Cum a fost în casa răsturnată – Brambura Park?

Weekendul acesta ne-am pus cu susul în jos, am sfidat gravitația și am făcut totul pe dos în casa întoarsă din Brambura Park. Acesta este un loc real unde te simți ca în povești. Ne-am distrat alături de prieteni și ne-am relaxat admirând câteva alpace.

Casa întoarsă - Brambura Park
Casa întoarsă - Brambura Park

De ce să vizitezi Brambura Park?

De cele mai multe ori vacanțele cu copiii pot fi provocatoare, deoarece ei nu au răbdare să admire, precum noi adulții, fiecare frunză din natură sau clădiri istorice cu arhitectură impresionantă. 

La Brambura Park vei găsi un parc de distracții care împacă ambele tabere: distractiv pentru copiii și inedit pentru adulți.

Cum intri în parcul de distracții îți fug ochii direct către atracția principală: casa întoarsă. 

Nu există persoană care să nu-i treacă pragul plin de entuziasm. Și de parcă nu era de ajuns că este răsturnată, mai este și înclinată :)) 

Casa întoarsă - Brambura Park
Casa întoarsă - Brambura Park
Casa întoarsă - Brambura Park
Casa întoarsă - Brambura Park
Casa întoarsă - Brambura Park
Casa întoarsă - Brambura Park

Pentru câteva minute m-am simțit din nou copil, mi-am imaginat că am intrat intr-una din căsuțele pentru păpușile Barbie și am dat frâu imaginației. Adi s-a simțit precum Spider Man, ce să mai, ne-au lipsit doar costumele și eram exact din poveste.

Casa întoarsă - Brambura Park
Casa întoarsă - Brambura Park

Ce mai găsești la Brambura Park?

După ce am terminat de explorat căsuța am mers către mini zoo. Am hrănit câteva alpace, un pui de căprioară, câteva căprițe și iepurași blănoși și pufoși.

M-am întristat puțin deoarece plouase și alpacele erau pline de noroi, mi-ar fi plăcut să le găsesc țopăind prin iarbă.

Casa întoarsă - Brambura Park
Mini Zoo - Brambura Park

Copiii au la dispoziție două locuri de joacă, unul cu trambuline clasice, leagăne, mini tiroliană, etc, și încă unul (pentru care se achită un cost suplimentar) cu trambuline uriașe și tobogane gonflabile.

Casa întoarsă - Brambura Park
Loc de joacă - Brambura Park

În timp ce copiii țopăie în voie, adulții se pot relaxa pe terasă, unde pot servi masa sau pot servi băuturi răcoritoare, ori calde, depinde de sezon. 

Meniul de mâncare oferă  hamburgeri, ciorbe sau mâncăruri preparate la ciaun. Noi am ajuns la ora 10 și de-abia mâncasem micul dejun, deci nu am degustat preparatele. Dacă tu vei servi masa scrie-mi și mie în comentarii cum a fost mâncarea.

Despre proiectul Brambura Park

Construcția casei a durat aproximativ 2 ani, iar investiția inițială în întreg complexul este estimată la 1 milion de euro.

”Ideea noastră a fost să facem un loc pentru familie, un spațiu unde părinții să se poată relaxa, copiii să se distreze, să fie ceva nou, inedit. Și noi avem copii și nevoia aceasta s-a accentuat în pandemie, dorința de a ieși afară, la aer, într-un loc frumos. 

Nu există un spațiu mai potrivit decât Valea Avrigului, cred că știți ce zonă naturală frumoasă este aici. Le vom oferi ocazia, inclusiv turiștilor cazați în zonă, să vină să petreacă o zi frumoasă”, a declarat pentru Turnul Sfatului Leopold Klingeis.

„Știm și noi… în familie de multe ori e un balamuc total. Jucării împrăștiate, oale răsturnate, probleme întortocheate, griji nemăsurate. Așa că ne-am lăsat inspirați și am zis: Ia, să întoarcem și noi totul cu susul în jos! Dacă n-o ieși prăpăd, sigur va ieși ceva frumos!

Și, ce să vezi?! Până la urmă nimeni și nimic nu e perfect, dar să trăiești lucrurile pe dos, ăsta da efect! Să te bucuri senin de lumea răsturnată, asta e distracția adevărată!” declară antreprenorii pe site-ul oficial.

Casa întoarsă - Brambura Park
Casa întoarsă Foto: Brambura Park

Cât costă o vizită la Brambura Park?

– Intrarea în parc pentru adulți și copii (include acces Mini-Zoo, tiroliană, leagăne, trambuline și cățărătoare tip păianjen): 10 lei
– Acces parc + Casa Întoarsă: 30 lei
– Acces tobogane gonflabile 30 min.: 10 lei
– Gratuit pentru copiii de până la 3 ani și persoanele cu handicap.
Toți copiii vor să vină aici, așa că este de preferat să eviți zilele de sărbătoare, perioadele de vacanță școlară și lunile de concediu de vară (iulie-august), iar cu cât ajungi mai devreme cu atât mai bine.
 
Nu există un timp impus pentru vizitare, noi am petrecut aproximativ 1 oră, timp în care am vizitat Casa cu susul în jos și mini zoo.

Programul de vizitare Brambura Park

Luni – Vineri: 10:00 – 19:00.
Sâmbătă – Duminică: 09:00 – 19:00.

Se poate intra fără programare în limita locurilor disponibile.
Casa întoarsă - Brambura Park
Casa întoarsă - Brambura Park

* Informațiile privind tariful sau programul de vizitare sunt oferite orientativ, încercăm să le actualizăm periodic, însă ele pot suferi modificări.

Cum ajungi la Brambura Park?

La doar 35 km de Sibiu, pe Valea Avrigului, nr. 580, jud. Sibiu, se află acest loc de distracție pentru copii, denumit Brambura Park sau Casa cu susul în jos. Maps aici.

Te-ar mai putea intersa și...

Unde te cazezi în Avrig?

Palatul Brukenthal

Palatul Brukenthal din Avrig este clădirea dominantă a reședinței de vară a baronului Samuel de Brukenthal, un loc minunat și istoric care a fost considerat cândva Eden al Transilvaniei și a fost modelat ca Palatul Schönbrunn din Viena, pentru că în acel moment a fost proiectat de același arhitect.

Palatul Brukenthal are o arhitectură în stil baroc și un parc mare, amenajat. Camerele sunt situate în diverse clădiri de pe domeniul palatului. Unele camere au baie privată, iar altele oferă acces la băi comune. Rezervă o cameră pe Booking aici.

Palatul Brukenthal
Palatul Brukenthal - Avrig

OberWood - Porumbacu de Sus

Noi ne-am cazat în Porumbacu de Sus, din punctul meu de vedere aceasta este cea mai frumoasă unitate de cazare din tot județul Sibiu, poate chiar din România. Iubesc proiectele care salvează casele tradiționale, așa cum este și exemplul OberWood

Aici am găsit 5 căsuțe tradiționale din Porumbacu de Sus, construite între anii 1830 – 1850. Acestea au fost restaurate, redându-le farmecul de altă dată, dar oferind turiștilor facilitățile moderne. 

Au fost păstrate foarte multe obiecte din gospodăriile de altă dată, cărora le-au fost atribuite alte funcții, spre exemplu un banc de lucru de tâmplărie (foarte vechi) acum are rolul de masă în chicinetă.

Nu-mi ajung cuvintele să descriu acest loc superb, este ca la Muzeul Satului, doar că mult mai bine. Îți recomand din tot sufletul să te cazezi aici și să descoperi acest mini sat ascuns din Porumbacu de Sus.

Impresiile noastre de călătorie de la acest obiectiv turistic aici: https://instatravel.ro/ oberwood-cazare-de-poveste/.

OberWood - Porumbacu de Sus
OberWood - Porumbacu de Sus

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă Casa întoarsă Brambura Park și împărtășește experiența pe instagram! Folosește hashtagul #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top