 minute distanță de mers pe jos. Noi avem primus și geantă frigorifică, deci nu ne-au lipsit aceste facilitați. La cină ne-am făcut cârnați prăjiți pe foc și cartofi copți în jar cu brânză, un deliciu…

Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici

4. Video Camping Grădina Ioanei

Dacă am omis ceva sau nu am reușit să descriu prea bine în cuvinte, atunci te invit să vizualizezi și clipul postat pe canalul nostru de YouTube din această locație.

5. Date de contact & tarif

Cum spuneam și la începutul articolului, această locație nu are site și nu este listată pe site-uri de profil, însă proprietarii pot fi contactați la numărul de telefon 0757268605.

Pentru o noapte de cazare la cort am achitat 50 lei / persoană. 

Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici

6. Cum ajungi?

Este foarte ușor să ajungi la această locație, iar drumul este asfaltat. Din orașul Râmnicu Vâlcea trebuie să o iei spre Băile Olănești, iar pe la jumătatea drumului dintre cele două, în satul Păușești-Măglași se află Grădina Ioanei. Indicații Google Maps aici.

Camping Grădina Ioanei cu licurici
Camping Grădina Ioanei cu licurici

7. Obiective și atracții turistice de vizitat în zonă

Dacă poți sta în zonă mai multe zile, atunci este bine să știi că locația se află la doar 9 km distanță de Băile Olănești, la 11 km de Băile Govora, la 12 km de orașul Râmnicu Vâlcea, la 17 km de Salina Ocnele Mari, la 20 de km de Muzeul Tronaților, la 27 de km de Călimănești-Căciualta, iar dacă îți plac traseele pe munte Parcul Național Buila-Vânturița și Parcul Național Cozia se află foarte aproape. Dacă vrei să ajungi spre Alba Iulia, Sibiu sau Sebeș, atunci e musai să o iei pe Transalpina sau Transfăgărășan, cele mai frumoase două șosele din România.

Cauți altă cazare?

Booking.com

Mergi cu cortul aici și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Autor Articol: ©Alina Licuriceanu
Foto:© alinalicuriceanu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top